Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Post Reply
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Topic de injuraturi, unde toti postacii pot sa-si verse frustrarile atacand pe cei cu opinii contrare.... adica de discutii civilizate pe teme politice.

Right nao, Ukraine's hot, so that's nice.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

Ukraine's on fire, more or less. Am un client, de la banca, din Ucraina. Este destul de amuzat spre "mi se rupe" legat de ce s-a intamplat si inca se mai intampla acolo. Poate si pentru ca nu prea are tangente cu tara lui; el e un fel de Felix Motanul - se ocupa cu "comert exterior" si are ceva de KGB in el. Altfel, atat timp cat nu intri in fibrilatii ca "asta este foarte posibil sa o fi bagat la parnaie pe premiera what-her-face; sau macar e ruda cu ala de a bagat-o la parnaie; sau poate merge la meciurile de fotbal cu aia care...", este un tip foarte de treaba. Si singura chestie pe care a spus-o mai innegurat la fata, legat de situatia din Ucraina, este ca a trebuit sa mearga la Kiev si sa-si ia fata de acolo (studenta) pentru ca situatia era prea imprevizibila.

Saptamana asta, miercuri sau joi, zicea ca aia din centrul Kievului o sa campeze in continuare acolo pana cand se tin alegeri libere (a se citi "pana cand nu castiga cine trebuie ca sa purcedem catre democratie"). Si ca tot curentul "democratie, UE - te iubesc, Rusia - ia-o sus!" incepe sa se disperseze dinspre centru catre periferie. Si ca o sa urmeze o mica epurare/reglare de conturi, in care aia de au fost cu "fosta putere" trebuie sa-si puna cenusa-n cap, sa lase tot si sa fuga. Oh, da - democratia incepe cu nitel epurare. Nu as putea sa-i invinovatesc pentru faptul ca vor sa-i traga la raspundere pe cei care au facut rau, insa, ca intotdeauna, procesul democratic de a demonstra vinovatia cuiva si de a aplica pedepse in consecinta, in concordanta cu faptele, este mult prea lent si mult prea tolerant si mult prea neinteresant. Legea talionului suna mult mai bine.


Intr-un serial din "The West Wing", era o situatie amuzanta despre cum administratia din serial voia sa "puncteze" la capitolul bine pentru electorat. Si au gasit o ocazie perfecte - o anume tara, Unspecifakistan - tocmai isi castigase independenta in fata mamei Rusii. Si "noul presedinte" al acelei tari a cerut ajutorul parintelui democratiei - US - pentru a redacta Constituia, piatra de temelie pentru orice democratie (rima este un bonus pentru poetii de pe forumul Level, bha!). Si cand un erudit savant in ale constitutiei incepe sa le explice liniile generale ale democratiei, aia care au cerut-o incep sa ridice intrebari: cum adica presedintele nu are putere deplina? cum adica presedintele se supune parlamentului? cum adica legile sunt propuse de parlament? cum adica legile pot fi blocate prin parlament? cum adica presedintele are doar doua mandate? etc. Si oricum o intorceau, cerinta lor "de baza" era ca voiau ca presedintele lor sa aiba puteri nelimitate. In serial, presedintele in cauza era un tip bun, educat in spiritul occidental, liberal, intelegator, carismatic, care a condus si a castigat o revolutie pasnica (in ideea ca nu au fost victime); iar constitutia care i-ar fi oferit puteri depline nu era ca sa poata abuza el de putere, ci ca sa poata conduce tara cat mai repede pe urmele US-ului (de ex) fara obstacole si oprelisti. Ori democratia, in adevaratul sens al cuvantului, ar fi permis tarii sa revina la ce a fost inainte de revolutie pentru ca majoritatea populatiei era invechita in gandire si penru ca MAJORITATEA decide in democratie.

Bottom line, democratia nu trebuie sa faca lucrurile simple, directe. Iar partea de Ucraina care a "castigat" revolutia asta cam asta isi doreste - reformele sa fie rapide si eficiente, adversarii sa fie rapusi, "dreptatea" sa fie instaurata etc. Ori democratia trebuie APRINSA in sufletele oamenilor si CULTIVATA multi ani, zeci de ani, poate chiar sute de ani. UK-ul este o democratie (la modul serios, din 1649), o monarhie parlamentara, si tot mai da rasol (cu independenta Scotiei, cu problema Irlandei de Nord). US-ul este o democratie (din 1783), o republica federala, si tot mai da rasol. Franta este o democratie (din 1789), o republica semi-prezidentiala, si cu toate astea, in ultimii 200 de ani, a trecut prin (CINCI) republici, un consulat, un directorat, doua imperii, o restaurare a monarhiei si un regim militar (Vichy). Ucraina cati ani are de existenta, daramite de ganduri democratice, ca sa poata intelege cu adevarat notiunile democratice?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Pana la urma eu cred ca americanii si europenii au intervenit prost in povestea asta. Eu chiar cred ca revolta a fost spontana, dar e extrem de evident ca astia s-au aruncat ca disperatii sa "traga" Ucraina in zona de influenta NATO/UE cu ocazia asta. Si desi ii inteleg de ce si-ar dori asta [si cum am mai spus, cred ca ar fi benefic pentru Ucraina fata de ce alternative are], daca tot o faci, fa-o cu cap!

