Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
juve3332
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by juve3332 »

A vomita pe cei care voteaza din cauza lipsei de inteligenta sau ignoranta este exact atitudinea care va face respectiva categorie sa ramana constanta in urmatorii ani.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Sa sa nu votezi cand te paste pericolul PSD mi se pare o mare greseala. Pentru mine nu exista scuze cand e treaba atat de groasa. PNL si USR nu sunt vreo minune, dar asta nu e o scuza ca sa nu te duci la vot avand in vedere pericolul PSD. PNL si USR chiar si asa cum sunt ele reprezinta o varianta mult mai putin nociva pentru Romania decat PSD, ALDE si PRU.

Nici eu n-am inteles ce e in neregula la citatul ala al lui Zombie legat de fata aia din USR.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Problema citatului ala este partea cu "justitie sociala", cel mai mare hogwash aparut in discursul politic al ultimului deceniu. Si e cu atat mai ridicol sa-l vezi folosit intr-o tara ca Romania unde problemele sunt mult mai acute, gen "din ce bani imi cumpar lemne ca sa ma incalzesc la iarna?" sau "daca ma duc la spital risc sa mor acolo din cauza nepasarii criminale a sistemului medical", printre altele. In Romania singura discriminare reala a institutiilor state asupra unor grupuri sociale e acoperita de UDMR si de celelalte partide maghiare. Nu inteleg insa ce nu intelegi legat de poza, mie mi se pare absolut evident de ce genul asta de manifestari nu au ce cauta in politica romaneasca.

Si nu, nu aveai pe cine vota. Cei care au votat USR au votat pe principiul "macar nu votez cu PSD", desi adunarea de oameni care compune partidul este un veritabil ghiveci incropit in doar 3 luni. E impresionant ca au trecut pragul electoral in conditiile astea, dar longevitatea partidului este mai mult decat incerta in acest moment si cred ca este evident de ce. Am mai spus-o si cu alta ocazie, dar la tara aveai sanse aproape zero sa convingi pe cineva sa voteze cu USR, "partidul lui Nicusor Dan, cel care face activism pentru salvarea cladirilor de patrimoniu din Bucuresti". Pentru mine ca bucurestean lucrul asta e foarte important, dar pentru ala de la Adunatii Copaceni este fix pix. Si partea cu "ei nu sunt corupti" se opreste in momentul in care vezi ca unul sau altul din randurile lor au papat bani de la stat mult si bine in trecut in conditii mai mult sau mai putin suspecte. Presada asta pe care am prezentat-o mai sus este pur si simplu cancer ideologic la acelasi nivel cu Remus Cernea al carui singur aspect pozitiv era ca nu tragea chiulul la Parlament.

Iar cu PNL nu poti vota in conditiile in care conducerea este fie compusa din cei mai mari imbecili care au dirijat un partid, fie dintr-un grup care face blat cu PSD. In cel de-al doilea caz un vot pentru PNL e echivalent cu unul pentru PSD din punctul meu de vedere. Apoi te uiti in randurile lor si vezi atat de multi corupti incat nu e nici o surpriza in faptul ca nu i-ai vota

