Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Mda, eu sper totusi ca restul romanilor nu gandesc asa.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu sunt 90% convins ca toata campania de promovare a marii familii Bodnariu si Coalitia pentru Familie sunt lucratura lui BoR. Si daca intr-adevar e asa, jos palaria pentru una din cele mai de succes campanii de influenta subversive care au avut loc in Romania in ultimii 2-3 ani de departe. Sa reusesti sa convingi milioane de oameni ca niste lucruri atat de triviale precum lucrurile pentru care se "lupta" reprezinta cea mai mare problema din Romania este o realizare fara doar si poate. Dar mi se pare trist ca sunt lucruri mult mai serioase care afecteaza marea familie romaneasca, gen separarea familiilor pentru ca parintii pleaca la munca prin strainataturi, sunt complet ignorate de acesti mari aparatori ai neamului.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

N-a orchestrat BOR miscarea asta, ei doar au sprijinit-o si trag foloasele. Nu e nimic care sa necesite intelect de geniu.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Literally cine
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

:lol: N-am inteles nimic din stirea aia. What?! Ce-a facut?!
I'm livin' in a love shadow
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Black a organizat proteste la evenimentele oponentilor lui Trump si au colaborat cu site-ul Breitbart pentru a il promova pe Trump.
That Breitbart had supported Trump over Rubio and Cruz is already known. The site has been a reliable source of pro-Donald Trump material, a relationship that was made official when Breitbart chairman Stephen Bannon was appointed Trump’s campaign CEO in August. Bannon subsequently took a leave from his role at Breitbart.
phpBB [video]

Simt ca ma uit la un episod din Black Mirror.

http://www.breitbart.com/big-government ... -nh-event/
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Miezul articolului:
According to the source
the source told POLITICO
Deci Politico ne arata ca Black incerca sa perturbe nu doar raliurile lui Trump din timpul alegerilor primare ci si ale lui Rubio, care coincidenta face ca amandoi erau candidati republicani, iar faptul ca Breitbart l-a invitat pe respectivul Black la o emisiune in aprilie coroborat cu "surse sigure" conduce pe Politico, un site 100% obiectiv si fara o agenda sau un candidat preferat [spre deosebire de Breitbart care sustine un candidat anume] la magnifica concluzie ca Breitbart s-a coordonat cu Black. Sunt socat si persiflat de modurile in care campania lui Clinton incearca sa nege acuzatiile aduse in respectivele filmulete, initial eram convins de oameni care spun direct ca fac si dreg lucruri ilegale si/sau imorale care erau dovedite de o analiza in paralel a email-urilor Wikileaks, dar sursele sigure ale lui Politico m-au convins cu cuvantul lor de onoare ca ce am vazut cu proprii mei ochi nu era adevarat.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

In concluzie, Zombie voteaza cu Trump! Right? Right? Do I have it right, Zombie?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Nu se stie. Poate vrea sa-ti spuna tie. Mie nu a vrut.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu azi am decis sa votez cu Jill Stein. Acuma trimit scrisoarea cu votul!
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Am văzut și m-a amuzat sondajul "Cu cine ați vota, Apocalipsa, 2016". Try this, observațiile sunt mai interesante decît media: http://www.zerohedge.com/news/2016-10-2 ... fking-mind și este amuzant cum autorul menționează inclusiv că în cultura populară, proiecții asupra viitorului centrate pe 'țăran' lipsesc cu desăvîrșire sau apar doar pe un fond apocaliptic :) E relevant, fiindcă se regăsesc într-o bună măsură și la noi.
Bine, un prieten mai deștept decît subsemnatul a remarcat că niciodată literatura nu s-a adresat altcuiva decît clasei de sus. Mai nou și noii clase de mijloc, din ce în ce mai mult, cu 'omul de rînd' pe cale de dispariție, în contextul în care noi suntem niște speciali, cu toții, fiecare în parte și mai ales în raport cu ceilalți.

