Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Mărar
Electro-Chemist

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mărar »

Valerica vs. Viorica

Let the best V win :lol:

Oribil, sa-mi dau singur ban?
New phone, Houthis

Soundcloud
MC
Dremora Lord

Post by MC »

phpBB [media]
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Mai multe perle ale lui Georgescu aici: conspiratia omul n-a fost pe Luna, apa nu e doar H2O, piramidele sunt nu stiu ce etc

https://www.antena3.ro/politica/alegeri ... 28764.html
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Imi place ca astia viseaza ca iesim din nato si declaram ca suntem neutri in razboiul rusiei :lol: isi imagineaza probabil asa un viitor in care toata europa e rusia mai putin romania care a fost smart si s a declarat neutra lol.

Neutru te declari cand esti o posibila amenintare si nu prezinti prea mult interes tactic. Fara nato, romania e 0 in fata rusiei in momentul actual. In realitate ce s ar intampla e ca am contribui cu resurse si oameni pentru rusia, ce soarta distrusa ar fi.
Last edited by Magicake on 26 Nov 2024, 17:13, edited 1 time in total.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Am inceput sa rad singur pentru ca mi-am dat seama acum ca programul lui cu "hrana, apa, energie" (pe care Tatulici bine i-a taiat-o imediat ca nu e de-ajuns pentru o lume moderna), ma duce cu gandul la viziunea aristoteliana despre univers, adica si cu scolile de magie din Heroes 3: apa, foc, aer, pamant :lol: :lol:
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Si cu Cpt. Planet, dar s-a facut deja mema.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Magicake wrote: 26 Nov 2024, 17:06 Imi place ca astia viseaza ca iesim din nato si declaram ca suntem neutri in razboiul rusiei :lol: isi imagineaza probabil asa un viitor in care toata europa e rusia mai putin romania care a fost smart si s a declarat neutra lol.

Neutru te declari cand esti o posibila amenintare si nu prezinti prea mult interes tactic. Fara nato, romania e 0 in fata rusiei in momentul actual. In realitate ce s ar intampla e ca am contribui cu resurse si oameni pentru rusia, ce soarta distrusa ar fi.
Asta e rezultatul culturii trendului scoala vietii, pacanelelor, combinatorilor, nesimtitilor din trafic, influencerilor, manelistilor etc. Astia nu au capacitatea sa inteleaga de unde vine toata tehnologia asta pe care stau, de care se bucura si pe care au luat-o de-a gata ca au fost nascuti cu ea. Rusia nu produce nimic. Multi probabil au votat la misto, la troleala. Ce pretentii sa mai ai de importanta apartenentei la NATO.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Captain Zelea, he`s a hero, he can turn pollution down to zero
ola small dickie
Big Daddy

Triggerix wrote: 26 Nov 2024, 15:41 Oare Veo ar fi avut șanse mai bune să ajungă în turul 2 în locul lui Ciolacu?
nu cred. cred ca astazi veorica ar fi luat si mai putin ca ciolacu
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

Sincer nu-s convinsă. De bine, de rău Veo era amuzantă în gafele ei. Mai o memă, mai una, alta. Plus că ceva în legătură cu ascensiunea Dianei Șoșoacă cred că ar fi ajutat-o pe duamna Veo. Gen "e proastă dar măcar nu rage prin parlamentul european" or something.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
ola small dickie
Big Daddy

Haha acum stefan mandachi isi cere scuze public ca a votat cu georgescu
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

S-a lins pe bot Mandachi de orice brumă de persoană publică avea. El care vinde programe de mentorat pentru antreprenori vine cu zălugu ăsta de gât. O să mai vîndă vacilor pe imaș cursuri.
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

Deci dupa turul 1 inteleg ca firmele de sondaje din romania sunt niste labari care fac sondaje false pe bani pt partide. Cool. N au nicio treaba cu realitatea.
ola small dickie
Big Daddy

Georgescu: mihai eminescu a fost cel mai periculos om dupa isus hristos. Nu mi vine sa cred la ce trolleala de 2 lei au pus botul 2 milioane de romani in turul 1. Georgescu cum vorbeste pare libidinosu ala cretin disperat ala batran sa futa o pizda beata in vama veche. Il mirosi de la o posta ca e plin de basini si tampenii.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Omul asta zici ca face colectie de conspiratii. Mai ramane sa ne zica ca pamantul e plat si se striga bingo.
dump CHA
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Nu m-as mira sa fie si flat earther, dar ii e frica sa recunoasca si asta. De obicei conspiratiile astea vin la pachet.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Pai singurul mod sa aflam e sa mergem pe luna si sa ne uitam la planeta, si cum aterizarea pe luna a fost faked... :lol:

Romanian space program: mergem pe luna sa vedem daca pamantu-i plat sau nu.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Cunosc pe cineva tot cu conspiratii din astea, aceleasi. Nu zice ca e si flat earther, dar daca il intrebi anumite detalii, cam pe acolo bate. E amuzant sa ai discutii cu o asemenea persoana, dar in cazul lui Gerogescu ar fi prea mare gogoasa sa o zica si pe asta, chiar si pt sustinatorii lui.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

sebas wrote: 27 Nov 2024, 09:38 Omul asta zici ca face colectie de conspiratii
Fix asta. Asemenea altor figuri similare (inclusiv Trump), mi se pare ca CG colecteaza si isi sustine discursul anti-establishment pe tot felul de perspective New Age, de la ecologism mesianic si medicina naturista (anti-farma) la istorie alternativa (piramide, dacopatie, societati secrete), la religiozitate iesita din matca, si pana la nuantele autohtone tip epoca de aur (industria pierduta, independenta energetica, traditii ce se pierd, etc). Cei care au stat pe internet mai mult, in special formuri de mid 2000s - 2012 recunosc probabil o groaza din referintele sale.

E "normal" (statistic) ca un % din chestiile astea sa rezoneze in mod potential cu oricine; mai ales cu persoane vulnerabile prin lipsa de cultura generala si/sau frustrare ajunsa la apogeu. S-a vazut acelasi lucru si cu Brexit si cu campaniile lui Trump: demagogia amesteca multe probleme reale si importante cu vrute si nevrute cat sa atraga cat mai multi (contra-)alegatori.

Ce mi se pare tragic nu e ca de-alde CG castiga turul I (a fost si o muie aratata de romani unui bloc politic care si-a batut joc de ei de 10, daca nu 35 de ani). Ce mi se pare tragic e ca niciun discurs reformator nu pare sa castige teren prin moderatie; frustarile se cronicizeaza, si ies la rampa abia cand sunt co-optate de asemenea agitatori. Iar asta invalideaza partial si acea parte de probleme reale si complexe (I se pare cuiva ca industria alimentara, energetica, farma, etc sunt curate si nu fac si multe mizerii in numele profitului?!?!) pe care astia le evoca intre varsta piramidelor si a Sfinxului din Bucegi, punand problematizari valide in aceeasi oala cu ineptii si fantasme nascute din diletantism sau euforie labagista. In procesul asta toata lumea pierde; dar la fel de grava e si cenzura.

TL;DR Sper candva sa avem candidati si forte politice care sa poata vorbi deschis despre gravele probleme sociale, etice si economice pe care le avem fara sa ajunga justificari gen "MUIE NATO" sau "dacii au construit piramidele", "suntem alesi", si alte cacaturi. Plm. Si in particular, in contexte de cercetare si nu in campanii, oamenii avizati sa continue sa se intrebe daca materia contine sau nu informatie (hello, fizica cuantica?), despre limitele si evolutia stiintei si despre istoria inca necunoscuta a umanitatii.

Mai sper si ca BEC/Curtea sa invalideze turul I, au fost clar incalcari ale legii electorale.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Georgescu si AUR reprezinta 40% din electorat, de data asta nu ii mai putem baga sub pres chiar si cu un vot masiv pentru Lasconi in turul 2. Inflatia, pretul imobiliarelor si a cosului de cumparaturi, anxietatea fata de atitudinile progresive din Vest, consumul drogurilor de catre adolescenti etc. sunt subiente pe care nu o sa le mai putem amana mult timp. Amanarea asta nu face altceva decat sa ii lase pe cei mai vulnerabili prada sarlatanilor, ceea ce intr-o democratie nu poti permite daca vrei sa n-ai surprize.

@sleepknot - sub nicio forma nu cred ca Georgescu bate pana la entropia informatiei. Baiatu e beat de doomscrolling in bula lui de conspirationisti si nu e in stare sa isi argumenteze nici una din pozitiile pe care le ia pentru ca nu sunt idei insusite, doar regurgitate.
dump CHA
Post Reply

Return to “Cafenea”