Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
McWilliams wrote: Imi pare ca singura voastra (va stiti voi, nu trebuie sa va mai individualizez) problema cu Trump este ca vorbim de Trump! Adica putea fi orice politician american in locul lui, tinand acelasi discurs mizerabil cu aceleasi "promisiuni" extreme si n-ar fi fost probleme.

I'm livin' in a love shadow
Daca femeilor din SUA o sa li se trezeasca eroic feminismul din ele si o sa se infierbante destul de mult la pasarica astfel incat sa voteze la ambitie pe Hillary, convingandu-i si pe soti sa faca la fel, as tinde sa cred ca ar putea fi o noua senzatie dupa primul presedinte de culoare: primul presedinte femeie al SUA. Fuck yeah, I'm waiting for the fun to begin! 

Fix la asta ma gandeam si eu cand mancam micul dejun: oare care era Cuvantul cel d-intai. Si mi-a picat fisa. Vechiul testament fiind o carte a evreilor, primul cuvant trebuia sa fie evreu. Altfel n-ar fi avut un miez in jurul caruia sa se coaguleze. Din pacate pentru tine si cei carora le picura banii din cer, Trump nu vrea sa scrie carti. Nu vrea sa faca promisiuni. Nu vrea sa-ti dea pomana nici tie nici colegilor tai din PSD.ola small dickie wrote:Ceea ce nu intelegi tu in legatura cu Trump e ca primul a fost cuvantul. Cuvantul. Vorba. Zicerea. Ea e cea mai importanta. Si de la ea incep toate. Cu ea se incepe raul.
In Statele Unite (ca si in majoritatea Europei de Vest) posturile de educator/profesor au fost ocupate in proportie de 95% de catre oameni de stanga - si asta inca din anii 70. Daca nu le-a reusit pana acum (bine, le-a reusit cu Obamba de doua ori, insa cu sprijinul deplin al republicanilor), sunt de acord cu tine: propaganda ideologica de tip comunist nu va putea invinge niciodata ratiunea.ola small dickie wrote:Din cauza asta parerea mea e ca salvarea viitorului sta in educatie. Oamenii sa fie intr-atat de educati civic, social, politic, drepturi ale omului, libertate, democratie, pluralism incat sa nu mai puna niciodata stampila pe oameni de tipul ala si sa li se para sinistri in loc de "cool". Dar asta probabil nu va fi niciodata.
Bonus: https://www.google.ro/search?q=gradinit ... ry+clinton
Pai da, in epoca internetului poti sa cauti toate concurentele la Miss sa vezi care are leakurile cele mai cele. Tot asa, azi daca-l cauti pe Trump, dai de imigratie, imigranti, gagici albe gingase, Hitler, nazisti, bancuri, glume, comunitate, tineri, batrani, oameni implicati, arta etc. cat timp dac-o cauti pe tanti Clinton (si chiar daca eviti toate scandalurile cu iz conspirationist care au fost demonstrate ca fiind adevarate) dai de minim 2 videouri cu ea. Acest aspect este important deoarece gagica can't keep her shit tight si nu poate sa se abtina sa nu dea limbi in fiecare gaura. In epoca internetului asta e un mare no-no pentru oricine dispus sa calculeze cat fac 1+1. Gagica nu are personalitate. N-ar fi trebuit sa treaca de preselectie.McWilliams wrote:Ideile lor nu sunt nici total tembele, nici total inovatoare. Sunt destul de in linie cu gandirea partidului lor, ca atare sunt destul de in linie cu o masa considerabila de votanti. Ca PERSONALITATEA lui Trump sau a lui Clinton este cea care va determina castigatorul, asta este cu totul altceva - asa se voteza si la Miss Univers
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Ba ma scuzi, Marar - tocmai asta am fost instruit de catre coforumistii mei (o parte dintre ei, evident) sa ma astept de la Trump: un dobitoc - din categoria Erdogan - care sa zbiere de la tribuna ca trebuie sa curatam tara de toti cei care nu vor SA FACEM AMERICA MARE DIN NOU!!! Imagineaza-ti SOCUL si GROAZA cand am vazut ca nu se agita ca o maimuta turbata la gratii. Ion (cel din romanul cu acelasi nume, pentru prozelitii antiTrump) este mic copil pe langa mine - a trebuit sa trec pe sirop de tuse ca sa nu mi se rastoarne principiile morale cu susul in jos. Pentru ca eu ma asteptam la cel putin "Noaptea cutitelor lungi" in materie de discurs, iar ce am vazut a fost o laba trista. O laba trista adecvata evenimentului in cauza, dar o mizerie prin comparatie cu asteptarile ridicate de catre niste persoane rau-intentionate.Mărar wrote:"Trump nu s-a luat de musulmani in dezbatarea pe care am vazut-o, asta inseamna ca astia de pe forum abereaza"
Acum intelegi de ce nu te ia nimeni in serios atunci cand se mai oboseste cineva sa iti raspunda?
Edit: @Stef - adica daca tot sexul feminin o sa voteze cu Clinton, ba isi vor convinge si sotii (adica mare parte din sexul masculin) sa voteze cu Clinton, s-ar putea ca Clinton sa castige. Ai inceput sa citesti cartile lui Mihaita Plesan, "daca am fi dat un gol mai mult decat adversarii, probabil ca am fi castigat meciul"?
Last edited by McWilliams on 28 Sep 2016, 13:56, edited 1 time in total.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
E problema ta felul in care interpretezi mesajele coforumistilor.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Nu stiu de unde aveti voi impresia ca daca am spus ca zambetul lui Hillary Clinton e in uncanny valley ca v-am sugerat sa ignorati lucrurile spuse in discursurile celor doi. Ii recomand lui ola ca atunci cand scrie despre ce postez eu sa nu se mai scobeasca in fund si sa tasteze cu aceeasi mana, daca tot insista.
And just so you know, alegerile nu sunt dictate de ratiune niciodata, ci de "feeling", "sentiment", iar in cazul acesta particular alegerile vor fi castigate de cel care ii lucreaza cel mai bine la acest capitol pe indecisi. Ne place sau nu ne place, asa functioneaza psihicul uman.
And just so you know, alegerile nu sunt dictate de ratiune niciodata, ci de "feeling", "sentiment", iar in cazul acesta particular alegerile vor fi castigate de cel care ii lucreaza cel mai bine la acest capitol pe indecisi. Ne place sau nu ne place, asa functioneaza psihicul uman.
Last edited by DarthZombie on 28 Sep 2016, 14:02, edited 1 time in total.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Really, now? Este o problema de interpretare? Cand cineva pune egal intre Trumps si Putin sau Erdogan, de exemplu, este o problema de interpretare?
Ca nu ar trebui sa ii iau in seama este una (si sunt de acord ca nu ar trebui sa fac asta), dar ca am eu o problema de interpretare... Pana si Ola ar fi suparat pe tine - nici el nu cred ca ar fi de acord ca ar lasa loc de interpretare.
Ca nu ar trebui sa ii iau in seama este una (si sunt de acord ca nu ar trebui sa fac asta), dar ca am eu o problema de interpretare... Pana si Ola ar fi suparat pe tine - nici el nu cred ca ar fi de acord ca ar lasa loc de interpretare.

Cum nu? La momentul respectiv parca se referea la atitudinea lui fata de femei, imigranti, pluralitate, europa, etc..
In acest context comparatia mi se pare adecvata.
Si ca sa dau cel mai lenes contra exemplu posibil la argumentatia ta de mai inainte
Pare decent omuletu, nu injura, nu se agita, ce-i si cu presa asta care-l descria in fel si chip? Manupilari ieftine...
In acest context comparatia mi se pare adecvata.
Si ca sa dau cel mai lenes contra exemplu posibil la argumentatia ta de mai inainte
Pare decent omuletu, nu injura, nu se agita, ce-i si cu presa asta care-l descria in fel si chip? Manupilari ieftine...
- DarthZombie
- Dremora Lord
Pluralitate? A zis ceva Trump de abolirea sistemului pluripartitic?
Serios?PLURALITÁTE, pluralități, s. f. 1. Număr, cantitate mare (de ființe, de lucruri etc.), mulțime; multiplicitate, diversitate. 2. Numărul cel mai mare, partea cea mai mare a membrilor unei colectivități; majoritate.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Ah da, am vazut ca a propus ziua funiei pentru toate minoritatile, my bad.
Iti traiesti viata facand doar judecati de valoare absolute?
Donald Trump: ban all Muslims entering US
Foarte inclusiv din partea lui, ai dreptate, imi cer scuze, Donald J. Trump nu este deloc impotriva multiculturalismului.
Trump calls Geneva Conventions 'the problem'
Foarte inclusiv din partea lui, ai dreptate, imi cer scuze, Donald J. Trump nu este deloc impotriva multiculturalismului.
