Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Waaagh!
Forum Warlord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

O nimica toata, mai ca nu intelegi de ce se agita lumea atata.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

lurker wrote:Image
tare
ola small dickie
Big Daddy

diseara ies si eu
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Poate ati vazut asta
Chiar mă întrebam de dimineață de ce au modificat peste noapte textul Ordonanței de Urgență pentru schimbarea Codului Penal în așa fel încât ea să intre în vigoare abia după 10 zile, și nu imediat, cu efecte ireversibile, așa cum explica Liviu Avram.

Mi-am răspuns după ce am citit o postare a lui Edmond Niculușcă și nu m-am putut abține să-mi dau o palmă peste cap. Planul șobolanilor ăstora e cu adevărat diabolic!

În mod evident, Guvernul se aștepta la mișcări de stradă masive dacă dă ordonanțe pe șest, hoțește, în toiul nopții, mai ales după două duminici în care numărul protestatarilor s-a dublat, ajungând pe la 100.000. E posibil ca în seara asta să iasă și mai multă lume, chiar dacă e mijlocul săptămânii.

Următoarea lor mutare e adevăratul ȘAH MAT: Grindeanu demisionează împreună cu întregul Guvern. O mare parte a lumii din stradă e mulțumită, consideră că are parte de o victorie, doar a strigat “DEMISIA!” și “Jos Guvernul!”, nu?

Problema e că abia asta e marea înfrângere. Constituția face o distincție între acte de dispoziție și acte administrative ale unui Guvern. Printre actele de dispoziție se află și adoptarea sau retragerea Ordonanțelor de Urgență (art. 108). Un Guvern interimar, conform Constituției, are prerogative restrânse și nu poate acționa decât administrativ (art. 110).

Așadar:
1) Guvernul își dă demisia
2) Lumea din stradă e mulțumită și pleacă acasă
3) Guvernul interimar nu poate retrage Ordonanța de Urgență, că ar fi neconstituțional. Deci legea fundamentală nu le permite, că ei ar fi vrut, dar uite, nu se mai poate!
4) Chiar dacă lumea se prinde că a fost păcălită și rămâne în stradă, fanii PSD+ALDE și cei blocați cu telecomanda pe A3 și RTV vor urla: “Ce mai vreți? Ne-ați dat jos Guvernul, ați câștigat, marș acasă! La muncă, nu la proteste!”
5) Avocatul Poporului se face că plouă, Curtea Constituțională e sesizată prea târziu, n-are timp să delibereze, trec cele 10 zile, OUG intră în vigoare și își face efectele instant
6) PSD zice: “Păi, cum, n-am făcut noi dezbatere, consultări publice, ba v-am dat și 10 zile să contestați ordonanța? Totul pe lege, ca la carte! Respectați voința poporului exprimată legal prin vot!”
7) Liviu Dragnea formează noul Guvern, acum că nu mai are nicio pată
8) Președintele Klaus Iohannis este suspendat
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

9) murim cu ei de gat
NO COVER. ALL MAN.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

deci fara "JOS GUVERNUL" azi. Tineti minte si ziceti in jur.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Nu cred că are importanță ce strigăm, bruv. Dacă ăsta-i planul lor ascuns, o să demisioneze oricum.
REMEMBER CITADEL
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

macar sa nu zica bunicile ca au auzit la TV ca asta am zis noi.
Mneah, fuck it, o sa dea inregistrarile de ieri cand asta am zis. Carry on.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Faptul ca Dragnea nu e pe nicaieri in Bucuresti pare sa sustina aceasta ipoteza. El probabil nici nu stie ce se intampla acum si inca se ingrijoreaza de procesul acela
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Deja s-a strigat acum cateva minute in parlament de catre opozitie "Jos guvernul". Ce ne-a afisat marvas mai sus este una dintre posibilitati, un plan viclean, asul din maneca PSD cu care sa-si duca la capat misiunea cu modificarea codului penal in favoarea lor.
Asadar diseara cand iesim, sa strigam cel mai mult pentru retragerea ordonantelor de urgenta in acest termen de 10 zile.
Dupa ora 18:00 ma voi alatura si eu protestului.
Image
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Ferrrrrrrrrdinand wrote:Faptul ca Dragnea nu e pe nicaieri in Bucuresti pare sa sustina aceasta ipoteza. El probabil nici nu stie ce se intampla acum si inca se ingrijoreaza de procesul acela
Da, se ingrijoreaza, pentru ca ghici ce: asta a fost si motivul pentru care el a intrat in birou si a tipat la pulifricii din PSD sa dea odata ordonantele alea de urgenta, ca altfel ii ia mama dracu' :lol:
Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Desi inteleg sentimentele, cred ca ar fi mai bine daca v-ati tempera un pic. Iesiti in continuare in strada, dar lasati tonul asta isterico-apocaliptic ca nu ajuta pe nimeni.
ola small dickie
Big Daddy

