Discuţii politice, ca la cafenea
- DarthZombie
- Dremora Lord
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Daca acum traim in vremuri radicale, acum 15 ani cand Nastase et co faceau ce-si doreau si nimeni nu comenta nimic cum erau vremurile? Haide sa nu o luam pe aratura si sa pierdem din vedere ca lucrurile s-au imbunatatit mult de tot in acest interval de timp. Pe vremuri nici nu indraznea cineva sa vorbeasca de afacerile in care Nastase si nevasta-sa erau implicati, acuma se vorbeste de Tel Drum [nu de multi insa] fara ca acestia sa se teama ca vor fi dusi pe vreun camp si rupti in bataie de gorile trimise de catre acesta. In caz ca nu se observa, exact asta pateau jurnalistii pe vremea lui Nastase. Asta sau le venea fiscul si ii ameninta cu amenzi de-si trageau obloanele daca nu cooperau.
Da, nu se compara perioada asta cu cea a lui Nastase, care incepuse sa prinda irizatii dictatorialo-represive, dar nici in ape chiar linistite nu ne scaldam. In fine, e o discutie prea lunga cu DNA, am mai avut o tentativa o data, dar mi-e foarte lene sa scriu.
Ma exprimasem cam in termenii lui Iavo, desi eu sunt poate "mai de acord" ca putem trece cu vederea unele pete in momentul politico-social actual.
Altfel, revenind la chestiunea cu Calzedonia, nu mi se pare deloc normal ce s-a intamplat. Poate ca afisul respectiv era de un gust indoielnic, dar aici intram pe taramul esteticului, nu al legiferarii. CpF nu lupta impotriva obiectificarii femeii, a privirii reificatoare a barbatilor si alte scrupule filozofice ori morale. Ei o fac din perspectiva strict religioasa, iar a ceda acestui discurs cenzurator, inclusiv simbolic, mi se pare o directie gresita, care ar merita putin mai dur sanctionata de societatea civila. Nu-mi fac mari griji, mai ales daca CoF avanseaza in habotnicie, fiindca etosul crestin strict are putina priza in randul populatiei romane. Dar zic si eu.

Altfel, revenind la chestiunea cu Calzedonia, nu mi se pare deloc normal ce s-a intamplat. Poate ca afisul respectiv era de un gust indoielnic, dar aici intram pe taramul esteticului, nu al legiferarii. CpF nu lupta impotriva obiectificarii femeii, a privirii reificatoare a barbatilor si alte scrupule filozofice ori morale. Ei o fac din perspectiva strict religioasa, iar a ceda acestui discurs cenzurator, inclusiv simbolic, mi se pare o directie gresita, care ar merita putin mai dur sanctionata de societatea civila. Nu-mi fac mari griji, mai ales daca CoF avanseaza in habotnicie, fiindca etosul crestin strict are putina priza in randul populatiei romane. Dar zic si eu.
Aia clar sunt niste medievali dubiosi. Si cred ca in general avem probleme mai presante, ca societate, decat normele pentru expunerea chilotzariei pe pereti. Numai ca trebuie si alea stabilite la un moment dat, asta daca nu se prinde lumea direct din bun simt cam pana unde sa mearga.
Eu nu pricep nici din perspectiva reclamei unde-i avantajul. Ma gandesc ca gagicile care-si cauta budigai de club nu se orienteaza neaparat dupa tunelurile din metrou.
Eu nu pricep nici din perspectiva reclamei unde-i avantajul. Ma gandesc ca gagicile care-si cauta budigai de club nu se orienteaza neaparat dupa tunelurile din metrou.
NO COVER. ALL MAN.
Nu, dar tunelurile de metrou sunt pline de gagici care vor sa aiba budigai chipurile ca ale tipelor alora din cluburile super-smechere.
- ola small dickie
- Big Daddy
Mie mi se pare destul de evident ca sunt 2 situatii total diferite care nu se compara. Vorbim de o perioada cand nu exista Justitie, si o perioada cand Justitia e sub atac masiv. Situatii diferite.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Deci vrei sa spui ca o perioada in care Justitia exista dar e atacata este mai radicala decat o perioada in care Justitia nu exista de niciun fel? Ce fel de logica e asta? Vorbim totusi de o perioada cand drepturile tale de cetatean nu existau daca i se flexau muschii vreunui PSDist si singurii care ar fi spus ceva despre asta erau cei de la Academia Catavencu lul.
