Upcoming movies
Re: Upcoming movies
Amu ca am vazut si noi filmul, cateva puncte in minus fara sa dezvalui mai nimic din poveste:zme-ul wrote:de prin ce-am prins prin reviewuri, jayjay nu a facut deca sa rescrie "A new hope" in versiune proprie - si inca odata, omul asta nu se dezminte si mai fute in cur o franciza ...
- Max von Sydow underused as fuck. Mult prea minor rolul
- Adam Driver tinde sa faileze in rolul lui - si inca grav
- Jakku e poor man's Tatooine?! De ce sunt atat de similare fara nici un motiv?!
- John Boyega e mult prea... nu out of character, cat "out of the SW universe". Spre deosebire de Daisy Ridley care lasa senzatia ca face parte din lore, Finn prea pare scos de pe strazile New York-ului, glumite/atitudine de Scary Movie sau film modern american de serie B (in cel mai bun caz)
- Salutul stormtrooperilor in fata fanaticului nazist (deplorabil rol, puteau sa faca ceva mai interesant cu Hux, IMO) mi-a adus prea mult aminte de "Hail Hydra!"
- De ce e Phasma un personaj de sine-statator?!
- Overall, filmul a surprins prea putin din atmosfera Star Wars - si asta nu tine cont de actori, de oglindirea societatii americane din epoca curenta etc (ca dovada jocurile si cartile care au prin spiritul SW cu brio)
fuck that! cinematograful din oras il da doar in 3Dchestr0ny wrote:Ia 5 lei, du-te si vezi un Star War.

Fa-ti o favoare si nu irosi banii.
Privind retrospectiv, nu pot sa recomand filmul asta deloc. Mare pacat.
Privind retrospectiv, nu pot sa recomand filmul asta deloc. Mare pacat.
Privind retrospectiv, nu înțeleg la ce te așteptai. Erau Star Wars filme bune și nu mai știu eu? Aveau merite incontestabile din punct de vedere tehnic, dar altfel erau echivalentul actual al unui blockbuster de weekend. The fuck is up with people I don't know.
Ai adus niște critici de parcă nu era cel puțin pe-atât de criticat la filmele anterioare. Heck, dacă ești fan Star Wars, atunci ca să te duci să-l vezi și pe ăsta, e tot pe-acolo ca film.
Ai adus niște critici de parcă nu era cel puțin pe-atât de criticat la filmele anterioare. Heck, dacă ești fan Star Wars, atunci ca să te duci să-l vezi și pe ăsta, e tot pe-acolo ca film.
Tocmai am citit o laba de articol din care am aflat ca daca nu ai vazut Star Wars e ca si cum nu ai citit Alice sau Micul Print sau ca si cum nu ii suporti pe Beatles, dupa care lauda dialogurile "simple si inteligente" precum "- I love you! - I know." Sa moara familia Calu! 
Plus ce a zis TG.

Plus ce a zis TG.
I'm livin' in a love shadow
Da, e si pentru mine inexplicabil articolul mentionat de castr0ny. Daca nu asculti Salam e ca si cum nu ai habar ce-i ala Bach. Uite ca am ars-o si eu intelectual. 

