Ce filme am mai vazut

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
User avatar
tnt
Pig Cop
Posts: 632
Joined: 28 Aug 2015, 18:12
Location: Shanghai

Re: Ce filme am mai vazut

Post by tnt » 17 Aug 2019, 01:51

Am fost si eu sa-l vad acu cateva ore si nu prea am inteles ce a fost cu filmul asta. Am tot sperat la ceva cursivitate si coeziune, dar finalul a fost la fel de random. Cred ca incepe sa o ia pe ulei Tarantino. Still a fun run I would say, but pointless.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3803
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Mahdi » 20 Aug 2019, 23:28

Este într-adevăr puțin dezarticulat, dar e departe de a fi „pointless” sau „random”. Aș zice că se încadrează în parametrii cu care ne-a obișnuit Tarantino.

Dacă e să mă întrebi despre ce a fost vorba în filmul ăsta, tema centrală mi s-a părut că ar fi condiția actorului - îl ai de o parte pe Leo di Caprio intrând în pielea unui actor al cărui termen de valabilitate se apropie cu pași repezi și de cealaltă parte pe Margot Robbie interpretând-o pe Sharon Tate, un star în ascensiune, a cărui naivitate n-a fost strivită încă de mașinăria de făcut bani a Hollywood-ului. Deși eclipsează ansamblul, secvențele cu Brad Pitt sunt mai la derută - adevărata poveste a filmului stă în viața de artist la Hollywood, cu toate suferințele, sacrificiile și victoriile mărunte. Iar în timp ce Leo se smiorcăie și aleargă după cai verzi pe pereți, Pitt își trăiește aventurile în viața reală.

Spoiler for finalul:
Finalul nu e random ci e tipic tarantinesc, și continuă o linie începută la Inglourious Basterds, de revanșă fantezistă care alterează realitatea. Nu contează că în realitate Hitler n-a fost ciuruit de evrei sau că negrii nu s-au răzbunat violent pe sclavagiști - în lumea filmului anything goes, atâta timp cât povestea e bună. La fel ca scrisoarea lui Lincoln din Hateful Eight.

În Once Upon A Time In Hollywood reimaginarea asta are totuși o miză mai personală pentru Tarantino - nu repară nedreptăți istorice, ci imortalizează Hollywoodul copilăriei lui într-un univers alternativ în care Sharon Tate nu e ucisă cu brutalitate, iar cinematografia nu se mai lasă cotropită de pesimismul și cinismul anilor '70.

Până la urmă mi s-a părut și mie un film foarte fun, dar mă aștept să nu fie printre cele mai populare ale lui Tarantino. Duma cu „începe să o ia pe ulei Tarantino” e repetată încă de la Inglourious Basterds, dar încă nu a făcut-o imho. Să vedem cum o să fie Star Trek-ul lui R-rated. Sper că-l vedem pe Samuel L. Jackson în rolul lui Worf.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 2753
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Cristan » 22 Aug 2019, 00:58

Mi-a plăcut. Fun fact: și eu urmăream serialul FBI. :)
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4182
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Ce filme am mai vazut

Post by DarthZombie » 22 Aug 2019, 10:45

Singurul film la care as fi fost tentat sa spun ca "o ia pe ulei Tarantino" a fost Django, care desi a fost entertaining si a avut un villain bun in rest nu mi s-a parut un film reusit in comparatie cu ce a mai facut el.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
Hammer Haunt
Posts: 2100
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand » 24 Aug 2019, 21:46

Dă acum pe digi24 primul film Moromeții cu comentarii CTP după film. Îmi place ideea acestui tip de emisiune, sper să mai facă. (are comentarii înainte și după film) Comentariul lui CTP a fost ok, dar parcă devine mai nitpicky o dată cu vârsta și stătea mai pe subiect înainte la emisiunea de pe Pro Cinema.

Also, sunt la țară așa că nu-mi dau seama dacă cotcodăcitul se aude doar din film sau am stârnit cocoșul din vecini. Am semnal prost aici așa că televizorul se vede cu purici, idk poate ajută la atmosferă.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 11273
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by ola small dickie » 25 Aug 2019, 10:15

frumoasa atmosfera
http://cu-mausul-in-lanul-de-secara.blogspot.ro/

Toto, aici nu pare sa fie Constanta.

MUIE PSD!

Currently playing: Whispers of a Machine
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
Hammer Haunt
Posts: 2100
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Ferrrrrrrrrdinand » 31 Aug 2019, 21:32

Acum dă Felix și Otilia. N-am chef să mă uit, dar când l-am încercat ultima dată mi-a dat impresia că-i o mizerie așa că mă întrebam totuși de ce tocmai filmul acesta. (cred că faptul că se tot uită unele personaje la cameră mi-a dat impresia proastă)

Comentariul lui CTP a fost super fiindcă l-a criticat continuu, dar nu l-a numit prost. A spus că totul dă impresia de artificial în film, dar că asta e un punct bun. Toate vocile sunt dublate de alți actori (uneori nesincronizat), au schimbat finalul în detrimentul poveștii, actorul x joacă prost, vocea lui e proastă, Otilia e frumoasă, dar complet inexpresivă, Felix e inexpresiv, Stănică Rațiu e jucat prost. Doar de vocea lui Otilia a spus că-i foarte expresivă și face tot rolul.

Totuși filmul e de referință spune CTP, mixed signals there :lol: pare că a descris The Room
User avatar
McWilliams
Dremora Lord
Posts: 3889
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Ce filme am mai vazut

Post by McWilliams » 1 Sep 2019, 00:45

Da IAR Felix si Otilia? Ca l-a mai dat, acum ceva timp, tot in Cinematepeca (sau cum ii spune emisiunii), la Digi. S-au terminat filmele romanesti de referinta asa de repede? Nici macar n-au ajuns la Comisarul Moldovan. :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1267
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Ce filme am mai vazut

Post by DANiel » 2 Sep 2019, 10:06

Mie mi-a placut Felix si Otilia fix prin artificialitatea asta de care da dovada. Ca sa fac o mica comparatie cu Moromestii (ca recent l-am vazut si pe cel nou), faptul ca fiecare cadru din Felix si Otilia te face sa simti ca ala este un cadru "plantat"(nu pare neaparat natural, nu pare o conjunctura care se poate intampla prea des, decorul este mai mereu static) ma face sa ma simt ca intr-o piesa de teatru filmata intr-un platou mai mare. Again, nu la acelasi nivel/calitate etc. Cat despre prestatia actorilor, se simte acelasi blend. Indeed, nu este acelasi mod actoricesc regasit in piesele de teatru insa pare modul tipic romanesc din scoala de actorie de atunci.
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2893
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Pătrunjelu' » 2 Sep 2019, 12:38

John Wick 3, a fost cel mai tare de pana acum. Acum trebuie sa astept pana in 2021 pentru urmatoarea parte :lol: God damnit.
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2893
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Ce filme am mai vazut

Post by Pătrunjelu' » 4 Sep 2019, 14:28

Am vazut si Justice League 2017, anost rau filmul, comparativ cu ce iese de la Marvel. Steppenwolf a fost ok, I guess. Also:
Image
User avatar
tnt
Pig Cop
Posts: 632
Joined: 28 Aug 2015, 18:12
Location: Shanghai

Re: Ce filme am mai vazut

Post by tnt » 4 Sep 2019, 15:49

Cand ziceti Steppenwolf, va referiti la formatia asta?

phpBB [video]
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest