care chestii?caleb wrote:„pă vremuri”, după ce niște chestii dealtfel geniale debitate de Marx și Engels
Ce mesaje? Este rau sa criticam statul mafiot? De ce ai pus in ghilimele stat mafiot? O mare parte din oamenii care sunt si au fost la conducerea tarii sunt mafioti. Ce modificari ? Paralela - ideea comunismului de lupta a saracilor impotriva barosanilor cu mesajul de protest actual impotriva conducatorilor interni corupti si mafioti mi se pare proasta si fortata. Nu-i vad rostul si logica.caleb wrote:Fast forward în 2016 și văd deja un teanc enorm format din același tip de mesaje, ce-i drept, distilate și formulate astfel, dar destinate unei clase tinere care numai analfabetă nu se poate numi. E vorba in general de mesaje in care se critica "statul mafiot", "neraționalii" și se încurajează manifestații menite să dea legitimitate unor modificări alflate de mult pe rol. Nu mă bag în detalii, este pur și simplu transpunerea marxismului clasic, orientat pe lupta împotriva exploatării interne / pericolului intern.
Ce mesaje concrete si complexe? Ce referinte?caleb wrote:În tot acest timp, celor care se presupune că ar fi mai puțin școliți (nu m-aș limita la audiența PSD, cu toate că, întîmplător...) li se adresează mesaje ceva mai concrete și complexe, li se dau mai multe referințe.
in rest aruncat marxism peste tot la nimereala. zi care e fondul cu substrat de gandire marxist. detasare? iti pare rau cumva ca niste oameni bieti manipulati in mod marxist au iesit pe strazi dupa colectiv si a dus la demisia lui ponta? iti pare rau de acest eveniment marxist manipulat? iti pare rau si ca alaltaieri au iesit iar niste manipulati in cel mai marxism mod cu putinta si au dus la demisia lui gabriel oprea? si astea sunt lucruri nasoale? haida heeeecaleb wrote:
E un paradox, după mine. Faptul că intelectualii primesc un mesaj simplist și un impuls puternic emoțional, dar pe un fond cu substrat de gîndire marxist (oricum, tehnica asta este mai bună) pe canalele de comunicare preferate, iar tîmpii (mă rog, cei considerați tîmpi) primesc o vomă de informații și sperietori... neo-marxiste.
Și apar certuri prin online, multă inflamare, pe fondul unor concepte cu origine de fapt comună.
De asta zic, puțină detașare nu ar strica, toată tevatura pentru cam același lucru, în fond. Da, sunt numeroase nuanțe și detalii, dar parcă prea se investește lumea emoțional (că intelectual n-aș prea zice) într-un mod distructiv în loc să construiască ceva, orice.
Dacă ar trebui să reduc diferențele între tabere, aș spune că una preferă clipurile publicitare 'cu substrat, culti', scurte și la obiect, în timp ce alții preferă teleshopping-ul. Dar la final toți luăm muiță la buzunar.
În fine, hai să vă dau o contribuție interesantă, care are de-a face și cu politica, în cele din urmă, dar care se leagă și de joacele noastre dragi (mai multe, dar mă gîndesc în special la Bloodborne). Do read it, e interesantă și are trimiteri la fel de interesante.
http://is.muni.cz/th/327363/ff_m/MA_Thesis.pdf
mesaj marxist dupa caleb: "protestati impotriva coruptiei, impotriva oamenilor politici corupti, nu mai votati corupti". am incheiat mesajul marxist mega manipulant
daca oamenii manipulati marxist protesteaza impotriva coruptiei....aia care nu au pus botul la aceasta manipulare diabolica...ce fac?
si eu sunt un manipulat marxist ca ma bucur ca in sfarsit exista si actioneaza un DNA. AM PUS BOTUL! am pus botul la vrajeala DNA! unde sa ma tratez de aceast manipulare marxista josnica? nu mai suport