Avem topicul cu jocuri terminate,insa mai frecvent mi se intampla sa incep jocuri care dintr-un motiv sau altul raman neterminate - ori din lipsa de timp, din pierderea interesului, din frustrarea unui boss sau un crash care te face sa te intorci la o salvare de acum 1000 de ani.
Destroy All Humans! (original 2004, remake 2020)
Din lipsa de timp imi aleg din librarie jocuri cu durata mai scurta ca sa ma asigur ca imi acord satisfactia unui ecran de credits in cateva zile sau saptamani. Asa am ales si jocul de fata, dar recunosc ca m-a atras si premisa. Esti in rolul unui extraterestru care are ca scop subjugarea rasei umane.
Pros:
- multa actiune, diverse arme si abilitati care pot fi toate upgradate
- amuzant, ironii la stilul de viata american
- harti mici dar pline de activitati. Mediu inconjurator in mare parte destructibil.
- posibilitate de abordare stealth a misiunilor
- misiuni secundare
Cons:
- poate sa devina repetitiv
- povestea nu e cea mai acaparanta
- extraterestrii prea americanizati de dragul umorului
Desi e distractiv, m-am oprit din jucat putin dupa jumate din joc, din cauza ca nu consider ca povestea poate sa mai imi ofere ceva surpinzator. In schimb il recomand tuturor fanilor jocurilor 3rd person action, merita incercat. Mi-a amintit mult de Stubbs The Zombie, un joc pe care il consider excelent.
Ultimul joc neterminat
Re: Ultimul joc neterminat
Misto thread.
Cel mai mare pentru mine e Arcanum, pentru ca mi-a placut super tare.
A trebuit sa renunt aproape de final, cand am iesit din ruinele din Vendigroth. Virgil a disparut din party de parca a fost sters complet din joc, si a fost intr-un moment in care ma grabeam sa fac niste backtracking prin dungeon, asa ca nu am observat pana nu am salvat de cateva ori peste.
Jocului nu parea ca-i place state-ul in care a ajuns pt ca de fiecare data cand incercam sa plec din ruine, crashuia.
Asta e, pacat; nu am mai rejucat 50 de ore doar ca sa-l termin. Dar nici la un walkthrough nu m-am uitat, poate vreodata il joc iar.
Cel mai mare pentru mine e Arcanum, pentru ca mi-a placut super tare.
A trebuit sa renunt aproape de final, cand am iesit din ruinele din Vendigroth. Virgil a disparut din party de parca a fost sters complet din joc, si a fost intr-un moment in care ma grabeam sa fac niste backtracking prin dungeon, asa ca nu am observat pana nu am salvat de cateva ori peste.
Jocului nu parea ca-i place state-ul in care a ajuns pt ca de fiecare data cand incercam sa plec din ruine, crashuia.
Asta e, pacat; nu am mai rejucat 50 de ore doar ca sa-l termin. Dar nici la un walkthrough nu m-am uitat, poate vreodata il joc iar.
Recent nu am reusit sa termin Heretic 2, acel third-person proto-Jedi Academy action-adventure. Din start m-a atras grafica (early 2000 haunted gfx) si setting-ul, dar pe la ai treilea nivel unde trebuia sa inot printr-o serie de ruine subacvatice absconse in cautare unor bucati de cheie/artefact mi-am pierdut rabdarea. In ciuda atmosferei geniale, game design-ul e cel arcade al erei 90 de cautat chei si cartele magice ca principal mod de progresie. Aici pur si simplu mi s-a parut prea obtuz, poate am sa-l mai reincerc.
Cel mai misto joc pe care nu l-am terminat a fost/ramane Gothic 1. Imi place aproape tot la el: atmosfera, setting, factiuni, voice acting, gameplay, explorare -- dar au fost doua probleme peste care nu am putut sa trec. Prima a fost numarul de fetch quests; muult prea multe. A doua: mi se pare povestea principala si cat de previzibila e dupa ce ajungi in campul Sleeperilor - am pierdut orice urma de "mister". M-am ferit sa incerc Gothic 2 pana sa termin 1 (din "onoare"), desi stiu ca 2 este mult mai expansiv si complex. Ca fapt divers, am incercat de doua ori Gothic 1 (anul trecut si acum 4 ani, 8 respectiv 4 ore). Poate a treia oara va fi cu noroc (mai ales ca am jucat si terminat Elex 1 fara ezitari..)
pare rau. L-ai jucat cu Unofficial Patch ? Daca nu, recomand cu caldura. Multe jocuri vechi (obligatoriu jocurile Troika) sunt bine de jucat cu un unofficial fix / community patch cat sa fie stabile. PCGamingWiki de obicei ofera sugestii bune.
Legat de gameplay - mine m-a carat spamul de "Harm" spell tot jocul; altfel nu stiu ce faceam.
Cel mai misto joc pe care nu l-am terminat a fost/ramane Gothic 1. Imi place aproape tot la el: atmosfera, setting, factiuni, voice acting, gameplay, explorare -- dar au fost doua probleme peste care nu am putut sa trec. Prima a fost numarul de fetch quests; muult prea multe. A doua: mi se pare povestea principala si cat de previzibila e dupa ce ajungi in campul Sleeperilor - am pierdut orice urma de "mister". M-am ferit sa incerc Gothic 2 pana sa termin 1 (din "onoare"), desi stiu ca 2 este mult mai expansiv si complex. Ca fapt divers, am incercat de doua ori Gothic 1 (anul trecut si acum 4 ani, 8 respectiv 4 ore). Poate a treia oara va fi cu noroc (mai ales ca am jucat si terminat Elex 1 fara ezitari..)

Legat de gameplay - mine m-a carat spamul de "Harm" spell tot jocul; altfel nu stiu ce faceam.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Te referi cumva la orașul cu amfibieni? Mda, am avut și eu un pic de furcă prima dată când l-am jucat acum hăt! douj de ani, dar a fost o impresie generală. Are foarte multe zone labirintice și texturile repetitive nu ajută de nicio culoare. Hărțile cu zonele sunt întrucâtva de ajutor, dar sunt exact ce te poți aștepta de la un joc așa vechi. Poate ne-am stricat și noi din cauza GPS-ului permanent disponibil. Oricum ultima dată când am trecut prin el, prin 2018, mi s-a părut mult mai ușor. Ar trebui să-mi fac un pic de timp să-l mai butonez cel puțin o dată.sleepknot wrote: 25 May 2025, 10:38 Recent nu am reusit sa termin Heretic 2, acel third-person proto-Jedi Academy action-adventure. Din start m-a atras grafica (early 2000 haunted gfx) si setting-ul, dar pe la ai treilea nivel unde trebuia sa inot printr-o serie de ruine subacvatice absconse in cautare unor bucati de cheie/artefact mi-am pierdut rabdarea. In ciuda atmosferei geniale, game design-ul e cel arcade al erei 90 de cautat chei si cartele magice ca principal mod de progresie. Aici pur si simplu mi s-a parut prea obtuz, poate am sa-l mai reincerc.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Da! si absolut. simt asta pe zi ce trece, motiv pentru care ma intorc periodic spre jocuri vechi. Deja am 30 de ore intr-un run nou de Morrowind, e fun sa cauti un templu 2 ore si sa dai peste vampiri si nenorociriFular wrote: 25 May 2025, 17:30 Te referi cumva la orașul cu amfibieni? Poate ne-am stricat și noi din cauza GPS-ului permanent disponibil
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis