TG wrote:Dadeam din cap aproband, apoi "Așa cum e acum, e un fel de Pokemon GO, la fel de absurd și lipsit de sens și mai ales game play.".
Ce naiba? Nu e mai absurd si lipsit de sens ca alte jocuri, nu e deloc un fel de Pokemon Go, iar la gameplay pur si simplu e alt joc cu chestii generate procedural, care nu face nimic interesant, cum am descoperit pe pagina anterioara ca si ziceam inca de cand se agita lumea.
Ca să înțelegi mai bine de unde vin cu remarca respectivă, jocurile alea chiar au ceva în comun: lipsa unui scop de a ajunge la o condiție win/lose și faptul că ambele se bazează pe "descoperirea" unor creaturi și locuri nesemnificative. Mie-mi repugnă și jocuri de tip League of Legends, însă alea cel puțin au win/lose și în cazul lor are sens să deblochezi noi eroi pentru a încerca alte mixuri, tactici etc. Pe cînd astea două sunt niște
jucării, nu jocuri.
Nu există joc în adevăratul sens al cuvîntului care să nu aibă un scop clar, unde să nu se poată determina dacă ai pierdut sau ai cîștigat, dacă l-ai terminat sau nu etc. Și nu, RPG-urile unde te mai poți lăbări după final nu se pun. Fiindcă știi că e "după" final.
Nici Minecraft nu intră acolo, fiindcă a avut Survival Mode din prima, unde într-adevăr, nu prea exista win, dar aveai lose și miza era să vezi ce poți ajunge să descoperi (relații concrete între materiale și zone concrete, ca să fiu mai exact) și să construiești înainte să-ți dea omorul, plus modul free build în care puteai construi mașinării Turing Complete. Dar nici Minecraft, cu succesul lui cu tot, nu e cu mult mai departe de NMS decît pare.
Ce pot spune, comparația mea n-o fi evidentă, dar are tot sensul din lume și e reprezentativă pentru o mare parte din publicul <jocurilor> video, indiferent de platformă. Că pare o acrobație, asta nu mai e problema mea
Lor, felicitări, sunt chiar invidios pe succesul lor, indiferent de ce senzație-mi lasă prestația.
Cît despre patch-uri... cum să zic, nu e imposibil, dar în general patch-urile nu repară designul unui joc, respectiv nu aduc un design de joc adevărat acolo unde nu a fost de la bun început. Ar fi frumos, mai ales că probabil a generat suficient profit cît să vină și cu un strat de gameplay, scopuri și chestii mai puțin random care să-i dea un sens.