> Cam la fel cum au făcut userii de pe CAR, fie că au scris sau nu articole?Fular wrote: ↑25 Aug 2021, 08:10Cam la fel cum au făcut userii de pe CAR, fie că au scris sau nu articole?Cele pe care le-am cumpărat din bani pentru care am muncit și ne-au făcut să ne simțim mândri că am investit în așa ceva
Cred că ar trebui să reformulezi asta pentru că sună a adevăr absolut, incontestabil, iar ultima bucată chiar întărește părerea când faci apel la eventualele închipuite critice asupra unor lucrări ce și-au obținut un fel de permanență. Eu am mari îndoieli cu privire la afirmația respectivă. Că a exercitat o influență adâncă în conștiința voastră încât să le apreciați ca atare e incontestabil. Că aveți dorința, jindul să atingă acele culmi ale "celor mai frumoase povești din orice mediu" nu e suficient pentru o asemenea categorisire. Un pic miop, un pic arogant, universul nu se termină la marginea lucrurilor știute.Ambele prezintă două dintre cele mai frumoase povești spuse vreodată în orice mediu, indiferent dacă vorbim despre literatură, cinematografie, artă teatrală sau jocuri
Aici e cea mai mare problemă. Ați scos o revistă (mă rog, un număr al revistei) și ați elevat-o la statut de artă. Pe ce bază? Îmi pare rău dacă trebuie să spun asta, dar orice activitate de recenzare și critică nu va putea fi niciodată artă oricât de tare s-ar strufoca și coi* grafomanul din spate, cu toate metaforele și unduirile lui de creion. Ea (activitatea) nu poate decât afirma meritele unei anumite opere și de a-i imputa neajunsurile pe baza afinităților inerente criticului. În genere, etichetarea de "artă" venită din partea creatorului dă dovadă ori de naivitate, ori de prostie crasă suptă din autosuficiență. Înțeleg să fi mândru de un lucru pe care-l faci, ai putea "in extremum" să-l echivalezi cu propriul copil care începe să navigheze lumea, dar trebuie să accepți că poate fi suficient de tâmpit în perioada formativă încât să mănânce din lădița de nisip a pisicii.Apreciez totuși că arta noastră
În fine, discuția s-ar întinde prea mult dacă m-aș apuca să despic firul în patru până la capăt.
PS: Sper că "Descărcați și Imprimați Gratuit!" să fieSpoiler for :o glumă de care m-am prins mai greu. Nu cred că pot imprima chiar gratuit. Numai dacă s-a instituit comunismul și n-am aflat că scriam tâmpenii pe forum.
Termenul de comparație este o altă publicație unde se obțineau și distribuiau coduri de review.
> Cred că ar trebui să reformulezi asta pentru că sună a adevăr absolut, incontestabil, iar ultima bucată chiar întărește părerea când faci apel la eventualele închipuite critice asupra unor lucrări ce și-au obținut un fel de permanență.
Îmi pare rău că nu ai jucat FF VII și X, dar sunt sigur că vei găsi timp pentru ele.
> Îmi pare rău dacă trebuie să spun asta, dar orice activitate de recenzare și critică nu va putea fi niciodată artă oricât de tare s-ar strufoca și coi* grafomanul din spate, cu toate metaforele și unduirile lui de creion.
De acord, se află la intersecția dintre artă și știință. Este o activitate mai științifică decât arta în sine, dar mai puțin artistică decât alte tipuri de creație. Dar pentru fiecare moment când pretinzi că X nu este artă, vei găsi un colecționar care cumpără un NFT sau o banană lipită pe perete. Și da, avem și știință.
> PS: Sper că "Descărcați și Imprimați Gratuit!" să fie
Gratuitatea se exprimă în relație cu noi, cei care am creat obiectul de artă căruia îi contești statutul. Există mai multe tipuri de licențiere a conținutului, iar unele dintre ele revendică drepturi de autor și cer sume de bani pentru redistribuirea în anumite forme – care includ imprimarea. Dar nu trebuie să ne plătiți nimic, deci în raport cu noi este gratuit