Game of the Year 2024 - Forum edition

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
Post Reply
Mahdi
Necromancer

Game of the Year 2024 - Forum edition

Post by Mahdi »

Intrăm pe ultima sută de metri din 2024, așa că:
E timpul pentru threadul anual în care trecem în revistă ( ;) ) bucuriile și dezamăgirile pe plan gameristic de anul ăsta.
Topicurile din anii trecuți: Ce v-a plăcut dintre jocurile din 2024? Ce v-a dezamăgit, ce n-ați apucat încă să butonați? Ce clasici ați revizitat? Ce așteptări aveți de la noul an?

Eu ca de obicei o să las topul pe ultima zi din an, poate mai recuperez din backlog pe parcurs.
REMEMBER CITADEL
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Re: Game of the Year 2024 - Forum edition

Post by joonior_bmf »

Astept sa termin Metaphor inainte sa ma pronunt, dar pare sa fie top pentru mine. Revin si eu cu pareri mai tarziu.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Inca mai am din Silent Hill 2 Remake si STALKER 2. Ambele sunt material de GOTY pentru mine.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

nu cred ca am jucat ceva lansat in 2024, cu siguranta au trecut multe pe langa mine pe care o sa le preiau doar in anii viitori.
Ce as fi fost tentat sa incerc e Outcast 2 sau Warhammer 40.000: Spacemarine 2.

Ar mai fi o sansa acum pe final de an cu noul joc Indiana Jones, dar putin probabil.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Same, am luat xboxul prea tarziu si abia acum mi am dat seama "hopa, acum as putea juca si space marine 2 si dragon's dogma 2 si re fantazio si..."

Next year I guess.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Anul urmator incepe in forta cu Kingdome Come Deliverance 2 si CIV VII in aceeasi zi, 11.02.2025. Doar cu astea doua si am ce juca pana in vara.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Geneforge 2: Infestation mi-a plăcut cel mai mult din jocurile lansate anul ăsta, e un remake excelent al unui rpg oricum foarte bun. Apoi mai e Drova: Forsaken Kin pe care deși nu l-am butonat foarte mult pare de foarte mare potențial.

Altfel însă uitându-mă mai spre mainstream DD2 și Metaphor sunt jocuri faine care merită jucate, fără a fi spectaculoase.
dump CHA
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Acum aflu prima oara de Drova

E un gothic-like 2D
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Aveam de gand sa astept a termina Metaphor, dar mai am putin pana la final, si deja sunt convins de cum sta treaba.

1. Da, pe primul loc anul asta e Metaphor Re:Fantazio. De la un studio format in jurul unor veterani ai seriei SMT. Cum e de asteptat, seamana mult cu jocurile Persona. Daca va plac P5R si recentul remake la 3, va va placea si asta. Initial parea prea "aglomerat" dpdv vizual, dar cand intri in el nu te suprasolicita. Estetica e eleganta, si regia artistica e ingrijita. Coloana sonora inspira glorie (nu o pot ilustra in alt fel :lol: ). Cutscene-urile anime par ca au primit un downgrade, comparat cu jocurile Atlus precedente. Dar in rest, brici. Eu l-am jucat pe XSS, asa ca nu stiu cum se comporta pe PC. Dar banuiesc ca e bine optimizat. Mai ales ca are si cerinte modeste.
Now here's why Hulkenberg is best girl:
-nu face fite la mancare. si nu face risipa la gatit.
-e cavaler, si e onorabila
-in lupta, iti apara flancul
-e inalta, are picioare lungi, deci arata bine in tocuri
-she's fit, so you know she's got that grip
Image

2. Poate am laudat Kunitsu-Gami putin prea mult cand l-am mentionat aici. E doar un wave-based tower-defense, basically. Are si demo daca sunteti curiosi cum merge. Dar atmosfera si coloana sonora il ridica peste alte titluri de anul asta, pentru mine. Daca va plac povestile din mitologia japoneza, cu spirite si demoni, poate va face cu ochiul. Are o mecanica draguta care adauga la estetica, desi nu serveste niciun scop in gameplay. Poti debloca retete de dulciuri traditionale, pe care le servesti preotesei. Si e dragut cum le mananca cu gingasie :cry:
Spoiler:

3. Balatro a cazut gradual in top, dar ramane unul dintre jocurile de referinta de anul asta. Nu reinventeaza roata in card-based roguelites, dar pentru un indie facut de un singur individ, s-a descurcat mai mult decat admirabil.
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Ce astept la anu':

