Music Draft IV: Sferturi - Mahdi vs. TG

Un obicei tradițional levelesc.

Moderator: Michilangelo

TG
Cyberdemon

Music Draft IV: Sferturi - Mahdi vs. TG

Post by TG »

Postați în thread user-ul căruia îi acordați votul. Termen limită vot: 04.01 la ora 20:00.

Mahdi(>Playlist)

1. Sloppy Jane ft. Phoebe Bridgers - Claw Machine
2. GGGOLDDD - He Is Not
3. The Leather Nun - F.F.A.
4. Orville Peck - Dead of Night
5. St. Vincent - Los Ageless
6. Chromatics - Ceremony (Joy Division cover)
7. Khruangbin & Leon Bridges - Midnight
8. LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing At My House
9. Trei Parale - Sârba lui Pompieru
10. Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues
11. IDER - cbb to b sad

vs.

TG(>Playlist)

1. Manchester Orchestra - The Silence
2. Solo Ansamblis - Moteris
3. Franco Ricciardi - Primmavera
4. RÜFÜS DU SOL - Innerbloom
5. Them Crooked Vultures - No One Loves Me and Neither Do I
6. Tricky - The Only Way
7. Royksopp – Here She Comes Again
8. My Brightest Diamond - Black Sheep
9. MONDO GROSSO - Time
10. Måneskin - Coraline
11. Agar Agar - I Am That Guy

Spoiler for voturi:
Mahdi
  1. marvas
  2. sebas
  3. joonior_bmf
  4. Marar
  5. Cristan
TG
  1. Iavo
  2. ne0lith
  3. Triggerix
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
TG
Cyberdemon

Re: Music Draft IV: Sferturi - Mahdi vs. TG

Post by TG »

Votez Mahdi

1. Eokba. Nu m-a dat pe spate si nu am reascultat-o de prea multe ori dar merge.
2. Saved it. Foarte faina, am tot revenit la ea pana acum.
3. Nah.
4. Saved it and had sex with it, locul 3 din acest draft, good.
5. Am mai ascultat St. Vincent, imi place si asta.
6. Eh, nu m-a prins.
7. O aveam deja salvata, nu stiu cine i-a pus prima data pe forum dar sunt super.

Cam atat, mai departe m-au lasat rece alegerile. Imi place Nick Cave dar piesa asta in sine nu prea mi-a ramas in cap.

Ma asteptam sa imi placa mai mult lista Mahdiului, dar a fost cam hit or miss pentru mine de data asta.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Tg a facut sex pe o melodie a lui mahdi. Thats what this forum is all about
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Nu e chiar ce voiam sa zic dar e o interpretare acceptabila.

Image
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Votez TG. Sănătate, numai bine.

Nu mă surprinde că nu te-a prins foarte tare lista mea. Nici de la tine nu m-au prins foarte multe la prima ascultare, deși per total e o listă bună, fără skip-uri. După revizitare, cel mai mult îmi plac My Brightest Diamond, Royksopp și piesa nou adăugată de la Agar Agar.

TG wrote: 30 Dec 2024, 20:02 4. Saved it and had sex with it, locul 3 din acest draft, good.
Și eu citisem inițial ce a înțeles și ola. Am scrolat mai sus să văd care era și am fost dezamăgit că nu e The Leather Nun. :(
REMEMBER CITADEL
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Las aici pentru posteritate și o listă cu mini descrieri, cu câteva recomandări suplimentare pe ici pe colo. Am vrut să fac asta de la prima rundă, dar n-am reușit nicicum să mă încadrez. Și dacă nu o pun acum nu cred că o să am altă ocazie. :lol:

Spoiler:
1. Sloppy Jane ft. Phoebe Bridgers - Claw Machine

Momentele muzicale din filme sunt deja o tradiție la music draft-uri, așa că o să încep chiar cu această melodie vădit twin peaksiană, auzită și văzută în I Saw The TV Glow (2024). Poate că în confortul casei, ascultată la căști ori din difuzoarele laptopului, își pierde din efect și e doar un alt sappy synth pop song. Dar când am fost să văd filmul după o zi obositoare, fără să știu nimic despre el, am fost mesmerizat din primele secunde de scena în care s-a cântat piesa.

