1.
Entropy Zero 2
...e, tehnic vorbind, un MOD total conversion pentru Half Life 2. Dar prin ceea ce ofera, e mai complet si jucabil decat multe titluri pe care le-am jucat de-a lungul anilor. Daca ati incerca doar
primul EZ, poate nu ati fi impresionati. Joci cu un soldat Combine, vanezi membri ai "Rezistentei", te infrunti cu un
vortigaunt mai "rezilient", lucrurile o iau pe aratura. Nimic prea ciudat. In a doua parte, insa, povestea protagonistului e completata cu un backstory, si motivatie, conflict interior etc. Amatorii jocurilor HL care inca asteapta continuarea iluzorie a seriei poate vor stramba din nas la ideea de a intercala Portal in poveste. Desi fac parte din acelasi univers, diferenta de ton le fac aproape incompatibile. Si daca Valve nu ar fi deschis usa pentru a incorpora Portal in acest univers, prin mentiunea numelui "Aperture" in Episode 2, poate conexiunea dintre cele 2 s-ar fi rezumat strict la cateva "easter eggs". Insa va asigur ca "intruziunea" lui Portal in EZ2 nu e aruncata ca vopseaua pe un Jackson Pollock, si are sens in context. Bineinteles, naratiunea nu e scrisa de o echipa intreaga de scriitori de la Valve, si daca cautati hibe, le veti gasi
. Insa pentru o
echipa restransa de amatori, efortul e admirabil. Ca gameplay, nu va va surprinde similaritatea cu jocurile principale. Dar am observat ca armele au impact mai puternic. Poate mi se pare, dar va invit sa comparati. Daca nu v-a placut in mod special HL, sau daca nu sunteti amatori ai genului, ma indoiesc ca veti avea chef sa-l incercati. Dar poate va vor convinge cei 12K+ ahtiati care l-au dus la un rating pozitiv de 98% pe Steam
Bonus: youtuber-ul Leadhead are un rol scurt in voice cast. Mentionez asta pentru ca a facut mai demult un
eseu interesant pertinent pentru subiect.
2.
Stray
Epopeea unei pisicute intr-un oras scufundat in ruina si uitare, ce cauta sa se reuneasca cu familia de care s-a despartit in mod accidental. Ai un buton dedicat pentru mieunat. I will now play your game.
3.
Prodeus
Concubinul ludic al lui Fular nu e chiar a doua venire a Doom-ului indepenedent, insa se apropie vertiginos. Mai ales daca comunitatea adunata in jurul titlului va crea campanii si moduri de joc pentru a-l sustine. Grozav.