Tenis
Re: Tenis
Stai linistit ca Simona stia tactica foarte bine, a aplicat-o in meciul din grupe cu brio, sa nu crezi ca a uitat-o. Problema e ca si Serena s-a prins de smecherie si a schimbat abordarea, a inceput sa intre in teren, a inceput si ea sa o trimita pe Simona la plimbare. Si oricum, marea majoritate a punctelor au fost decise la serva, schimburile de mingi fiind rare.
Nu asa functioneaza treaba si nu tine de "lipsa de creier". Serena a avut experienta necesara pentru a schimba total tactica in 5 zile, Simona (si probabil nici staff-ul ei) n-a avut experienta necesara pentru a anticipa schimbarile pe care avea sa le faca Serena. Chestia asta nu se pune la punct asa, din incheietura. Probabil si-a dat seama in timpul primului set de tactica Serenei, dar una e sa-i citesti tactica adversarului si alta sa si pui in practica un contraatac mid-game. Iar mingile alea "date pe centru" au fost returnate acolo din cauza presiunii. Fii sigur ca SImona a incercat sa gaseasca solutii.McWilliams » Tue Oct 28, 2014 8:29 am wrote:Stokk, nu era vorba de a-si imbunatati jocul de tenis in 2-3 minute de pauza. Ci de a intelege ca, daca nu o alearga pe marele negru, o sa primeasca mereu lovituri puternice. Si atunci mai bine risti sa plasezi mingile stanga-dreapta ca sa o fugaresti (cu riscul asumat de a rata multe astfel de mingi si de a pierde puncte pe greseala ta) si ca sa o fortezi pe Serena sa greseasca, decat sa i le tot dai pe centru si sa o lasi sa-si aseze lovituri de 160-180 km/h. Asta este lipsa de creier. Pentru ca echilibrul din primele game-uri s-a mentinut din motivul asta - Serena a trimis cateva mingi in fileu din pozitii mai laterale/de pe linia de fund, astfel incat Halep a castigat niste puncte. Cand Halep nu a mai plimbat mingea, Serena le ingropa in terenul advers. Ori tot setul 2 asta s-a intamplat - ii dadea mingile pe centru. Numai pe centru. Niciun fel de risc asumat. Returna mingile de zici ca era sparring-partner. Aceleasi premise, dar la fiecare game Halep se astepta la un rezultat diferit.
In orice caz, era aproape imposibil sa bati o ultra-campioana ca Serena de doua ori intr-o saptamana si nici nu cred ca a reusit cineva asta in ultimii 5+ ani. A fost un turneu foarte ok pentru Simona care venea dupa o serie de rezultate neimpresionante si probabil o sa inceapa anul viitor (Australian Open) si mai bine decat a facut-o anul asta.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Si atunci de ce ai crede (macar vocal, fata de ceilalti, daca nu si in sinea ta) ca poti sa o bati o a doua oara pe Serena, in loc sa o scoti in decor inca din grupe? Doar nu joci vs AI - logic ca adversarul se adapteaza. Desi nu stiu cat v-ati uitat voi la cum joaca Serena, pentru ca ea in general joaca la fel de agresiv ca in meciul din finala. Adica nu a ales o tactica in mod special vs Halep, ci a revenit la tactica ei standard. Ori macar tactica standard ar trebui sa o cunosti la un adversar. Serena mereu a intrat in teren, mereu a fost agresiva, mereu a cautat sa incheie puncte din cat mai putine schimburi de mingi. La meciul din grupe, poti sa crezi ca era mahmura.
In fine, nu cautam sa dau in Halep, doar sa subliniez ca fie a) isi urmarea interesul de a castiga (by any and all means) si o elimina pe Serena din grupe, astfel incat sa aiba sanse reale de a castiga turneul (si ar fi fost o victorie meritata pentru ca o si invinsese pe Serena, nu a profitat doar de rezultatele altora), fie b) era pregatita moral, fizic, tactic sa faca fata unui meci cu Serena la modul serios. Per ansamblu, daca te uiti la infrangerile mari ale sezonului aceasta, Halep a luat bataie crunta. Si de la Sharapova, si de la Williams. Nu au fost meciuri stranse. Si asta spune multe despre cate mai sunt de imbunatatit la jocul ei. "Campioana noastra" (zise Ola) a castigat turneul de la Doha si turneul de la Bucuresti. Imi pare rau, dar asta nu o face cu nimic diferita de restul fetelor de la locul 2 la locul 20. Si cum am zis mai sus, 2-20 este o masa amorfa de talent redus, de epigonii, de potential si de sperante. Efectiv trebuie sa moara regele Williams ca sa capete glas restul. Acum... macar sa invete ceva din infrangerea asta, daca tot a cautat-o.