Repet inca o data, la alegerile parlamentare de oriunde din lumea asta prezenta la vot e mai scazuta decat la alegerile prezidentiale, atunci cand sunt separate. In 2012 prezenta la vot a fost de 41%, in 2008 a fost de 39%, absenteismul nu s-a nascut duminica asta. Oferta partidelor trebuie sa fie cea care scoate oamenii la vot, nu altceva. Votul nu e o obligatie, e un drept pe care ti-l folosesti dupa bunul plac. Eu stiu din start ca nu voi vota cu PSD din motivele enuntate deja. Cu PNL nu am ce sa votez pana nu se curata in profunzime, iar cu USR probabil ca nici nu vom mai putea sa votam peste 4 ani. Inteleg ca sekaba e baiat fain si a candidat pe listele lor, dar el e doar un individ intr-un amalgam de oameni care nu sunt neaparat la fel de faini precum el. Iar la urma urmei in Senat nu a intrat el ci una cu gandire de tipul Vasile Ernu, and that's a big no-no for me.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Pentru mine e foarte simplu. Ai cu cine vota atat timp cat exista pericolul PSD. Argumentele alea de mai sus ale tale anti pnl si usr mi se par niste beshinici cand le pui in contextul intreg al alegerilor, cand le pui in fata monstruosului PSD. Mi se pare ca te uiti dupa niste guvizi pe jos si nu vezi balena. La fel cum faci si cu "justitie sociala" si cu fetiscana aia de la USR. Romania are probleme mult mai mari si vin de la PSD. Ma intereseaza pe mine ca PNL e nu stiu cum, cand USR e nu stiu cum, ca o fata de la USR a zis "justitie sociala" cand stiu ce catastrofa pentru noi inseamna PSD. Hai sa fim seriosi.
Marius Ghinea
Headless Kamikaze

Post by Marius Ghinea »

"Ai cu cine vota atat timp cat exista pericolul PSD"

destructurarea PSD este cel mai important lucru pentru vietile noastre, la momentul istoric actual
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Zombie, te-a luat sindromul Stockholm fata de PSD, pe de-o parte ii urasti, dar vorbesti pe un ton ca si cum ai avea o placere masochista in posibilitatea ca alternativele PSD esueaza.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Meanwhile, la cum arata lucrurile in Marele PNL, banuiala mea e ca vechiul PDL ajunge inapoi pe mana lui base. Din vechiul PNL mai fura tariceanu ce prinde, restul difuzeaza prin PSD. Vin si ungurii la dans si sa vezi rapsodie romana in parlament, ca-n vremurile bune. :lol:

Edit: Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, condamnati la cate 10 ani inchisoare in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor Petromp :lol:
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

DarthZombie wrote:Problema citatului ala este partea cu "justitie sociala", cel mai mare hogwash aparut in discursul politic al ultimului deceniu. Si e cu atat mai ridicol sa-l vezi folosit intr-o tara ca Romania unde problemele sunt mult mai acute, gen "din ce bani imi cumpar lemne ca sa ma incalzesc la iarna?" sau "daca ma duc la spital risc sa mor acolo din cauza nepasarii criminale a sistemului medical", printre altele. In Romania singura discriminare reala a institutiilor state asupra unor grupuri sociale e acoperita de UDMR si de celelalte partide maghiare. Nu inteleg insa ce nu intelegi legat de poza, mie mi se pare absolut evident de ce genul asta de manifestari nu au ce cauta in politica romaneasca.
Deci e hogwash sa iti doresti ca toata lumea sa aiba drepturi egale, indiferent de sex, rasa, religie, nationalitate si asa mai departe. Lol.

Sa stii Zombie Bun ca o tara sau o comunitate poate sa lucreze simultan la rezolvarea mai multor probleme. Chiar nu scrie nicaieri ca intai trebuie sa gasesti leacul pentru cancer si SIDA ca sa ai voie dup-aia sa te ocupi si de altele. De-aia suntem oameni, sa ne preocupe multe chestii. Chiar nu vad de ce Romania nu ar trebui sa se preocupe si de egalitatea de drepturi, chiar daca sunt alte probleme mai mari ramase nerezolvate.

E la fel ca si cu legile legate de cruzimea impotriva animalelor. "HOHOHOOOO CE NE INTERESEAZA PE NOI CAINII CAND INCA AVEM BOSCHETARI PE STRADA?! DE CE NU AJUTAM INTAI BOSCHETARII SI ABIA DUPA CE BOSCHETARII TRAIESC IN LUX SI ARMONIE SA NE OCUPAM SI DE CAINI?!" Nu, ne putem ocupa de ambele probleme in paralel.

