Mancare

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1802
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Mă bucur că nu trebuie să iau bulion și borș din comerț, că cred că aș fi dezamăgit. Hai că la bulion ăla de la Olympia este chiar bun pentru unul cumpărat, dar borș din comerț nu am găsit să fie bun. Și nu mă refer să aibă gust nașpa, ci pur și simplu să nu fie destul de puternic.
Dacă de bulion se ocupă mama, am zis că pe vară poate o corup să îmi bage și niște roșii uscate în ulei.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Tre sa incep sa fac si eu stuff gen bulion, muraturi, dulceata etc. Nu de alta dar e timpul sa am retetele "mele". Apoi sa le imprastii la altii sa vada ce bune sunt :thinking:

La borsuri nu prea ma bag, nu sunt fan megaacreli. O vreme bagam bors magic in ciorba de carantina, dar am renuntat, usoara acreala de la bulion e destul pt mine.

Face tusa un bulion dulce, e MEGA. Uita de ciorbe, am facut cel mai bun curry cu bulionul ei. Poate ii fur reteta.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Pătrunjelu' wrote: 15 Apr 2020, 13:40 Spre surpriza probabil a nimanui, pastele Baneasa sunt ceva mai putin bune ca Barilla.
Cele integrale sunt foarte bune :O Parca e pacat sa le strici gustul cu sos, ha.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Mancare

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Voiam să întreb de mult: voi mâncați mezeluri? M-am hotărât la un moment dat să le evit pe cele de supermarket și să iau mai mult de la sibianul, aurora (poate și lidl un pic?). M-am gândit că o fi un pic mai sănătoase așa. Nici nu țin mult, deci nu au atâta conservant. Bine, au și gustul mai bun.
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1802
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Well, da. Și eu încerc să le evit dar sunt my guilty pleasure. Prefer să iau mai mult mușchi sau chestii de genul și de la zone de mezeluri unde le feliază domnu' la mașină. Treaba e că la mușchi cel puțin majoritatea (spre toate) sunt "afumate" cu soluție, not actually cu fum sau chestii de genul. Alea sunt puține, cu toți le vedem diferența, și de multe ori nu sunt prin toate magazinele. La salamuri, Dumnezeu cu mila. Acolo chiar nu știi ce și cum.
Referitor la chestii de genul, eu nu suport puiul ăla afumat. Ăla chiar este cancer pe pâine.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Azi am mancat niste salam de sibiu din mega, cam atat cu mezelurile. Imi mai plac unii carnati picanti dar nu iau des. Not a fan in general.
User avatar
juve3332
Hammer Haunt
Posts: 2086
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: Mancare

Post by juve3332 »

Imi plac mezelurile, dar mananc destul de rar. Nu imi cumpar aproape niciodata acasa, decat poate ca aperitive daca am ceva oaspeti si pentru mesele de sarbatori (hibernale, mai degraba). Altfel, consum in general daca sunt in oras la un pahar de bere sau vin si simt nevoia de o gustare care sa complementeze bautura ori in vacante, cand iau la rand gastronomia locala (tarile europene au o lunga traditie cu mezelurile). De ce le evit ca aliment cotidian? Pai, in primul rand pentru ca e vorba de carne procesata, care oricum ai lua-o este mai putin sanatoasa decat cea servita ca atare. In cazul asta, pretul scazut e un indicator destul de sigur al calitatii scazute, chiar daca unele mizerii pot avea aspect apetisant si gust (inselator de) bun. Pretul crescut, in schimb, nu e un garant al calitatii, asa ca merita sa studiezi putin lista ingredientelor. Chiar daca magarii (pun unintended) se pot in continuare face in privinta carnii, legislatia a devenit mult mai stricta si este destul de corect aplicata, asa ca macar producatorii vor enumera destul de constiincios aditivii si procesele prin care se obtin diverse gusturi (de ex., afumarea).

Preferatul meu, din cele romanesti, ramane parizerul cu ardei rosu (si verde, cand se gaseste). Madlena romanului de tranzitie.
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3870
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Mancare

Post by marvas »

Eu sunt pacatos cu mezelurile, mananc cam de doua ori pe saptamana, mai ales acum de cand cu izolarea asta. Chiar daca stiu ca nu sunt sanatoase, il consider un viciu ramas din vremea copilariei si imi place gustul.

Experimentez cu salamul de vara, incercand sa imi dau seama care firma il face mai bun, dar multe sunt esecuri. Ce pot sa zic cu certitudine e ca imi place salamul sârbesc si salam extra de porc, mai ales la toast-uri.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14867
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Mancare

Post by ola small dickie »

imi plac mezelurile, cumpar de obicei muschi sau carnati. muschiul imi place cel mai mult. nu imi plac mezelurile alea cu grasime alba sau alte oratanii in ele gen kaiser, sunca din aia alba cu sorici etc. toba este pt mine un mister, de ce exista asa ceva nu inteleg. nu ma ating de asa ceva

cand eram mic prin anii 90 bubuiam parizerul sau salamul in senvisuri la microunde. aruncam niste mustar pe el dupa si era nebunia dracu. tin minte ca eram fan al parizerului campofrio. aveam si un album cu abtibilduri cu fotbalisti facut de campofrio. adrian ilie le facea reclama sau ceva de genul
User avatar
Triggerix
Babe of the day
Posts: 1830
Joined: 4 Aug 2018, 13:37

Re: Mancare

Post by Triggerix »

Bunicii din partea tatălui făceau mezeluri când eram eu mică și din momentul în care n-au mai făcut, n-am prea mai mâncat mezeluri. E o diferență de gust imensă, mai ales la cele afumate în afumătoare.