In fine, nu cautam sa dau in Halep, doar sa subliniez ca fie a) isi urmarea interesul de a castiga (by any and all means) si o elimina pe Serena din grupe, astfel incat sa aiba sanse reale de a castiga turneul (si ar fi fost o victorie meritata pentru ca o si invinsese pe Serena, nu a profitat doar de rezultatele altora), fie b) era pregatita moral, fizic, tactic sa faca fata unui meci cu Serena la modul serios. Per ansamblu, daca te uiti la infrangerile mari ale sezonului aceasta, Halep a luat bataie crunta. Si de la Sharapova, si de la Williams. Nu au fost meciuri stranse. Si asta spune multe despre cate mai sunt de imbunatatit la jocul ei. "Campioana noastra" (zise Ola) a castigat turneul de la Doha si turneul de la Bucuresti. Imi pare rau, dar asta nu o face cu nimic diferita de restul fetelor de la locul 2 la locul 20. Si cum am zis mai sus, 2-20 este o masa amorfa de talent redus, de epigonii, de potential si de sperante. Efectiv trebuie sa moara regele Williams ca sa capete glas restul. Acum... macar sa invete ceva din infrangerea asta, daca tot a cautat-o.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- ola small dickie
- Big Daddy
Halep e deja o campioana a promovarii tenisului in Romania si a revitalizarii tenisului in Romania. De ce? Tocmai pentru ca este o jucatoare de tenis din Romania si de top, care a castigat deja turnee (nu inca de mare slem) si este pe locul 3 WTA. Nu am mai avut de foarte multi ani asa ceva. Cred ca pot sa o numesc o campioana. Nu inteleg de ce te deranjeaza termenul. Presimt ca o sa castige si minim un turneu de mare slem in cariera. Poate atunci nu o sa mai ai jena in a numi-o campioana. Eu n-am.
Last edited by ola small dickie on 28 Oct 2014, 19:51, edited 2 times in total.
Aha! McWilliams, Serena Williams, it all makes sense now...
Mi-au placut explicatiile detaliate despre tactici de tenis oferite de catre antrenorul Simonei pe acest thread, a fost o privire incitanta aruncata in spatele cortinei tenisului profesionist. Va multumesc, domnule antrenor, si va urez succes in continuare dvs si Simonei!
+1
+1
I'm livin' in a love shadow
- ola small dickie
- Big Daddy
Am citit
fmla fost o privire incitanta aruncata in spatele cortinei penisului profesionist.
NO COVER. ALL MAN.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Asta e din categoria "fiecare vede ce vrea"
Acum imi explic si http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis ... thers.htmlStokkolm » 28 Oct 2014, 19:49 wrote:Aha! McWilliams, Serena Williams, it all makes sense now...
Asta daca nu prefera amicul nostru sa-l numim sora Williams.
As vrea sa ne putem uita la un meci de orice fara a fi de nspe ori mai destepti ca cei din teren. Pana la urma Ola are dreptate (ptiu, drace!): Halep este campiona noastra. Ca nu e si nu va fi de talia altora e cu totul alta discutie. Dar comentarii ca cele de mai sus - trebuia sa dea cu exteriorul, trebuia sa faca aia, sa nu faca aialalta - mi se par gratuite si fara noima.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Help are nevoie de un psiholog. Sau de niste ochelari de cal. Ca in multe alte cazuri de "sportivi romani", rezultatele bune aduc si celebritate, si belele. Iar belele ii coplesesc pe cei mai multi.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Cand joci la nivelul ala ai nevoie de o echipa extrem de serioasa ca sa rezisti. Ori dupa ce ca Halep inca e la o varsta la care nu pricepe mare lucru din ce se intampla in jurul ei, mai e inconjurata si de ultimii imbecili cu experienta nula in tenisul de lvl mare. Sa nu uitam ca pe Fissette l-a dat afara prin sms la sugestiile managerilor, ca sa faca performanta romaneasca. Welp, ia performanta romaneasca.
NO COVER. ALL MAN.
Ce varsta? Sharapova castiga Wimbledon la 17 ani. Adevarata problema e ca nu-l are pe McWilliams ca antrenor.
Fanii romani ai tenisului care stiu ei mai bine ce trebuie sa faca Simona Halep, care au sfaturi pentru ea, care o critica, care ii ofera strategii si ponturi, care spun ca e over-rated, ca de ce nu face, ca de ce nu drege, etc. imi aduc aminte de bancul ala cu coaja de banana de pe trotuar care nu se arata prea impresionata de Ateneul Roman. 

I'm livin' in a love shadow
@Stokk
Si Simona aproape a castigat roland-garrosul la 22 de ani (parca). Pe antrenorul care a adus-o in finala l-a dat afara prin sms, ca sa faca "performanta 100% romaneasca".
Well, na performanta.
E clar ca are potential, dar din pacate se vede din ce in ce mai bine cum il fructifica alaturi de antrenorasi si manageri de mana a 15-a si genii multilaterale precum Tiriac.
Si Simona aproape a castigat roland-garrosul la 22 de ani (parca). Pe antrenorul care a adus-o in finala l-a dat afara prin sms, ca sa faca "performanta 100% romaneasca".

E clar ca are potential, dar din pacate se vede din ce in ce mai bine cum il fructifica alaturi de antrenorasi si manageri de mana a 15-a si genii multilaterale precum Tiriac.
NO COVER. ALL MAN.
Dacă nu s-ar înconjura de nulități de nivelul lui Giovanni Becali/Gheorghe Hagi și alți bișnițărași machidoni, ar putea face performanță mai mare. Dar ținând cont de locul de proveniență și oamenii care i-au inginerit cariera, nu o să apeleze ea prea curând la un staff competent care să pună performanța sportivă înaintea banului. Are prea multe polițe de plătit în Constangeles