Witcher 3
Re: Witcher 3
Stai jos, n-ai inteles nimic, nota 2.
Azi am ajuns si eu prima oara in Kaer Morhen si...
Ah, ce val de nostalgie m-a lovit, avand in vedere ca arhitectura a ramas leita cu ce vedeai in Witcher 1, acum ani si ani... Urcand din nou treptele alea in spirala, dand iama in "bucatarie"...
Pana si stramtoarea aia de langa cetate, pe care apuci sa o vizitezi intr-unul din DLC-uri pt TW1, e aproape identica.
l.e.:
Ah, ce val de nostalgie m-a lovit, avand in vedere ca arhitectura a ramas leita cu ce vedeai in Witcher 1, acum ani si ani... Urcand din nou treptele alea in spirala, dand iama in "bucatarie"...
Pana si stramtoarea aia de langa cetate, pe care apuci sa o vizitezi intr-unul din DLC-uri pt TW1, e aproape identica.
l.e.:
Mean to say Merigold can conjure up more than a cloud of butterflies?

@Aidan: Daca citesti asta... tot ce pot sa zic e ca IMO e mai interesant si fitting sa il lasi pe Whoreson Junior in viata 

Nu citeste asta. Aidan e prea superior pentru forumul asta, dupa cum a declarat. Il poti gasi pe site, alaturi de adevaratii fani level.
I'm livin' in a love shadow
Atunci tu ce cauti aici?chestr0ny » 20 Jun 2015, 21:58 wrote:Il poti gasi pe site, alaturi de adevaratii fani level.
on-topic: Just found this little gem, pe RPG Codex (citat din carte)
Cum era aia, ca Triss e hugly-wuvely si Yen e o regina de gheata careia nu ii pasa de nimic? Mhm, Special K.“You’re not going to meet a loved one, Triss,” Yennefer continued.
“I am not so noble or stupid enough to give you the opportunity, or him the temptation. But just for today. I could not deny myself the sweet satisfaction. He knows what role you play as a member of the Lodge. He will thank you for that with his famous look. And I’ll be looking at your quivering lips and trembling hands, I will listen to your lame apologies and excuses. And you know what, Triss? I will faint with delight.”
“I knew,” Triss grunted, “that you would not forget, that you would take your revenge. I agreed to this because I was actually at fault. But one thing I must tell you, Yennefer. Do not count too much on fainting. He knows how to forgive.”
“He knows what was done to him, of course,” Yennefer narrowed her eyes. “But he will never forgive you for what was done to Ciri. And me.”
“It is possible,” Triss swallowed, “he may not forgive. Especially, if you insist. But he won’t fly into a rage. He won’t lower himself like that.”
Yennefer flicked her horse with her whip in anger. The animal whinnied and leapt, and the sorceress swayed in her saddle.
“Enough talk,” she snapped. “More humility, you smug viper! He is my man, mine and only mine! Do you understand? You have to stop talking about him, stop thinking about him, you have to stop admiring his noble character… As of right now, right now! Oh, I want to grab you by your matted red hair…”
“Try it!” screamed Triss. “Just try it, you vindictive bitch and I’ll scratch out your eyes!”
l.e.: A da, si tot pe acelasi thread am dat de un tip care a preferat sa joace fara GPS (mini-map) si fara POI, bazandu-se strict pe indicatiile de la NPCs si invatand harta, old-school style. Tre sa recunosc, ma tenteaza pt un al 2-lea walkthrough, vreau sa invat lumea asta (atat Velen, cat si Novigrad/Oxenfurt) cum stiam Khorinisul pe din-afara.
Mai bine joci Divinity: The Dragon Knight Saga pentru scopuri de genul ăsta. Nici măcar nu e nasol!
BTW - De nişă e ăsta https://www.youtube.com/watch?v=H6OLpqEZMAE şi nici măcar. De relativă nişă sunt http://www.crypticcomet.com/games/SI/So ... ernum.html în sensul că e puţin probabil să adune un following general.
Încă o nişă faină - http://www.scorched3d.co.uk/
Şi încă una https://www.google.ro/webhp?sourceid=ch ... %20islands
La fel şi Cortex Command, deşi s-a ales praful de el, nu mai fac nimic cu adevărat. Chestiile gen Panzer General. Universul World of Darkness de la White Wolf. Blood Bowl. Frozen Synapse. Avernum, Geneforge. Nu Geralt. Nu după Witcher 2.
În general, când zici că tu faci ceva de nişă, îţi imaginezi o audienţă relativ restrânsă, dar stabilă în gusturi, fără un potenţial vizibil de a creşte foarte mult. Că se dovedeşte viral şi toată lumea află şi vrea, aia e partea a doua (FTL, Minecraft). No, când lumea ştie deja că bagi grafica aia, ţâţe, epicness, nu prea mai ai cum să te adresezi unei nişe, fiindcă ai ingrediente general valabile care atrag. Plus, CDProjekt şi Gog.com nu mai sunt de hă-hă-hăăă chestii obscure. Ceea ce e foarte frumos şi corect.
BTW - De nişă e ăsta https://www.youtube.com/watch?v=H6OLpqEZMAE şi nici măcar. De relativă nişă sunt http://www.crypticcomet.com/games/SI/So ... ernum.html în sensul că e puţin probabil să adune un following general.
Încă o nişă faină - http://www.scorched3d.co.uk/
Şi încă una https://www.google.ro/webhp?sourceid=ch ... %20islands
La fel şi Cortex Command, deşi s-a ales praful de el, nu mai fac nimic cu adevărat. Chestiile gen Panzer General. Universul World of Darkness de la White Wolf. Blood Bowl. Frozen Synapse. Avernum, Geneforge. Nu Geralt. Nu după Witcher 2.
În general, când zici că tu faci ceva de nişă, îţi imaginezi o audienţă relativ restrânsă, dar stabilă în gusturi, fără un potenţial vizibil de a creşte foarte mult. Că se dovedeşte viral şi toată lumea află şi vrea, aia e partea a doua (FTL, Minecraft). No, când lumea ştie deja că bagi grafica aia, ţâţe, epicness, nu prea mai ai cum să te adresezi unei nişe, fiindcă ai ingrediente general valabile care atrag. Plus, CDProjekt şi Gog.com nu mai sunt de hă-hă-hăăă chestii obscure. Ceea ce e foarte frumos şi corect.
Am reparat asta pentru tine Caleb.caleb » 22 Jun 2015, 23:14 wrote:Mai bine joci Divinity: The Dragon Knight Saga pentru scopuri de genul ăsta. Nici măcar nu e altfel decât fucking awesome.
Dar e mișto să aud că se poate opri mini-map-ul. First thing i'm gonna do.
@caleb: uaaaa, Cortex Command, thanks for t3h nostalgia rush!
Inteleg ce vrei sa spui, cel mai bine as fi bagat niste ghilimele atunci cand am folosit cuvantul "nisa".
OK, sa reformulez: in opinia mea, seria The Witcher nu o sa aiba niciodata la fel de multa faima/notorietate ca TES. Si nu cred ca argumentul "pai TES exista de cand hau" merge, majoritatea tinerilor indragostiti de TES au inceput cu Oblivion, in cel mai bun caz cu Morrowind.

Inteleg ce vrei sa spui, cel mai bine as fi bagat niste ghilimele atunci cand am folosit cuvantul "nisa".
OK, sa reformulez: in opinia mea, seria The Witcher nu o sa aiba niciodata la fel de multa faima/notorietate ca TES. Si nu cred ca argumentul "pai TES exista de cand hau" merge, majoritatea tinerilor indragostiti de TES au inceput cu Oblivion, in cel mai bun caz cu Morrowind.
- ola small dickie
- Big Daddy
Release date 28 September 2012Fedaykin » Tue Jun 23, 2015 6:19 am wrote:@caleb: uaaaa, Cortex Command, thanks for t3h nostalgia rush!![]()
.
Tin minte ca avea un amic o versiune beta or something, undeva prin 2010
l.e., sa nu fiu complet off-topic - http://www.vg247.com/2015/06/22/the-wit ... this-week/
l.e., sa nu fiu complet off-topic - http://www.vg247.com/2015/06/22/the-wit ... this-week/
Mda, release(d) my ass. Didn't live up to the promise, n-au mai băgat în AI aşa cum ar fi fost de aşteptat, nici n-au dezvoltat mare brânză din campanie (ce au băgat nu e deloc ce se preconiza). Dar e o experienţă faină, nu-i poţi lua asta.ola small dickie » 23 Jun 2015, 06:40 wrote:Release date 28 September 2012Fedaykin » Tue Jun 23, 2015 6:19 am wrote:@caleb: uaaaa, Cortex Command, thanks for t3h nostalgia rush!![]()
.
Stai tu calm, CDProjekt RED sunt foarte periculoşi pentru Bethesda, Bioware and co, fiindcă au reuşit să facă imposibilul în scurt timp şi cu puţine resurse, au un kung fu care funcţionează ca o praştie, just wait for Cyberpunk. Poate nu e evident încă, dar sunt cea mai de succes companie după Valve din multe puncte de vedere, chiar şi dincolo de asemănările evidenteFedaykin » 23 Jun 2015, 06:19 wrote:OK, sa reformulez: in opinia mea, seria The Witcher nu o sa aiba niciodata la fel de multa faima/notorietate ca TES. Si nu cred ca argumentul "pai TES exista de cand hau" merge, majoritatea tinerilor indragostiti de TES au inceput cu Oblivion, in cel mai bun caz cu Morrowind.