Bonus, manual (depășit, sau, mă rog, cred că <o masă critică> de oameni deja arată cu degetul mijlociu campaniilor de genul ăsta) de cîștigat alegeri, elaborat de NDI, fondat de tanti Măgduța Albright: https://www.ndi.org/files/Political_Cam ... ysia_0.pdf
Merită parcurs și văzut cum se leagă de campanie pe partea feminină a lucrurilor. Dealtfel, Albright o susține pe H.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

caleb wrote:Am văzut și m-a amuzat sondajul "Cu cine ați vota, Apocalipsa, 2016". Try this, observațiile sunt mai interesante decît media: http://www.zerohedge.com/news/2016-10-2 ... fking-mind și este amuzant cum autorul menționează inclusiv că în cultura populară, proiecții asupra viitorului centrate pe 'țăran' lipsesc cu desăvîrșire sau apar doar pe un fond apocaliptic :)
Interesanta lectura, neavand rude sau prieteni din mediul rural imi este usor sa trec cu vederea cauzele ...fenomenului de acolo.
New phone, Houthis

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Amuzant cum autorul articolului incearca sa explice popularitatea lui Trump cu Luke din Star Wars era un fermier, Dennis Braveheart alt fermier si baietii rai erau de la oras si conduceau Ferrari exprimand chipurile "primitive vs. advanced, tough vs. delicate, masculine vs. feminine, poor vs. rich, pure vs. decadent, traditional vs. weird"

sau alta bucata amuzanta:

"But Trump is objectively a piece of shit!" you say. "He insults people, he objectifies women, and cheats whenever possible! And he's not an everyman; he's a smarmy, arrogant billionaire!"

You've never rooted for somebody like that? Someone powerful who gives your enemies the insults they deserve? Somebody with big fun appetites who screws up just enough to make them relatable? Like Dr. House or Walter White? Or any of the several million renegade cop characters who can break all the rules because they get shit done? Who only get shit done because they don't care about the rules?

"But those are fictional characters!" Okay, what about all those millionaire left-leaning talk show hosts? You think they keep their insults classy? Tune into any bit about Chris Christie and start counting down the seconds until the fat joke. Google David Letterman's sex scandals. But it's okay, because they're on our side, and everybody wants an asshole on their team -- a spiked bat to smash their enemies with. That's all Trump is. The howls of elite outrage are like the sounds of bombs landing on the enemy's fortress. The louder the better."

Deci oamenii voteaza cu Trump pentru ca le place de Dr. House, Walter White, David Letterman si Chris Christie. Mai lipsea sa spuna ca oamenii voteaza cu Trump pentru ca le place de Rambo.

Eu cred ca majoritatea oamenilor fac diferenta dintre un personaj dintr-un film, melodie, carte de colorat si un candidat la conducerea tarii. Sper

Eu cred ca premisa din articol e una gresita. Oamenii voteaza cu Trump pentru ca (la fel ca si in alte tari unde oameni voteaza si au votat prost) exista o lipsa imensa de educatie sociala, politica, civica in sistemul de educatie. Nu sunt de vina ei, oamenii. Sunt de vina cei care ii conduc pentru ca nu ii educa in spiritul asta, poate le convine sa ramana prosti la acest segment. Un om destept, cult, educat, auto-educat, cu anumite valori e dificil sa voteze cu Trump, Putin, Erdogan. Dar ce faci cu masele mai putin culte? Trebuie sa le oferi din scoala cunostinte despre democratie, societate, drepturi, politica. Ca sa nu mai prinda cheag in politica toti primitivii si populistii cu discursuri primitive si populiste care au succes la unii pentru ca am explicat deja de ce.

