Chestii pe care le urasc azi
Re: Chestii pe care le urasc azi
Raptor dai o bere.
Te-am scapat de glumele cu perifericele tale.
Te-am scapat de glumele cu perifericele tale.
Mark Williams. Mă uit la finala finalei (lal) PTC azi... Deci sezonul ăsta Williams a avut din nou o revenire de formă, cei trei (cu mine patru) fani ai săi de pe glob probabil că și-au dat seama cum el nu are căderi de formă, nah, de fapt skill wise e godlike, dar își bagă picioarele în snooker o perioadă, ajunge prin top 32 așa, apoi probabil când are nevoie de bani se mai obosește puțin și imediat ajunge înapoi în top 16.
În fine, mă uit de de vreo 12-13 ani la snooker și întotdeauna am fost fan Williams, dar are niște momente, cum a fost cel de azi, în care îți vine să-i arzi una peste față. Nu poți în pana mea să pierzi de la 3-0 (când e primul la patru) pentru că îți e lene să te miști și să-ți iei prelungitorul la tac. Nu poți să dai adversarului șansa să revină în meci că te-ai plictisit de un joc prea încâlcit și dai în bile doar să se termine odată. Nici Sullivan în momentele lui cele mai retardate nu a practicat un sabotaj propriu cum poate omul ăsta să practice. Nu cred că există jucător... fuck, cred că dacă iei toți ceilalți jucători la un loc, nu vei obține nici pe jumătate numărul de decizii tâmpite pe care le-a făcut Williams în cariera sa.
Frate, ce m-a enervat.
Dacă nu aș știi mai bine, aș zice că meciul ăsta a fost aranjat.
În fine, mă uit de de vreo 12-13 ani la snooker și întotdeauna am fost fan Williams, dar are niște momente, cum a fost cel de azi, în care îți vine să-i arzi una peste față. Nu poți în pana mea să pierzi de la 3-0 (când e primul la patru) pentru că îți e lene să te miști și să-ți iei prelungitorul la tac. Nu poți să dai adversarului șansa să revină în meci că te-ai plictisit de un joc prea încâlcit și dai în bile doar să se termine odată. Nici Sullivan în momentele lui cele mai retardate nu a practicat un sabotaj propriu cum poate omul ăsta să practice. Nu cred că există jucător... fuck, cred că dacă iei toți ceilalți jucători la un loc, nu vei obține nici pe jumătate numărul de decizii tâmpite pe care le-a făcut Williams în cariera sa.
Frate, ce m-a enervat.

- McWilliams
- Self-righteous bastard
Parca era si un J. acolo, prin nume. Si eu sunt fan, doar ca am lasat-o mai moale de... 6 ani incoa? E prea molcom. Si, prin comparatie cu O'Sullivan, pare absolut fata personalitate - la masa, la interviu, fata de public. Chiar si asa, daca se aliniaza planetele si da Dumnezeu sa aiba chef de joc, Williams poate sa faca niste jocuri de exceptie (a se intelege ca nu da voie adversarului sa se ridice din fotoliu).
Ma gandeam ca, pe la batranete, poate ajunge si asta mai "excentric", cum era Steve Davis. Not much of a chance there, though.
Ma gandeam ca, pe la batranete, poate ajunge si asta mai "excentric", cum era Steve Davis. Not much of a chance there, though.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Si eu urmaream, insa in ultimii ani ma uit doar la meciurile lui Ronnie din turneele importante sau cand mai aud ca a facut vreun break maxim ori o curatare a unei mese aparent imposibile. Mi-a pierit intereseul o data ce a avut loc caderea de forma a numerosi jucatori consacrati. Williams avea sclipiri de geniu mai des in trecut, acum e washed up, Higgins era la fel, ups and downs care durau cu anii uneori, pana s-a auzit de scandalul cu meciuri aranjate si nu mi-a mai pasat de el, Hendry a fost cel mai trist campion mondial posibil la retragere, macar de Steve Davis zici ca joaca doar pentru distractie, Paul Hunter era foarte talentat until BAM! Cancer. Stevens era si el destul de solid intr-o perioada, dupa care nu stiu ce s-a ales de el ca nici nu il mai vedeai prin turnee. Doherty mai traieste?
Din jucatorii mai nou veniti, parca nu imi place in mod special niciunul, fiecare are ceva care ma enerveaza. Imi placea Robertson cand aparuse si juca la modul sniper, avea lovituri de distanta excelente. Alt lucru care a contribuit la pierderea interesululi a fost introducerea unui numar prea mare de turnee comparativ cu anii trecuti. Who cares about German Open or whatever? De multe ori pare ca nici jucatorilor, dar asta e o parere personala. Mi se parea nivelul de joc mai ridicat in trecut, cand jucatorii mentionati mai devreme erau in forma.
Din jucatorii mai nou veniti, parca nu imi place in mod special niciunul, fiecare are ceva care ma enerveaza. Imi placea Robertson cand aparuse si juca la modul sniper, avea lovituri de distanta excelente. Alt lucru care a contribuit la pierderea interesululi a fost introducerea unui numar prea mare de turnee comparativ cu anii trecuti. Who cares about German Open or whatever? De multe ori pare ca nici jucatorilor, dar asta e o parere personala. Mi se parea nivelul de joc mai ridicat in trecut, cand jucatorii mentionati mai devreme erau in forma.
Eh, nu sunt de acord aici. Forma în snooker e o chestie... relativă, nu există căderi de formă ca în alte sporturi. (bine, până la o limită, evident) Au fost momente în ultimii 3 ani în care Ronnie a practicat indubitabil cel mai bun snooker din carieră, Higgins a jucat superb după acel scandal și așa mai departe. Nivelul de joc e mult mai ridicat acum, cu numărul mai mare de turnee, față de cum era înainte. Also, bite your tongue, sportul ăsta aproape că a murit, era practic în moarte clinică, deci chiar nu mă pot plânge că sunt prea multe.
Tot din cauza asta și nivelul de joc a crescut cu mult, înainte era mult mai la plesneală, jucai bine un turneu și intrai în top 16 - rămâneai bine mersi acolo. Acum trebuie să joci bine constant dacă nu vrei meciuri de calificare. Iar importanța turneelor e determinată de banii acordați, cel mai fair și inspirat un astfel de sistem imo. Sigur, și prestigiul contează.
În cazul lui Williams, are același sclipiri de geniu, a fost fix cam tot pe-acolo o bună parte din cariera sa, diferența au făcut-o norocul și antrenamentul, mai mult decât vârsta. Caz concret, atât acum, la revenirea asta, cât și ultima dată (când avea șanse să ia un nou titlu) a pierdut exclusiv din cauza deciziilor proaste*, de fiecare dată jucând mai bine decât adversarul și la un nivel foarte ridicat. A avut și ghinion, Ronnie l-a costat multe turnee, de multe ori jucând godlike împotriva lui Williams pentru ca apoi să piardă complet random.
Stevens/Doherty sunt jucători buni, dar snooker-ul e un sport extrem de pretențios and they just don't make the cut, jumătate de secol a fost practic dominat de 5 sau 6 jucători. Și deși numărul lor a crescut, dintre cei noi doar vreo 2-3 ce au confirmat cu adevărat. Chestia e că în snooker această ”confirmare” se vede doar pe parcursul unui număr mare de ani și turnee jucate, un turneu sau două câștigate, dacă nu sunt campionatul mondial, nu contează.
Robertson e unul dintre cei (more or less) noi care e de luat în seamă, are recordul absolut de break-uri peste 100 într-un sezon și a jucat constant bine.
*Am o teorie cum că Williams și-a sabotat cariera ignorând o parte extrem de importantă a jocului - cea psihologică. E extrem de încăpățânat în a nu aborda snooker-ul altfel decât ”direct”, deși time and again e manipulat de adversari și pierde pe exact aceleași trucuri. Bine, e mult spus că și-a sabotat cariera, e totuși acolo sus când vine vorba de turnee câștigate, dar cred că putea mult mai bine.
Tot din cauza asta și nivelul de joc a crescut cu mult, înainte era mult mai la plesneală, jucai bine un turneu și intrai în top 16 - rămâneai bine mersi acolo. Acum trebuie să joci bine constant dacă nu vrei meciuri de calificare. Iar importanța turneelor e determinată de banii acordați, cel mai fair și inspirat un astfel de sistem imo. Sigur, și prestigiul contează.
În cazul lui Williams, are același sclipiri de geniu, a fost fix cam tot pe-acolo o bună parte din cariera sa, diferența au făcut-o norocul și antrenamentul, mai mult decât vârsta. Caz concret, atât acum, la revenirea asta, cât și ultima dată (când avea șanse să ia un nou titlu) a pierdut exclusiv din cauza deciziilor proaste*, de fiecare dată jucând mai bine decât adversarul și la un nivel foarte ridicat. A avut și ghinion, Ronnie l-a costat multe turnee, de multe ori jucând godlike împotriva lui Williams pentru ca apoi să piardă complet random.