2. GGGOLDDD - He Is Not

O altă instanță de „trebuia să fii acolo”. Pe GGGOLDDD i-am auzit și văzut pentru prima dată în deschidere la un concert Mono, acum câțiva ani. Nu auzisem de ei până atunci, și au fost o surpriză foarte plăcută, într-atât încât mi-ar fi plăcut să fie ei headlineri. Piesa e aleasă aproape întâmplător, poate pentru că videoclipul are snippets din diverse live-uri. La fel de bine ar fi mers Summer Thunder, pentru ceva mai roc, ori poate This Shame Should Not Be Mine, cu o instrumentație mai crisp.

3. The Leather Nun - F.F.A.

Deja la a treia alegere eram într-un impas. Lista risca să se transforme într-un playlist monoton, difuzabil pe sad.fm, stația radio preferată a lui Harry DuBois. Am schimbat vibe-ul cu ceva ce i-ar plăcea probabil unui Harry după ce a dat iama în stashul secret al lui Cuno. Piesa am descoperit-o pe coloana sonoră a unui „serial” underrated, Too Old To Die Young al lui NW Refn. Un cântec tâmpițel, dar fun, cu o instrumentație noduroasă și suculentă, care m-a făcut să-l caut de la primele acorduri. De altfel Refn, așa obsedat de estetică, a avut mereu un fler pentru muzica cool în filmele sale -- cred că ar fi foarte ușor de întocmit o listă bună de draft doar cu d-astea.

4. Orville Peck - Dead of Night

Nu-mi amintesc cum am dat de piesa asta. Probabil o nouă victorie a algoritmului youtube? Cert e că am redescoperit-o constant, repostând-o mereu pe unde apucam. Îmi place mixul ăsta de faux-outlaw-country cu sleazy americana și videoclipul sordid și dreamy. Orville Peck e probabil versiunea queer a Lanei del Rey; un comment pe youtube remarca că ambii cântă despre aceiași bărbați.

5. St. Vincent - Los Ageless

Îmi place Annie, o urmăresc album de album, curios să văd cum s-a mai reinventat de data asta. E drept că câteodată încearcă prea tare să fie un Bowie feminin, și nu prea îi iese. Dar mie tot îmi place de ea. Piesa de față nu este foarte reprezentativă pentru St Vincent, am ales-o pentru a fost prima piesă pe care am ascultat-o de la ea. Mi-a atras atenția și, căutând mai multe, am click-uit instantaneu cu vibe-ul ei nevrotic-ironic și compozițiile cool, ușor ieșite din tiparele obișnuite de pop/rock.

6. Chromatics - Ceremony (Joy Division cover)

O alegere nostalgică, probabil cea mai veche obsesie de pe lista curentă. Chromatics mi-e o trupă dragă (descoperită, funnily enough, tot prin intermediul lui Refn) și am ascultat mereu cu plăcere piesele lor retro-optzeciste. Am așteptat cu (ne)răbdare să apară Dear Tommy, albumul lor pe care-l tease-uiau an de an cu câte o piesă, două -- un veritabil Duke Nukem Forever al acestei nișe. Dar până la urmă Chromatics s-au destrămat, iar Dear Tommy a fost de fapt piesele pe care le-am ascultat cu țârâita pe acest ultim drum. Coverul după Ceremony, una din ultimele piese compuse în formula Joy Division înainte de destrămare, mi s-a părut o alegere potrivită.

7. Khruangbin & Leon Bridges - Midnight

Când am văzut că a pus juve Texas Sun de la Khruangbin, am fost like wtf, cum este posibil să îmi fure cineva *mie* o melodie, la ce beșinițe am pus până acum. Dar apoi mi-am amintit că piesa pe care o ascultam pe repeat acum câțiva ani nu era Texas Sun, ci Midnight. Ambele piese sunt ff bune, dar algoritmul de spotify mi-a vârât întâi Midnight pe gât, așa că asta am ascultat obsesiv, până să încerc și restul ep-ului.

8. LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing At My House

Nu mai știu dacă de la Marco (care e un mare fan) am aflat de ei sau i-am descoperit în mod independent. Cert e că și mie îmi place foarte mult mixul ăsta de rock și prăjeli mai mult sau mai puțin electronice. Am ales piesa asta ca să adaug mai multă varietate listei, dar poate n-a fost cea mai inspirată decizie. Dar hei, au fost câțiva care au apreciat-o. Ar fi mers și un I Can Change, You Wanted A Hit ori clasica Call The Police.

9. Trei Parale - Sârba lui Pompieru

Ce pot să spun aici? Nu îmi place muzica populară, dar îmi place abordarea celor de la Trei Parale, de un arhaism proaspăt, viu, lăutăresc. Recomand albumul lor din 2024, „România - 100 de minute”, pe care se regăsește și piesa de față, dar și să-i prindeți cândva live.

10. Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues

Cu asta ne întoarcem înapoi pe sad.fm. Pentru că trebuia să se sacrifice cineva să nu treacă un draft fără Nick Cave. Poate nu e cea mai cool sau cea mai interesantă piesă de-a lui, dar youtube mi-a băgat în față live-ul ăsta fix când începea primăvara pandemiei, și s-a potrivit perfect cu starea de spirit de atunci, când pendulam între anxietăți nedeslușite și un sentiment de detașare de lucrurile ce păreau importante până atunci.

11. IDER - cbb to b sad

Tot în pandemie am început să folosesc spotify mai mult. Și spotify a decis că îmi plac foarte mult 1. Paramore și 2. indie pop-ul (?) soft cu voce feminină, în felurite forme de subgenuri și nișe muzicale, și în felurite grade de obscuritate. Ceva ce un amic a numit „muzică de H&M”. Și asta a devenit în scurt timp comfort food-ul meu muzical în primele luni de home office. Paramore nu cred că o să mai apuc să aleg la acest draft, dar am intrat în playlist-urile mele de spotify și am ales această piesă de la IDER. Dar putea fi la fel de bine ceva de la Fenne Lily, girlhouse, Poolside, Fazerdaze, Jordana, Magdalena Bay și multe altele.

(edit, cu alegerea ulterioară:)

12. Dark Dark Dark - Something Was There

Contemplam dacă să dau ceva deep cut, vreuna din obsesiile pe care le postam probabil pe vechiul forum. Ceva de la Dark Dark Dark, de pildă, un grup indie de pe vremea când încă se mai folosea termenul „hipster” neironic. Clipul de la Daydreaming are 14 ani, la fel și coverul live după Wild Goose Chase pe care îl ascultam în prostie. Am intrat azi noapte să văd ce s-a mai întâmplat cu ei, pe la ce formații au fost asimilați, și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că au scos un EP în 2023 -- piesa de față îi dă numele. Instrumentația minimalistă, piano forward, versurile și vocea Nonei mi-au provocat un tsunami de nostalgie, transformând-o în noua mea obsesie.
REMEMBER CITADEL
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

TG:
- Manchester Orchestra - de eram proaspat despartit cred ca m-ar fi rupt
- Solo Ansamblis - destul de catchy asta
- Franco Ricciardi - i dig
- Rufus du Sol - preferata din playlist, salvata
- Them Crooked Vultures - sure why not
- Tricky - de eram proaspat despartit cred ca m-ar fi rupt
- Royksopp - can’t go wrong with these guys
- My Brightest Diamond - o pun aici ca ii interesanta si pare gandita si muncita, dar nu e cana mea de ceai
- Agar Agar - e ok ba

Mahdi:
- Sloppy Jane - mi-a chiar placut. Inceputul de piesa atat melodic cat si vocal mi-a adus aminte de Cassandra Jenkins
- Gggolddd - uhum
- The Leather Nun - destul de funky si cool, nu ti-e rusine cu ea
- Orville Peck - nothing wrong with this
- St Vincent - asa si-asa
- Chromatics - i dig, imi place partea aia instrumentala repetitiva
- Khruangbin - mi-a placut mai mult cealalata piesa din draft de la astia
- LCD Soundsystsm - big win! Asta o mai fredonez o data la cateva luni fara sa aiba legatura cu nimic
- Trei parale - puncte pentru diversitate, dar nu-i de mine
- Nick Cave - pt mine piesa de bere din ceva bar
- IDER - extra points for this one

Foarte strans punctajul, castiga Mahdi la o diferenta de vreo 0.5 puncte.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Cumva Dead of Night o văd ca un preludiu pentru Knights of Cydonia, o piesă pe care pistolarul nostru lenevește în zilele călduroase și searbăde la ferma lui înainte de a fi jefuit și trădat de șerif, evenimente care îl conduc până la urmă înspre a deveni unul din cei patru călăreți ai apocalipsei.

vot mahdi
dump CHA
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Mahdi wrote: 30 Dec 2024, 23:19 Votez TG. Sănătate, numai bine.
Sanata-
Mahdi wrote: 30 Dec 2024, 23:33 Și dacă nu o pun acum nu cred că o să am altă ocazie. :lol:
Hai hai.

