Jocurile Voastre Originale

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Jocurile Voastre Originale

Post by marvas »

nu as zice nu la Torment-urile alea.

In alta oridine de idei, niste cadouri intarziate dar foarte bine primite.
Attachments
P_20250420_170434_1.jpg
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

a must have!
Attachments
IMG_0640.jpeg
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Creste frumos colectia de Evercade!
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Din lunile aprilie-mai adunate:
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-2.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-8.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-10.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-9.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-11.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-5.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-6.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-7.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-4.JPG
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Sorry de duble post dar nu au incaput pozele intr-unul singur.
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-3.JPG
Spoiler:
Jocuri aprilie-mai 2025-12.JPG
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

pfaiaiai! Judge Dread-ul ala
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Arata marfa artwork-ul ala :D
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

MC, ai timp sa le joci pe toate?

Sau e mai mult o chestie de colectionare?
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Joc din ele cat de mult pot si cat am timp, dar deja a ajuns si o chestiune de colectionare ca sunt prea multe. S-au adunat peste 10 platforme pentru care colectionez si timpul e evident limitat.
Cu toate acestea imi place mult sa caut si sa le gasesc la preturi bune si chiar sa le restaurez pe unele, precum cele din carton. Cum e aici cazul lui Torchlight care a fost destul de sifonat si l-am desfacut tot, intarit pe interior cu hartie de 220 grame alba, indreptat tot. Dar jocul efectiv a costat 15 lei...
La cele de PC le schimb la toate carcasa ca nu suport sa le pun asa la cat de jegoase/avariate vin unele. As schimba si la restul, dar nu prea gasesc doar carcase de Xbox 360, PS3 etc.
Incerc sa adaug doar jocuri/serii pentru care am nostalgie sau care imi trezesc anumite amintiri ori pe care le vedeam prin diferite articole si nu am reusit sa le joc. Am un sistem cu WinXp si e super fun sa joc acum pe el pe un monitor de 19" 5:4. Bineinteles cumpar si jocuri mai noi care imi trezesc un oarecare interes si ma vad jucandu-le candva.

Pentru mine e o chestiune relaxanta simplu fapt de a le organiza, fotografia, instala/testa. :D
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

cate ceva pentru toata lumea
Attachments
P_20250719_104828_1.jpg
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

MC wrote: 30 May 2025, 14:46 Pentru mine e o chestiune relaxanta simplu fapt de a le organiza, fotografia, instala/testa. :D
Inteleg foarte bine asta si apreciez mult obiceiul. Si aici mi se mai pare ceva important: Contactul fizic cu jocurile, in sensul in care le ai /colectionezi ca si obiecte e ceva ce trezeste un anumit mod de apreciere, foarte diferit fata de a le "avea" vedea pur si simplu intr-un digital library sau folder.

Mi se pare ca a avea jocuri in format fizic, ca si la carti, retrezeste perceptia ca jocurile sunt in fapt realitati concrete, obiecte de cultura dinstincte, fiecare cu o intrega istorie de creatie, platforma, si context de aparitie. Si asa cum explica si Umberto Eco prin ideea de antilibrarie, a avea atatea jocuri nejucate in colectie fizica cred ca poate tine viu sentimentul de apreciere si (re)constientizare a bogatiei pe care fiecare joc o poate oferi.

Sentimentul asta e mult mai greu de cultivat cu o colectie digitala unde lipsa de fizicalitate lasa loc unui relativism, si fiindca azi poti in 5 minute sa instalezi cam orice, optiunile parca devin lateral echivalente si cam la fel de ne/importante. In cazul unui joc fizic coverul, artwork-ul, manualul, cd-urile, etc - trezesc impreuna sentimentul obiectualitatii, si "greutatea" sau efortul necesar instalarii de pe format fizic face alegerea sa fie mai constienta si astfel spatiul alocat experientei mult mai concret (fie si doar ca gest de alegere tactila/vizuala, poate dupa poate pui la download :mrgreen:).