The problem is we have the Geneva Conventions, all sorts of rules and regulations, so the soldiers are afraid to fight.
We can’t waterboard, but they can chop off heads
I think we’ve got to make some changes, some adjustments.
trebuia sa fie inclusiv si sa inchida toate porturile pentru toata lumea doot doot
unde dai si unde doare unde dai si unde doare
Diferenta dintre Trump si Vadim pe scurtMărar wrote:Pare decent omuletu, nu injura, nu se agita, ce-i si cu presa asta care-l descria in fel si chip? Manupilari ieftine...
- McWilliams
- Self-righteous bastard
1) Orice republican se ia de "imigranti". Pentru ca electoratul republican are nevoie de cineva care sa le zica "o sa punem stavila la granite ca sa nu mai vina Jamal sau Jose sa va ia job-urile pe venit minim". Felul in care pune problema este in afara "practicilor" unui politician get-beget, insa o parte dintre voi cred ca nu intelegeti efectiv ce inseamna un fenomen de imigranti economici in masa (dpdv social, economic, legal etc.).
2) Europa sta in carca US din multe puncte de vedere. Merkel a iesit la rampa in ultimii... 4 ani, sa zicem? World-wide chiar si mai putin de atat. Si mai are putin si isi incepe al patrulea mandat de cancelar. iar Europa este notorie pentru birocratie si lipsa de actiune. Trump s-a luat de faptul ca nici pwla nu prevede in buget procentul pe care s-a cazut de acord in cadrul NATO pentru armata/aparare. Sunt cateva state mici care o fac, insa cele mai multe se multumesc sa zica "daca sare X pe noi, las' ca vin americanii si ne scot din rahat". Similar, ca o paralela, UE prevede cateva puncte fixe in registrul financiar al fiecarui stat membru (inflatie, deficit etc. sa nu depaseasca valoarea X) - tin sa iti spun ca nimeni nu da doua parale pe asa ceva, iar UE tot acorda exceptii de la regula de cativa ani incoa (ba ca e criza din UE, ba ca e criza cu imigrantii, ba ca e Brexit, ba ca e criza bancara din Italia...).
3) Nu tin minte cand Trump a zis ca va lua toate femeile si le va izgoni din tara. E misogin, da. Si posibil xenofob. S-ar putea, de fapt, ca Trump sa urasca pe oricine nu este el - adica "a middle-aged white-guy full of money". Nu as zice ca e vorba de ura la nivelul Hitler vs evrei, cat dispret si grandoare - Trump s-ar lua (daca nu a facut-o deja) si de McCain, care-i mai alb decat inalbitorul Ace, daca ar avea ceva de castigat din asta. Sau doar pentru ca poate. Daca cineva intelege din asta ca, o data ce va deveni presedinte, va incepe o persecutare sistematica...
Trump face multe lucruri "trumpesti". Adica le zice verde-n fata (un factor major de atractie pentru votanti), in stilul propriu, grandoman si plin de solutii pentru toate belelele. Trump este un populist. Si in loc sa vedem concurenta lui Trump ca il ataca pe lipsa de pregatire (de ex, in dezbatere, au fost 10-15 minute in care n-a zis nici macar o idee despre cum va atrage inapoi companiile care au plecat deja; el tot o dadea inainte cu "eu stiu companii care pleaca, care vor pleca, care au plecat; pot sa le aduc inapoi" si atat), lumea incepe cu "Trump uraste femeile", "Trump uraste imigrantii", "Trump uraste veteranii de razboi", "Trump uraste oamenii care invata la scoli de stat" etc. Chestie foarte ingusta la minte si cu doua taisuri. Pentru ca America este PLINA de oameni carora le displac anumite categorii - si daca mass-media iti inunda audio-vizualul cu "Trump este anti-X", s-ar putea ca cei din grupul anti-X sa join the Trump bandwagon, desi nu s-ar fi atins de Trump altfel.
