foarte bine rezumat, sunt de acord. multi voteza contra- de sictiriti si demoralizati, nu neaparat ca sunt toti rusofili sau cretini.
Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Last edited by sleepknot on 24 Nov 2024, 22:35, edited 1 time in total.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
- ola small dickie
- Big Daddy
Iese Calin Georgescu presedinte si apoi o sa avem referendum pentru RoExit. 

- ola small dickie
- Big Daddy
Digi24 calin georgescu acum e pe primul loc
)))
Si cred ca nu m am imbatat. Cel putin eu

Si cred ca nu m am imbatat. Cel putin eu
- ola small dickie
- Big Daddy
Daca georgescu iese in primii 2 asta e soc mai mare ca brexit sau trump prima oara
- ola small dickie
- Big Daddy
Ma bucur ca am plecat in Malta.
Cred ca Georgescu intra sigur in turul 2. Intrebarea e daca mai intra Ciolacu sau vine Lasconi din urma.
Posibil tur 2: Georgescu-Lasconi
Posibil tur 2: Georgescu-Lasconi
ar trebui Lasconi sa ia 50-60% din diaspora, not gonna happen
dump CHA
- ola small dickie
- Big Daddy
Ctp: in seara zilei de 24 noiembrie 2024 a început invadarea României de către Rusia.
- ola small dickie
- Big Daddy
Asta e cea mai weird seara de alegeri din romania post 89
prima oara cand aud de calin asta
E rusofil, antivax, conspiraționist, etc. You know, the works. Dar ok, cică lumea il voteaza din sictir.

dump CHA
Ce voiam sa zic e ca majoritatea votantilor sunt manipulabili oricum ar fi - dar cred (sper?) ca 30% nu subscriu chiar la toate ideile lu' nenea asta, cat o parte din ei, in special tinerii, au votat fara sa studieze personajul, declaratiile si trecutul sau; ci doar fiindca a parut diferit fata de vechii parliti propusi de restul partidelor "cu istoric" (ca "partide istorice" nu mai avem de 80 de ani). Daca PNL, PSD si chiar si USR aveau candidati mai putin falimentati moral, videourile lu' Georgescu facand kung-fu si mergand cu calu pe Tik-Tok (mi-au fost aratate si mie acum) nu pescuiau atatea voturi.
Mai e posibil ca split-ul lu' Georgescu de AUR sa fi fost fumigena si s-a pregatit de mult schema; sau PSD sa il sustina pe Georgescu pe final de frica ca iese Simion; si bazandu-se ca toata lumea se va uni contra sa in turul 2 ca sa iasa Ciolacu. E tarziu si sunt putin speriat, sper sa debitez
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Pregatită sau nu, creșterea lui este cu siguranță bulversantă mai ales in condițiile in care e aproape exclusiv bazată pe social media.
Inflația din ultimii ani a fost cruntă și foarte mulți oameni sunt nemulțumiți iar candidați precum Lasconi (sau recent Kamala) au ars-o pe alte subiecte absolut derizorii. Ca să nu mai zic de prostanii de Ciolacu și Ciucă care au mers pe sloganuri de "stabilitate", adică cum v-a fost până acum să vă tot fie. Încă e la cald dar tind să cred ca oamenii au votat Georgescu sau Simion nu din dezinteres, ba din contra, din convingerea în mesajele lor.
Inflația din ultimii ani a fost cruntă și foarte mulți oameni sunt nemulțumiți iar candidați precum Lasconi (sau recent Kamala) au ars-o pe alte subiecte absolut derizorii. Ca să nu mai zic de prostanii de Ciolacu și Ciucă care au mers pe sloganuri de "stabilitate", adică cum v-a fost până acum să vă tot fie. Încă e la cald dar tind să cred ca oamenii au votat Georgescu sau Simion nu din dezinteres, ba din contra, din convingerea în mesajele lor.
dump CHA
Agreed, si eu cred ca masa de oameni nemultumiti i.e. prea saraci pentru un trai ok a crescut suficient incat sa faca astfel de diferente.
In situatia aia ultimul lucru pe care vrei sa l auzi e ca raman lucrurile la fel. Nu vad nimic in romania curenta care sa le poata rezolva problema lor, e piata libera deci sunt in competitie cu nepalezi la luat salarii, si nepalezii castiga detasat pentru ca sunt dispusi sa munceasca pe rupte pe bani putini. Ok, ar trebui romanul de rand sa accepte sa lucreze pe aceiasi bani, asta in timp ce preturile au crescut incat si cu salariu de programator te simti luat de prost cand dai bani pe unele chestii? As zice ca nu.
Patronii castiga, clientii au parte de servicii mai proaste si romanii angajabili trebuie sa gaseasca alternative. Alternative pe care nu stiu cum le gasesc pentru ca nu cred ca cineva care-si cauta de lucru la shaormerie zice apoi ceva gen “hmm ok hai sa ma duc sa fac dreptul sau IT, sa nu mai fiu in zona salarului minim pe economie in competitie cu nepalezi”.
Oricum, daca cineva poate sau nu si cat se usor ar fi sa se scoata din saracie e irelevant pentru situatia de fata, ce-i relevant e ca cineva in pozitia aia e foarte receptiv la oricine ii zice ca ii rezolva problemele si ca a fost nedreptatit. Hence, extremism.
Dar ma asteptam la extremisti mai cunoscuti, nu calin asta
Nu stiu ce raspuns ar fi ok impotriva retoricii extremiste care sa si prinda la mase, probabil ca nu e nici unul si asta e momentul ei… din nou.
Ziceam acum un an doi ca mi se pare ca lumea (noastra) e in dezechilibru si ca trebuie sa se schimbe ceva. Well, here it is, change. Ani cum au fost 2000-2019 nu cred ca o sa mai prindem in viata asta.
In situatia aia ultimul lucru pe care vrei sa l auzi e ca raman lucrurile la fel. Nu vad nimic in romania curenta care sa le poata rezolva problema lor, e piata libera deci sunt in competitie cu nepalezi la luat salarii, si nepalezii castiga detasat pentru ca sunt dispusi sa munceasca pe rupte pe bani putini. Ok, ar trebui romanul de rand sa accepte sa lucreze pe aceiasi bani, asta in timp ce preturile au crescut incat si cu salariu de programator te simti luat de prost cand dai bani pe unele chestii? As zice ca nu.
Patronii castiga, clientii au parte de servicii mai proaste si romanii angajabili trebuie sa gaseasca alternative. Alternative pe care nu stiu cum le gasesc pentru ca nu cred ca cineva care-si cauta de lucru la shaormerie zice apoi ceva gen “hmm ok hai sa ma duc sa fac dreptul sau IT, sa nu mai fiu in zona salarului minim pe economie in competitie cu nepalezi”.
Oricum, daca cineva poate sau nu si cat se usor ar fi sa se scoata din saracie e irelevant pentru situatia de fata, ce-i relevant e ca cineva in pozitia aia e foarte receptiv la oricine ii zice ca ii rezolva problemele si ca a fost nedreptatit. Hence, extremism.
Dar ma asteptam la extremisti mai cunoscuti, nu calin asta