Am impartasit toate gandurile astea avand 95% din "colectie" in format digital (Steam/gog sau kit-uri pentru abandonware), motiv pentru care am nevoie sa depun eforturi suplimentare (catalogare, jurnale, liste de backlog, etc) ca sa pot cultiva o relatie cat de cat sanatoasa cu semi-infinitatea de jocuri disponibile de jucat
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

whoa, ce frumos ai exprimat in cuvinte niste sentimente ce ne incearca pe cei cu patima colectionatului. De acord si cu partea legata de formatul digital.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Am trait perioada anilor 90 si 2000. Cand jocurile erau exclusiv in format fizic. Am avut relatia aia fizica cu jocurile pe cd si chiar pe discheta inainte. Stiu cum e sa ma uit la o discheta din mana mea pe care scrie Prince (de la prince of persia) sau Dave (de la dangerous dave) sau Lemmings sau SWOS (de la sensible world of soccer). Apoi relatia cu cd urile, care purtau amprenta fizica a prietenilor din cartier sau colegilor de scoala pt ca schimbul de cd uri piratate era o realitate. De asemenea sunt un om care cumpara acum cativa ani jocuri vechi la cutie, jocuri chiar foarte vechi la cutie pe dischete. Inca le mai am pe la ai mei in Romania. Sunt om care intelege si valoarea unui collectors edition fizic (cum am cumparat la lansare Tales Of Monkey Island).

Dar mai mult de nostalgie sau de colectionare fizica, sa fim seriosi, in era prezenta, era internetului, chiar nu cred ca ai nevoie de un joc in format fizic pt a realiza ca acel joc exista ca o realitate sau ca obiect de arta. Un joc care merita aprecierea asta in prezent poate starni perfect aceeasi reactie si in format digital. Comparatia cu cartile nu mi se pare ok. Sunt lucruri diferite si interactiunea cu o carte sau cu un joc nu cred ca e similara in paradigma fizic/digital.
ola small dickie
Big Daddy

Poate pt ca chiar si in era digitala cu GOG si Steam nu cumpar jocuri ca sa am rafturi pline digitale. Cumpar jocuri ca sa le joc. Si prefer sa cumpar un joc la full price (pt ca daca eu vreau sa joc un joc consider ca cei care l au facut merita sa primeasca niste bani de la mine pentru munca lor, nu 3 euro la reducere) pe care il astept sau pe care vreau sa l joc. Nu ma intereseaza absolut deloc reduceri la sac doar ca sa maresc o cifra.
Last edited by ola small dickie on 19 Jul 2025, 21:25, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

Cred ca relatia om-joc nu are mare legatura cu formatul jocului. Ci cu jocul in sine. Restul e doar nostalgie a altor vremuri.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

ola small dickie wrote: 19 Jul 2025, 20:58 chiar nu cred ca ai nevoie de un joc in format fizic pt a realiza ca acel joc exista ca o realitate sau ca obiect de arta
Unii nu au nevoie, asa e. Pe altii ii ajuta. Am zis doar ca exista o gradatie de la digital la fizic; cine poate mentine obiectualitatea jocului doar via digital in emotie este cineva care fie a avut experienta fizicalitatii, fie are o disciplina bine stabilita de a interactiona cu un joc atunci cand il pune la downloadat, instaleaza sau deschide (joaca).

A aduna mii de jocuri in backlog nici mie nu mi se pare ok. Incerc sa tin instalat doar ce ma joc ca sa pot valorifica cum trebuie, nu doar "sa fie". Dar e o diferenta intre "backlog" si spiritul colectionar. Aici ziceam e ca a aduna in digital mi se pare mai impersonal si infertil decat a colectiona fizic. Si dupa cum zici, copiile fizice poarta cu sine amintiri, legaturi cu colegi, prieteni, etc. Dar din nou, fiecare cu mecanismele si nevoile sale.

Iar nostalgia nu cred ca e ceva rau atata timp cat e controlata si folosita ca un mecanism; poate crea spatii si limite altfel binevenite intr-o era plina de "la un click distanta" si neuroni prajiti de internet.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
MC
Dremora Lord

Post by MC »

sleepknot wrote: 19 Jul 2025, 17:01
MC wrote: 30 May 2025, 14:46 Pentru mine e o chestiune relaxanta simplu fapt de a le organiza, fotografia, instala/testa. :D
Inteleg foarte bine asta si apreciez mult obiceiul. Si aici mi se mai pare ceva important: Contactul fizic cu jocurile, in sensul in care le ai /colectionezi ca si obiecte e ceva ce trezeste un anumit mod de apreciere, foarte diferit fata de a le "avea" vedea pur si simplu intr-un digital library sau folder.

