Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
sekaba
Pig Cop

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by sekaba »

Eu zic sa nu astepti 12 ani. In urma evenimentelor din ultemele zile e posibil ca locuitorii din Severin sa aibe nevoie de forte proaspete sa-i scape de Basescu.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Si totusi, incercati sa ii dati dreptate lui Doc acolo unde are dreptate: cand s-a format valul anti-"noi suntem urmasii lui Traian... ai lui Traian Basescu", alianta dintre PSD si PNL putea sa propuna si amibe drept candidati intr-un colegiu, pentru ca oricum se voteaza in mod covarsitor partidul si nu omul. Asa am ajuns cu X, Y si Z in Parlament, avand titlul de senator sau deputat, avand roluri prin comisii, avand dreptul de a face solicitari asupra primului ministru (printre altii) s.a.

Si probabil ca asa cum ura... nu neaparat impotriva lui Basescu, cat impotriva epigoniilor care se agitau sa ii mosteneasca rolul/functia/puterea (ca a fost Udrea, ca a fost Boc, ca a fost Ungureanu, ca a fost BVB-ul etc.) a dus la votarea in functie a unor specimene suspectate de lobotomie din partea celor care i se opuneau (PSD & PNL), asa si la urmatoarele alegeri tind sa cred ca ura impotriva PSD-ului & friends (ca e Ponta, ca e Dragnea, ca e Oprea, ca e Sova etc.) o sa duca la votatea in functie a unor alte specimene, cel putin la fel de "valoroase", din partea celor care i se opun (sa zicem PNL, desi imi imaginez ca o sa rasara si alte ciupercute pana la alegeri).

Si tocmai pentru ca se voteaza preponderent "ca sa i-o tragem lui X", ne trezim cu alde Cristiana Anghel in Parlament. Pentru ca, strict dpdv matematic, conteaza foarte mult NUMARUL de voturi in Parlament, nu calitatea lor. Iar omul destept arareori este si popular. Ca sa leg discutia de partea in care "cum poti convinge oameni destepti si priceputi sa se apuce de politica", raspunsul este ca nu poti. Pentru ca omul ala destept, daca ar intra in politica, ar fi egalul unei Cristiana Anghel in drepturi si in obligatii. Numai aceasta ultima propozitie este suficienta pentru a speria pe oricine vrea sa faca un bine tarii, prin politica.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Adevărat ce spui tu, doar că nu trebuie căzut în cealaltă extremă, pe unde se scaldă Doc: anume că Băsescu e direct responsabil pentru prezenţa specimenelor de genul ăsta în Parlament. Or mi se pare că în condiţiile în care "puteau să propună şi amibe drept candidaţi, pentru că oricum se votează partidul", de faptul că avem specimene subumane în Parlament e direct responsabil fostul USL. Ca să nu mai zic nimic de Antene, care au promovat intens astfel de personaje.
REMEMBER CITADEL
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Vorbiti de parca acum 4 ani stia cineva ca Madam Anghel e nitel capiata zombie-like. De parca in 2004 stia naiba ca Basescu e un dement de multe ori mai daunator decat Nastase. Omul isi da arama pe fata DUPA ce ajunge la putere.

Dar, HEI, logica si baietii basisti de pe forum cand au facut casa buna?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Mmmm, nu chiar asa. Adica ok, poti sa fii convins de niste forte terte (in cazul asta, USL/A3) ca un anume X (in cazul asta, Basescu) ti-a facut rau. Tu poate ca erai sau nu convins de asta, insa influenta externa te-a impins decisiv intr-o directie. Asa ca vrei sa te razbuni pe X. Ce vrea X? Sa castige urmasul sau ca sa ramane in cercul puterii. Cum pot oprit asta? Votand anti-X. Cum sunt eu afectat daca votez pe amiba pro-X sau pe amiba anti-X? In niciun fel - amibele pleaca la Bucuresti si o sa le mai vezi doar peste 4 ani, daca nu cumva vin alte amibe in locul lor. Deci am cumva de suferit, in mod direct, daca votez o carpa? Nu chiar. Insa imi ating scopul initial, de a fi anti-X? Da.

Principalul responsabil este cel care aplica stampila pe buletinul de vot. Exista, exact ca in drept, circumstante atenuante (ca esti mintit, de ex), insa pana la urma nimeni nu te constrange fizic sa pui stampila unde nu vrei.