:lol: :lol: :lol: :lol:

ce ne-am face fara intelepciunea zombeasca
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

care ar fi tonul isterico-apocaliptic?
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

iar se fură ca-n codru something something
dump CHA
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

MC nu vorbeste prostii cand spune ca neglijenta in serviciu era o chestie pe marginea careia se putea discuta destul de decent si de logic, in directia dezincriminarii. Orice institutie bugetara poate avea, si cel mai des chiar are, birou de aprovizionare/achizitii. Orice institutie bugetara poate lucra pe baza de deviz. Orice institutie bugetara poate face greseli - mici sau mari - cu banii. In primul rand, trebuie facuta deosebire intre neglijenta si abuz. Si in al doilea rand, trebuie avut in vedere ca, intr-adevar, recuperarea prejudiciului este ceea ce conteaza, nu cati ani cu suspendare primeste X sau Y. Sau voi credeti ca banii publici circula doar prin mainile a celor "1%"?

Evident, loc de mai bine se gaseste oricand. Si se putea spera ca, prin dezbateri publice si pareri pertinente, se va face o diferentiere intre Gica de la scularie (angajat primaria comunei Schela) si Secureanu (de la Malaxa). Sau, na, intr-un termen mai tehnic, intre functionar public si demnitar. Toti or fi egali in fata legii, insa unele fapte sunt mai problematice decat altele. Suma de 200'000 de lei este scoasa din cur (desi si aici se poate dezbate muuuuuuuuuuulta vreme cat de este corect sa aloci aceleasi resurse ale Statului pentru a recupera o paguba de cateva mii de lei sau o paguba de cateva milioane de lei), insa parca mai important este functia care face respectiva fapta, neglijenta sau abuz - cu cat este mai mare, mai importanta, mai puternica, cu atat controlul asupra ei trebuie sa fie mai strict si sentinta data cu celeritate.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

marvas wrote:care ar fi tonul isterico-apocaliptic?
Se vorbeste de rusi, ca lumea se schimba, totul e negru si vremurile-s intunecate, ca revenim in evul mediu sau mai stiu eu ce exagerari.

Repet, inteleg gravitatea a ce s-a intamplat aseara si necesitatea protestelor. Dar lumea nu se prabuseste, miza este ca niste hoti ordinari sa nu scape cu basmaua curata pana la urma.

@McWill: aia cu neglijenta o fi ea cum o fi, dar nu asta a fost intentia astora. Nu de alta, dar daca era o treaba onesta aia ar fi fost aplicata separat de mizeria cu gratierea si nu ar fi fost aplicata retroactiv.
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

De fapt, cum am inteles eu, miza este sa nu ne intoarcem in timp pe vremea cand politicieni puteau face ce vor singura lor grija nefiind ca ar putea fi vreodata prinsi ci ca poate se supara sefu pe ei intr-o zi
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Miza nu este Voiculescu, Dragnea sau mai știu eu ce borfaș care și-a umplut conturile de muuuultă vreme și rezolvat treburile acum mulți ani, de nu mai găsește nici Soroistul SRI/DNA cu ce să-i agațe și de unde să recupereze prejudiciul.
Miza nu este trecutul, este viitorul: ce se va întâmpla în instituțiile publice pe viitor. Cum va relaționa ANAFul cu investitorii, cum va acorda un primar ștampilele etc.
dump CHA
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

@Zombie: Evident. PSDragnea nu este diferit de Trump, de ex - mananca rahat; insa sub rahat, se poate gasi un motiv intemeiat de dezbatere publica. Daca vrem sa urnim "indecisii" si/sau daca vrem sa despalam creierelor celor care au TVu' blocat pe A3/RTV, ar ajuta sa fortam in continuare pe nota "ok, modificam codul penal, dar il modificam asa si-asa, dupa ce discutam cu toate partile implicate, dupa ce urmam toata procedura standard, nu peste noapte", in loc sa trecem pe MUIE DRAGNEA direct. Oricat de intemeiata ar fi trimiterea lui Dragnea la originile ma-sii, asta nu cred ca ne ajuta sa captam alti oameni decat cei care gandeam deja asa. Si s-a dovedit inca o data, la ultimele alegeri, ca cei care gandeam deja asa suntem insuficienti.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Cafenea”