NO COVER. ALL MAN.
Articolul cu pricina se regăseşte aici, pentru cei curioşi. Chestrony şi Waaagh evident că nu au înţeles nimic, mie mi s-a părut interesant. Cine citeşte cu atenţie vede că e vorba de contextul culturii populare. Şi da, în momentul în care vrei să porţi o discuţie despre cultura pop, a te umfla în pene că habar n-ai ce e SW te pune în inferioritate. Mai jos, citatul cu pricina, cu bolduri:
Şi acum, câteva cuvinte despre ultimul film, că tot l-am văzut azi noapte. Toate încercările de a-l critica prin prisma plothole-urilor sau detaliilor de lore sunt puerile. Cum zice TG, it's just a blockbuster şi, adaug eu, asta îl apropie foarte mult de spiritul trilogiei originale şi îl ridică peste nivelul celei de-a doua trilogii. Au fost momente când am râs, altele când am strâmbat din nas (pune-ţi bă băiatule masca la loc). Un blockbuster ok, cu iz de remake, făcut să acopere un spectru cât mai larg de audienţe. Nothing to write home about şi nici ceva pentru care să spumegi pe forumuri.
E totuşi o diferenţă de nuanţă faţă de ce aţi înţeles voi, lal. În rest, articolul nu are intenţia să judece ultimul film, ci acceptă locul pe care îl are franciza în imaginarul colectiv. Şi dacă ţie sau mie ni se par băşite şi overrated filmele, asta nu schimbă cu nimic lucrurile.Pentru oricine dorește să spună ceva inteligent despre cultura populară de azi și despre mitologiile moderne, a afirma cu mândrie că nu știi nimic despre Războiul Stelelor e la fel de discalificant ca a te fuduli că nu ai citit Alice, Micul Prinț sau Harap Alb, ori că “nu suporți” Beatles. Sau că n-ai văzut Casablanca, dar totuși pufnești și vrei să spui și tu ceva.
Şi acum, câteva cuvinte despre ultimul film, că tot l-am văzut azi noapte. Toate încercările de a-l critica prin prisma plothole-urilor sau detaliilor de lore sunt puerile. Cum zice TG, it's just a blockbuster şi, adaug eu, asta îl apropie foarte mult de spiritul trilogiei originale şi îl ridică peste nivelul celei de-a doua trilogii. Au fost momente când am râs, altele când am strâmbat din nas (pune-ţi bă băiatule masca la loc). Un blockbuster ok, cu iz de remake, făcut să acopere un spectru cât mai larg de audienţe. Nothing to write home about şi nici ceva pentru care să spumegi pe forumuri.
REMEMBER CITADEL
@TG: The Empire Strikes Back este, obiectiv vorbind, daca nu unul din cele mai bune filme inregistrate pe pelicula, atunci cel putin unul din cele mai bune sequel-uri of all time.
Din punctul meu de vedere, respecta cu sfintenie Movie Making Manual 101 din mai toate punctele de vedere, pacing-ul, scriptul, tonul, etc.
Din punctul meu de vedere, respecta cu sfintenie Movie Making Manual 101 din mai toate punctele de vedere, pacing-ul, scriptul, tonul, etc.
Nu, e chiar sub prequel-uri ca si bataie de joc la adresa universului creat.Ai adus niște critici de parcă nu era cel puțin pe-atât de criticat la filmele anterioare. Heck, dacă ești fan Star Wars, atunci ca să te duci să-l vezi și pe ăsta, e tot pe-acolo ca film.
Disagree. E pur si simplu foarte, foarte prost scris.Nothing to write home about şi nici ceva pentru care să spumegi pe forumuri.
Să zicem că e rezonabil de prost scris. Dacă vrei şi alte mostre de scris prost şi hamfisted acting, ar fi cazul să revezi The Empire Strikes Back, fără ochelarii nostalgici (replicile lui Luke încercând să-l scoată pe tati din Vader, de exemplu). Altfel da, TESB mi s-a părut şi mie cel mai ok din serie; ce vreau să subliniez alături de TG e că şi originalele au defectele lor şi nu merită să fie ţinute pe un piedestal (lăsând la o parte inovaţiile tehnice sau pop culture-ul). Abundă şi ele în filler material, replici din puţul gândirii, scene şi personaje zorite, and so on.
REMEMBER CITADEL
Stai putin, a avea pretentii de consistenta & logica intr-un univers fictiv e pueril?Toate încercările de a-l critica prin prisma plothole-urilor sau detaliilor de lore sunt puerile
În general nu, în cazul ăsta da. Citeşte mai sus. Figure it out. Nu o să mă repet şi a treia oară.
REMEMBER CITADEL
Mitologiile moderne sa cada cerul.
Asta e rahat lustruit bre, o sa rada de noi si neobabuinii care vor excava din ruinele civilizatiei umane blurayurile cu epopeea spatiala.
Vai de steaua umanitatii, acum am vazut ce-a scris fedaichin mai sus.
Obiectiv vorbind, e un rahat pe bat. L-am vazut acum cateva zile ca m-a invitat Mahdi sa ne uitam impreuna 4thelulz, avand in vedere ca el isi facea temele pentru asta nou.

Asta e rahat lustruit bre, o sa rada de noi si neobabuinii care vor excava din ruinele civilizatiei umane blurayurile cu epopeea spatiala.
Vai de steaua umanitatii, acum am vazut ce-a scris fedaichin mai sus.
The Empire Strikes Back este, obiectiv vorbind, daca nu unul din cele mai bune filme inregistrate pe pelicula, atunci cel putin unul din cele mai bune sequel-uri of all time.