2) Europa sta in carca US din multe puncte de vedere. Merkel a iesit la rampa in ultimii... 4 ani, sa zicem? World-wide chiar si mai putin de atat. Si mai are putin si isi incepe al patrulea mandat de cancelar. iar Europa este notorie pentru birocratie si lipsa de actiune. Trump s-a luat de faptul ca nici pwla nu prevede in buget procentul pe care s-a cazut de acord in cadrul NATO pentru armata/aparare. Sunt cateva state mici care o fac, insa cele mai multe se multumesc sa zica "daca sare X pe noi, las' ca vin americanii si ne scot din rahat". Similar, ca o paralela, UE prevede cateva puncte fixe in registrul financiar al fiecarui stat membru (inflatie, deficit etc. sa nu depaseasca valoarea X) - tin sa iti spun ca nimeni nu da doua parale pe asa ceva, iar UE tot acorda exceptii de la regula de cativa ani incoa (ba ca e criza din UE, ba ca e criza cu imigrantii, ba ca e Brexit, ba ca e criza bancara din Italia...).
3) Nu tin minte cand Trump a zis ca va lua toate femeile si le va izgoni din tara. E misogin, da. Si posibil xenofob. S-ar putea, de fapt, ca Trump sa urasca pe oricine nu este el - adica "a middle-aged white-guy full of money". Nu as zice ca e vorba de ura la nivelul Hitler vs evrei, cat dispret si grandoare - Trump s-ar lua (daca nu a facut-o deja) si de McCain, care-i mai alb decat inalbitorul Ace, daca ar avea ceva de castigat din asta. Sau doar pentru ca poate. Daca cineva intelege din asta ca, o data ce va deveni presedinte, va incepe o persecutare sistematica...
Trump face multe lucruri "trumpesti". Adica le zice verde-n fata (un factor major de atractie pentru votanti), in stilul propriu, grandoman si plin de solutii pentru toate belelele. Trump este un populist. Si in loc sa vedem concurenta lui Trump ca il ataca pe lipsa de pregatire (de ex, in dezbatere, au fost 10-15 minute in care n-a zis nici macar o idee despre cum va atrage inapoi companiile care au plecat deja; el tot o dadea inainte cu "eu stiu companii care pleaca, care vor pleca, care au plecat; pot sa le aduc inapoi" si atat), lumea incepe cu "Trump uraste femeile", "Trump uraste imigrantii", "Trump uraste veteranii de razboi", "Trump uraste oamenii care invata la scoli de stat" etc. Chestie foarte ingusta la minte si cu doua taisuri. Pentru ca America este PLINA de oameni carora le displac anumite categorii - si daca mass-media iti inunda audio-vizualul cu "Trump este anti-X", s-ar putea ca cei din grupul anti-X sa join the Trump bandwagon, desi nu s-ar fi atins de Trump altfel.
N-a zis nimeni ca Trump v-a goni toate femeile din tara. Si tu ca Zombie, daca nu e neagra e alba. Nu ati intelege notiunea de nuanta nici daca v-ar pune cineva un gradient in fata.McWilliams wrote:3) Nu tin minte cand Trump a zis ca va lua toate femeile si le va izgoni din tara. E misogin, da. Si posibil xenofob. S-ar putea, de fapt, ca Trump sa urasca pe oricine nu este el - adica "a middle-aged white-guy full of money". Nu as zice ca e vorba de ura la nivelul Hitler vs evrei, cat dispret si grandoare - Trump s-ar lua (daca nu a facut-o deja) si de McCain, care-i mai alb decat inalbitorul Ace, daca ar avea ceva de castigat din asta. Sau doar pentru ca poate. Daca cineva intelege din asta ca, o data ce va deveni presedinte, va incepe o persecutare sistematica...
Trump s-a luat de McCain, pe scurt a zis ca nu e erou pentru ca "s-a lasat capturat"
Cat despre persecutia sistemica, ea exista deja si permeaza o buna parte din instiutiile Americane.
#blacklivesmatter iti suna cunoscut?
In fine, daca aveti chef sa radeti putin: http://www.politifact.com/personalities ... tatements/
Asta e de aur
Let that one sink in for a bit...

- DarthZombie
- Dremora Lord
Marar, credeam ca vorbim de dezbatere, nu de ce a spus acum 6 luni in toiul alegerilor primare. Iar multiculturalismul are si plusuri si minusuri, nu esti satana daca nu esti de acord cu el. Si serios ca mi se pare ca vorbesti de nuante cand citezi din Polifact care apartine lui Tampa Bay Times care e super biased si fucking black lives matter care e la limita de a fi black supremacist. Am inteles, esti implicat emotional in toata treaba asta, nu e nevoie sa ne repeti asta.Mărar wrote:Iti traiesti viata facand doar judecati de valoare absolute?