Ce mi se pare mie cel mai trist la toata discutia pro/anti-dna este ca feudele din interiorul primei tabere ajung de cele mai multe ori sa fie mai aprinse decat cele care se desfasoara intre cele doua parti. S-au creat doua bule distincte care rar de tot se intersecteaza, asa ca apartinatorii primei tabere ajung sa dezbata niste nuante care nu au nicio importanta in the whole scheme of things. Da, unele dosare nu sunt instrumentate cum trebuie. Da, cateodata dau dovada de exces de zel. Sigur, in frenezia (nobila) anti-coruptie, din cauza volumului imens de dosare, vor da, inevitabil, cateva chixuri. Inlaturam mai intai grosul de jeg si dup-aia stergem cu mopul. Chiar si asa, nu exista dovezi clare ca DNA ar fi trimis vreun politician nevinovat la inchisoare.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Zombie, eu cred ca tu vrei sa faci cunostinta cu Ordo Hereticus si nu stii cum. NO ONE SPEAKS ILL ABOUT THE EMPEROR OF MAN!!! 
@Mafio: Ultima ta fraza este chintesenta discutiei. Oare justitia nu trebuie sa functioneze dupa principiul "exista dovezi clare ca X este vinovat", in loc de "nu exista dovezi clare ca X este nevinovat"?

@Mafio: Ultima ta fraza este chintesenta discutiei. Oare justitia nu trebuie sa functioneze dupa principiul "exista dovezi clare ca X este vinovat", in loc de "nu exista dovezi clare ca X este nevinovat"?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DNA nu poate trimite pe nimeni la inchisoare.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Evident. Asta face judecatorul. Dar cred ca putem intelege, cu totii, ce vrea sa spuna Mafio in mod corect.
- DarthZombie
- Dremora Lord
ola small dickie wrote:"Solutii la problemele familiilor romanesti", propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie: Taxa pe celibat/Recunoasterea si remunerarea "meseriei de mama"/ Descurajarea si restrictionarea avorturilor
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... urilor.htm
ha ha ha
Apropo de articolul asta de pe Hotnews, oamenii au facut un fake news de toata frumusetea, asumat partial in aceasta erata:
Adica sub alte cuvinte ala care a scris articolul initial a ocolit in mod intentionat lista oficiala de propuneri a CpF si a ales sa vorbeasca despre lista aia extinsa ca si cum ar fi fost pozitii oficiale. Lul. Deci chestii precum "meseria de mama" si taxa pe celibat nu exista. CpF sunt vai de capul lor, dar ce a incercat Hotnews aici este o manipulare absolut nenecesara avand in vedere habotnicia organizatiei care oricum va indeparta destui oameni.Erata: In versiunea initiala a articolului, Coalitiei pentru Familie ii erau atribuite o serie de propuneri pe care, de fapt, organizatia nu si le asumase. Ele faceau parte din setul de propuneri rezultate in urma consultarii publice, document publicat, se asemenea, pe site-ul Coalitiei pentru Familie. Am operat modificarile necesare in text, astfel incat in acest moment prezentam doar propunerile de politici asumate de CpF.
Diferenta dintre Hotnews si un site random de fake news e ca site-ul random de fake news nu va admite in vecii vecilor ca a postat o tampenie. Hai sa nu mai aruncam cu hiperbole aiurea.
I'm livin' in a love shadow
- DarthZombie
- Dremora Lord
Ce a facut Hotnews acolo nu are cum sa fie altceva decat manipulare intentionata. Ca pe urma a facut o erata si a pus doar un link la replica CpF nu schimba faptul ca oamenii vor tine minte doar articolul initial.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Zombie, nu e manipulare daca este in "interesul publicului", lol. Adica al publicului lor, celor de la hotnews.
@chester: Citeste cineva erata? Cati citesc tot articolul si cati raman doar cu "BREAKING NEWS"-ul din titlu si atat? Ca asa, poti sa-l injuri pe unul de mama 90% din articol, iar la sfarsit sa bagi o erata ca s-a gresit Gigelul, cu scuzele de rigoare pentru mama Gigelului. Inteleg ca traim in era click-bait-ului si ca asta fac si restul, dar parca era un standard mai inalt pentru baietii buni.
@chester: Citeste cineva erata? Cati citesc tot articolul si cati raman doar cu "BREAKING NEWS"-ul din titlu si atat? Ca asa, poti sa-l injuri pe unul de mama 90% din articol, iar la sfarsit sa bagi o erata ca s-a gresit Gigelul, cu scuzele de rigoare pentru mama Gigelului. Inteleg ca traim in era click-bait-ului si ca asta fac si restul, dar parca era un standard mai inalt pentru baietii buni.
De fapt Cualitia pt familie s-a suparat ca Hotnews le-au leakuit planul pe urmatorii ani.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Macar asa 70% din populatia acestui forum va reusi sa isi gaseasca "o femeie". Scenariu: Hei, salut. Ce faci? Tu esti singura. Eu sunt singur. Hai sa facem ca Ernst & Young pentru corporatiile mondiale si sa ne optimizam dpdv fiscal. Adica sa ne casatorim ca sa evitam niste taxe aiurea (gen aia pe celibat). La cat de tembeli sunt astia de la Coalitie, s-ar putea sa fim nevoiti sa avem si 2.15 copii (taxa pe minimum de copii). Ba s-ar putea sa primim si niste bonusuri daca ne grabim si ne incadram in varsta impusa legal. Evident, nu facem asta din dragoste sau macar din atractie, ci pur si simplu pentru bani.
