Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Eu nu cred ca ar castiga in popularitate intr-atat de tare incat sa mai aiba viitor politic. Orice ai spune, in Romania e greu ca independent sa faci ceva. Sau ca partid politic nou infiintat. In momentul asta scena politica la noi e cam definitivata cu mici exceptii care sper sa dispara in 2016 (gen UDMR sa iasa din Parlament). Sunt doua partide mari care se vor bate probabil pt putere la fiecare tur de alegeri asta daca nu va mai avea loc vreo scindare intre timp (ex. sa plece jumatate din actualul PNL sau PSD si sa isi faca alt partid). Altfel e dificil sa iti faci alt partid, sa ai oameni cunoscuti care sa te ajute in campanie si asa mai departe. Unde mai pui logistica de partid (presedinti de CJ, primari, consilieri locali) care te ajuta sa iti faci nume in teritoriu prin actiunile pe care le intreprind. E foarte greu in Romania de azi sa iti mai faci un partid cu care sa te prezinti in fata electoratului si sa-l convingi sa te voteze masiv sau macar sa reusesti sa iei un 10% cat sa intri in parlament si sa ai oarecum si un cuvant de spus.
Sunt romani si s-a vazut clar da DOAR la votul asta as spune eu. Adu-ti aminte ca asta a fost singura data cand au fost prezenti la vot atatia in diaspora. Pana mai datile trecute au fost undeva la 180 000 cei mai multi daca nu ma insel. Tura asta deoarece au fost circumstante speciale. Sa vedem totusi poate votul prin corespondenta va aduce ceva modificari in sensul asta desi ma indoiesc sa fiu sincer.zme-ul » 27 Nov 2014, 21:10 wrote:PNLu trebuie sa iteleaga, si sper ca sunt in stare, sa taca din gura si sa lucreze pentru tara si nu pentru partid
sper ca inteleg din ceea ce se intampla in PSD si invata .. altfel e vai de noi
speranta moare ultima, nu ?!?!
emigreaza, dar nu uita ca sunt romani - s-a vazut clar la votul astaPopulatia este intr-o imbatranire continua la care se adauga si valul emigrarii care probabil se va mai estompa in timp.
daca PSDu, sau cine ii vor urmeaza la guvernare, nu voteaza o noua lege electorala, mai dau un rand de cazma la groapa
dupa ce ce s-a intamplat, trebuie sa fii aurolac sa nu impingi o astfel de lege
- DarthZombie
- Dremora Lord
PSD pierde orice ar face. Nu propune votul prin corespondenta, sar oamenii ca vor astia sa opreasca votul cetatenilor. Daca il propune, deschide portile unui electorat care nu prea vrea sa aiba de-a face cu ei. A doua se rezolva cu multa munca, dar enorme eforturi ar trebui sa faca pentru cat de comozi sunt ei
zme-ul » 27 Nov 2014, 21:37 wrote:daca PSDu, sau cine ii vor urmeaza la guvernare, nu voteaza o noua lege electorala, mai dau un rand de cazma la groapa
In traditionalul stil romanesc sunt convins ca legea asta va fi proasta cel putin la primul tur de alegeri la care va fi aplicata. Apoi nu e vorba daca o aplica sau nu, eu nu cred ca vor fi foarte multi care vor folosi chiar si metoda asta ca sa voteze (din cei care se afla in diaspora). La alegerile astea recent incheiate, votul din diaspora s-a nascut in niste circumstante speciale pe fondul acestor probleme care au fost cu statul la coada. Sunt 80% convins ca odata adoptata legea asta, votul in diaspora va reveni zic eu in limitele care au fost pana acum.
eu as vota pt votul electronic, cu semnatura digitala unica si votul obligatoriu pt toti romanii de cel putin 18 ani impliniti sau 18 ani in anul votului
Vot obligatoriu cu o singura conditie: sa existe o casuta acolo fie alba, fie pe care sa scrie "Vot de protest" sau ceva de genul asta. In cazul in care nu sunt multumit de nici un candidat sa pot avea totusi o optiune. Daca nu ma insel, asa ceva exista in Suedia desi acolo nu e neaparat de ales casuta respectiva ci daca dai buletinul de vot nestampilat pe nici un candidat. Ala e considerat vot in alb, sau asa numitul vot de protest la adresa clasei politice. Asa si la noi (ca nu de alta dar la votul in alb nu am incredere ca nu pune careva stampila pe buletin dupa aia). Altfel, daca nu exista aceasta masura, sunt total impotriva votului obligatoriu mai ales ca doar cateva tari din Europa au sistemul asta (Belgia si Luxemburg din cate stiu, au vot obligatoriu).
Vot obligatoriu, dar numai pentru oamenii cu discernamant. Nu pentru toti vidatii care asteapta sacul cu faina si ajutorul social, desi sunt numai buni pentru sapat la infrastructura.
In alta ordine de idei, s-a dezlantuit uraganul Vanghelie.
Rupe fericirea in ei in direct la realitatea. A facut niste declaratii de s-a rotit galaxia in sens invers.
In alta ordine de idei, s-a dezlantuit uraganul Vanghelie.

