Pozele noastre

Discuții off-topic în limita bunului simț
ola small dickie
Big Daddy

Re: Pozele noastre

Post by ola small dickie »

20251229_121342.jpg
Iar mi a rotit poza deampulea uploadul direct pe forum
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

si pe mine ma enerveaza ca uneori telefonul nu pastreaza orientarea pozei. un cacat de inventie asta cu orientarea in metadata sau ce dracu cauzeaza.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Telefonul imi pastreaza orientarea pozei. In telefon arata ok. Dupa ce uploadez pe forum apare postata rotita.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Da, pentru ca fiecare face ce vrea cu metadata aia odata ce o citeste. Eu aia zic ca nu ar trebui sa existe. Diverse locuri iti arata imaginea diferit pentru ca imaginea in sine arata intr-un fel apoi cine ti-o afiseaza foloseste metadata ca sa vada daca cumva trebuie afisata altfel decat arata in mod normal. Gen daca s-o roteasca sau nu etc.

Daca la un upload se elimina partea aia de metadata, la fel o sa arate gresit etc.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Hmm, eu cred ca e de la orientare? Cand am pus la Lego le intorcea pe alea care erau potrait. A trebuit sa le largesc putin pe margini sa le fac landscape ca sa nu le mai intoarca. Poate @Jaunty stie care e treaba.
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Cred că @Magicake are dreptate, mie de multe ori mi se pierde orientarea corectă a pozelor când folosesc mat2 ca să le șterg metadatele. Probabil forumul face ceva similar.
tnt wrote: 29 Dec 2025, 20:20 Cand am pus la Lego le intorcea pe alea care erau potrait. A trebuit sa le largesc putin pe margini sa le fac landscape ca sa nu le mai intoarca.
Bănuiesc că programul cu care ai editat imaginile a salvat orientarea cum trebuieTM, adică nu ca metadată. Poate ar trebui să experimentez ca să fiu sigur. Eventual să scriu un patch care să facă uploader-ul să recunoască metadatele care țin de rotație. Eventual să peticesc și mat2. :ugeek:
Post Reply

Return to “Colțul vesel”