Stevens/Doherty sunt jucători buni, dar snooker-ul e un sport extrem de pretențios and they just don't make the cut, jumătate de secol a fost practic dominat de 5 sau 6 jucători. Și deși numărul lor a crescut, dintre cei noi doar vreo 2-3 ce au confirmat cu adevărat. Chestia e că în snooker această ”confirmare” se vede doar pe parcursul unui număr mare de ani și turnee jucate, un turneu sau două câștigate, dacă nu sunt campionatul mondial, nu contează.
Robertson e unul dintre cei (more or less) noi care e de luat în seamă, are recordul absolut de break-uri peste 100 într-un sezon și a jucat constant bine.
*Am o teorie cum că Williams și-a sabotat cariera ignorând o parte extrem de importantă a jocului - cea psihologică. E extrem de încăpățânat în a nu aborda snooker-ul altfel decât ”direct”, deși time and again e manipulat de adversari și pierde pe exact aceleași trucuri. Bine, e mult spus că și-a sabotat cariera, e totuși acolo sus când vine vorba de turnee câștigate, dar cred că putea mult mai bine.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Cam asta a fost si senzatia mea - ca Williams nu juca "la doua capete" cand avea ocazia. Nu este neaparat ceva placut, dar au fost cazuri in care poti alege sa astepti si sa fortezi adversarul sa greseasca, in loc sa te arunci ca berbecul la lovituri. Nu stiu daca are sens ce urmeaza sa spun, dar Williams parca joaca single-player scenarios - adica, din punctul lui de vedere, se testeaza competenta si abilitatea lui de a termina un joc in situatii prestabilite; nu prea ia in considerare ce se poate intampla cand nu este el la masa.
Chiar si asa, ramane un mare jucator. Insa oricat de fan al lui Williams as fi, nu pot sa nu remarc ca renumele si l-a facut inainte sa dea piept cu O'Sullivan de prea multe ori. Sau altii ca el. Ceea ce ma face sa fiu mai rezervat cand il laud.
Chiar si asa, ramane un mare jucator. Insa oricat de fan al lui Williams as fi, nu pot sa nu remarc ca renumele si l-a facut inainte sa dea piept cu O'Sullivan de prea multe ori. Sau altii ca el. Ceea ce ma face sa fiu mai rezervat cand il laud.
@McWill
Nu chiar, au fost ambii pe un ascendent de formă și au câștigat primele titluri cam prin aceeași perioadă. Problema e că Williams e exact adversarul de care are Ronnie nevoie. Niciodată, în nici un meci, nu a încercat să joace altfel decât ca berbecul. Ori când faci asta în fața jucătorului cu cel mai bun control pe bilă albă din like... istoria sportului, mda...
Pe lângă jucatul la două capete e vorba și de întregul aspect mai subtil al jocului. E mișto și cool să te doară la bască de break-uri de peste 100, dar prin alea poți ține adversarul pe scaun, lucru foarte important. Williams se plictisește pe la 70 și ratează intenționat. Când oponentul creează un joc încâlcit, riscă aiurea indiferent de scor/situație. Sunt totuși chestii de luat în seamă, gen diferența de scor x-0 și x-1, orice jucător joacă prost când e condus la 0, pentru că există presiunea aia de a nu pierde la 0. Când scorul e la 1 însă, totul se schimbă, realizează că nu mai are nimic de pierdut și deodată te trezești că nivelul jocului îi crește radical și îți iei. Nu mă îndoiesc că știe și treburile astea, dar e o chestie încăpățânare/lene. L-am văzut în două finale majore la rând fiind făcut practic de râs de Higgins, după ce conducea cu scoruri gen 9-5 sau 8-4 și avea bilă de meci.
Plus chestia pe care o vezi la jucători gen Selby, dispuși să tragă cu dinții de orice joc. Acum, nu zic, Williams, la fel ca Sullivan și alții, e totuși jucător cu talent, obișnuit poate să nu facă asta. Dar când vezi că ți-o iei, îți mai schimbi principiile, bănuiesc eu (plm, dacă Ronnie a putut face asta...).
în fine, că ne tot atrage Wagh atenția de offtopic. O să-l urmăresc și la campionatu mondial, la fel ca la ultima sa revenire, cred că are șanse destul de bune la un rezultat decent, mai ales acum că sezonul ăsta l-a bătut pe O'Sullivan după atâția ani, lal, îl ajută la moral. Dar până atunci mai e turneul din China.
Nu chiar, au fost ambii pe un ascendent de formă și au câștigat primele titluri cam prin aceeași perioadă. Problema e că Williams e exact adversarul de care are Ronnie nevoie. Niciodată, în nici un meci, nu a încercat să joace altfel decât ca berbecul. Ori când faci asta în fața jucătorului cu cel mai bun control pe bilă albă din like... istoria sportului, mda...