-Judas nu a primit nicio stire recenta, dar banuiesc ca va veni in primavara.
-Expedition 33 e JRPG-ul cu valente vestice care va convinge scepticii sa incerce in sfarsit genul
-Clockwork Revolution nu cred ca va veni in 2025, dar poate un gameplay mai detaliat
-Exodus e urmatorul s.f. de referinta
-The Blood of Dawnwalker (nume stupid; de ce nu simplu "Dawnwalker"?), de la fosti CDPR, va umple golul lasat de Witcher
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

joonior_bmf wrote: 26 Dec 2024, 14:47 Eu l-am jucat pe XSS, asa ca nu stiu cum se comporta pe PC. Dar banuiesc ca e bine optimizat. Mai ales ca are si cerinte modeste.
Se misca bine pe PC. Initial cand lansasera prima oara demo-ul mergea oribil dar au lucrat sa-l optimizeze si acuma se misca excelent pana si pe steam deck.
Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

N-am jucat nimic de anul asta se pare, dar din ce am jucat Darkest Dungeon ar fi by far jocul anului. Pentru anul viitor am asteptari destul de mari, KC 2 pe deoparte, dar mai important decat atat: Silksong (fingers crossed).

Ce as putea anticipa ca ar fi fost jocul anului ar fi STALKER 2, dar il mai las ceva timp pana sa il joc. Poate pana atunci reiau si primul cu expansion-urile sale.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Topul meu e cam asta:
Stalker 2.
Indiana Jones and the Great Circle
Silent Hill 2 Remake.

Cu mentiunea ca oricare dintre cele trei ar fi putut ocupa prima pozitie.

Momentan m-a prins tare PoE II. Merge de minune in perioada asta de cand cand ne-am marit familia :D
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Nu am apucat inca sa-l termin, dar Indiana Jones and the Great Circle ar fi GOTY pentru mine, chiar o surpriza placuta. Ar mai fi de mentionat Age of Mythology Retold, Still Wakes the Deep si Manor Lords care mi-au placut anul asta.
La categoria acceptabile ar fi Star Wars Outlaws, pe care probabil il voi duce pana la capat incetul cu incetul.
La capitolul dezamagiri e Homeworld 3. Nu e atat de rau pe cat l-au bombardat astia, but it kinda did miss the mark din pacate.
MC wrote: 4 Dec 2024, 10:49 Anul urmator incepe in forta cu Kingdome Come Deliverance 2 si CIV VII in aceeasi zi, 11.02.2025. Doar cu astea doua si am ce juca pana in vara.
Nu-s chiar in aceeasi zi, dar oricum destul de aproape. Ambele de interes mare indeed. Tot in zilele alea apare si AC Shadows de care as fi pe jumatate interesat.
Mai astept la anul Tempest Rising si Commandos Origins. Le-am jucat pe ambele in closed beta si par a fi pe drumul cel bun. Ah, Little Nightmares 3 si Reanimal probabil tot la anul apar.
And of course, biggest hype e pentru Heroes of Might & Magic: Olden Era, 2025 se anunta an important :)
Also, felicitari MC!
MC
Dremora Lord

Post by MC »

tnt wrote: 27 Dec 2024, 21:39 Also, felicitari MC!
Mersi! :)
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Era să uit. :lol:

2024 a fost într-adevăr un an în care m-am jucat mai puțin. Și mă așteptam să fie mai sărac, atât în timp liber cât și în lansări cu adevărat notabile. Așa că topul e presărat fie cu mici surprize din zona indie, fie cu sequel-uri din zona de comfort. Și un singur titlu triple A.

La fel ca în anii trecuți, voi folosi cele trei căprării în care împărțeau pe vremuri cei de la muzicisifaze.com topul albumelor românești. Cred că se înțelege de la sine semnificația fiecărei categorii.

Oxigen

1. No Rest For The Wicked (early access)
O combinație de ARPG si soulslike pe care nu o credeam posibilă. Un combat greu, meticulos, complet diferit de desfrâul casual de luminițe al lui Diablo IV & co. Mi-au plăcut foarte mult direcția artistică și felul în care sunt construite nivelurile, cu tot felul de posibilități de explorare, inclusiv pe verticală. Da, deși este incomplet, încă în early access, pentru mine este jocul anului. Și la cât de imbecil pare managementul Moon Studios, este probabil ultima ocazie când pot să-l pun pe această poziție.

2. Balatro
Încă un joc care demonstrează că poți face roguelike din orice. Și dacă tot avem atât de multe deckbuildere de succes, de ce nu și unul cu poker? fff fun și adictiv. Mie mi-a ocupat 40 de ore din acest an, dar alții încă mai aleargă după jokerii cei buni.

3. Skald: Against The Black Priory
Un periplu scurt și nostalgic într-un gen de jocuri care obișnuia să ne gâdile imaginația și sentimentele mai mult. Foarte atmosferic și elegiac, în ciuda mijloacelor minimaliste folosite (sau poate datorită lor?).

4. Hades 2 (early access)
Un action roguelike solid, cu de două ori mai mult conținut față de predecesorul său, chiar și în forma sa actuală nedefinitivă. Mecanici noi, rute noi de explorat, pets, waifus și husbandos, ce-ți poți dori mai mult?

5. Animal Well
Un metroidvania puzzler cool, bun de jucat fără să te spoilerești înainte. Nu l-am aprofundat cum se cuvine, dar mi-a plăcut ce am văzut. Pe lista mea de revizitat și în 2025.

Azot

6. Indiana Jones & The Great Circle
Una din surprizele anului. Probabil mulți, ca și mine, se așteptau să fie o bombiță half-assed marca Bethesda, cărată în spate de numele francizei. Dar e un joc okbă. Plusuri pentru stealth și designul „imersiv” al unora dintre niveluri, minusuri pentru inevitabilele elemente boring de sandbox, care-ți amintesc că e totuși un joc AAA din 2024.

7. Rise of the Golden Idol
Un sequel onest la unul din indie-urile mele preferate din 2022. Nu e mai sus pentru că e more of the same, nu are același novelty factor ca primul joc. Dar mi-a plăcut mult și aștept cu nerăbdare să iasă și dlc-urile de la anul.

8. Felvidek
O aventură pseudo-JRPG-istică prin Slovacia medievală. Pentru iubitorii de ciudățenii lo-fi. Mai puțin grim decât Skald.

9. Ballionaire
Un roguelite pachinko cu descărcări violente de dopamină, pentru împătimiții care preferă să dea o bilă în loc să optimizeze jokeri.

10. Still Wakes The Deep
Un amnesia-like la un pas să alunece în categoria inferioară. Atmosfera aparte îl salvează -- altfel, m-a obosit puțin du-te vino-ul după tras manete și apăsat butoane prin diverse cotloane ale petrolierului.

Alte gaze

11. Flintlock
Un așa zis souls-like de la developerii lui Ashen, atât de sforăitor încât n-am putut rezista mai mult de o oră. Noroc că era pe gamepass.

Se reportează pentru la anul: Silent Hill 2 Remake, Drova, Dread Delusion, Shogun Showdown, Neva, Thank Goodness You're Here.

Jocurile pe care le aștept cel mai mult în 2025:
- Hollow Knight: Silksong - e al patrulea an când îl pun la categoria asta. Hai că de data asta sigur o să iasă. Seriously, guys.
- Death Stranding 2, de nu s-o amâna.
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- poate Avowed? Nu-s teribil de entuziasmat, dar o să-i dau o șansă când apare.
- poate o să apară și Mewgenics, cine știe.

Cam atât, v-am pupat. Ne vedem în 2025!
REMEMBER CITADEL
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Indy ar fi fost masterpiece level daca obiectivele secundare, desi numeroase, nu erau pe stilul ubisoft - in care un personaj iti zice "am nevoie de chestiile astea" si apoi dupa ce le duci, nu se intampla mult mai mult decat un "ok mersi, ai indeplinit obiectivul".

Okba e descriere buna, e fain sa explorezi fiecare centimetru din nivel, pacat ca quest-urile secundare pe care le rezolvi ca si urmare sunt atat de... ubisoftiene.

Inca sunt dezamagit ca
Spoiler:
Antonio nu a facut absolut nimic special dupa ce i-am dus toate pozele cu inscriptiile. Doar un "wow le-ai adus pe toate, cool". Nici macar ceva trivia extra, o bucata de story, nimic. Jesus christ ce oportunitate ratata.

Acum sunt in Giza, parca vad ca dupa ce-i duc lui tanti magnat toate placutele o sa primesc doar un "wow le-ai adus pe toate, cool". Si cand i-am dus lui Gina ceva frecventa nou descoperita, am primit un "uite acum am marcat niste stash-uri cu bani in ele pe harta" in loc de ceva story tidbit interesant. Stil ubisoft, cum am zis, in care personajele devin mecanici de joc si atat.
Post Reply

Return to “Jocuri”