Obiectiv vorbind, e un rahat pe bat. L-am vazut acum cateva zile ca m-a invitat Mahdi sa ne uitam impreuna 4thelulz, avand in vedere ca el isi facea temele pentru asta nou.
NO COVER. ALL MAN.
Obiectiv vorbind, batul ala cu rahat e infpit adanc in oficiul tau bucal.Obiectiv vorbind, e un rahat pe bat
https://www.youtube.com/watch?v=CwlKj3hWzMk
Oameni care descriu Star Wars ca unul dintre cele mai bune filme facute vreodata = 

I'm livin' in a love shadow
Hai explica tu, obiectiv, de ce TESB nu este un film foarte bine regizat/filmat/creatchestr0ny wrote:Oameni care descriu Star Wars ca unul dintre cele mai bune filme facute vreodata =
Ce să zic, eu am aceeași părere și despre alte serii consacrate. Dar măcar la alde Star Trek înțeleg motivul. Nu e ca și cum filmele vechi erau bune, they sucked, dar erau populate cu clișee din altă categorie, așa că îi înțeleg pe oldfagi care se agită de fiecare dată când apare unul nou.
Same for Mad Max, a fost, like, un film peste medie, dar când a apărut ăsta de-acum, se agita lumea că mamă ce au făcut și au dres. Lol.
Ideea e Fedaykin că e ok să critici un film, dar trebuie să o faci cunoscând contextul. Dacă eu zic că Iron Man 3 e o mizerie, o fac în limitele categoriei de filme din care face parte. Nu o să mă apuc să-i zic cuiva că fix pe ăsta nu-l recomand, dar bine că s-a uitat la restul de 20 de filme Marvel.
Nu știu ce vrei să spui prin unul dintre cele mai bune sequel-uri. Asta e o afirmație corectă, orice sequel e unul dintre cele mai bune sequel-uri, discuția e cu ce îl compari. Însă a încerca să-l ridici măcar prin vecinătatea celor mai bune filme e o aberație. Sunt importante desigur, cum ziceam, merite tehnice de necontestat, pop culture, etc, dar cinematografic vorbind e la fel de superficial ca un The Hunger Games sau Harry Potter. Lucru perfect ok, nu e nimic greșit în a te uita la filmele astea, indiferent ce zic 2-3 useri de pe-aici.
Obiectiv vorbind, manualul ăla la care te referi tu nu există. Există un arhetip de filme inventat la Hollywood undeva cu vreo 2 decenii înainte să apară Star Wars. Tu după aia judeci acum și într-adevăr, TESB se încadrează la perfecție.
Same for Mad Max, a fost, like, un film peste medie, dar când a apărut ăsta de-acum, se agita lumea că mamă ce au făcut și au dres. Lol.
Ideea e Fedaykin că e ok să critici un film, dar trebuie să o faci cunoscând contextul. Dacă eu zic că Iron Man 3 e o mizerie, o fac în limitele categoriei de filme din care face parte. Nu o să mă apuc să-i zic cuiva că fix pe ăsta nu-l recomand, dar bine că s-a uitat la restul de 20 de filme Marvel.
Nu știu ce vrei să spui prin unul dintre cele mai bune sequel-uri. Asta e o afirmație corectă, orice sequel e unul dintre cele mai bune sequel-uri, discuția e cu ce îl compari. Însă a încerca să-l ridici măcar prin vecinătatea celor mai bune filme e o aberație. Sunt importante desigur, cum ziceam, merite tehnice de necontestat, pop culture, etc, dar cinematografic vorbind e la fel de superficial ca un The Hunger Games sau Harry Potter. Lucru perfect ok, nu e nimic greșit în a te uita la filmele astea, indiferent ce zic 2-3 useri de pe-aici.
Obiectiv vorbind, manualul ăla la care te referi tu nu există. Există un arhetip de filme inventat la Hollywood undeva cu vreo 2 decenii înainte să apară Star Wars. Tu după aia judeci acum și într-adevăr, TESB se încadrează la perfecție.
Nu sunt de acord. In ceea ce ma priveste, atat in film cat si in literatura exista si va exista mereu o reteta, niste reguli (expozitie, naratiune, tempo, personaje, motivatii, etc) pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa iti iasa ceva de calitate.Obiectiv vorbind, manualul ăla la care te referi tu nu există. Există un arhetip de filme inventat la Hollywood undeva cu vreo 2 decenii înainte să apară Star Wars. Tu după aia judeci acum.
Iar rețeta asta constă în ce-ți place ție să vezi la un film, amirite?
REMEMBER CITADEL
De cate ori sa repet ca sunt anumiti factori obiectivi, care nu tin cont de parerea individuala?!
O sa o zic pe aia buna - nu mi-a placut nemaipomenit de mult "Raging Bull", nu e chiar pe felia mea - asta inseamna ca nu pot/mi-e imposibil sa ii remarc meritele?!
O sa o zic pe aia buna - nu mi-a placut nemaipomenit de mult "Raging Bull", nu e chiar pe felia mea - asta inseamna ca nu pot/mi-e imposibil sa ii remarc meritele?!