Klamath wrote: 5 Mar 2023, 17:02
Poate imi scapa mie ceva, dar tu ai aratat tracking-ul tranzactiilor si portofelelor, folosindu-te de adresa portofelului in care se primeau donatii si faptul ca ai presupus ca am donat intr-un anumit moment - pe baza a ce am scris pe forum, deducand adresa portofelului meu.
Da.
Faptul ca aceste tranzactii raman salvate si pot fi cautate oricand e o caracteristica de baza a blockchain-ului.
E o caracteristică de bază a blockchain-ului Bitcoin (și multor altora), dar nu e valabil pentru privacy coins.
In lipsa contextului, legat de alte tranzactii nu ai nicio idee ce e cu ele si oricum poti face oricate portofele doresti.
Nu ai nicio idee până când le legi de ceva, ceea ce se poate întâmpla destul de ușor, dacă utilizatorul nu are asta în vedere. Chiar dacă nu te dai de gol în public, te dai de gol față de firma de la care cumperi BTC, deci și față de Big Brother (guverne, data brokers & such) și eventual față de hecării care le vor sparge baza de date.
Simplul fapt că îți declari public interesul față de un proiect obscur te poate pune pe o listă de oameni cărora le pot aparține un set de adrese care au trimis bani la acel proiect obscur, și eventual ți se poate descoperi adresa după alte giveaways. Un blockchain public poate ajuta mult în investigații / doxxing, etc. - ask Coffeezilla
Daca eu ti-as spune ca am facut tranzactia in alta zi sau ca a donat un prieten pentru mine...
Bună idee, spune asta. Adresa respectivă tot o să-ți fie asociată cu o probabilitate mare, dar măcar ai căpăta un pic de plausible deniability.
Klamath wrote: 5 Mar 2023, 17:44
1. Faptul ca eu am facut acea tranzactie e o presupunere.
Așa, așa!
Klamath wrote: 5 Mar 2023, 17:44
2. Nu exista privacy coins "pe bune".
De ce zici asta?