Discutii despre fotbal

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discutii despre fotbal

Post by ola small dickie »

Ce vrea sa spuna McWilliams si sunt de acord cu el, in mai putine cuvinte, e ca Jiji Rodriguez ala nu e in viata lui atacant. E un jucator foarte bun, talentat, cu toata cariera inainte, dar nu e atacant. Benzema e un atacant. Nu-mi place Benzema, sincer mi se pare mai bun Higuain, cred ca la ce lot are Realul si la cat investeste in continuare era nevoie de un atacant mai bun decat Benzema.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

tl;dr mcwill & ola:
daca nu esti cat un bou nu esti atacant.
i loled.
ola small dickie
Big Daddy

are you for real? dau citate din wikipedia, macar sa nu ma mai obosesc:

"Playing either on the wing or in an attacking midfield role, Rodríguez is commonly ranked as one of the best young players in the world"

"Playing position Attacking midfielder, winger"

oh well, macar sunt curios unde ajunge si "discutia" asta...
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

voi faceti confuzie intre atacant si varf
ola small dickie
Big Daddy

rdo » Tue Jul 22, 2014 9:12 pm wrote:voi faceti confuzie intre atacant si varf
haha, asta lipsea. da! carry on
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

nu, nu.
N-am contestat faptul ca Rodriguez nu e atacant. Doar ca nu trebuie sa fii munte de om ca sa fii un atacant bun.
Cel mai bun exemplu e unul banal, Messi. Lasand la o parte faptul ca nu a impresionat in Cupa Mondiala si ca ultimul sezon a fost dezastru, a fost considerat, si poate inca mai este, cel mai bun jucator de pe planeta. Desi nu il simpatiszez deloc, nu pot sa nu-i accept valoarea. Si nu, nu e nici pe departe exceptia care intareste regula.
ola small dickie
Big Daddy

Si atunci ce ola si ce lol? Eu n-am zis ca e obligatoriu sa fii solid ca sa fii atacant. Eu n-am discutat nicio calitate a unui atacant. Am zis doar ca Rodriguez nu e atacant. Oh well...whatever
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

ma rog, pe undeva ai dreptate. mcwill a afirmat doua chestii, ca rodriguez nu e atacant, si faptul ca trebuie sa fii solid ca sa fii atacant. ai fost de acord decatcu prima. Am luat din postarea ta cum ai fi de acord cu ambele. My bad.
ola small dickie
Big Daddy

da. ca sa ne lamurim. eu sustin ca 1. rodriguez nu e atacant, hell e absolut evident. 2. nu trebuie neaparat sa ai fizic impunator ca sa fii un mare atacant. istoria fotbalului e plina de mari atacanti cu fizic dar si fara: bebeto, romario, etc. sunt o gramada

oricum ambele puncte sunt evidente, nici nu era nevoie sa ajungem sa mentionam asa ceva
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Bun, hai sa punem problema altfel: atacant inseamna sa fii servit ca sa dai gol. Atacantul este ala care finalizeaza. Atacantul o baga in ate. Ca, in conceptia fotbalului modern, toata lumea trebuie sa stie sa joace "de toate" si duca-se naibii cu specializarea, asta ar fi alta discutie... despre fotbal. Insa atacantul este/ar trebui sa fie omul care da gol, nu cel care da pase de gol; cel care se demarca pentru o pasa/o centrare in gura portii, nu cel care dribleaza pana in gura portii; cel care preia o minge si si-o potriveste pentru sut, nu cel care face un-doi-uri pentru a scoate adversari din joc; cel care loveste cu capul spre/pe poarta, nu cel care retrimite mingea spre altii. Era o faza la un englez (atacant, negru, de nationala, anii '90, a fost invitat la unul dintre comentariile de la meciurile Angliei pentru CM2014 si vorbea de experienta lui si de cum Rooney nu face nimic de cateva sezoane bune incoa) care se transferase la o echipa din Italia, iar la primul meci de pregatire englezul era pe tot terenul - pressing, coborat la constructie, un-doi pentru a scoate adversari din joc, demarcari false - doar-doar sa demonstreze ca merita sa fie titular. Si tot englezul era ala care a spus ca antrenorul a cerut time-out si i-a explicat ca pe el l-a transferat ca sa dea goluri. Deci nu-si misca curul de cioroi mai departe de 20-25 de metri de poarta adversa si trage la poarta oricand are o pozitie buna.

Insa pentru ca fotbalisti-minune, pentru ca marketing, pentru ca Football Manager cu skill 20 pe linie si pentru ca alte balarii, ajungem sa spunem ca Messi este atacant. Boggles the bloody mind! Si incepem sa consideram ca este cat se poate de normal si de simplu sa joci doar cu jucatori care vin si fac minuni din linia a doua, fara sa realizezi ca nu mai este nici sula in prima linie.