[...]
Foarte frumos exprimata in cuvinte exact una din ratiunile principale care ma fac sa imi doresc atat de mult o colectie de jocuri fizica. Bine ...si faptul ca am un game room dedicat doar pentru asta ajuta mult.
Inteleg si punctul de vedere a lui ola, doar ca in cazul meu PC-ul e o mica parte din colectie. Eu mai colectionez pentru 14 console diferite si acolo chiar sunt necesare jocurile in format fizic intrucat emularea nu e o optiune viabila pentru mine. Sunt prea multe compromisuri

In alta ordine de idei, nu e joc dar mi-am indeplinit o dorinta pe care o aveam de mult timp. Am salvat un CRT NEI de prin 1996-1997 de la casat. E intr-o stare impecabila si e perechea perfecta pentru PS1 si console cartridge based precum NES, SNES, Sega Mega Drive, sau console CD based mai nisate precum Sega Saturn, Atari Jaguar etc.

L-am dus la tara unde nu mai locuieste nimeni pentru ca efectiv nu am loc pentru el in camera mea de jocuri.
Attachments
NEI.JPG
ola small dickie
Big Daddy

sleepknot wrote: 19 Jul 2025, 21:33
ola small dickie wrote: 19 Jul 2025, 20:58 chiar nu cred ca ai nevoie de un joc in format fizic pt a realiza ca acel joc exista ca o realitate sau ca obiect de arta
A aduna mii de jocuri in backlog nici mie nu mi se pare ok. Incerc sa tin instalat doar ce ma joc ca sa pot valorifica cum trebuie, nu doar "sa fie". Dar e o diferenta intre "backlog" si spiritul colectionar. Aici ziceam e ca a aduna in digital mi se pare mai impersonal si infertil decat a colectiona fizic.
Total de acord cu tine aici. O colectie fizica de orice nu se compara absolut deloc cu nimic digital. Aici mi am adus aminte ca desi folosesc Spotify zilnic tot cumpar vinilul cand Arctic Monkeys scot un album (desi ultimul l am ratat) sau Richard Hawley. E chestia aia cand iti place ceva suprem stii ca il poti avea digital dar daca ai optiunea....o vrei si in mana. Si in fata ochilor in palma. Ca e special pt tine.

Legat de nostalgie....iubesc nostalgia. Nostalgia e tot timpul o parte din viata mea si atata timp cat e dozata cat trebuie e ok. Un refugiu care sa mi aduca aminte. Si care de fapt e despre mine pt ca nostalgia e un lucru intim. E despre cine esti, cine ai fost si ce ai trait si ce ai simtit. Adesea ma duc cu gandul la locuri si timpuri si oameni care au valoarea unui rai sau a unui cuib imens sau a unui spatiu in care acum pare ca nimic rau nu se intampla. Un sanctuar. Ca de aia e nostalgie nu? Prin definitie lucruri bune. Ca copilaria sau adolescenta sau familia sau cartierul sau alte cacaturi. Nostalgia ar trebui sa fie parte din noi dar daca esti blocat in ea nu esti decat un handicapat al prezentului.

Cred ca relatia om joc nu poate fi afectata de formatul jocului. Dar cred ca e ceva in noi care ne face in situatia cand ne place ceva foarte mult sa vrem sa avem si o conexiune fizica, palpabila, oculara si in afara monitorului cu acel ceva care e special pt noi. Sa l pun pe perna sau sub plapuma cand ma culc daca asa mi se scoala. Daca se poate. Si cat s o mai putea. Nu sculatu, ci optiunea de a avea asemenea chestii si fizic. Daca joc maine un adventure pe care il iubesc il iubesc ca l joc. Daca il pot cumpara si fizic e ceva extra, in afara experientei jocului, nu o sa mi placa mai mult jocul daca il am fizic, dar poate o sa imi placa faptul ca il am si fizic.
Post Reply

Return to “Jocuri”