Pe lângă jucatul la două capete e vorba și de întregul aspect mai subtil al jocului. E mișto și cool să te doară la bască de break-uri de peste 100, dar prin alea poți ține adversarul pe scaun, lucru foarte important. Williams se plictisește pe la 70 și ratează intenționat. Când oponentul creează un joc încâlcit, riscă aiurea indiferent de scor/situație. Sunt totuși chestii de luat în seamă, gen diferența de scor x-0 și x-1, orice jucător joacă prost când e condus la 0, pentru că există presiunea aia de a nu pierde la 0. Când scorul e la 1 însă, totul se schimbă, realizează că nu mai are nimic de pierdut și deodată te trezești că nivelul jocului îi crește radical și îți iei. Nu mă îndoiesc că știe și treburile astea, dar e o chestie încăpățânare/lene. L-am văzut în două finale majore la rând fiind făcut practic de râs de Higgins, după ce conducea cu scoruri gen 9-5 sau 8-4 și avea bilă de meci.
Plus chestia pe care o vezi la jucători gen Selby, dispuși să tragă cu dinții de orice joc. Acum, nu zic, Williams, la fel ca Sullivan și alții, e totuși jucător cu talent, obișnuit poate să nu facă asta. Dar când vezi că ți-o iei, îți mai schimbi principiile, bănuiesc eu (plm, dacă Ronnie a putut face asta...).
în fine, că ne tot atrage Wagh atenția de offtopic. O să-l urmăresc și la campionatu mondial, la fel ca la ultima sa revenire, cred că are șanse destul de bune la un rezultat decent, mai ales acum că sezonul ăsta l-a bătut pe O'Sullivan după atâția ani, lal, îl ajută la moral. Dar până atunci mai e turneul din China.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Yeah, well, recunosc cu mana pe tastatura ca, desi mi-a facut placere un schimb de post-uri pe tema asta, nu pot spune ca m-as fi dus imediat pe topic-ul de Snooker ca sa discut despre revenirea lui Mark Williams si apoi sa dau refresh sperand sa imi raspunda cineva. Discutiile care se leaga din intamplare sunt cu atat mai placute. Off-topic sau nu.
Mie mi se pare mult mai interesant snookerul de azi, in care nivelul jucatorilor de top 16 a crescut f mult si si-au facut aparitia jucatori f tineri si talentati precum Selby/Robertson/Judd Trump decat acum 10-15 ani cand era snore-fest total intre primii 5-6 jucatori.
♪
Cate clone penale de Dota o sa mai infulece gamerii pana se satura de MOBA-urile astea basite? Dota, League of Legends, acum Heroes of the Storm. Nu mai poti face un pas pe internet fara sa vezi vreun samsar care face giveaways cu chei de hearthstone/heroes of the storm si 100 de prikolici batandu-se pe ele ca baba la aghiasma. Au mai aparut si alte jocuri, mai interesante.
I'm livin' in a love shadow
Opinie controversata: mai multe companii ar trebui sa urmeze exemplul Heart of the Storm si sa faca MOBA-uri care sa combine personaje din francizele proprii. De exemplu un joc bazat pe personajele din aventurile LucasArts, sau din jocurile Bioware, sau din Heroes of Might and Magic, sau din seria Final Fantasy (ca sa fie dusa blasfemia pana la capat sa fie si crossover cu Thief si Deus Ex). Mortal Kombat ar fi de altfel un candidat foarte bun, pentru ca oricum are o gramada de personaje fiecare cu abilitati unice.
Last edited by Stokkolm on 10 Apr 2015, 22:37, edited 1 time in total.
MOBA-uri, Diablo, CS, să le ardă focul.
Vezi Dissidia si Kingdom Hearts.Stokkolm » Fri Apr 10, 2015 9:25 pm wrote:sau din seria Final Fantasy (ca sa fie dusa blasfemia pana la capat sa fie si crossover cu Thief si Deus Ex)
- DarthZombie
- Dremora Lord
Eu sper sa se faca un MOBA cu personaje din anime-uri, ca sa am la indemana un filtru de sortat degeneratii si alti oameni care risipa oxigen aiurea pe planeta asta.
Sper sa faca un MOBA in care sa poti sa tragi dupa reprezentari virtuale ale oamenilor cu opinii controversate.
NO COVER. ALL MAN.
- ola small dickie
- Big Daddy
As vrea un MOBA cu femei mature dezbracate.
Srsly, cand o sa scoata cineva un film sci-fi ultraviolent cu Warhammer 40.000? 

I'm livin' in a love shadow