Ok, Romario a fost un mare atacant. Perfect de acord. Si nu a fost munte de om. Iarasi perfect de acord. Dar nici nu facea faze de genul "Butoiul Atomic" in meciul cu Anglia a.k.a. dribleaza tot ce prinde pe o distanta de jumatate de teren si inscrie cu latul din 5 metri. Si as mai spune ca, pe vremea aia, se juca in doi oameni complemetari in atac. Ori acum fie ca joci 4-2-3-1, fie ca joci 4-3-3, tot iti trebuie un par, un stalp, un punct fix de referinta in atac. Si Messi, cand ii mergea bine si lua patru bucati de aur, avea pe altul in fata care facea niscaiva "screening" la faze - ori cand magaria asta a cazut pe umerii unora ca Fabregas sau Sanchez sau Neymar, s-a dus pe pwla tot. Alta era cand un atacant de meserie (oricine de la Larsson, la Ibra, la Eto'o, la Villa) isi pastra pozitia in atac. La fel cum si C.Ronaldo a luat primul balon de aur avandul pe Rooney in fata lui.

In prezent, a fi atacant "pur sange" adevarat inseamna a avea SI fizic. Pentru ca atacanul ala "pur sange" trebuie sa nu fie handicapat la jocul de cap si la duelurile unu la unu. Este mult mai atractiv un mijlocas ofensiv pentru diversitatea pe care o ofera, dar nu mai merge doar cu din-astia (pana si tiki-taka Spaniei il avea pe Villa sau pe Torres la finalizare).
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

Reactia lui Guardiola catre antrenorul MLS All Stars, Caleb Porter, dupa MLS - Bayern 2-1:

http://gfycat.com/AdventurousInsidiousBigmouthbass

Dupa aia, nimeni din staff-ul lui Bayern nu vrea sa dea mana cu el, iar Guardiola ii trimite pe jucatori la cabine:

http://www.espnfc.us/video/highlights/1 ... ith-porter

Fata lui Caleb Porter dupa ce a alergat dupa Guardiola pentru a da mana cu el:

http://s14.postimg.org/m2n5flew1/Porter.jpg

Se pare ca Porter era super fan Pep, iar asta s-a suparat ca au fost niste intrari tari ale jucatorilor MLS. Whatever, still a dick move.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Da, e dick move, dar ca antrenor te cam enervezi cand la un meci amical adversarii intra la rupere.

Observ ca Guardiola are tot mai multe iesiri nervoase. Nu prea face fata bine la criticile constante de care are parte [gen ce se intampla acum cu povestea transferului lui Reina]
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Rupere e mult spus. Fotbalul e mai barbatesc, iar daca nici jucatorii lui Bayern nu sunt atletici de felul lor, nu stiu care mai sunt. Adica pana si Lahm e solid pe picioare. Daca e amical, nu inseamna ca joaca balerine pe teren. Asa cum zicea instructorul de judo din perioada cand eram tanar, la orice sport de contact sau forma de arta martiala, este important sa iti dezvolti corpul ca sa poti incasa lovituri fara sa ti-l strici. Sau, in cazul prizelor si aruncarilor, sa stii sa cazi pe partile moi. Pentru ca se intampla. Se intampla des. Si daca te spargi ca portelanul de la primele incercari, mai bine de apuci de golf.

Also, nemtii de la Bayern crd ca au tras pe nas o combinatie de ciuperci si iarba, pentru ca erau cateva voci din administratia lor care ziceau ca ii fac contract pe viata ("pleaca doar daca vrea - noi nu-l vom da afara niciodata") lui Guardiola. Serios, ce naiba e aici - Hagi si Steaua sau campioana Bundesligii, o forta a Europei si scheletul nationalei Germaniei?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Azi incepe PL. Noi sperante desarte pentru McWill, Kelly & the likes.
SnipeRulz
Headless Kamikaze

Post by SnipeRulz »

Great start for united!

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

2 secunde va intrerup. Cheseru 6 goluri intr-un singur meci. Muuhahahahah !
Continuati.
Soarecu
Pig Cop

Post by Soarecu »

Moldovan Claudiu » 16 Aug 2014, 23:53 wrote:2 secunde va intrerup. Cheseru 6 goluri intr-un singur meci. Muuhahahahah !
Continuati.
Cheseru? Nu am auzit de el, joaca prin Congo? De Keseru stiu ca a dat 6 goluri intr-un meci :D
SnipeRulz
Headless Kamikaze

Post by SnipeRulz »

phpBB [media]

Dovada ca man utd is full of shit
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Aparent, sniperulz are 13 ani. top lel
DarthZombie