Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Magicake
Global Belit

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

Mie mi-ar place sa vad o productie proprie crescuta la tehnologie si software, nu doar in Romania ci in Europa. Tari pe cont propriu nu pot face fata US, Rusia, China in privinta economiei.

Cand Putin a bagat-o pe aia cu europenii trebuie sa ceara voie US-ului sa faca orice era propaganda si trolleala ieftina, dar in privinta tehnologiei greseste doar cand consideri ca daca piata nu e dominata de US, e dominata de China (TikTok ca tot e vb de el).

Amazon, Apple, Microsoft, Google, Youtube, Facebook etc internetul pe care umblam noi e practic e detinut si moderat de americani. China are si ea un share, si a inceput sa cumpere tot mai mult din media. Si sa vrei sa faci o aplicatie EU-only, toti europenii folosesc store-urile americanilor deci tot la ei ajungi.

Nici una din astea doua tari nu cred ca au si ca ne vor avea interesul in vedere in viitor. So it will be on us, si la capitolul asta stam foarte prost, mai ales ca in special US are deja un head start imens.

Lidl a inceput sa-si faca propriul cloud, alternativa la amazon AWS, so there's something :)

Nu sunt 100% sigur ca in 10 ani sa zicem, va mai exista conceptul de "aplicatie globala", gen sa fie "acelasi" (stiu ca fiecare tara in realitate impune propriile cenzuri si reguli) Facebook pe toata planeta, acelasi Youtube etc.

Dupa ce ne trezim la realitate ca ne baga China in neguri cu tiktok-ul lor, nu o sa-l mai vrem. Nu-s convins nici ca o sa mai vrem social media US-ului daca o ia Trump razna de-a binelea.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

sebas wrote: 27 Nov 2024, 20:34 sub nicio forma nu cred ca Georgescu bate pana la entropia informatiei
Nici eu, ziceam doar de exemple de subiecte relativ valabile pe care unu ca CG le invoca si apoi cand zici de ele peste 1-2 ani esti asemanat cu el sau esti "dinala"
sebas wrote: 27 Nov 2024, 20:34 subiecte pe care nu o sa le mai putem amana mult timp
Dap. Dar ca o anecdota, azi intr-o plimbare de o ora pana la o brutarie din Bucuresti am auzit pe strada numai dezbateri. Un domn discuta in tramvai pe speaker cu o doamna intens despre de ce il va vota el iar pe CG; argumentul care a cimentat discutia a fost "pai si da ce ce au dat apa nova la franceji?". Tacerea de dupa a fost asurzitoare /s.
sebas wrote: 27 Nov 2024, 20:34 Baiatu e beat de doomscrolling
lol, chiar ca
Magicake wrote: 27 Nov 2024, 21:03
Eu am auzit odata o vorba de la cineva si mi-a ramas in cap: "Daca ai trei mari puteri, care dintre ele ar vrea sa apara o a patra? (Europa)" . Raspunsul e evident, si in fapt Europa pierde teren tehnologic datorita lipsei de independenta. Aici raportul Draghi e destul de clar si ar trebui urmarit, dar fara parghia unei diplomatii comune la nivel european - sau a puterii armate (unde suntem muuult in urma), greu.
Last edited by sleepknot on 27 Nov 2024, 22:03, edited 5 times in total.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Cel mai mare cretinism posibil acum ar fi sa suspende Tiktok pe teritoriul Romaniei. Cea mai proasta masura posibila. Si anularea alegerilor ar fi absurda.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Tot bîlciul de săptămâna asta e la fel de idiot ca gargara lui Georgescu. De partea cealaltă de liman, desigur, dar tot plin de ifose de superioritate și vorbe goale. Și pentru că prostul nu-i prost suficient până nu e și fudul, o ard și cu banatul TikTokului.

Imobiliarele coae, ce pula mea faceți cu ele?

Ciolacu a ieșit să zică ca au de urgentat pensiile speciale ale militarilor. Nah, cum pula mea să nu ajungă oamenii cu cuțitul la os și să voteze cu primul nebun care promite că le dă foc la casă.
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Georgescu: de aia apa a fost imbuteliata. Ca sa nu ti mai ofere nicio informatie. Yep. Omul e de un delir incredibil.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Aseara in piata victoriei a fost scandat "Apa este H2O!"

Suntem un popor iluminat.
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Si cretinu ala de orban nu putea sa se retraga mai devreme, a asteptat ca sula pana la final ca sa dea acum motive altora ca voturi pt el s au dus la lasconi

Terhes 1 la suta contesta ca lasconi a primit voturi destinate lui orban. Hai sa fim seriosi. Si ccr admite ce a zis terhes. Pe ce baza? Hai sa fim seriosi.

