Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
vulp
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by vulp »

DarthZombie wrote:Luptele inca mai au loc, nu tineti cont de sursele guvernamentale.
ai un feed live, ceva? un gopro din prima linie? ceva rude, prieteni p-acolo? le urez bafta :shock:
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Cristian Popescu <<fmm noaptea la raspantie>> Piedone wrote:
Un popor adevarat! Un exemplu de popor care el numeste, el da jos, el apără. La noi Guvernul Ponta a fost ales cu peste 5 milioane si l-au dat jos 10 mii nicidecum cei care l-au ales! Unde a fost atunci poporul?

La mine la primarie tipau Demisia galeriile de fotbal, maxim 1500 de oameni, care sareau in sus ca pe stadion si dadeau cu petarde crezand ca sa inscris vreun gol! Nu au venit sa strige Demisia cei care m-au votat cu 83 la sută si cu o prezenta la vot remarcabila. Unde a fost atunci poporul Sectorului 4?

Aaaa... probabil ca alimentatia e de vina la turci. Ei mananca foarte picant si mult ardei iute, noi mai multa mamaliga. Turcii au viteza de reactie pentru că ardeiul iute pune sangele in miscare, la noi mamaliga unfla stomacul si te adoarme. Daca mancam si noi ardei iute chiar si cu mamaliga alta era istoria! Bravo poporului turc, felicitari!... iar voi romani incepeti sa mancati ardei iute fiti vigilenti!
NO COVER. ALL MAN.
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

The butthurt is delicious.
Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pentru cine nu e la curent, opinia lui Ponta:

Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! Primele idei:

-oameni mandri si demni, care au curaj sa se lupte cu mana goala contra tancurilor pentru tara lor! ( dupa Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??

in Turcia politica nu trece NICIODATA dincolo de interesul Turciei si mandria nationala / toti liderii politici din opozitie ( desi il urasc sincer pe Erdogan) au iesit imediat cu declaratii de sustinere pentru Presedintele si Guvernul legitimat prin vot democratic

Turcia are "institutii de forta" ( cum le numeste Propaganda noastra) chiar mai puternice decat Romania/ si totusi noaptea trecuta oamenii simpli care au iesit in strada au salvat Turcia de dictatura

liderii lumii democratice in frunte cu Obama si Merkel au dat imediat mesaje clare de sustinere a Presedintelui Erdogan ( desi cu siguranta nu agreeaza deloc independenta si nationalismul acestuia)!/ inca o dovada ca SUA si Europa respecta tarile si politicienii legitimi si curajosi nu slugile obediente

cand un lider politic ( adica Erdogan) cheama oamenii in strada sa lupte cu mana goala contra armatei si milioane de oameni il asculta ( fie sustinatori fie oameni care nu il plac dar care acum cred ca are dreptate) poate intelegem ca ce ne minte pe noi Propaganda oficiala despre acel lider si acea tara este doar manipulare clasica!

Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Goebbels ar fi avut de invatat de pe urma doctoratului lui Ponta.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

O descriere detaliata a evenimentelor recente din Turcia: https://www.evernote.com/shard/s350/sh/ ... be5dc613da
So I am a Turkish who was in the middle of it all in Ankara. I live 1 km off the bombed out parliament.
[...]
This is all the info I have learned from sources I tend to trust so it's not like I claim this are the hard concrete stuff I have seen first hand. I am just conveying the info to anyone who is asking.

Pro-coup forces knew where Erdogan was. 3 helicopters full of capable soldiers were dispatched to his hotel. The coup was exposed in Ankara because of that general who called the MIT to give them the heads up. MIT reached out to Erdogan's security chief and told him to leave the area immediately. Not after 15 minutes have passed helicopters were shooting up the place. So he basically escaped that attempt by the skin of his teeth. I haven't heard anything or can bring a logical explanation why F-16's haven't shot down his plane though.

It has quited down now. We still get a lot of rumors floating around about shootings and unauthorized helicopters and whatnot but other than the protestors on the streets and blocked out main roads daily life continues. Buildings that got bombed are heavily damaged especially the Police HQ. I saw it yesterday it really is trashed. Heard that bomb struck the 5th floor and the building is now crooked on one side. I heard that some tanks are still out in the streets abondoned.
context
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Sunt in Izmir de 2 zile. Diseara am avion spre istanbul unde voi sta pana vineri. Intr-adevar in fiecare seara in izmir am vazut pe strazi multe masini claxonand si fluturand steagul turciei si oameni pe strada fluturand steagul turciei. Colegul turc mi-a spus cu o voce dezamagita: they are supporting the government. Chiar daca din ce mi-a povestit izmir e orasul mai modern, mai occidental in opinii decat istanbul sau ankara. In afara de asta totul pare cat de cat linistit aici, desi turcii vorbesc intre ei inca foarte mult despre evenimentele de vineri noapte. Sa vad ce o fi prin istanbul.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Atat timp cat ai acces la internet si la acest forum (care, daca retin bine din ce zicea Jaunty, era interzis prin China), eu zic ca inca se mai numeste democratie.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Deocamdata. Nu se stie pana vineri
vulp
Hammer Haunt

Post by vulp »

ia-ti tricou verde
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

http://www.contributors.ro/economie/cum ... umii/?cfcc
Miron Damian scrie analize politice pe forumuri începând cu 2002, sub pseudonimul Doc.
N-are cum sa fie Doc al nostru, nu?
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Ma indoiesc ca un fan PSD, Nastase, Victor Ponta et al. ar avea prea mare trecere la revista Dilema Veche.
I'm livin' in a love shadow
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Nice find :lol:
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Erdogan a luat-o razna de tot. Aresteaza soldati si judecatori, da afara profesori, cenzureaza presa, inchide posturi de radio si televiziune, suspenda Conventia Europeana a Drepturilor Omului si le zice demnitarilor UE ingrijorati sa-si "vada de treaba lor" - totul in numele apararii democratiei. Sa-mi fut una. Erdogan pentru noi tu esti Hitler Doi!
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Partea buna e ca pe urmatoarea suta de ani nu se vor mai ridica probleme halucinante gen primirea Erdoganistanului in UE.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Dar lasa ca SUA nu indrazneste pe moment sa critice nimic. Mi se pare ironic ca Assad este paria din aceleasi motive pentru care Erdogan este lasat in pace.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

DarthZombie wrote:Dar lasa ca SUA nu indrazneste pe moment sa critice nimic. Mi se pare ironic ca Assad este paria din aceleasi motive pentru care Erdogan este lasat in pace.
At a news conference Monday in Brussels where he was attending EU meetings, Kerry warned Erdogan against using the coup as a pretext for rounding up his political enemies. In the days after the putsch attempt, the Turkish Prime Minister had taken action against thousands of police, judges and members of the military. While it was to be expected that Erdogan would seek to bring to justice those responsible for the coup, Kerry said, “We also caution against a reach that goes well beyond that, and stress the importance of the democratic rule being upheld.”

Even more aggressively, Kerry raised the question of Turkey’s NATO membership, suggesting that anti-democratic behavior by Erdogan could imperil the country’s place in the alliance.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pai pe Assad vor sa-l dea jos de vreo 3 ani, Erdogan e doar "sfatuit" sa fie "precaut". O fi Turcia membra Nato, dar tot a standarde duble pute.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Pentru ca e bine stabilit in uzantele si cutumele diplomatiei vestice ca primul lucru pe care-l faci cu un aliat militar de importanta strategica cand o ia pe ulei e sa-i tragi niste nucleare pe fund sa-si revina. Ce atatea discutii. :lol:

Mira-m-as sa nu se lucreze de zor la o solutie pentru vajnicul osman, doar ca asta n-o sa se mai desfasoare ca intre pucisti, cu mesaje pe uatzap, ci mai ceausescu style.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Maine am avion înapoi in romania dupa aproape o saptamana de turcia, izmir si istanbul. Dupa zilele astea aici acelasi lucru: frumoasa tara, frumosi oameni, pacat de conducatorii cretini. Ca si in cazul multor altor tari. Dramatic. Ma gandeam ce super oameni am cunoscut de aproape aici, ce oameni frumosi am vazut pe strada, in baruri, pe terase, in mediul profesional, la serviciu. Pacat, mare pacat ca trebuie sa existe sub imbecili.
Post Reply

Return to “Cafenea”