Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
juve3332
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by juve3332 »

Stokkolm wrote:Meh, daca iasa Hillary (99%) o sa continue aproximativ pe aceeasi linie cu Obama.
Sa speram ca macar nu pe linia politicii externe, unde administratia Obama a fost dezastruoasa. Trag nadejde ca Presedintele sa nu fie totuna cu Secretarul de Stat.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Avand in vedere cat de dispusa este sa arunce acuze serioase Rusiei ca sa incerce sa distraga atentia de la Wikileaks, chiar si daca nu va fi Obama 2 in mod cert nu ma incurajeaza prea tare. Pana si discutia ei despre impunerea unui no-fly zone in Siria mi se pare a fi o idee teribil de proasta, pentru ca aia inseamna 100% razboi cu Rusia. Sa fim seriosi, Rusia are acolo singura lor punte in Marea Mediterana, Siria e in zona lor de influenta de vreo 40 de ani si ce te astepti sa faca atunci cand Arabia Saudita impreuna cu Qatar, dar si SUA finanteaza doua grupari diferite care sa incerce sa le dea jos guvernul prieten? La cum arata lucrurile, americanii au incercat in Siria acelasi lucru precum in Libia, cu diferenta ca Al Assad a facut fata mai bine la ce i s-a aruncat in brate. Iar reticentele mele fata de ea se extind si la ce a aratat Wikileaks ca facea cat a fost Secretara de Stat, oferind intalniri cu diversi sefi de stat in functie de donatiile acordate Fundatiei Clinton.

Cel mai trist lucru e ca nici macar cu Bill Clinton nu seamana, ala era mai intelept si mult mai inteligent.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

DarthZombie ar fi votat cu Trump daca era cetatean american. O alegere inteleapta. DarthZombie a gasit aproape toate defectele monstruoase ale lui Hillary (nu-i scapa aproape nimic! ochi si minte agera! ) si ar fi ales in mod lucid si inteligent si intelept cu cine sa voteze. Cu Donald Trump! Bravo lui!
DarthZombie wrote: Pana si discutia ei despre impunerea unui no-fly zone in Siria mi se pare a fi o idee teribil de proasta, pentru ca aia inseamna 100% razboi cu Rusia.
:lol: you heard it here first! sa nu ziceti ca nu v-a zis zombie dinainte cand va incepe razbelu rusia - usa
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

De unde stii ca n-as vota Gary Johnson, ola? Omul nici nu stie unde e Aleppo, deci are zero sanse sa creeze un conflict cu Rusia :lol:

Si daca tot esti atat de inteligent, te rog sa ne explici cum impui un no-fly zone fara sa dobori avioane si fara sa distrugi apararea antiaeriana a lui Assad. Nu de alta, dar insasi Hillary in discursurile date lui Goldman Sachs recunostea aceste doua probleme. Asa ca bravada ei cu no-fly zone e doar atat, daca vrea sa intervina in Siria o va face doar intr-un razboi direct cu Rusia.
ola small dickie
Big Daddy

Pai te intreb dar vad ca eviti un raspuns
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Tu faci presupunerea ca intrebarile tale reprezinta ceva important :lol: Opiniile tale se rezuma la "gandesti ca mine sau esti prost", asa ca de ce as depune efortul? Razi ca desteptul de afirmatia mea asupra aplicarii unui no fly zone in Siria si dai zero explicatii pentru pozitia ta si tot tu esti cel care cere justificari altora. Gimme a break.
ola small dickie
Big Daddy

A deci nu poti. Ok. Doar te am intrebat ceva simplu. Nu ti am cerut sa aberezi
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

La The Economist cred ca au inceput sa ofere locuri de munca la cei mai putin daruiti de catre natura.

S-au oparit la cur ca vine apocalipsa daca se voteaza pro Brexit. S-au oparit la cur ca vine apocalipsa daca nu se voteaza pentru armistitiul cu FARC. Se oparesc la cur ca vine apocalipsa daca este ales Trump. Si acum... ultima coperta a editiei The Economist:

Image

Si articolul.

O sa punctez o chestie minora din articol, in schimb. Ca sa ii dau dreptate lui Zombie, atunci cand zice ca o politica externa ca a lui Obama este moarte curata (ori asta propune H. Clinton). Ca lui ola... nu pot sa-i dau decat "buna ziua" :lol:
FOUR years ago Mitt Romney, then a Republican candidate, said that Russia was America’s “number-one geopolitical foe”. Barack Obama, among others, mocked this hilarious gaffe: “The 1980s are now calling to ask for their foreign policy back, because the cold war’s been over for 20 years,” scoffed the president
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

DarthZombie wrote:Avand in vedere cat de dispusa este sa arunce acuze serioase Rusiei ca sa incerce sa distraga atentia de la Wikileaks, chiar si daca nu va fi Obama 2 in mod cert nu ma incurajeaza prea tare. [...]
ola small dickie wrote:DarthZombie ar fi votat cu Trump daca era cetatean american. O alegere inteleapta. DarthZombie a gasit aproape toate defectele monstruoase ale lui Hillary (nu-i scapa aproape nimic! ochi si minte agera! ) si ar fi ales in mod lucid si inteligent si intelept cu cine sa voteze. Cu Donald Trump! Bravo lui!
Nu inteleg asta. Deci omul mentioneaza doua aspecte care nu-i plac la Hillary, fara sa zica nimic de alegeri, ceea ce pentru tine se reduce la "ar vota Trump"? Cu alte cuvinte, numai votantii Trump pot sa veda defecte la adversarii lui sau sa fie nemultumiti de unele pozitii ale lor? Si pe urma te astepti sa iti raspunda serios?
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
ola small dickie
Big Daddy