@TG - Mersi pentru corecţie, aia voiam să exprim prin DKS != nasol

Va fi interesant user feedback-ul dupa ce or sa scoata FO4, daca o sa il compare lumea in vreun fel cu TW3 (mie unuia mi s-ar parea stupida o asemenea comparatie) sau eventual or sa compare CP2077 cu FO4, amandoua fiind Sci-Fi (chiar daca sub-genuri diferite)Stai tu calm, CDProjekt RED sunt foarte periculoşi pentru Bethesda, Bioware and co, fiindcă au reuşit să facă imposibilul în scurt timp şi cu puţine resurse, au un kung fu care funcţionează ca o praştie, just wait for Cyberpunk
Daca stau si ma gandesc bine, fiecare o sa aiba mereu felia lor (ma rog, aici vb strict de Bethesda si CDPR) avand in vedere ca, exceptand Skyrim/TW2, ma indoiesc ca or sa mai imparta vreun an de lansare (poate TESVI cu CP2077?), neconcurand direct
De ce ar compara cineva Fallout 4 cu Witcher 3? Mai e vreo alta asemanare, dincolo de faptul ca ambele sunt RPG-uri?
Da.
Sunt opent-world.
Au poveste
Au grafica si sunet
Si precum ai spus sunt RPG-uri. Toate aceste elemente se pot compara. Doar n-o sa compari armele din FO4 cu sabiile din T3, logic.
Asa, pana la urma, nici Skyrim nu poti compara cu T2 sau 3 desi sunt RPG-uri fantasy. Fiecare are farmecul si specificul sau.
Sunt opent-world.
Au poveste
Au grafica si sunet
Si precum ai spus sunt RPG-uri. Toate aceste elemente se pot compara. Doar n-o sa compari armele din FO4 cu sabiile din T3, logic.
Asa, pana la urma, nici Skyrim nu poti compara cu T2 sau 3 desi sunt RPG-uri fantasy. Fiecare are farmecul si specificul sau.
Cred că singurul aspect interesant din punct de vedere comercial este o comparaţie a încasărilor:
a. din precomenzi
b. în primele X săptămâni de la lansare
c. la x luni după lansare
... şi a raportului costuri de producţie - încasări
Având în vedere că sunt role-playing şi publicul ţintă este în parte comun.
a. din precomenzi
b. în primele X săptămâni de la lansare
c. la x luni după lansare
... şi a raportului costuri de producţie - încasări
Având în vedere că sunt role-playing şi publicul ţintă este în parte comun.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
>Fallout 4.
>RPG.
Pick one.
>RPG.
Pick one.
Lol. Alea mi se par niste asemanari mult prea generale. Daca o iei asa, toate jocurile au poveste, grafica si sunet. Hai sa comparam Skyrim cu GTA V, ca ambele sunt open-world, au poveste, grafica si sunet. Sau The Witcher si Assassin's Creed, pe aceleasi criterii. Ultimul Call of Duty cu ultimul Need for Speed, ca doar si astea au poveste, grafica si sunet.Moldovan Claudiu » 23 Jun 2015, 13:16 wrote:Da.
Sunt opent-world.
Au poveste
Au grafica si sunet
Comparatia Fallout 4 - The Witcher 3 mi se pare la fel de inoportuna ca cele de mai sus. Nu mi se pare ca au nici in clin, nici in maneca unul cu altul.
Ce exemple ai dat tu sunt jocuri din genuri diferite.
Aici am cazut de acord ca ambele sunt RPG-uri. Asadar poti sa compari diferite elemente precum cele aratate de mine exemplificativ si nu limitativ si sa stabilesti care este mai bun (ma rog...). Gen: care iti ofera mai multa libertate de miscare si de abordare, care are grafica mai buna, sunetul mai meserias, apoi trecand la mecanicile de joc si sistemul de dezvoltare a caracterului. De asemenea poti sa compari questele din punct de vedere al diversitatii si modului in care influenteaza povestea. Sistemul de alegeri si consecinte etc etc.
Prin faptul ca unul abordeaza o tema SF iar altu fantasy (pana la urma ambele nerealiste) asta nu inseamna de plano ca nu pot fi comparate.
Exemplele tale nu pot fi alaturate cazului de fata pentru ca, intr-adevar, e grau sa compari un joc cu masini cu un RPG fantasy sau cu un FPS la alte capitole decat grafica.
Aici am cazut de acord ca ambele sunt RPG-uri. Asadar poti sa compari diferite elemente precum cele aratate de mine exemplificativ si nu limitativ si sa stabilesti care este mai bun (ma rog...). Gen: care iti ofera mai multa libertate de miscare si de abordare, care are grafica mai buna, sunetul mai meserias, apoi trecand la mecanicile de joc si sistemul de dezvoltare a caracterului. De asemenea poti sa compari questele din punct de vedere al diversitatii si modului in care influenteaza povestea. Sistemul de alegeri si consecinte etc etc.
Prin faptul ca unul abordeaza o tema SF iar altu fantasy (pana la urma ambele nerealiste) asta nu inseamna de plano ca nu pot fi comparate.
Exemplele tale nu pot fi alaturate cazului de fata pentru ca, intr-adevar, e grau sa compari un joc cu masini cu un RPG fantasy sau cu un FPS la alte capitole decat grafica.
Mi-am amintit ca in review-ul la Fallout 3 din LEVEL in spatiul dedicat alternativei trona un anume The Witcher. 

Acum deja ne luam de semantica. Sigur ca poti compara si mere cu portocale, dar nu asta era ideea. Afirmatia initiala era ca odata cu lansarea Fallout 4 gamerii vor abandona Witcher 3 si vor uita de el.