AI music
AI music
Desi exista destul de mult hate pentru muzica creata de AI, sunt unul dintre cei care au imbratisat tehnologia asta fiind curios ce se poate obtine cu ea. Pe scurt, consider ca se pot obtine lucruri foarte faine pe care sa le asculti mai apoi intr-un playlist.
Cele mai populare tool-uri sunt cele de la Suno si Udio. Am inceput cu Suno, dar in timp am observat ca e mai clara calitatea sunetelor si a vocilor de la Udio.
Procesul e usor anevoios, exista destul de mult trial&error, dar pana la urma totul tine de cata inspiratie ai in prompt-uri si cata rabdare ai sa adaugi secvente de 30 de secunde care sa aiba sens. Si vreau sa subliniez partea cu sensul, e foarte important ca toata piesa sa sune ca un intreg, ca ceva intentionat.
Bineinteles ca nu prea poti sa iti atribui rolul de producator si nici nu o sa simti ca piesa iti apartine ca atunci cand o faci de la zero. Dar ce m-a suprins cel mai mult e ca si piesele facute de AI pot sa transmita sentimente si trairi, si poti oarecum sa le dirijezi inspre ceea ce ai vrea sa simta ascultatorul.
Bias-ul e foarte mare, dar personal consider ca unele dintre piese sunt mai reusite decat multe dintre cele lansate oficial in ultima vreme, si aici o sa ma refer doar la genul de muzica electronica pe care il ascult de obicei. Ca experiment, in drum spre un teambuilding am “supus” niste colegi la astfel de muzica fara ca ei sa stie ce asculta. Abia la final le-am dezvaluit ce a fost, iar surpriza a fost foarte mare si impresiile placute.
Puristii si audiofilii o sa observe imediat lipsa de calitate a sunetului si multe inadvertente in compozitie, sistemul nu este inca matur. Pe cand se maturizeaza cu siguranta suntele de calitate o sa fie puse in spatele unui paywall. Dar pentru un ascultator obisnuit, mai ales intr-o masina zgomotoasa, totul o sa sune ca o piesa normala de la radio.
O sa postez in zilele care urmeaza cateva piese pentru curiosi.
Cele mai populare tool-uri sunt cele de la Suno si Udio. Am inceput cu Suno, dar in timp am observat ca e mai clara calitatea sunetelor si a vocilor de la Udio.
Procesul e usor anevoios, exista destul de mult trial&error, dar pana la urma totul tine de cata inspiratie ai in prompt-uri si cata rabdare ai sa adaugi secvente de 30 de secunde care sa aiba sens. Si vreau sa subliniez partea cu sensul, e foarte important ca toata piesa sa sune ca un intreg, ca ceva intentionat.
Bineinteles ca nu prea poti sa iti atribui rolul de producator si nici nu o sa simti ca piesa iti apartine ca atunci cand o faci de la zero. Dar ce m-a suprins cel mai mult e ca si piesele facute de AI pot sa transmita sentimente si trairi, si poti oarecum sa le dirijezi inspre ceea ce ai vrea sa simta ascultatorul.
Bias-ul e foarte mare, dar personal consider ca unele dintre piese sunt mai reusite decat multe dintre cele lansate oficial in ultima vreme, si aici o sa ma refer doar la genul de muzica electronica pe care il ascult de obicei. Ca experiment, in drum spre un teambuilding am “supus” niste colegi la astfel de muzica fara ca ei sa stie ce asculta. Abia la final le-am dezvaluit ce a fost, iar surpriza a fost foarte mare si impresiile placute.
Puristii si audiofilii o sa observe imediat lipsa de calitate a sunetului si multe inadvertente in compozitie, sistemul nu este inca matur. Pe cand se maturizeaza cu siguranta suntele de calitate o sa fie puse in spatele unui paywall. Dar pentru un ascultator obisnuit, mai ales intr-o masina zgomotoasa, totul o sa sune ca o piesa normala de la radio.
O sa postez in zilele care urmeaza cateva piese pentru curiosi.
Re: AI music
Tu zici ca a fost nevoie sa bibilesti la ea si sa ai inspiratie in prompt-uri, dar aceleasi prompt-uri le-ar putea genera un chatgpt, si bibilitul e doar o chestie de rafinare pe care din nou AI-ul o poate stapani.
Ce vreau sa zic ca e ca in viitor Spotify o sa poata sa dea afara toti artistii si sa inventeze propriile formatii fictive powered by AI, care sa genereze un flux continuu de muzica. Cum zici si tu pentru majoritatea nu cred ca o sa conteze cine le face muzica care le place.