Nu. Doar sunt curios cu cine ati vota? Ce e asa greu? Cred ca ar fi interesant sa puneti si un poll pe topic. Mcwilliams tu cu cine ai vota? Tu cristan? Incep eu, eu as vota cu hillary clinton.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

DarthZombie wrote: Pana si discutia ei despre impunerea unui no-fly zone in Siria mi se pare a fi o idee teribil de proasta, pentru ca aia inseamna 100% razboi cu Rusia.
Nu stiu cat de posibil e scenariul asta dar despre un eventual razboi cu Rusia in cazul impunerii unui no-fly zone a pomenit si un general american.

phpBB [video]
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

ola small dickie wrote:Nu. Doar sunt curios cu cine ati vota? Ce e asa greu? Cred ca ar fi interesant sa puneti si un poll pe topic. Mcwilliams tu cu cine ai vota? Tu cristan? Incep eu, eu as vota cu hillary clinton.
Hai nu o mai da dupa cires, tu incerci sa ne atragi in a spune ca am vota Trump ca sa incepi sa tipi pe aici ca suntem cu totii prosti si numai tu destept si sa discreditezi orice am scrie contrar opiniei tale. Asta ca sa nu spun "tu cu cine ai vota?" nu are nici o treaba cu lucrurile extrem de dovedibile de care se face vinovata madam Hillary.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Daca ti-ai fi scos ochii din cur, ola, ai fi observat ca am zis - de vreo doua-trei ori - ca, daca as avea drept de vot, NU l-as fi exercitat. Tocmai pentru ca as fi fost pus in situatia de a alege intre doua catastrofe, consolandu-ma 4 ani doar cu gandul ca "ar fi fost mai rau daca era celalalt". A vota din ura si/sau din frica invalideaza notiunea de a fi reprezentat prin vot. Niciunul nu ma reprezinta, asa ca niciunul nu merita aplicarea unei stampile sau apasarea unui buton.

Insa tu suferi de sindromul Puie Monta. Asa ca ori de cate ori o sa aiba altcineva rabdare sa iti explice de ce, in mod rational, coerent, consecvent, lizibil si inteligibil, tu o sa involuezi la stadiul de meme-man (adica veriga lipsa din lantul lui Darwin) si o sa ne ilustrezi talentul la a insira emoticons. Atat.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

N-am putut sa fac poll-ul public...

Inb4 Trump castiga detasat si ne citeaza in urmatorul lui discurs.
New phone, Houthis

Soundcloud
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Sunteti ca niste tate care se cearta care e personajul lor favorit din Dallas. Apropo, exista niste alegeri pe bune anul asta, la noi in tara, unde chiar putem vota nu doar sa ne inchipuim cum ar fi sa votam. SI rezultatul acestor alegeri poate avea efecte mai profunde decat gramajul portiei de cartofi prajiti la McDonalds...
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Avand in vedere cat e putini au probleme cu oamenii plimbati cu autobuze pe la mai multe sectii de vot, imi inchipui ca avem multi votanti PSD pe aici.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Banuiesc ca mai toata lumea de pe aici o sa voteze USR.
New phone, Houthis

Soundcloud
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cum sa nu? Ai cumva impresia ca Nicusor Dan si Clotilde Armand au facut copii in cateva luni? Daca USR o sa aiba candidat, pe circumscriptia mea, un diletant care a fost pe la alte partide inainte (hai sa folosim o limba de lemn: a avut alte orientari politice inainte), exact asta n-am de gand sa fac - sa pun stampila pe unul care a decis sa dea "join" pe facebook la fel de usor cum putea opta pentru ALDE, sau cum a optat in trecut pentru UNPR, PPDD etc.

Daca s-ar suci inapoi si am trece iar la votat o lista si nu un individ, da, as vota USR. Pentru ca asa votul meu s-ar duce garantat catre primele pozitii din lista, care sunt ocupate de oameni (cat de cat) dovediti ca fiind integrii si dedicati unor idei.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Urm, ok. Evident ca daca se intampla asta ai un motiv bun sa nu votezi USR, dar pana acum Nicusor a dat clar de inteles ca nu va lua personaje care au fost in alte partide in ultimii doi ani.
Nu primim oameni care au activat intens in partidele politice parlamentare, nu penalizam oamenii care au activat unul-doi ani si si-au dat seama ca nu au ce sa caute acolo si s-au retras. Cei care vin din alte partide trebuie sa stea pe tusa doi ani in care nu au voie sa candideze nici la alegeri si nici in partid pentru vreo functie
Pana acum candidatii pentru diaspora intrunesc criteriile.

https://www.facebook.com/notes/usr-dias ... 0103685188

In fine, saptamana viitoare o sa-i anunte si pe cei din tara.
New phone, Houthis

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

FOTO + VIDEO. Mii de persoane au participat la un miting pentru familie, la Oradea. Ei susțin inițiativa pentru modificarea Constituției. Printre participanți au fost și soții Bodnariu

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... iei-431186

mii de talibani
Post Reply

Return to “Cafenea”