Legat de poza, nu inteleg care e manifestarea. Patru tineri si-au facut o poza stand langa un semn pe care scrie Strada Proletarului. Si ce-i cu asta?
I'm livin' in a love shadow
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Eu inca nu reusesc sa inteleg cum o parte dintre voi, stimati si stimabili coforumisti, inca va mai puteti mentine in viata. Pentru ca, in ultimii 26 de ani, mai bine de 3/4 i-am petrecut in umbra marelui URSS. Cum naiba poti sustine "orice, dar nu PSD!"? Candva, acel orice a fost WC Tudor. Cat de descentrat de pe orbita proprie sa fi ajuns incat sa indrugi asemenea prostii? No, hai sa o ducem un pas mai departe si sa o cantam pe-aia cu "viata-n libertate, ori MOARTE striga toti". Unde, evident, PSD este opusul liberatatii.

Uite, l-as fi votat pe Ciolos. As fi facut frauda electorala ca sa castige Ciolos. Dar el nu a candidat! Si, culmea, il respect enorm, enorm, ENORM pentru asta. Pentru ca, asa cum am mai mancar rahat si alte dati, oamenii adevarati, oamenii decenti, oamenii profesionisti, oamenii care au realizat ceva in viata lor, oamenii acestia NU VOR POLITICA. Politica este o cocina. Aproape peste tot, dar cu precadere in Romania. In masura covarsitoare, cocina din politica este realizarea PSD-ului. Este ctitoria acestui partid, dar si a "alternativelor" absolut mizerabile. Alternative pe care multi dintre voi sar sa le imbratiseze ca pe moastele sfinte, fara sa fie nitel mai sceptic si mai analitic in privinta lor. Ori acele alternative... fie sunt adunaturi peste noapte de niste indivizi (bine sau rau intentionati, de la PPDD la partidul lui Becali la USR la ce mai vreti voi), care au doar o idee vaga despre ce ar face, fie sunt adunaturi atent modelate si genetic structurate (de la UNPR la ALDE la PRU la UDMR) pentru niste rezultate directe, cel mai adesea in folosul fratelui mai mare.

Are dreptate Zombie: cine/ce este USR-ul in afara Bucurestiului? Ca m-am holbat foarte atent la lista lor din Galati, de ex, si mi-a cazut fata. Este drept, erau printre cei mai "curati" dpdv penal sau al traseismului (motiv pentru care am si aplicat stampila acolo), dar absolut nimic nu-i recomanda pentru o functie publica in Parlamentul Romaniei. Daca era un post in cadrul Consiliului Local, hai sa zicem. Dar diferentele intre ei si duduia Bogaciu se limitau doar la lipsa tatelor pe facebook. In rest...

Departe de mine ca o sa gasesc oameni ca Ciolos sau ca altii din cabinetul lui pe liste, insa ce mi-as dori eu este sa pot sa votez OAMENI. Oameni cu idei, in mod ideal. Nu sigle. Nu partide. Nu promisiunea ca "noi vom fi cu mai mult bun simt". Ca asa si Klaus... l-am ales pentru bun-simt. Si o sa ma simt bine de fiecare data cand o sa-l aud spunandu-i lui Dragnea ca nu accepta penali drept (prim-)minisitri. Insa este prea putin pentru ce asteptari a ridicat in noi.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Spre deosebire de PSD, ai carui candidati au toate atuurile necesare unei functii publice in Parlamentul Romaniei?

Da, lipsa "calitatilor" penale si a traseismului politic din USR constituie avantaje enorme fata de candidatii haznalelor PSD/ALDE/PRU.