Republica guatemala
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Hai sa ne pastram ura pentru aia care o merita cu adevarat.

CCR PSD BEC serviciile Klaus Tiktok Rusia etc etc etc
On covert influence operations and foreign interference:

We are highly vigilant against actors who seek to use deceptive behaviors to try to affect civic processes and work diligently to identify and remove covert influence operations, and we report transparently on these efforts on a monthly basis. Learn more here.

To date, we have found no evidence of a Covert Influence Operation on our platform within the last several weeks for the ongoing presidential election in Romania, nor evidence of foreign influence

In our September report, we disclosed that we disrupted a network targeting a Romanian audience, although it was separate from and played no role in elevating Georgescu's campaign
We allow TikTok users to express their political views and support for political candidates and they do so frequently in elections all over the world. However, we proactively detect and disrupt any attempts that could harm the platform’s integrity, whether by spreading misinformation, manipulating public discourse, or engaging in deceptive behaviors. By leveraging advanced technology and collaborating with experts, we remain committed to creating a trustworthy environment for our community.

As such, between September and this Monday we have removed:

over 66 000 fake accounts
over 7 000 000 fake likes
over 10 000 000 fake followers

10 000 000 fake followers
we have found no evidence of a Covert Influence Operation on our platform within the last several weeks for the ongoing presidential election in Romania, nor evidence of foreign influence
Ce-i drept, singura sursa pe care am gasit-o e paginademedia
https://www.paginademedia.ro/stiri-medi ... a-21850979

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Inb4 maine georgescu arestat si se repeta alegerile
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Inb4 il votam cu totii pe ciolacul in turul 2, asa cum a fost oranduit

Soundcloud
ola small dickie
Big Daddy

Brazil's former right-wing president Jair Bolsonaro was alleged to have "actively participated" in a 2022 coup plot to prevent his elected leftist successor Luiz Inacio Lula da Silva from taking office and was "fully aware" of a plan to assassinate him, his vice president, and a Supreme Court judge in an explosive police report unsealed on Tuesday.

Si in Brazil merge bine treaba.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

top kek ce comedie sa-mi fut una

in alta ordine de idei mi-am uns sufletul vazand intamplator "O scrisoare pierduta" (1982) la Cinemaraton cu Rebenciuc, Mariana Mihut (tanara), Dem Radulescu & co. Saracu Caragiale, cred ca e elicopter in mormant
AlterumSanctus
Space Invader

Post by AlterumSanctus »

Marcel Ciolacu se retrage dacă va înainta pe locul 2. Mai multe răstunări de situație n-am văzut nici în filme :lol:
Spoiler:
Image
Last edited by AlterumSanctus on 29 Nov 2024, 00:23, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

Marcel Ciolacu, după decizia CCR de renumărare a voturilor: Dacă se demonstrează că am fost dezavantajat, oricum mă retrag din cursa pentru președinția României / Nu vreau locul doi

An hero

Telenovela continua. Super la romania
Last edited by ola small dickie on 29 Nov 2024, 00:23, edited 1 time in total.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Daca voi ma vreti, eu nu va vreau!

Emilia Sercan wrote:Haosul din aceste momente are două explicații.

Una simplă – PSD + Marcel Ciolacu și clica lui de băieți trecuți prin viață și prin școala SRI, alde Tudose și Grindeanu, și una complexă – statul capturat.

Duminică noaptea, când Autoritatea Electorală Permanentă a început să furnizeze date și toată lumea era șocată că Călin (sic!) Georgescu era pe primul loc, înaintea lui Marcel Ciolacu, jurnaliștii (se) întrebau în studiouri cum e posibil, în condițiile în care omul apăruse în sondaje abia cu două săptămâni mai devreme.

Cum era posibil ca cineva necunoscut publicului să pulverizeze PSD, partidul-stat?

În confuzia și consternarea generală de la miezul nopții, sociologul Marius Pieleanu și politologul Cristian Pârvulescu au fost primii care au vehiculat public următoarea ipoteză, la B1TV, respectiv Digi24: PSD a dirijat voturi ale propriilor votanți către Călin Georgescu pentru a-i asigura un contracandidat facil lui Ciolacu pentru turul II, doar că operațiunea le-a scăpat din mână și a produs un rezultat șocant.

Dirijarea de voturi ale membrilor unui partid nu e o noutate în România. Elena Băsescu a devenit europarlamentar în 2009 cu voturi dirijate de la PDL, operațiune documentată pe larg de presa vremii.

Marcel Ciolacu și-a dorit un tur doi facil, pe care să-l câștige, lucru pe care acum îl știm prea bine după celebrul blat pus la cale cu George Simion, candidatul pe care știa că-l bate fără emoții.