Revenind la lucruri la fel de anormale, dar mult mai dureroase, incep sa dezvolt un nou tip de ura pentru teroristi. Dincolo de greata si de scarba pe care actul de terorism in sine ar trebui sa il trezeasca in orice fiinta cu ratiune, ultima duda de la stadionul din Manchester (coroborat cu alte atentate care au avut loc la manifestari socio-culturale) pare ca da un cec in alb pentru urmarire video, identificare faciala si alte balarii din alea de le vezi doar in filme SF in care statul este nazist-politienesc (V for Vendetta, Equilibrium etc.). Sunt curios sa vad/aud/citesc despre ce masuri se vor impune acum, la finala UCL. Ca semnalele nu sunt prea roz.
Si inceteaza sa mai fie amuzanta premisa respectiva, pentru ca nu mai pare chiar asa de greu de inghitit explicatia "noi, Statul, va urmarim toate miscarile pentru protectia dumneavoastra". Si, la fel ca in cazul Coalitiei, nu sunt putini vor fi cei care vor cere asta in gura mare, din convingere pura ca asta este singura cale de a fi protejati.
Revenind la lucruri la fel de anormale, dar mult mai dureroase, incep sa dezvolt un nou tip de ura pentru teroristi. Dincolo de greata si de scarba pe care actul de terorism in sine ar trebui sa il trezeasca in orice fiinta cu ratiune, ultima duda de la stadionul din Manchester (coroborat cu alte atentate care au avut loc la manifestari socio-culturale) pare ca da un cec in alb pentru urmarire video, identificare faciala si alte balarii din alea de le vezi doar in filme SF in care statul este nazist-politienesc (V for Vendetta, Equilibrium etc.). Sunt curios sa vad/aud/citesc despre ce masuri se vor impune acum, la finala UCL. Ca semnalele nu sunt prea roz.
Si inceteaza sa mai fie amuzanta premisa respectiva, pentru ca nu mai pare chiar asa de greu de inghitit explicatia "noi, Statul, va urmarim toate miscarile pentru protectia dumneavoastra". Si, la fel ca in cazul Coalitiei, nu sunt putini vor fi cei care vor cere asta in gura mare, din convingere pura ca asta este singura cale de a fi protejati.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Din ce-am auzit, ca in alte cazuri se stia ca individul are legaturi cu retele teroriste, chiar azi am vazut o stire: mai multi membrii din comunitatea musulmana in care traia au comunicat politiei radicalizarea lui deci aici ar fi vorba de incompetenta. Nu cred ca trebuie dusi la guantanamo bay (sau in romania) dar macar o arestare preventiva, chemare la sectie (in fine n-am urmarit atent cazul deci nu stiu daca nu s-a facut asta de fapt)
- DarthZombie
- Dremora Lord
Pe de-o parte e incompetenta dar pe de alta e si o chestiune de alocare de resurse, totul presarat cu un strop de intrebari de natura etica. Cum n-o sa-l iei direct in arest preventiv pe Ahmed doar pentru ca aia din comunitatea lui l-ar fi acuzat de radicalizare [nu de alta, dar n-ai nicio dovada ca aia n-au vandut gogosi cand l-au raportat], iar daca-l intrebi daca vrea sa omoare toti non-musulmanii n-o sa afli nimica, singura solutie de "a-l prinde in fapt" este sa-i umpli casa de microfoane si/sau sa-l urmaresti 24/7. Dar daca la un simpla informare "vezi ca Ahmed e radical" i se umple aluia casa cu microfoane si i se urmareste fiecare pas facut nu foarte departe de Romania sub teroarea Securitatii. Asta ca sa nu vorbim de cati oameni ai nevoie sa supravegheze acest aparat-monstru de monitorizare dedicat special rapoartelor anonime care spun ca niste unii sunt radicalizati.
- ola small dickie
- Big Daddy
Ieri s-a retras marele fotbalist italian Francesco Totti. Imi zice acum un prieten ce a vazut aseara pe Antena 3. Gadea si invitatii lui: "gica popescu, un jucator mai mare decat totti.uitati ce retragere ii fac italienii lui totti. noi ce i-am facut lui gica popescu? l-am bagat la inchisoare"
Incredibil. Si retragerea unui jucator de fotbal italian a devenit motiv de manipulare mizerabila anti justitie la tomberonul antena3.
Incredibil. Si retragerea unui jucator de fotbal italian a devenit motiv de manipulare mizerabila anti justitie la tomberonul antena3.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Lui Gica Popescu mai avem putin si ne vom cere si scuze, public, oficial, tot poporul, pentru faptul ca am indraznit sa il punem sa plateasca dauna facuta. Ca doar, vorba aia, incerca si el sa faca o combinatie "ca baetzii".