Oricum, eu nu inteleg care plm e subiectul postarilor voastre lungi. Niste balmajeli neinteligibile intinse pe multe paragrafe in care sunt mentionate absolut toate partidele, dar nicio idee clara. N-ati putea sa ziceti foarte clar, intr-o fraza, care e ideea postarilor voastre? Pe scurt. Ce incercati sa ziceti?
Last edited by .chester on 13 Dec 2016, 20:16, edited 1 time in total.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cand ai de ales intre rahat proaspat (gustul nu-l cunosti, insa miroase si arata a rahat) si rahat invechit (inca ii mai simti gustul in gura, desi au trecut ani de-atunci, plus cateva spalaturi cu detartrant), chiar crezi ca a NU manca rahat nu este o optiune demna de luat in seama? Asta ca un apropo fata de urarile de bine transmise alora 60% care n-au fost sa voteze.

Edit: Oare la angajare, la privat, de ce nu merge asa? Sa te angajeze oriunde, direct, fara probleme, doar pentru ca NU esti dovedit corupt si NU esti traseist, n-ar suna bine? Ce conteaza ca tu ai nevoie de mama ca sa iti lege sireturile. Ca iti trebuie babetica pentru a nu saliva pe camasa. Oricine poate si, dupa voi, AR TREBUI sa intre in Parlament doar pentru ca nu este o hazna. Eu vreau acolo, In Parlament sau in orice functie publica inalta, oameni cu realizari, nu promisiuni.
Last edited by McWilliams on 13 Dec 2016, 20:17, edited 1 time in total.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Adica? USR e cacat? Asta zici?

Edit: lol.
Last edited by .chester on 13 Dec 2016, 20:18, edited 1 time in total.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Da, exact asta zic. "Cine nu e cu noi, este impotriva noastra" in 20 de randuri.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Pai uite ca acum in loc de oameni cu realizari, ai oameni cu condamnari si catraliarde de lei furate. In loc sa fie unii cu realizari nedovedite (in capul tau), ai unii cu realizari infractionale dovedite. E mai bine asa?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Care-s acele realizari? Te rog, spune-mi ce anume il recomanda pe Nicusor Dan la titulatura de "unica speranta a dreptei romanesti"? Ce a facut el in viata lui - profesional, personal? Ce a reusit? Ce a izbandit? Cati bani a facut? Cati oameni a impactat? Cate vieti a schimbat? Ce munti a mutat? Ce anume il evidentiaza pe el din multime?

Stii, pe vremuri, nu mai departe de inceputul de secol, barbatii avuti si singuri dadeau anunturi prin ziare "caut sotie". Sa fiu al naibii, niciunul nu se limita la a spune "sa nu fie curva si e de-ajuns". Ori asta e ce tot propuneti voi - sa nu fie PSD (adica sa nu fie corupt si/sau traseist) si ESTE DE AJUNS pentru mine.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nu-l recomanda nimic. Enjoy PSD.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Mentalitate de meltean: nu esti cu mine, deci esti impotriva mea.

Vezi, de-aia o sa ramai mereu cu intrebarea "unde plm au fost aia 60%?". Si asta vine de la unul care chiar s-a dus sa puna stampila pe USR, in pofida celor pe care le gandesc.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Daca ai votat PSD, da, esti in directa opozitie cu intreaga mea fiinta.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Chester, to be fair, cred ca daca m-as fi inscris in USR Alba as fi intrat pe lista. La PSD capul de lista era un fost profesor de matematica din facultate care a a devenit intre timp rector, okish tipul presupunand ca nu are prea multi scheleti prin pivnita. Ei bine la cat de pe langa sunt eu cu ce inseamna a fi deputat/senator, l-as fi votat anyday in locul meu. Iar la ce CV-uri au alti candidati USR nu mi-au dat impresia ca sunt cu mult mai calificati decat mine.

Am oferit un vot USR de incredere, pentru au vreo 3 oameni capabili la varf si sper de la asta sa se construiasca ceva solid pe viitor, dar momentan a fost un partid facut in graba.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Iar eu prefer un partid facut in graba dar cu vreo 3 oameni capabili la varf in loc de caracatita PSD.
Post Reply

Return to “Cafenea”