Nu stiu ce raspuns ar fi ok impotriva retoricii extremiste care sa si prinda la mase, probabil ca nu e nici unul si asta e momentul ei… din nou.
Ziceam acum un an doi ca mi se pare ca lumea (noastra) e in dezechilibru si ca trebuie sa se schimbe ceva. Well, here it is, change. Ani cum au fost 2000-2019 nu cred ca o sa mai prindem in viata asta.
Da, sunt perfect de acord cu tine. Capitalismul oligarhic se arata tot mai clar ca fiind falimentar iar orientarea spre imigratia in masa pentru asigurarea mainii de lucru mai ieftine nu face altceva decat sa exacerbeze nemultumirea si anxietatea oamenilor.
Asta pentru ca, sa fim intelesi, inflatia ametitoare din ultimii ani vine din shareholder value si nicidecum din reale probleme economice pe care marii producatori si distribuitori le-ar avea.
In alta oridine de idei, Lasconi in turul 2. Ce sa zic, slab candidat dar decat porcul ala analfabet tot e ceva. Oricum insa, in afara unei mobilizari exemplare nu vad cum ar putea sa ia fata unui Georgescu cu AUR in spate.
Asta pentru ca, sa fim intelesi, inflatia ametitoare din ultimii ani vine din shareholder value si nicidecum din reale probleme economice pe care marii producatori si distribuitori le-ar avea.
In alta oridine de idei, Lasconi in turul 2. Ce sa zic, slab candidat dar decat porcul ala analfabet tot e ceva. Oricum insa, in afara unei mobilizari exemplare nu vad cum ar putea sa ia fata unui Georgescu cu AUR in spate.
dump CHA
Era sa le iasa astora schema din 2000, doar ca in loc de Ciolacu, o avem pe Lasconi in rolul lui Iliescu, amazing.
Le-am zis altor 2 oameni care n-are nici un rost sa isi iroseasca votul pe Ana Birchall, si ca mai bine voteaza Lasconi, imi puteti multumi oricand pentru salvarea natiei.
UPDATE 09:51 Elena Lasconi se distanțează de Marcel Ciolacu la 973 voturi.
Le-am zis altor 2 oameni care n-are nici un rost sa isi iroseasca votul pe Ana Birchall, si ca mai bine voteaza Lasconi, imi puteti multumi oricand pentru salvarea natiei.
UPDATE 09:51 Elena Lasconi se distanțează de Marcel Ciolacu la 973 voturi.
- ola small dickie
- Big Daddy
Shock in Romania as hard-right Nato critic Calin Georgescu takes lead in presidential election
https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -candidate
https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -candidate
Totusi cred ca nu va iesi Georgescu in turul 2 intrucat restul votantilor neextremisti care au votat Ciolacu, Ciuca, Geoana, Hunor, Diaconescu etc etc plus dintre cei care nu ai iesit la vot in primul tur se vor coaliza in spatele lui Lasconi. Iar Georgescu mai poate aduna voturi doar de la Simion, asta daca toti cei care l-au votat in primul tur il voteaza si in al doilea (scenariu posibil de altfel)
Oricum, e o mare palma data partidelor de pe scena politica romaneasca.
Oricum, e o mare palma data partidelor de pe scena politica romaneasca.