Mi se pare un duel foarte echilibrat. Am revizionat Losing My Religion si sunt de acord ca este unul dintre videoclipurile comerciale foarte bune, mai toate cadrele au o compozitie atenta, este investita multa atentie la detaliu, scenele de iconografie religioasa au incarcatura, solistul are un limbaj al corpului foarte sugestiv. Dar Bjork are un Videoclip acolo si nu poate fi detronat. 0-1.
Nu m-a prea amuzat Cydonia, iar clipul de la UNKLE este ce trebuie, devine 1-1.
Voi trece peste faptul ca avem de fapt de-a face cu scenele din filmul The Wall si nu cu un videoclip ca atare si voi declara egalitate la urmatorul face-to-face. Ambele sunt reprezentative pentru epocile si formatiile implicate.
Do the Evolution are acel stil de animatie tipic desenelor animate late '80s-beginning '90s care imi place la nebunie (daca stiti pe undeva canale sau arhive care se ocupa cu genul acesta de Swat Kats, Batman & co, va rog ziceti-mi), dar ca esenta e subtire. Un amalgam indiscriminatoriu de avataruri ale violentei din istorie, cu niste relativism destul de periculos aruncat acolo. Sonne e mai coerent ca mesaj si realizare. 1-2.
Californication e foarte GTA3 si nu putem ignora asta pe forumul de fata. De asemenea, pus in context, e destul de avangardist tehnic. Am spus deja ca-mi place clipul Sia, egalitate iarasi.
Closer mi se pare o gura de aer proaspat (ce ironie, clipul degaja un aer destul de statut), are imagini foarte interesante si insista pe niste asocieri prezentate mai putin conventional decat in multe clipuri infantilizate ale respectivului gen de muzica. 2-2.
Hetero vs homosexualitate? Ei, mi-au placut nurii domnisoarei japoneze (nu e chiar solista, nu?) chiar suficient de mult cat sa inaintez clipul unor amici, dar totusi in partea cealalta avem putin mai multa idee, niste joc actoricesc, amuzament tovarasesc. 2-3.
Sober si Evil Boy mi se par destul de plictisitoare ambele.
PURSUIT e unul dintre clipurile la care ma gandisem si eu, foarte bine facut, fata de un Trika Trika pe care il consider mai degraba o placere vinovata de actualitate a lui Stokk. 3-3.
Ultimile doua iarasi nu-mi spun nimic in egala masura. E foarte, foarte dificil in consecinta sa aleg (ma mir ca TG are un parcurs atat de compresor in duelul asta), dar o sa-i acord votul lui Stokkolm, fiindca are si cel mai bun videoclip dintre toate (Bjork), cat si singurul din acest duel care a fost o noutate placuta (GRUM).