Oricum, nu prea am cum să includ mezelurile în meniul meu zilnic de obicei. Dacă e ceva prin frigider (pentru că prietenul meu mănâncă mezeluri) gust și eu doar dacă am băut (de obicei bere) și simt nevoia de ceva sărat și nu am altă opțiune gen alune, chipsuri etc.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3302
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Mancare

Post by MC »

Eu am noroc ca la mine in comuna inca sunt destui producatori locali si cumpar de la ei cand am pofte de genul. Sunt putin mai scumpe dar nu mananc foarte des.
User avatar
stef
Hammer Haunt
Posts: 1071
Joined: 6 Mar 2014, 11:40
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by stef »

Mananc mezeluri cand sunt satul de mancare gatita, dar cu moderatie. De exemplu daca azi mananc niste salam, maine nu continui cu parizer.
Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Cea mai usoara metoda de a nu irosi resturi de paine :lol: totusi incerc sa am cat mai putine resturi, dar daca mi se forteaza mana, PITĂ-N OU attack.

Image
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1802
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Aveam poftă de niște aripioare și prostiile alea de la Jerry's mereu mi s-au părut prea fierte, și alea de la KFC parcă sunt din ce în ce mai proaste. Le-am improvizat și din ketchup și dulceață de ardei iute un sos pe care să îl dau ultimele 10 minute, de asta sunt așa colorate.

EDIT: fixed, danke.
EDIT 2: cel Mai mare rahat, imgur pe telefon.

Image
Last edited by DANiel on 3 May 2020, 21:10, edited 4 times in total.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Pic is broken aici. E ok acum, yum. Iar e broken.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Mi se pare interesant cat de mult variaza gustul de grana padano, desi e DOP si toate alea. Si mai exact, mi se pare interesant cat de mult mai buna e asta decat oricare altele din gama pre packed:

Image

Agriform, fulgi sau ras. Are o aroma f delicata, echilibrata. Comparativ cu asta, cele din e.g. lidl sau alte firme par de-a dreptul din topor. Agriform e singura pe care as folosi-o singura cu smantana pentru un sos... monoformaggi :lol:
User avatar
juve3332
Hammer Haunt
Posts: 2086
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: Mancare

Post by juve3332 »

DOP nu inseamna decat ca respectiva marca poate fi strict folosita de anumiti producatori locali pentru a-si denumi produsul, nu ca exista un standard unitar de la care acestia nu pot devia sub nicio forma. Cu alta cuvinte, denumirea controlata se refera la marca sub care poate fi comercializat un produs, nu la calitatea lui. Ca este in interesul asociatiei care detine marca sa certifice numai produse de calitate, asta e altceva; dar, in sine, nu certificarea DOP e un garant al calitatii.

Revenind la Grana Padano (ca si a altor alimente in aceeasi situatie), productia se intinde pe un areal geografic insemnat, toata valea Padului (de unde si numele). Ca atare, terroir-ul e foarte diferit, ca si modalitatile de preparare a branzei in diversele regiuni. Una e Piemont-ul vestic deluros si realmente submontan pe alocuri, alta e Delta Padului, catre varsarea din Veneto. Plus, oamenii de pe axa asta au versiuni diferite de preparare a stravechilor branzeturi regionale adunate sub umbrela de Grana Padano. Nu e o vale lunga de cativa zeci de kilometri, in care productia sa se fi standardizat de-a lungul secolelor. De asta nu m-as mira daca apar diferente chiar sesizabile; exista, desigur, anumite repere ale retetei de la care nu te abati, stabilite probabil prin certificatul DOP. Dar altfel...
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Hai sa mai pun o data in highlight Agriformul :-D

Asta e favorita mea cand nu am timp sau chef de altceva. E sos de rosii cu busuioc cumparat, de la Panzani. Cumpar multe si tin in frigider.

Image

Image

Partea faina e ca borcanele sunt pentru o portie, deci in vasul in care am fiert pastele (de obicei tigaia), fac si sosul. Daca sunt especially lazy mananc tot din tigaie sa nu mai spal farfurii. Dar pentru poza fac exceptie :lol:

Sosul mi se pare ca e mai bun daca e lasat sa scada bine de tot, o sa fie mai dulce. Daca e lasat asa mai apos, e mai degraba acrisor.
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3302
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Mancare

Post by MC »

Fierbi pastele in tigaie?

Eu fierb pastele in oală pentru paste (sau oală normală) intre timp fac sosul in tigaie si dupa ce storc pastele le pun peste sosul din tigale si la amestec putin in sos.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 5052
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Pentru o portie merge ok in tigaie, ca pui 3-4 pumni de paste (categoria penne), maxim.

Le las in strecuratoare cat timp continui in tigaie cu sosul, si cand e gata le trantesc din strecuratoare direct in sos.

Apa in care au fiert o arunc, cand incep sosul tigaia e goala.
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests