Well, as fi preferat sa votez aici dupa ce eram sigur ca ati fi votat amandoi cu mine impotriva torpilelor aruncate de Waagh, dar in fine, let's do this. Am vazut si revazut intro-uri din duelul asta intr-una, amandoi aveti multe alegeri pe gustul meu si aveti niste liste de calibru de star destroyer. Cu ocazia asta as vrea si sa va felicit pe amandoi ca i-ati luat din alegeri lui ne0lith. Bonus points for that, ca mi-a frant inima cu destule intro-uri el. Voiam sa inchei exterminatusul prin a lua Pathologic, dar nu m-a lasat inima, asta e. I'm weak like that.
Sa incepem cu Kwisatz Haderach-ul nostru preferat,
Mahdi din neamul Atreides, care m-a cam lasat putin rece cu intro-ul lui Thief II. Da, pot sa apreciez introducerea aceasta d.p.d.v. obiectiv, dar la fel cum am zis si la lista lui juve, pur si simplu nu rezonez neaparat cu aceasta alegere. In schimb, intro-ul de la Icewind Dale imi place foarte mult si nu m-a adormit. Imi place cum totul este prezentat ca o poveste din vremuri apuse si mi se pare o povestire fantezista cinstita, genul de istorisire pe care o poti pe care o poti asculta intr-un DnD irl, cu prietenii. Warcraft 3 da, intr-adevar, looks cool. La fel, un fantasy solid, n-am nimic de rau de zis despre el. Personal prefer intro-ul din expansion-ul Frozen Throne, ca e putin mai exotic decat clasicele rase omenesti si orcesti. Still, a good pick.
Ma uitam la intro-ul de la Control si ma gandeam ca mi-as fi dorit sa fie adaptat sub forma de serial

Imi place mult bizarul din el si mi-as dori sa pot juca si eu jocul asta. Cinematografie faina? Check. Se afla la granita dintre normalitate si supranatural? Se afla. Is it weird? It is and I love it. La Deadly Premonition ma gandisem si eu, tot ca sa i-l fur lui neolith, dar am optat pentru tortura. De acord cu ne0lith la tot ce a spus despre intro-ul asta.
Ground Zeroes mi se pare cel mai bun intro al unui joc Metal Gear Solid din draftul asta. Great choice.
Intro-ul de la Dark Souls 2 mi se pare superior primului joc, desi cel din urma are mai mult badassery. Cumva, DS 2 parca are si ceva valoare mitologica si e mai "meaty" decat introducerea din DS 1.
Shadow of the Colossus, holy shit. Cuvantul care imi vine minte cand ma uit la intro-ul asta e "singuratate". Nicicand nu am vazut vreun joc care sa reprezinte singuratatea la nivelul asta. Asta nu a fost torpila fîsîită, a fost torpila fotonica din star trek.
Alice este de asemenea un intro fascinant prin felul in care perverteste povestirea originala si o transforma in ceva nitel mai fucked up. I dig that.
Eye of the Beholder 2 nu imi spune mai nimic, din pacate.
Cineva pe forumul vechi incercase sa ghiceasca numele lui
TG si una dintre tentative a fost The Godzilla. Well, guess what, cam de calibrul asta e lista lui.
La intro-ul lui Half-Life imi place tocmai mundaneitatea si cum traiesti ceea ce pare a fi o zi oarecare din viata de angajat acolo. Vocea aia agasanta din trenulet e cireasa de pe tort si se potriveste nemaipomenit feeling-ului de...real life. I love it. De asemenea, atmosfera mi se pare superba.
Deus Ex imi place pentru cyberpunk-ul acela de nota 10, iar teoriile conspiratiei din introducere nu fac decat sa imi starneasca interesul sa incerc si eu jocul asta.
System Shock am luat si eu pe lista mea, deci o alegere excelenta. Ambele intro-uri sunt misto. De la fiorul care te apuca in primul cand Shodan incepe sa vorbeasca la persoana intai, la senzatia de creepyness din 2.
The Void, alta alegere pe care voiam sa i-o fur lui ne0lith. Am zis mai sus despre poezia din intro, mi se pare o alegere excelenta. Daca tot esti amator de poezie, TG, poate arunci un ochi si pe la un anumit thread de poezii de la bistro *cough*.
F.E.A.R. as fi vrut si eu sa aleg dupa ce l-ai luat tu

Imi place la nebunie feeling-ul ala creepy care alterneaza cu scena aceea macabra de canibalism. Tocmai mi-ai facut chef sa rejoc FEAR, congrats.
Brutal Legend nu e chiar cea mai puternica alegere din lista, dar nici slaba nu e. Imi place comedia, imi place si muzica din jocul asta. Asa ca I dig it.
Hitman: Contracts are cel mai misto intro din seria Hitman. Eu alternam intre a alege Silent Assassin sau Blood Money, dar nici unul dintre ele nu m-a cucerit, iar la Contracts nu m-am gandit.
Vice City mi-l doream eu, dar San Andreas mi s-a parut next best thing. Are o atmosfera excelenta Vice City, numai bun pentru preferintele mele miami vice-istice.
Despre Wild Arms ce sa zic decat ca da, e tare misto. Mi-as dori sa vad un anime asa. Muzica, melancolia, atmosfera, le are pe toate. Imi plac anime-urile in general, asa ca TG incheie lista mult mai puternic decat Mahdi.
Acestea fiind spuse, votul meu va merge la
TG. LIsta lui Mahdi e foarte puternica si doar Thief II si Eye of the Beholder l-au tras in jos in ochii mei. Lista lui TG este armonioasa si, cu exceptia unui DS 1 poate nu la fel de misto ca 2, este printre listele mele de top din draftul asta. A lui Mahdi era cealalta lista de top.