Magicake wrote: 16 Dec 2022, 00:54
Incerc Pokemon Legends Arceus
Asta am facut tot weekend-ul, e fain de tot jocul. Am intrat in Altex cu gandul sa iau un Pokemon game sa-l incerc, si nu am gasit ultimul lansat (Scarlet & Violet) asa ca l-am luat pe urmatorul care avea coperta misto si era mai nou. In hindsight dupa ce am mai facut niste research, l-am ales fix pe cel mai potrivit pt mine.
Lumea e impartita in regiuni dar fiecare regiune e foarte mare, si are in ea elemente tipice open world: mounts pentru calatorit mai repede, random events etc. La un moment dat in traditie JRPG deblochezi un mount care te lasa sa mergi pe apa, nu stiu inca de altele, sunt doar pe la mijloc cu jocul. Nu se exagereaza cu open world mechanics si nici nu sunt multe, e fix cat trebuie ca sa fie distractiv.
Gameplay-ul consta in story content (main si secondary quests), si explorare si prins pokemoni. Modul in care prinzi pokemoni e addictive, poti sa-i pocnesti cu un poke ball (aruncata ca o grenada in action games, dar fara indicatori de traiectorie deci e muscle memory) cat timp nu sunt constienti de prezenta ta sau daca se lasa mai greu ii iei la bataie pana accepta sa intre in bila

Combatul e ok, nu iese in evidenta cu mare lucru. E functional.
Din cand in cand intalnesti pokemoni alpha care sunt un fel de mini-bossi. Poti sa-i bati sau poti sa-i capturezi, si capturati isi pastreaza proprietatile de miniboss. Sunt practic variante mari si extra strong ale pokemonilor normali.
Aici am un Luxray normal:
Si aici unul alpha:
Exista croitoreasa in oras si pe parcursul jocului deblochezi tone de tipuri de haine. Exista si coafor tot asa cu extra haircuts deblocate.
Mi-a placut sa vad ca dupa 20 de ani inca imi amintesc numele pokemonilor (din generatia 1 at least

). Am un Ninetales pe care l-am evoluat din Vulpix:
Cred ca ar arata super in varianta alpha, huge ca Luxray de mai sus, asa ca o sa caut un vulpix alpha pe care sa-l evoluez (e mai fain decat sa capturezi un Ninetales alpha direct, assuming it exists even).
Pokemonii shiny sunt variante super rare a celor normali. Asta e singurul garantat pe care-l primesti la inceput din cauza story-ului:
Jocul arata nu foarte bine overall, performanta e ok dar asta din cauza ca isi scade dinamic rezolutia ca sa pastreze framerate-ul ridicat si nu ai cum sa schimbi asta. Uneori arata ca un PS1 game:
Short combat clip in care capturez un Pachirisu alpha:
Anyway, e fain de tot, recomand oricui i se pare interesant in vreun fel.