Music Draft IV (Alegeri)
Moderator: Michilangelo
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Re: Music Draft IV (Alegeri)
Sunt 2 motive pentru care eram interesat de filmul Lucy cand a aparut. Bine, 4. Primele doua sunt Scarlett Johansson. Al treilea e Luc Besson. Filmul e un action romp decent daca iti "stingi creierul" (heh, topical), si nu te gandesti la ce inseamna sa folosesti doar 10% din capacitatea cerebrala. Iar al patrulea motiv e melodia asta, care mi-a ramas in minte din trailer. Numele grupului era cunoscut, dar nu ascultasem mai nimic de la ei. Desi nu i-am bagat in seama nici dupa, piesa asta a ramas instant ear worm.
12. Groove Armada - Look me in the eye sister (White Light version)
12. Groove Armada - Look me in the eye sister (White Light version)
Ok pentru că nu mă așteptam să ajung până aici (mulțumesc lui juve care a votat prea târziu), e timpul să vă oripilez. Glumesc, dar probabil că această melodie chiar nu va fi pe gustul tuturor. O să las și o versiune mai techno (?) pentru cei cărora le place genul ăsta de muzică.
12. Pixel Grip - Stamina
Și varianta a doua a melodiei:
12. Pixel Grip - Stamina
phpBB [media]
Și varianta a doua a melodiei:
Spoiler:
phpBB [media]
Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough.
Full-time quote-happy-tagger.
Full-time quote-happy-tagger.
12. Dark Dark Dark - Something Was There
Contemplam dacă să dau ceva deep cut, vreuna din obsesiile pe care le postam probabil pe vechiul forum. Ceva de la Dark Dark Dark, de pildă, un grup indie de pe vremea când încă se mai folosea termenul „hipster” neironic. Clipul de la Daydreaming are 14 ani, la fel și coverul live după Wild Goose Chase pe care îl ascultam în prostie. Am intrat azi noapte să văd ce s-a mai întâmplat cu ei, pe la ce formații au fost asimilați, și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că au scos un EP în 2023 -- piesa de față îi dă numele. Instrumentația minimalistă, piano forward, versurile și vocea Nonei mi-au provocat un tsunami de nostalgie, transformând-o în noua mea obsesie.
Contemplam dacă să dau ceva deep cut, vreuna din obsesiile pe care le postam probabil pe vechiul forum. Ceva de la Dark Dark Dark, de pildă, un grup indie de pe vremea când încă se mai folosea termenul „hipster” neironic. Clipul de la Daydreaming are 14 ani, la fel și coverul live după Wild Goose Chase pe care îl ascultam în prostie. Am intrat azi noapte să văd ce s-a mai întâmplat cu ei, pe la ce formații au fost asimilați, și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că au scos un EP în 2023 -- piesa de față îi dă numele. Instrumentația minimalistă, piano forward, versurile și vocea Nonei mi-au provocat un tsunami de nostalgie, transformând-o în noua mea obsesie.
REMEMBER CITADEL
12. heartbeathero- Terminator Theme Disco 1984
Sper doar sa-l impresionez pe Juve si sa obtin in sfarsit votul ala. Desi daca nu se grabeste nici tura asta tot degeaba o sa fie.
Sper doar sa-l impresionez pe Juve si sa obtin in sfarsit votul ala. Desi daca nu se grabeste nici tura asta tot degeaba o sa fie.
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Iertati intarzierea. Choice paralysis. Initial, intentionam sa fac o lista de melodii "cu lipici". Care sa ramana in memoria ascultatorilor, la fel cum mi-au ramas mie (earworms). Unele cred ca au avut efectul asta. Altele nu prea. Am integrat si niste referinte mai mult sau mai putin obscure. Dar nu ma asteptam ca puterea memelor sa ma aduca pana aici. Pentru ultima piesa am ales una dintre multiplele "Dead of night"s care mi-au ramas de-a lungul anilor. Cand gasesc o melodie faina, tind sa o raspandesc si eu pe unde apuc
. Asta am auzit-o prima data la finalul filmului "Creep 2". Xiu Xiu e un grup excentric, care canta ceva art rock/avantgarde/alternative etc. Vocea disonanta a tipului e complementata de instrumentatie, si cateodata iese bine. Imi plac doar cateva piese de la ei, iar asta mi se pare cea mai buna. Fun fact (reiterez): numele "Xiu Xiu" vine de la un film chinezesc, regizat de Joan Chen (of Twin Peaks fame).
13. Xiu Xiu - Botanica de Los Angeles

13. Xiu Xiu - Botanica de Los Angeles
13. (British) Sea Power - Cleaning Out The Rooms
Am vrut să aleg inițial Detective Arriving On The Scene, dar m-am gândit că ar fi puțin forțat, chiar dacă e unul din fragmentele mele favorite de pe soundtrack. Așa că am ales în schimb această piesă proto-elysiumească, de o sinceritate și un sentimentalism intens și dezarmant, ca o vară invincibilă dogorind în miezul iernii.
Nu degeaba tot îndrug aici de sad.fm -- acum câteva luni s-au împlinit 5 ani de când Disco Elysium îmi (ne?) ocupă un colț de creier fără să plătească chirie. Trebuie doar să te uiți la numele albumului din 2011 de pe care vine această piesă ca să înțelegi ce înseamnă Sea Power pentru Disco Elysium. Sau la pletora de referințe la piesele lor din joc. Sau pur și simplu la faptul că ei au făcut coloana sonoră.What if you didn’t lose your memory? What if something in Martinaise came and stored it all away. For you to slowly open one box at a time. So you can choose which parts to keep. Keep almost none of it. Only the flowers on the windowsill. Only the distant sound of a radio. Lose all the actors, the dark shadows, leave only the still lifes, the blissful distant wash of waves. If everybody knew -- you never did. She’ll be coming soon. That is all.
Am vrut să aleg inițial Detective Arriving On The Scene, dar m-am gândit că ar fi puțin forțat, chiar dacă e unul din fragmentele mele favorite de pe soundtrack. Așa că am ales în schimb această piesă proto-elysiumească, de o sinceritate și un sentimentalism intens și dezarmant, ca o vară invincibilă dogorind în miezul iernii.
REMEMBER CITADEL
- ola small dickie
- Big Daddy
Suna a oltence fierbinti la sex phone in anii 90