sunt convins ca exista multi oameni bogati, de la oras, etc (ce calitati a mai enumerat autorul articolului) care voteaza cu trump. mie nu mi se pare ca are legatura cu saracia sau bogatia, viata la tara sau la oras si alte din astea. are legatura cu educatia fiecarui om in ceea ce inseamna societate, democratie, drepturi, politica, vot, libertate. si omul ala poate sa fie si sarac sau bogat, de la tara sau de la oras, femeie sau barbat, homosexual sau heterosexual, blond sau brunet, delicat sau badaran, fan Karate Kid sau Dr. Quinn
Last edited by ola small dickie on 26 Oct 2016, 17:28, edited 1 time in total.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

ola small dickie wrote:Eu cred ca premisa din articol e una gresita. Oamenii voteaza cu Trump pentru ca exista o lipsa imensa de educatie sociala, politica, civica in sistemul de educatie.
Printre altele, cam asta zice si articolul. Oricum nu exista contradictii intre respectivele puncte de vedere. Chiar as putea spune ca se complementeaza; o persoana putin educata va avea opinii in linia celor expuse in articolul respectiv.

E cam greu sa te contrazici cu harta aia albastru/rosie. La fel cum e greu sa te contrazici cu corelatia autohtona intre mediul rural si electoratul PSD.

Nevermind, aparent electoratul PSD s-a mutat la oras, nu mai inteleg nimic!!!
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Trebuie mentionat insa ca mediul rural din Romania sufera mult mai profund decat ruralul american. In Romania nici macar nu vorbesti de chestii precum creerea de noi firme la tara, iar efectele colectivizarii inca lasa efecte severe asupra mentalitatii taranului roman intr-un fel la care fermierul american nici nu se gandeste.

Totodata mi se pare curios ca tot ce pot intelege unii din articolul ala e "oamenii voteaza cu Trump pentru ca sunt needucati", cand grosul articolului trece in revista felurile prin care "ruralistii" americani sunt ignorati, ponegriti si tratati in bataie de joc de restul societatii. Glumele basite de la noi cu oamenii din Vaslui se fac asupra intregii zone rurale din SUA, si nu e o surpriza ca aia nu sunt multumiti de acest lucru si actioneaza in consecinta.

Asta o spune unul care nici macar strabunici nascuti la tara n-are, ca sa nu credeti ca de asta le-as tine lor partea in ecuatia asta.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Pai... tocmai din cauza faptului ca sunt ignorati, ponegriti si tratati in bataie de joc sunt si needucati.
New phone, Houthis

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Needucati devin din alt motiv, si anume faptul ca zonele in care cresc ei sunt in general monoindustriale [agricultura, minerit, o rafinarie, etc] si ca atare orizontul intregii comunitati e orientat intr-o singura directie. La oras se intampla multe lucruri si poti sa interactionezi cu oameni din fel de fel de domenii, intr-un sat minier toti sunt mineri sau copii de mineri si principalul lucru cu care poti vorbi cu ei este mineritul. Iar deindata ce acea industrie se prabuseste, satul respectiv ajunge intr-un dead end.

Sunt ignorati, ponegriti si tratati in bataie de joc de niste oraseni care habar n-au de aceste probleme pentru ca ei traiesc efectiv intr-o alta lume fata de aia de la tara. Oamenii de acolo se pot apuca de fel de fel de activitati, si daca un domeniu sufera si se prabuseste, alternativele pentru respecializare sunt accesibile. Condescendenta lor e de fapt semnul cel mai mare al ignorantei lor si intr-o anumita masura a lipsei lor de empatie. Pui la calcul si retorica asta cu "white privilege" si ajungi intr-un clusterfuck de jonglerii mentale pentru a putea trata minoritatile din ghetouri intr-un mod diferit fata de oamenii din mediul rural, desi ambii sunt afectati de lipsa de educatie si saracie.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Da, Marar - tu creezi cauzele unui eveniment, apoi te plangi de efectele acelui eveniment. Great logic!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nimeni n-a "creat" respectivele cauze. Se numeste schimbare.

Si oricum, nu inteleg in directia cui era indreptata remarca, liberalilor...?

@Zombie: Cauti nod in papura. Exista multe cauze, educatia este una din ele. Exista multe cauze pentru lipsa ei, ce am zis se incadreaza, caci daca s-ar investi mai mult in educatie in mediul rural automat ar fi mai putin "ignorati".

Ai dreptate, asta vroiai sa auzi? :lol:
New phone, Houthis

Soundcloud
Post Reply

Return to “Cafenea”