Si eu am votat anti-X sau anti-Y, in putinele dati cand am avut ocazia. Insa am cautat sa ma asigur ca votez un om, nu o papusa de paie. Ori, sa ma scuze duduia, Cristiana Anghel nu este om. Daca nu poti realiza asta de unul singur, nu A3 este vinovata. :lol:

Edit: @Doc - cineva care face greva foamei nu este neaparat o persoana rea. Insa cineva care apoi accepta sa devina "personalitate publica" din categoria invitatilor permanenti la Maruta/Capatos/Ioanitoaia/Gadea etc., in baza simpatiei populatiei pentru cea greva a foamei, fara absolut vreo legatura cu subiectele discutate in afara faptul ca "si dvs ati facut foamea pentru ca viata este naspa"... Eh, mie asta imi ridica semne de intrebare MARI fata de ce gandeste, sau nu, respectiva persoana.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Un editorial foarte bun, mai putin un epitet, lol. Strugurii sunt acri...:
http://republica.ro/razboiul-celei-mai- ... ima-ciolos

@McWill
Madam Anghel nu cred ca a aparut in mai mult de 10 emisiuni la A3 inaintea alegerilor... in plus avea panașul de dizident intr-o epoca cvasi-totalitara. Era un fel de breloc electoral din care n-ai fi zis ca iese elementul patogen :lol:
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

O trecere in revista a zilei de ieri - http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... cheate.htm

Mai nou, Dragnea il acuza pe Ciolos cu motiune de cenzura daca Antena 3 e evacuata:
„Am discutat ieri la partid și vom lua o decizie, dacă acest Guvern pune în practică, dacă veți fi evacuați, Guvernul acesta nu trebuie să mai existe. PSD va depune o moțiune de cenzură”, a declarat Liviu Dragnea.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Nici nu-i de mirare ca va manifestati cum va manifestati, dupa ce cititi minciunile si porcariile alea de manipulari, ca cele de pe hotnews. Totusi, prost nu e cine manipuleaza...
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Adică Dragnea n-a zis asta sau ce?
REMEMBER CITADEL
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Mahdi wrote:Adică Dragnea n-a zis asta sau ce?
Citatul ala e de pe hotnews? dupa ce te indopi de manipulari nu mai esti in stare sa intelegi un rand jumatate?

Da, a zis. Si? care-i problema? daca trece motiunea, sa zboare. Asa e democratic. DEMOCRATIC! iti spune ceva cuvantul asta? macar un cuvant esti in stare sa intelegi?
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

E prea directa intrebarea ta, Mahdi, si necesita un raspuns clar, asa ca permite-mi sa-mi aleg din ea ce vreau eu si sa dau raspunsul pe care am chef sa-l dau.
Mahdi wrote:Adică Dragnea nazis sau ce?
Nu, Dragnea nu e nazist.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

:lol:

Ok, bro, n-avem voie să comentăm nimic din ce fac/îndrugă parlamentarii, pentru că ei sunt ALEȘII.
REMEMBER CITADEL
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

De la entuziasm am trecut la scarba si sictir ieri. Ultimele evenimente arata ca inca nu am castigat nimic, inca nu am castigat o stabilitate si o normalitate consolidata. Putem oricand se pare sa viram iar spre monstrii de care speram sa scapam. pesedei, antenei, populisme, hotie, protejarea infractorillor, dispretul fata de lege si institutiile statului.

scarbit sunt de atituinea lui ciolos si iohanis. dau putin pe antena 3 ieri, o secunda doar: o secunda a trebuit sa aud pe stoiceasca: nu inteleg de ce trebuie arestat madalin voicu. apoi citesc pe ciutacu, jurnalist chipurile, care ia si el apararea infractorului...pentru ca s-au cunoscut, erau amici.

scarba. este incredibil cum niste televizuni si niste rahati de jurnalisti au intors opinia unei bune parti a populatiei impotriva institutiilor justitiei si i-au facut sa fie in compasiune cu marii infractori ai tarii.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Aici trebuie solutii Waaagh!™ atat de extreme incat converg spre solutii tip Fedaichin™. Acum ca si-au aratat cu totii adevarata fata, e din pacate foarte limpede ca n-o sa schimbi niciodata ceva, nu cu oameni care au coloana vertebrala atat de flexibila incat pot oricand sa transforme un pas inainte in zece inapoi. Prezenta lor la butoane se va perpetua la nesfarsit, ca din ginta nomadului acela care baga de zor cutitul in procurori, n-or rasari stalpii moralitatii. Pe WERNER inca il apreciez pentru ca a avut bun simt si nu a produs mostenitori. Macar este ultimul care-si face linia genetica de rusine. E si asta o realizare.