The problem is we have the Geneva Conventions, all sorts of rules and regulations, so the soldiers are afraid to fight.We can’t waterboard, but they can chop off headsI think we’ve got to make some changes, some adjustments.
Vorbim despre Trump aparent, ca om, sa inteleg ca ce a zis in trecut (macar de era ala intepartat
) nu mai are nici o relevanta.
#blacklivesmatter poate sa fie si grup terorist in cea ce ma priveste, nu il aparam, subliniam doar faptul ca exista persecutie sistemica, si ca sa dau si exemplu ca persecutia exista, uite, a aparut respectivul grup. Nu inteleg ce treaba are una cu alta.
Dar ok, dau altul rostit acum 2 zile.
https://theintercept.com/liveblogs/firs ... was-about/

#blacklivesmatter poate sa fie si grup terorist in cea ce ma priveste, nu il aparam, subliniam doar faptul ca exista persecutie sistemica, si ca sa dau si exemplu ca persecutia exista, uite, a aparut respectivul grup. Nu inteleg ce treaba are una cu alta.
Dar ok, dau altul rostit acum 2 zile.
https://theintercept.com/liveblogs/firs ... was-about/
Donald Trump denied debate moderator Lester Holt’s suggestion that “stop and frisk” led to racial profiling.
He’s wrong. In 2011, at the peak of the practice, the NYPD stopped 685,724 people; 53 percent of them were black, 34 percent were Latino. Black and Latino males between the ages of 14 and 24 made up 4.7 percent of the city’s population — and 41 percent of the stops. In 99.9 percent of stops, no guns were found.
Stop and frisk also didn’t make the city safer. Since a federal judge ruled against the practice in 2012, stops dropped drastically. And so did crime.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Racial biased nu este ceva nascut din cur. Statistic vorbind, "rasele" alea care acum se plang de tratament injust sunt responsabile pentru cele mai multe din infractiunile pentru care s-a dat drumul la "stop and frisk". Este foarte nasol sa fii un om cetatean corect, responsabil dpdv legal si sa te ia altii la bani marunti pentru ca altii cu aceeasi culoare a pielii ca a ta, sau cu acelasi background social ca al tau, sau care vorbesc aceeasi limba ca a ta au facut infractiuni, iar tu vei fi profilat suplimentar pentru ca apartii de acel grup din anumite puncte de vedere. Ce, romanii corecti care ajung prin vestul Europei nu au simtit asta pe pielea lor, cand erau asimilati cu aia venit la ciordit? Insa nu poti da drumul la ineptii de genul "trebuie sa nu discriminam" la asa ceva. Ce ar vrea Clinton - ca pentru fiecare afro-american/latino-american sa fie buzunarit si un alb, ca sa fie proportiile egale? Si ce se intampla daca dupa 1000 de indivizi buzunariti din fiecare rasa, descoperim ca 5 albi au droguri/arme in posesie vs 50 de afro-american/latino-americani? Iti zic eu raspunsul: este "racial biased" pentru ca nu s-a buzunarit suficient de multi albi!
Altfel spus, niggar/ese se apuca de infractiuni pentru ca se ia politia de el ca raia de om sanatos; daca n-ar fi existat atata "racial biased" in America, niggar/ese ar fi fost un cetatean model. Stop and frisk este o idee proasta pentru ca se bazeaza pe notiunea ca faradelegile se petrec in plina zi, pe strada, pe langa tine, deci poti sa-l interceptezi pe potentialul infractor cand se plimba. De-aia nu au gasit decat foarte rar ceva asupra persoanelor verificate. Ca daca politia ar avea si coaie, si sprijin legal, ar putea sa intre direct peste infractori (in mediul lui de "lucru"), nu sa astepte sa iasa la plimbare (in between jobs).
Altfel spus, niggar/ese se apuca de infractiuni pentru ca se ia politia de el ca raia de om sanatos; daca n-ar fi existat atata "racial biased" in America, niggar/ese ar fi fost un cetatean model. Stop and frisk este o idee proasta pentru ca se bazeaza pe notiunea ca faradelegile se petrec in plina zi, pe strada, pe langa tine, deci poti sa-l interceptezi pe potentialul infractor cand se plimba. De-aia nu au gasit decat foarte rar ceva asupra persoanelor verificate. Ca daca politia ar avea si coaie, si sprijin legal, ar putea sa intre direct peste infractori (in mediul lui de "lucru"), nu sa astepte sa iasa la plimbare (in between jobs).