Image
Iavo
Pig Cop

Post by Iavo »

Tg pt. The Silence :roll:
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Sunt tentat sa votez pe interes aici, ca sa nu risc o intalnire ulterioara. Dar in continuare, lista lui Mahdi e indeajuns de buna ca sa il poarte cel putin pana in runda urmatoare. Mai tarziu, cine stie. In privinta ultimelor alegeri - cumva, parca s-ar potrivi pe listele reciproce :lol: . Piesa de la Agar Agar e faina. A mai urcat lista lui TG putin in top. Cred ca Mahdi are avantaj aici, dar nu m-ar surprinde un duel foarte strans. Cea de la IDER, din pacate, nu m-a impresionat. Un pas inapoi pentru lista lui Mahdi. Desi, per total, are lista mai faina.

vot Mahdi
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Mahdi are o lista destul de relaxanta, dar isi pierde rapid din avant pentru mine, mi-au placut cam 3 melodii, probabil preferata e Dead of Night, dar in rest n-as mai asculta restul.

Lista lui TG e mai echilibrata, imi plac majoritatea melodiilor intr-o anumita masura, chiar daca nu are neaparat vreo piesa de rezistenta sa fie in top 3 din draftul asta pentru mine. Oricum, as reasculta mult mai usor lista lui TG decat pe a lui Mahdi.

Votez TG.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Strans rau, ambele liste contin preferatele (Black Sheep / Claw Machine), si cu ce sistem tampit de notare aveam in notepad reiese oarecum egal. Am reascultat acum listele si la Mahdi ma cam lua somnu cand o dadea in H&M, dar la TG simteam nevoia acuta sa dau skip cand intrau manelele italienesti.

Vot Mahdi
New phone, Houthis

Soundcloud
Triggerix
Babe of the day

Post by Triggerix »

Eu votez TG pentru că-mi place mai mult lista lui (cine ar fi crezut?). Anyway, aștept cu interes analiza mistico-esoterică a lui ola pentru cele două liste.
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.

Full-time quote-happy-tagger.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Triggerix wrote: 3 Jan 2025, 11:33 Eu votez TG pentru că-mi place mai mult lista lui (cine ar fi crezut?). Anyway, aștept cu interes analiza mistico-esoterică a lui ola pentru cele două liste.
:lol: cu drag

pe mahdi il notasem deja de la runda precedenta

Mahdi

1. Sloppy Jane ft. Phoebe Bridgers - Claw Machine - 4/10
2. GGGOLDDD - He Is Not - 4/10
3. The Leather Nun - F.F.A. - 5/10
4. Orville Peck - Dead of Night - 6/10
5. St. Vincent - Los Ageless- - 3/10
6. Chromatics - Ceremony (Joy Division cover) - 6/10
7. Khruangbin & Leon Bridges - Midnight - 5/10
8. LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing At My House - 4/10
9. Trei Parale - Sârba lui Pompieru 5/10
10. Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues 5/10

Nota generala 4.7

Sa vad poate azi am timp si pt TG
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

N-ai notat ultima piesa de la Mahdi :ugeek:
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Godfuckingdamit joonior.

Image
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Nu cred că ar fi tras media în sus. :lol:
REMEMBER CITADEL
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Cristan wrote: 22 Dec 2024, 18:57 De la mahdi mi-au plăcut majoritatea, în special Claw Machine, GGGOLDDD, He Is Not, Orville Peck (una din piesele preferate din draft), Los Ageless, Chromatics desigur, și Khruangbin din nou.
Cristan wrote: 22 Dec 2024, 18:37 De la TG mi-au plăcut în mod deosebit Ricciardi, Tricky, Royksopp și Coraline. Restul au fost ok, și doar puține m-au lăsat indiferent.
Duel strâns, nu a fost ușor să mă hotărăsc. Chiar și piesele noi mi-au plăcut la ambii. Ca să separ listele am stat să număr mai degrabă piesele „meh„ sau „doar ok”, și la TG au fost puțin mai multe, așa că o să merg cu Mahdi, pentru un vârf de unghie împins în față pentru fotografia de la finiș.

Votez Mahdi.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Apreciez mai mult orientarea lui Mahdi, dar nu ma prind neaparat aceste melodii alese. Nu ma impac prea tare cu linia asta mediana (f safe) a lui TG, dar are cea mai misto ultima melodie, iar asta inclina putin balanta
More pepper, te rog, TG, dar vot pt tine.
Post Reply

Return to “Forum Drafts”