Luni dimineață, când Elena Lasconi a trecut pe locul II, cu 2.700 de voturi mai mult decât Ciolacu, picat pe III, primul meu gând a fost că PSD va contesta voturile și că se va declanșa un mare haos, lucru pe care l-am împărtășit la telefon unei prietene.

Nu a fost așa și nu înțelegeam de ce.

PSD s-a comportat în cel mai neașteptat și nespecific mod cu putință: și-a recunoscut democratic înfrângerea. Și iarăși a fost o surpriză.

Varianta excluderii lui Ciolacu din turul II prin dirijarea de voturi ale PSD către Georgescu a fost susținută ulterior în spațiul public de mai mulți analiști politici, dar și de primari PSD care, nemulțumiți, au reclamat public lucrul ăsta.

Am crezut că acest fapt, generat de prostia infinită a „mastermindzilor” din PSD, care au vrut să-i ofere lui Ciolacu un tur II lejer, i-a făcut să intre în văgăuni de rușine și le-a trezit conștiința și coloana. Ce vorbești, Frantz?

Buimăceala a durat trei zile, timp în care, PSD a căutat, cel mai probabil, soluții. Iar a patra zi după alegeri, Curtea Constituțională, controlată de membri puși de PSD și SRI, a luat decizia de a renumăra toate voturile.

Ei, și uite așa, a patra zi după alegeri, înțelegem și noi de ce Marcel Ciolacu nu a anunța susținerea Elenei Lasconi, așa cum a făcut-o, de exemplu, rapid și fără condiționări, Ilie Bolojan.

PSD căuta soluții de schimbare a rezultatului turului I la masa verde, cu mana CCR.

Cristian Terheș, ales în 2019 europarlamentar din partea PSD, a făcut contestație împotriva Elenei Lasconi la CCR invocând că a identificat mai multe cazuri în care în procesele-verbale cu voturi exprimate pentru Ludovic Orban au fost trecute „din pix” la Lasconi.

Iar CCR-ot-PSD-ot-SRI a decis renumărarea tuturor voturilor.

Ca să repare prostia monumentală a PSD, care și l-a scos singur pe Ciolacu din turul II, CCR-ot-PSD-ot-SRI aruncă țara în aer.

Noi ne plângem de duminică încoace că se duce democrația pe apa sâmbetei dacă Georgescu devine președintele României, însă democrația e dinamitată sub ochii noștri, în cel mai brutal mod posibil, de statul capturat.

Soundcloud
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

La operațiunea de renumărare a voturilor participă membrii Biroului Electoral Județean, ai în calitate de personal tehnic auxiliar, au precizat sursele citate. Potrivit surselor, la operațiunea de renumărare participă 20 de angajați ai prefecturii, 20 de la statistică, 5 de la AEP plus membrii Biroului Electoral Județean.

Înainte de a fi aduse la sediul BEJ din prefectură, sacii cu buletinele de vot erau depozitați într-o hala a Apelor Române, pe strada Manta Roșie din Iași.

Prefectul Iașiului este Felix Guzgă, fiind numit în funcție în aprilie 2024 de Guvernului premierului PSD Ciolacu. Potrivit presei locale, acesta a primit sprijinul PSD Iași pentru această funcție, deși nu este membru de partid. PNL deține cele două funcții de subprefect.
...Guzga mă-sii

Image

Image

Sunt sigur ca nu o sa se piarda nici un vot pe drum :lol:

Image

Soundcloud
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Meanwhile
Georgia în stare de șoc: partidul putinist care a furat alegerile (https://x.com/transparency_ge/status/18 ... 5Q-NOnTZAg) mințind poporul că e pro-european…

A anunțat că oprește aderarea Georgiei la Uniunea Europeană (https://agenda.ge/en/news/2024/41832#gsc.tab=0).

Mulțimi de oameni disperați (https://www.nytimes.com/2024/11/29/worl ... rship.html) au ieșit pe străzile acestei țări mai pro-europene ca România (https://www.ndi.org/publications/ndi-po ... dreams-and).

Oligarhul rus de la putere era pregătit, a pus tunurile de apă pe ei și a trimis mascații să-i bată (https://english.alarabiya.net/News/worl ... -protests-).

Dar mulțimea crește cu fiecare abuz (https://www.cbc.ca/news/world/georgia-p ... -1.7396634).

Așa se întâmplă când îți bați joc de voturile oamenilor (https://www.europarl.europa.eu/news/en/ ... in-georgia).

Urmează zile grele în Georgia și nu numai.

Soundcloud
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Sa speram ca e un semn ca rusia e tot mai disperata.
Post Reply

Return to “Cafenea”