Meanwhile, in timp ce o gasca de fosti militieni si plozii lor cocotati pe butoane traiesc delirul opresiunii regimului nazist-stalinist, inteleg ca prin Arges mor copiii pe capete, datorita unei infectii misterioase care a buimacit comunitatea medicala din Romania. Poate de data asta se misca mai repede si cer din vreme ajutorul lumii civilizate, ca aici in evul mediu inca-i greu cu sanatatea daca nu te fereste divinitatea de boli. E bine insa ca nu lasam institutiile statutului sa anihileze abuziv presa si libertatea de exprimare. De unde am mai afla de faradelelgile lui basescu, daca n-ar fi eroii latrinei3 si Sfantul Felix, martirizat prin puscarii?
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

ola small dickie wrote:De la entuziasm am trecut la scarba si sictir ieri.
Saracutu de tine... Vrei sa-ti dau lamaia inapoi? :lol: :lol:
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Brucan spunea că României îi va trebui 25 de ani să învețe ce e democrația și l-a hulit țara HUO COMUNISTU. Au trecut 26 însă și tot nu s-a înfiripat bine înțelegerea despre cum funcționează ea.

Prezența la butoane a lui Băselu sau Ponta sau care-o mai fi este condiționată de felul în care plebea știe să-și manifeste spiritul civic și interesul față de politică.

Dacă nu-ți convine ceva, trebuie să iei atitudine. Dacă nu o faci însă, vei fi mereu condus de oameni în ideile cărora nu te regăsești.
dump CHA
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

http://republica.ro/exorcizarea-strigoilor
Suntem, vorba lui Tipătescu, orbiți de la obraz că cei plecați „dincolo” sunt niște ingrați care nu vor cu nici un chip să revină. Ei nu vor să revină, de fapt, în bolgiile lui Dragnea, Oprea, Blaga, Mihalache și a miilor de fantome ale comunismului, care continuă, neobosite, să joace farsa democrației în România. Soluția, deci, ar fi exorcizarea acestor strigoi și punerea lor la locul pe care îl merită. Semnale sunt că suntem în plin proces de exorcizare.
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Facebook: Klaus Iohannis a pierdut peste 6.300 de fani dupa ce a aparat Antena 3

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-208 ... ua-ore.htm

si o veste buna, problemele lui Voiculescu cu legea continua:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... at+in+cali

Dosarul șantajului asupra RCS&RDS. Fostul șef ANAF, audiat în calitate de inculpat. De asemenea, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul Antena Group ar putea să fie judecaţi pentru infracţiuni mai grave. Procurorii cer schimbarea încadrării juridice în cazul celor trei, adică de la şantaj şi, respectiv, complicitate la şantaj, la aceleaşi infracţiuni dar în formă continuantă, în dosarul şantajului asupra companiei RCS&RDS.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Un alt articol bun, care rezuma scurt si la obiect ziua de ieri. Am ajuns si eu la sictir si scarba. Hai noroc. Ma duc sa-mi caut lamaia.

Miercurea Tupeului. Sau ziua în care politicienii români au declarat război bunului-simț
I'm livin' in a love shadow
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

ola small dickie wrote: si o veste buna, problemele lui Voiculescu cu legea continua:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... at+in+cali

Dosarul șantajului asupra RCS&RDS. Fostul șef ANAF, audiat în calitate de inculpat. De asemenea, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul Antena Group ar putea să fie judecaţi pentru infracţiuni mai grave. Procurorii cer schimbarea încadrării juridice în cazul celor trei, adică de la şantaj şi, respectiv, complicitate la şantaj, la aceleaşi infracţiuni dar în formă continuantă, în dosarul şantajului asupra companiei RCS&RDS.
Asta daca nu o sa denunte Iohannis abordarea"heirupista" a procurorilor si judecatorilor si o sa propuna si aici solutii mai "convenabile".
Post Reply

Return to “Cafenea”