La ce se asteptau din partea Rusiei, sa isi incruciseze bratele si sa priveasca? Aia au o reputatie de aparat, un guvern-marioneta [sau cel putin un guvern teribil de prietenos] de mentinut, o baza navala [care reprezinta singura lor cale de acces in Mediterana si partial in Oceanul Indian] de pastrat si n-au nevoie de o tara Nato infipta in granitele ei. Cand si-au vazut interesele atat de vizate si intr-un mod atat de... brusc, au reactionat pe masura. Desigur, se poate spune la fel de bine ca situatia creata de catre SUA si UE le-au dat pretextul sa-si recapete Crimeea, ceea ce nu ar fi nici asta departe de adevar. Dar pana la urma avand in vedere ce s-a intamplat in Georgia si ce se intampla de 20 de ani in Transnistria, zau ca nu stiu cum putea crede cineva ca rusii nu vor reactiona precum au facut-o.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14539
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

da, europa e de criticat, nu rusia, zombie logic. no surprise here.

Mi-a placut un fragment in seara asta. un fragment de ctp.

"În vreme ce guvernarea României depinde iarăşi de Uniunea Maghiarilor, iar soldaţii ruşi intră în Ucraina cu degetul pe trăgaci, vă rog să vă gândiţi o clipă la cel care, acum 25 de ani, a ars ca flacăra olimpică pe o pârtie de schi din Poiana Braşov ca să lumineze pentru întreaga lume cuvintele Stop Mörder! Braşov = Auschwitz şi să oprească distrugerea poporului român de către N. Ceauşescu: electricianul şi pictorul amator Liviu Babeş."
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14539
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

altfel pe situl ziarului pesedisto voiculescian troneaza urmatorul articol: Astăzi e ziua ta: Ion Iliescu. “Oricât de rău ni se pare prezentul, România este o ţară mult mai bună decât spun unii că este”

:))))) :((((((((
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Ce, ti se pare ca sustin Rusia? Ar fi de vis pentru mine sa isi piarda accesul la Sevastopol iar Ucraina sa intre in UE, dar in acelasi timp e foarte nasol cand cuibul de viespi e agitat de catre un SUA/UE cu larghete doar la vorbe. Nu de alta, dar maine-poimaine isi mai aminteste Putin ca sunt rusi tot mai aproape de granita noastra la ocazii precum cele descrise mai sus, iar eu zau daca as vrea sa avem granita comuna cu Rusia.
User avatar
Mafio
Hammer Haunt
Posts: 1052
Joined: 2 Mar 2014, 16:07
Location: Constanța/București

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mafio »

User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

The return of darkness and evil

Mi-a placut un comentariu citit mai demult: degeaba se dau drept maghiari civilizati, cand e vorba de ciolan sunt romani pana la os.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4183
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Pe mine ma amuza ca e taraboiul care e la o aruncatura de bat de noi si astia doar la ciolan si os le sta mintea. E identic cu ce scria Regina Maria in memoriile sale despre politicienii romani care imediat dupa razboi in loc sa se preocupe de multiplele probleme care erau, stateau cu gandul la ce posturi si functii sa isi imparta.

Ce faci frate cu atatia vice-premieri? lal
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 603
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by reV »

DarthZombie wrote:Pe mine ma amuza ca e taraboiul care e la o aruncatura de bat de noi si astia doar la ciolan si os le sta mintea. E identic cu ce scria Regina Maria in memoriile sale despre politicienii romani care imediat dupa razboi in loc sa se preocupe de multiplele probleme care erau, stateau cu gandul la ce posturi si functii sa isi imparta.

Ce faci frate cu atatia vice-premieri? lal

Acuma vreau o fasole cu ciolan. Mersi.
(Cand incepe campania electorala? Poate dau astia moca o fasole cu ciolan in speranta unui vot)
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

1 Mai Muncitoresc pare sa fie cea mai apropiata sarbatoare campeneasca. Desi cine mai munceste ca sa sarbatoreasca si ziua asta, naiba mai stie.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

In ultimele ore armata rusa a dat vreo 2 ultimatumuri in care cere predarea n-am inteles exact cui, altfel intra la rupere in Crimeea. Nu mi-e clar daca Putin se plictiseste si vrea sa vada cat poate sa intinda coarda, sau chiar e pus pe treaba.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
Mărar
Electro-Chemist
Posts: 2408
Joined: 2 Mar 2014, 14:08

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mărar »

Propaganda din plin pe partea rusa, arata cozi de masini al "refugiatilor" care fug din Ucraina dar imaginile sunt defapt de la granita cu Polonia, manifestari fortate pro-invazie, si asta doar ce am citit din rezumate. Mi-e si sila sa dau click mai departe.

In alta ordine de idei, economia rusa a luat un mic plonjon; rubla s-a devalorizat iar stocurile mai multor companii rusesti au scazut. So there's that...
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14539
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

am trait sa o vad si pe asta. gadea si antonescu se iau la pula live pe antena 3 :)))
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 603
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by reV »

ola small dickie wrote:am trait sa o vad si pe asta. gadea si antonescu se iau la pula live pe antena 3 :)))

Luati cu popcorn!
http://www.antena3.ro/live.php


Aparent Antonescu e sensibil ~,~
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
User avatar
ne0lith
proxe.net
Posts: 1272
Joined: 2 Mar 2014, 15:58

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ne0lith »

Omagad, thx for the tip. E mai amuzant decat ma asteptam :)
"da" - chestrony, 2016
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 603
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by reV »

Nu stiu care e mai nesimtit: Gadea sau Antonescu, da' sa-mi bag **** daca nu ma amuz teribil cand se iau astia la cearta in direct
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
User avatar
ne0lith
proxe.net
Posts: 1272
Joined: 2 Mar 2014, 15:58

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ne0lith »

Yep. Daca macar unul din ei ar fi un individ respectabil n-ar mai avea farmec. Dar cand unul e mai penibil ca altul rezulta o comedie involuntara.
"da" - chestrony, 2016
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 603
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by reV »

Mie sincer nu-mi place politica, da' deloc. Si totusi ma uit cum se cearta bufonii pe la televiziuni :))
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 603
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by reV »

Double post, dealwithit

Mi-am amintit de asta:

zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests