Ho Drakon, ce alegeri. TL;DR il votez pe Azad.
Desigur ca Soul Reaver a marcat viata tuturor pustanilor din anii '90 care o ardeau dark. Privind inapoi, una peste alta cred ca apreciez mai mult aceleasi imagini suprapuse perspectivei lui Kain din Legacy of Kain: Defiance. E ceva mai matura si cu o viziune mai interesanta asupra universului. Totusi, parafrazand zeul adancurilor: vrednic este.
Introul lui System Shock e p much orice film futurist cu Keanu Reeves, numai ca e bun. In plus, se stie ca SHODAN e cea mai interesanta dama virtuala.
I Have No Mouth And I Must Scream incepe usor ridicol, stangaci din cauza ignorantei scriitorului. Stimabile AM, nanoangstromul n-are nicio relevanta in electronica ta, este o distanta mult prea mica pentru a afecta fizica unui semiconductor. Si daca erai un calculator nuclear, ceva cu totul de neinchipuit prezentului, tot te duci cu vreo patru ordine de marime prea jos. Si daca ai ajuns in asemenea hauri insondabile, ce-ti mai pasa de niste omuleti parliti. Ai lucruri mai interesante de facut. Oricum, disturbing as fuck. Stanjeneaza la operatie.
Daca i-ar fi pasat si lui Nea Sokal de chestiuni materiale, nu doar spirituale, si o mai inzestra pe biata Kate Walker cu niste dotari de la sale in jos, respectiv buric in sus, Syberia ar fi avut un intro de neuitat. Asa ramane un reper pentru tocilari si poeti, iar pentru cei care stiu ce-i bun in viata, o curiozitate interesanta. Am mai punctat Fallout: New Vegas pentru twisturile de film cu interlopi in post-apocalipsa. Civilizatia trece, camataria ramane. Si Discworld Noir e frumos, ceturile de verde sepulcral facand orice intro interesant.
Sigur ca din nicio lista serioasa nu pot lipsi castroanele. Blood Bowl in sine e o erezie sinistra, iar introul rateaza cu succes orice nuanta care face universul Warhammer interesant, avand intreg dramatismul unui meci de liga a 5-a undeva in Lunca Dîmboviței, intre Ruginoșii Făureni si Spartanii Țăndărei. Cat despre automobile, sa-mi fie cu iertare dar masina fara femeie imi retine atentia cam la fel de mult ca studiul misterelor filateliei. GTA San Andreas si Psychonauts ar fi avut un real succes, dar nu la intros, ci music videos draft, in interpretarile de mai jos: