Stop Killing Games

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
Post Reply
Jaunty
Site Admin

Stop Killing Games

Post by Jaunty »

sleepknot wrote: 23 May 2025, 16:45 Genul asta de situatii aproape ca ma fac sa-mi doresc existenta unor legi de patrimoniu virtual asa cum exista si pentru pentru cladiri, situri, etc :mrgreen:
https://www.stopkillinggames.com/

Canalul inițiatorului (Ross Scott / Accursed Farms)

Interviu cu inițiatorul

Semnați petiția aici
sleepknot
Zergling

Re: Stop Killing Games

Post by sleepknot »

Jaunty wrote: 24 May 2025, 19:38 Semnați petiția aici
Se pare ca deja am semnat-o, dar gg pentru thread!

Image

:mrgreen: Sariti cu semnaturi mai sus
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Same, îmi apare același mesaj.
REMEMBER CITADEL
reV
Pig Cop

Post by reV »

Eu sunt 50-50 legat de petitia asta.
Problema (mea) nu e cu jocurile care au prostii de Always-Online DRM, dar ele sunt Single Player. Alea clar, ar trebui sa fie accesibile intr-un fel sau altul. Da' cu jocurile care sunt facute de la bun inceput sa fie pur online (a se citi: MMO-urile si, in genere, tot ce e bazat pe co-op sau matchmaking), cu alea ce facem? Obligam developerii/publisherii sa tina active servere de n-spe mii de euro pe luna pentru o mana de oameni? Ca ma-ndoiesc ca vreun dev/pub ar da "pe degeaba" tot ce-i nevoie pentru un server "privat". Si aici mai intervine si partea a doua, care-i mai pacatoasa: cam tot ce-i MMO nu are 1-2 servere si gata. Ai load balancere, login server, CDN-uri, world-server-ele in sine (care poa' sa fie si cu zecile, in functie de implementare, etc).
Ba, da. Pentru ceva gen The Crew, ai putea s-o scoti ca il faci single player. Idem pentru multe altele care au componenta de multiplayer (care, cel putin in The Crew, era cam optionala pana la un punct).

N-am stat sa vad daca au schimbat ceva in petitie si in propunere, da' ce imi aduc aminte de cand am citit initial petitia era ca formularile si "cererile" in sine erau un pic... vagi (ca sa nu zic dubioase).

Daca mai includem si factorul de habarnamism al celor de la UE, e oleaca cam "periculoasa" treaba daca nu e facuta calumea
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

reV wrote: 26 May 2025, 18:29 Ca ma-ndoiesc ca vreun dev/pub ar da "pe degeaba" tot ce-i nevoie pentru un server "privat".
Ar da, dacă l-ar obliga legea. Eu cred că tot ce înseamnă software ar trebui să fie liber, dar inițiativa Stop Killing Games nu le cere developerilor decât ca, înainte de a abandona jocul, să pună la dispoziția jucătorilor tot ce le trebuie ca să-l ruleze. E vorba de executabilele/script-urile care compun partea de server și fișierele care țin de provisioning (Ansible, Docker, whatever).
reV wrote: 26 May 2025, 18:29 Si aici mai intervine si partea a doua, care-i mai pacatoasa: cam tot ce-i MMO nu are 1-2 servere si gata. Ai load balancere, login server, CDN-uri, world-server-ele in sine (care poa' sa fie si cu zecile, in functie de implementare, etc).
Așa, și? Cât timp comunitatea are tot ce-i trebuie la dispoziție, or să se găsească inși care să se ocupe de toate astea, dacă jocul e cât de cât popular. Iar load balancers, CDNs și zeci de servere îți trebuie doar dacă ai puhoi de jucători, ceea ce nu e de obicei cazul pentru serverele private.
reV wrote: 26 May 2025, 18:29 Daca mai includem si factorul de habarnamism al celor de la UE, e oleaca cam "periculoasa" treaba daca nu e facuta calumea
Asta poți spune în cazul oricărei inițiative legislative. Deci, da orice lege trebuie făcută „calumea”.
reV wrote: 26 May 2025, 18:29 N-am stat sa vad daca au schimbat ceva in petitie si in propunere, da' ce imi aduc aminte de cand am citit initial petitia era ca formularile si "cererile" in sine erau un pic... vagi (ca sa nu zic dubioase).
Esența este aici:
Specifically, the initiative seeks to prevent the remote disabling of videogames by the publishers, before providing reasonable means to continue functioning of said videogames without the involvement from the side of the publisher.
Exprimarea e generală, dar nu e vagă/„dubioasă”. Și nu se referă la orice browser game gratuit, ci la „publishers that sell or license videogames to consumers in the European Union (or related features and assets sold for videogames they operate)”.

Cred că ar trebui extinsă și la jocuri gratuite care fac bani din reclame. Dar critica mea principală este că inițiativa nu are de ce să se limiteze la jocuri. Aceleași cerințe ar trebui aplicate oricărui program.
Post Reply

Return to “Jocuri”