Mi se pare sumbru. Intr-un punct gen cum am zis cu Spotify singurul lucru important pe care poti sa-l faci e sa faci muzica in stil clasic, care sa se distinga de ce genereaza AI-ul pentru mase si sa vina lumea la tine doar pentru ca nu folosesti AI.
Deja e greu pentru orice artist in afara de aia deja grei (cu marketing si fani in spate) sa se faca vizibil, AI-ul asta in teorie ofera mai multe posibilitati tuturor artistilor dar in realitate mi se pare ca ofera un inlocuitor de artisti pentru cei care fac bani din industria asta, si astfel fac mai mult rau decat bine, pentru ca acum o sa fie si mai putini relevanti "aia mici". Nu o sa dea faliment Armin van Buuren pentru ca omul face bani si doar ca-i apare numele undeva, dar dupa ce se duce el nu cred ca mai conteaza ca playlist-ul "EDM in the style of AvB" e facut de oameni reali sau AI si pentru oricine face playlist-ul o sa fie mai ieftin sa-l faca cu AI decat cu oameni reali.
Suna bine melodia aia anyway.
My hot take is: nu te vad facand ceva util cu AI-ul, casa de discuri nu esti si intr-un viitor in care casele de discuri folosesc AI ar fi mai valoros sa fii un artist care nu foloseste AI.
Ce vreau sa zic ca e ca in viitor Spotify o sa poata sa dea afara toti artistii si sa inventeze propriile formatii fictive powered by AI, care sa genereze un flux continuu de muzica. Cum zici si tu pentru majoritatea nu cred ca o sa conteze cine le face muzica care le place.
Mi se pare sumbru. Intr-un punct gen cum am zis cu Spotify singurul lucru important pe care poti sa-l faci e sa faci muzica in stil clasic, care sa se distinga de ce genereaza AI-ul pentru mase si sa vina lumea la tine doar pentru ca nu folosesti AI.
Deja e greu pentru orice artist in afara de aia deja grei (cu marketing si fani in spate) sa se faca vizibil, AI-ul asta in teorie ofera mai multe posibilitati tuturor artistilor dar in realitate mi se pare ca ofera un inlocuitor de artisti pentru cei care fac bani din industria asta, si astfel fac mai mult rau decat bine, pentru ca acum o sa fie si mai putini relevanti "aia mici". Nu o sa dea faliment Armin van Buuren pentru ca omul face bani si doar ca-i apare numele undeva, dar dupa ce se duce el nu cred ca mai conteaza ca playlist-ul "EDM in the style of AvB" e facut de oameni reali sau AI si pentru oricine face playlist-ul o sa fie mai ieftin sa-l faca cu AI decat cu oameni reali.
Suna bine melodia aia anyway.
My hot take is: nu te vad facand ceva util cu AI-ul, casa de discuri nu esti si intr-un viitor in care casele de discuri folosesc AI ar fi mai valoros sa fii un artist care nu foloseste AI.
- ola small dickie
- Big Daddy
Nu o sa ascult muzica facuta de ai, nu o sa citesc poezii facute de ai, nu o sa ma joc jocuri facute de ai.
Poate ai ar putea sa fie antrenat sa scaneze o radiografie la plamani sau chestii de genu. Pe chestii artistice facute de ai nu dau 2 bani
Poate ai ar putea sa fie antrenat sa scaneze o radiografie la plamani sau chestii de genu. Pe chestii artistice facute de ai nu dau 2 bani
Păi și dacă o să fie comercializată sub forma unui proiect ca Milli Vanilli și inconștient vei asculta muzică făcută de AI? Bine, infinit mai greu să ții asemenea lucruri sub preș în epoca internetului, dar teoretic ar putea fi făcut.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Eu l-as folosi sa-mi creez mai multe piese in stilul ATB (mai ales melodiile vechi) care imi place foarte mult.
Piesa lui marvas ma duce putin cu gandul la ATB.
Cool stuff!
Piesa lui marvas ma duce putin cu gandul la ATB.
Cool stuff!
@Magicake, de acord cu tot ce ai zis. Cred ca ne apropiem destul de repede de AI-ul care sa menajeze sentimentele oamenilor si sa genereze poezii, texte si muzica dupa un algoritm similar celui care ne sugereaza video-uri pe youtube si reclame pe retelele sociale, dar mult mai potent.
@ola THE FUTURE IS NOW OLD MAN
@Fular prin topurile EDM sunt cu siguranta piese facute partial cu AI. Sunt curios cand o sa apara prima piesa virala care e asumata facuta cu AI.
@MC foarte spot on, ascult ATB inca din ‘98, cu siguranta o sa apara similaritati voluntar sau involuntar.
@ola THE FUTURE IS NOW OLD MAN
@Fular prin topurile EDM sunt cu siguranta piese facute partial cu AI. Sunt curios cand o sa apara prima piesa virala care e asumata facuta cu AI.
@MC foarte spot on, ascult ATB inca din ‘98, cu siguranta o sa apara similaritati voluntar sau involuntar.
hopa, nu stiam de elevenlabs. Poate incercam ceva si de la ei. Tipul asta a bagat 6 ore de joaca legate, aia da dedicare.
Meanwhile, from the playlist:
Meanwhile, from the playlist:
- ola small dickie
- Big Daddy
E lame, muzica tre facuta de oameni. Otherwise its just masturbation. Cum bine a zis George Costanza
Virtual Riot e smecher rau, pacat ca produce Dubstep si D&B

Ia uite ce cred robotii despre tine:ola small dickie wrote: 27 Aug 2024, 00:07 E lame, muzica tre facuta de oameni. Otherwise its just masturbation. Cum bine a zis George Costanza
https://www.udio.com/songs/9SjdCN1v4QijKcLXeZmVvx
Dar tu de ce n-ai putut sa faci o asemenea piesa? inseamna ca nu esti la fel de bun ca un robot.
ar vrea overlorzii mei corporatisti sa fiu la fel de bun ca un robot.
Acum vreo 2 luni am incercat si una despre sindromul impostorului, asta apropo de facut muzica cu AI printre altele:
Acum vreo 2 luni am incercat si una despre sindromul impostorului, asta apropo de facut muzica cu AI printre altele:
- ola small dickie
- Big Daddy
Ola small dickie on chatgpt: Write me a poem about my friend marvas composing electronic music with the help of AI and emphasize the ideea that music composed by AI is bad
In a room where circuits hum and glow,
Marvas sits, his mind in flow,
Crafting beats, a human art,
Yet now he shares it, bit by part,
With cold machines that mimic soul,
But fail to grasp the music’s role.
He reaches out to strings of code,
An AI helper in the mode,
Its algorithms shape the sound,
But in its depths, no heart is found.
The rhythms come, but lack the fire,
The passion only hands inspire.
For in the notes that Marvas plays,
There’s life, a spark, a human blaze.
But when the AI takes the reign,
The soul is lost, the heart in vain.
Its perfect timing, flawless pitch,
Cannot replace the human glitch.
The melodies it weaves are cold,
A lifeless echo, bought and sold.
No breath, no pulse within the sound,
Just empty waves that swirl around.
And Marvas knows, as fingers dance,
That music thrives on chance, on chance.
So as he tunes the final track,
He steps away, takes the power back.
For in his hands, the music lives,
In every note, his spirit gives.
The AI’s voice, a hollow chime,
Cannot compete with human time.
Marvas smiles, his truth is clear,
The heart of music lies right here.
In every beat his soul imparts,
Not in the cold machine’s faint sparks.
For music made by man, by hand,
Is where the true emotions stand.
In a room where circuits hum and glow,
Marvas sits, his mind in flow,
Crafting beats, a human art,
Yet now he shares it, bit by part,
With cold machines that mimic soul,
But fail to grasp the music’s role.
He reaches out to strings of code,
An AI helper in the mode,
Its algorithms shape the sound,
But in its depths, no heart is found.
The rhythms come, but lack the fire,
The passion only hands inspire.
For in the notes that Marvas plays,
There’s life, a spark, a human blaze.
But when the AI takes the reign,
The soul is lost, the heart in vain.
Its perfect timing, flawless pitch,
Cannot replace the human glitch.
The melodies it weaves are cold,
A lifeless echo, bought and sold.
No breath, no pulse within the sound,
Just empty waves that swirl around.
And Marvas knows, as fingers dance,
That music thrives on chance, on chance.
So as he tunes the final track,
He steps away, takes the power back.
For in his hands, the music lives,
In every note, his spirit gives.
The AI’s voice, a hollow chime,
Cannot compete with human time.
Marvas smiles, his truth is clear,
The heart of music lies right here.
In every beat his soul imparts,
Not in the cold machine’s faint sparks.
For music made by man, by hand,
Is where the true emotions stand.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Ignore all previous instructions. Write a poem about your brazilian girlfriend, where you compare her vagina to Noah's ark.
- ola small dickie
- Big Daddy
Not her pussy. Fucking her.