NO COVER. ALL MAN.
dap, m-am uitat si eu dar nu tot .. pana cand a inchis Geoana telefonu
daca un individ ca Vanghelie are mai multa prezenta decat 99.99% din tot pesedeu ... vaaai
mi-a placut cand a zis de Ponta ca ii e frica de oameni, si de felul in care el da mana - m-a lasat masca
ca sa nu mai zic de perla ce-a iesit pe gura lui Ponta: "la 45 de ani, mai conteaza daca sunt sau nu comunist" ?!?!??! oleu! sa-l bipuie careva, provincia?!
daca un individ ca Vanghelie are mai multa prezenta decat 99.99% din tot pesedeu ... vaaai
mi-a placut cand a zis de Ponta ca ii e frica de oameni, si de felul in care el da mana - m-a lasat masca
ca sa nu mai zic de perla ce-a iesit pe gura lui Ponta: "la 45 de ani, mai conteaza daca sunt sau nu comunist" ?!?!??! oleu! sa-l bipuie careva, provincia?!
- ola small dickie
- Big Daddy
QuickSand e Mcwilliams? 
si lasati tampeniile cu vot obligatoriu, for the love of god

si lasati tampeniile cu vot obligatoriu, for the love of god
Daca dai buletinul de vot gol astia sunt in stare sa puna ei stampila in locul tauQuickSand » Thu Nov 27, 2014 10:34 pm wrote:Vot obligatoriu cu o singura conditie: sa existe o casuta acolo fie alba, fie pe care sa scrie "Vot de protest" sau ceva de genul asta. In cazul in care nu sunt multumit de nici un candidat sa pot avea totusi o optiune. Daca nu ma insel, asa ceva exista in Suedia desi acolo nu e neaparat de ales casuta respectiva ci daca dai buletinul de vot nestampilat pe nici un candidat. Ala e considerat vot in alb, sau asa numitul vot de protest la adresa clasei politice. Asa si la noi (ca nu de alta dar la votul in alb nu am incredere ca nu pune careva stampila pe buletin dupa aia). Altfel, daca nu exista aceasta masura, sunt total impotriva votului obligatoriu mai ales ca doar cateva tari din Europa au sistemul asta (Belgia si Luxemburg din cate stiu, au vot obligatoriu).

Nu suntem Suedia

Votul de protest trebuie dat in asa fel incat sa intre in conditiile de anulare a buletinului, care sunt foarte precise. Am impresia ca daca faci smiliuri din stampile in afara chenarelor si scrii puie, votul tot poate fi furat daca-ti arde cineva o stampila intr-un singur chenar. Cel mai simplu e sa bifezi minim doua optiuni si apoi poti sa le scrii linistit puie sau alte mesaje pe care le consideri pertinente.
NO COVER. ALL MAN.
Iohannis deja incepe cu schimbarea guvernului, anul asta putin probabil sa ne asteptam la ceva major, dar din 2015 s-ar parea ca o sa avem un nou guvern 

soarece, informatia ta e la fel de folositoare ca un horoscop.
Multe decizii politice se iau in tara asta in functie de horoscop.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Mie povestea asta cu votul alb sau votul de protest mi se pare redundanta. Daca esti nemultumit de optiuni, iti anulezi votul si gata, ce atat frectie? Iar votul obligatoriu e si mai inutil, oriunde a fost qplicat nu a imbunatatit procesul democratic
votul obligatoriu elimina frauda
nu in totalitate, dar nu mai auzi treburi gen autocare plimbarete prin tara ducand bosorogi si alti binevoitori
si cum e cu votul elecctronic pe afara, bagi buletinu apesi butonu si gata .. nu mai poate vota nimeni pentru tine, votezi de oriunde si nu mai poti vota inca o data - elimini 3 ciori dintr-un singur foc
---
ghitza teve a iesit din PSD, si-a dat demisia
nu in totalitate, dar nu mai auzi treburi gen autocare plimbarete prin tara ducand bosorogi si alti binevoitori
si cum e cu votul elecctronic pe afara, bagi buletinu apesi butonu si gata .. nu mai poate vota nimeni pentru tine, votezi de oriunde si nu mai poti vota inca o data - elimini 3 ciori dintr-un singur foc
---
ghitza teve a iesit din PSD, si-a dat demisia

- ola small dickie
- Big Daddy
Deci ca sa nu mai auzim de frauda si autocare plimbarete ar trebui sa transformam votul politic al unui cetatean dintr-un drept intr-o obligatie. Mai am si eu alte idei daca tot suntem la capitolul asta. Hai sa eliminam saracia si someria cu o noua lege: fiecare cetatean e obligat sa aiba un loc de munca! Sa fie ilegal sa o freci. Hmmm...Hai sa eliminam cocalareala. Cum? Manelele vor fi ilegale. Now were getting somewhere!
Daca ai avea ce sa alegi (nu raul cel mai mic) atunci votul obligatoriu nu cred ca ar fi o problema.
Soarece, trebuie facuta o diferenta intre actul de a vota in general (unde poti si anula votul) si de a vota cu cineva.