Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Cum zice mcwill.
Merita insa precizat faptul ca ziaristii respectivi se aflau aproape de varful listei de most wanted alcatuita de Al Qaida inca din 2013 pentru niste caricaturi.
Si te poti astepta la asta cand vine vorba de niste creiere spalate carora le-a fost promis paradisul.
Imi aduc aminte de felul in care se uita o baba la tine daca indraznesti sa nu-ti faci cruce cand trece popa pe langa tine si mi se face pielea de gaina. La ce sa te astepti atunci de la astia cand scoti caricaturi cu Profetul.
Au murit niste oameni aiurea, prosteste. Pacat.
Merita insa precizat faptul ca ziaristii respectivi se aflau aproape de varful listei de most wanted alcatuita de Al Qaida inca din 2013 pentru niste caricaturi.
Si te poti astepta la asta cand vine vorba de niste creiere spalate carora le-a fost promis paradisul.
Imi aduc aminte de felul in care se uita o baba la tine daca indraznesti sa nu-ti faci cruce cand trece popa pe langa tine si mi se face pielea de gaina. La ce sa te astepti atunci de la astia cand scoti caricaturi cu Profetul.
Au murit niste oameni aiurea, prosteste. Pacat.
DANiel » Wed Jan 07, 2015 8:07 pm wrote:Dupa ce "extremistii" i-au impuscat, acestia au inceput sa tipe in gura mare ca l-au razbunat pe Mohammed. Sa mori tu? Te duci sa omori 12 oameni si strigi pe strada ca l-ai razbunat pe Mohammed, de parca nu era deja evident? Chiar sunt persoane care considera ca acei "teroristi" eu extremisti musulmani? Adica sincer, daca te duci sa furi o portocala din magazin, o bagi in buzunar si dupa tipi "Am furat portocala!"? Mie imi miroase a afacere cu petrol, iar.

Lumea ar fi un loc mult mai frumos daca oamenii ar putea fi dezactivati de la distanta de autoritati.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Pretul petrolului se duce in fund bine de tot si nu stiu unde se va opri. Asta pentru ca pe de-o parte americanii au inceput sa produca mult mai mult petrol via fracking, in timp ce OPEC refuza sa scada productia. Sunt destepti arabii, in ritmul asta pretul risca sa scada sub nivelul in care fracturarea mai este rentabila, in timp ce exploatarea clasica e ieftina rau de tot (sa nu uitam ca inainte de anii `70 si criza petrolului, pana si Coca Cola era mai scumpa decat petrolul, btw).Cata » Wed Jan 07, 2015 8:46 pm wrote:Singurul conflit care va ridica pretul petrolului va fi probabil undeva in Iran, nu in orientul mijlociu, desi si acolo is destule in curs de desfasurare care o pot face.DANiel » 7 Jan 2015, 20:07 wrote:Astazi in Paris, mai multe persoane (12 persoane- nu asta conteaza) au fost ucise intr-un atac terorist pentru razbunarea lui Mohammed. Persoanele ucise erau, culmea, caricaturisti si oameni de presa foarte respectati. Dupa ce "extremistii" i-au impuscat, acestia au inceput sa tipe in gura mare ca l-au razbunat pe Mohammed. Sa mori tu? Te duci sa omori 12 oameni si strigi pe strada ca l-ai razbunat pe Mohammed, de parca nu era deja evident? Chiar sunt persoane care considera ca acei "teroristi" eu extremisti musulmani? Adica sincer, daca te duci sa furi o portocala din magazin, o bagi in buzunar si dupa tipi "Am furat portocala!"? Mie imi miroase a afacere cu petrol, iar.
Nu are nici o treaba cu petrolul ce s-a intamplat azi. E o mare mizerie ce fac fanaticii musulmani si gruparile care ii sprijina/incurajeaza/finanteaza. Astia de azi nu stiu de unde erau luati, dar aia recrutati de ISIS erau copii extrem de usor de manevrat si vrajiti cu tot soiul de povesti. Mi-e mila de rahatul pe care trebuie sa-l suporte musulmanii aia normali la cap, mai ales ca toti desteptii sunt acuma cu texte gen "e responsabilitatea voastra sa ii calmati pe fanatici" (lol) sau clasicele "all muzlimz are eevil"
- ola small dickie
- Big Daddy
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Insert "Two and a half men" pic with "Jesus, Charlie!", please.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Daniel, teroristii de genul asta comit atentate cu unicul motiv de a atrage atentia asupra mesajului lor. Ai trait sub o piatra ultimii ani, lol?
O mica posibilitate ca totul sa fie o afacere cu petrol nu e complet exclusa. Ar fi doar un alt episod obisnuit din "Last Week Tonight with John Oliver". Dar nu cred ca are rost sa ne pierdem vremea cu speculatii hazardoase.
Jurnalistul CTP a punctat bine acest subiect. Crimele sunt total condamnabile, dar si libertatea de exprimare are limite pe care acei jurnalisti le-au incalcat repetat.
O mica posibilitate ca totul sa fie o afacere cu petrol nu e complet exclusa. Ar fi doar un alt episod obisnuit din "Last Week Tonight with John Oliver". Dar nu cred ca are rost sa ne pierdem vremea cu speculatii hazardoase.
Jurnalistul CTP a punctat bine acest subiect. Crimele sunt total condamnabile, dar si libertatea de exprimare are limite pe care acei jurnalisti le-au incalcat repetat.
- ola small dickie
- Big Daddy
Nu, nu le-au incalcat. Niste caricaturi despre subiecte religioase nu incalca libertatea de exprimare. In lumea civilizata cel putin.
Care-s limitele libertatii de exprimare? In SUA, Westboro Baptist Church urlau pe strazi ca soldatii ucisi in Irak ard in Iad si se aprindeau multe spirite din cauza asta. Totusi, nimeni nu le-a interzis sa faca asta, pentru ca libera exprimare este dreptul fundamental al oricui, chiar si al lor. Oare americanii au dus libertatea de exprimare prea departe?
Nu avem voie sa facem misto de Mohammed. Hai sa nu avem voie sa facem misto nici de Iisus. Nici de biserica. Nici de alte figuri autoritare. Sounds fun.
Nu avem voie sa facem misto de Mohammed. Hai sa nu avem voie sa facem misto nici de Iisus. Nici de biserica. Nici de alte figuri autoritare. Sounds fun.
I'm livin' in a love shadow
Mai vazusem un oparit pe Facebook. Cica ziarul ala a zis nasoale si de romani, i-a facut cersetori si vampiri, deci el e de partea teroristilor in cazul asta. Bine le-a facut! Bezna mintii, vorba lui Waaagh.
I'm livin' in a love shadow
Vizavi de CTP şi libertatea presei, mi-a plăcut cum a zis-o Dan Alexe mai devreme:
Intrăm intr-o eră a intoleranței care va face să ne pierdem și ultimele libertăți dacă îi ascultăm pe defetiști. De pildă: defetistul Cristian T Popescu (TCP) adineaori, despre masacrul presei de la Paris:
“Eu nu sunt foarte de acord cu publicarea acelor caricaturi, cei care le publica le stiu a fi insultatoare pentru acesti religiosi islamici. Exista si limite in aceasta libertate a presei. Trebuie sa existe si o limita, de ce trebuie sa publicam aceste caricaturi, ca sa crestem tirajul?”
Nu, CTP, o asemenea afirmație e obscenã si inacceptabilã și aduce inexorabil victoria bărboșilor. Nimic, dar absolut NIMIC nu trebuie să fie dincolo de ironie și sarcasm și îndoială. Pentru asta, acum două secole, am avut Iluminismul și pe Voltaire și critica religiilor.
Idioții ovini care scriu chiar și după acest scuipat in fruntea civilizației că nu trebuie provocat sacrul sînt cei care ne fac să pierdem în fața bărboșilor. Libertatea include punerea în discuție a oricărui mit și ideologie impuse. Orice compromis duce la pierderea libertății. Nu există nuanțe, altfel decât iluzii efemere.
În libertate NU EXISTĂ BLASFEMIE.
REMEMBER CITADEL
Mie imi pare rau ca au murit niste oameni aiurea. DAR !
Mi se pare ca si-au cam cautat-o. Adica, ok, libertatea de exprimare si alte alea, dar cand stii ca prin ceea ce faci scoti din miniti niste dementi ar trebui sa ai un instinct de conservare si sa ii lasi in pace sau sa crezi cu adevarat in cauza ta pana la moarte (nu cred ca a fost cazul aici). Nu o sa-i luminezi tu prin mistouri si caricaturi. De fapt nu demonstrezi nimic. Nici macar ca libertatea de exprimare e un drept fundamental (desi, evident ca in teorie este). Cine ti-l garanteaza si prin ce mijloace ? Adica in cazul asta cine le-a garantat lor dreptul acesta ?
Au venit aia si i-au masacrat pentru ca au avut "tupeul" sa-si exercite acest drept fundamental.
Ce vreau sa spun e ca daca nu ai grija tu de curul tau, nu are nimeni. Iar cand o cauti in mod repetat o gasesti.
Mi se pare ca si-au cam cautat-o. Adica, ok, libertatea de exprimare si alte alea, dar cand stii ca prin ceea ce faci scoti din miniti niste dementi ar trebui sa ai un instinct de conservare si sa ii lasi in pace sau sa crezi cu adevarat in cauza ta pana la moarte (nu cred ca a fost cazul aici). Nu o sa-i luminezi tu prin mistouri si caricaturi. De fapt nu demonstrezi nimic. Nici macar ca libertatea de exprimare e un drept fundamental (desi, evident ca in teorie este). Cine ti-l garanteaza si prin ce mijloace ? Adica in cazul asta cine le-a garantat lor dreptul acesta ?
Au venit aia si i-au masacrat pentru ca au avut "tupeul" sa-si exercite acest drept fundamental.
Ce vreau sa spun e ca daca nu ai grija tu de curul tau, nu are nimeni. Iar cand o cauti in mod repetat o gasesti.
@Darth: Pretul petrolului risca sa mearga pana undeva in jur de 30-33 dolari. Marile exploatari din SUA de shale sunt profitabile la preturi de sub 40$ deoarece in ultimii ani a scazut enorm pretul forarii si cantitatea extrasa dintr-un singur put. Singurul lucru pe care OPEC a reusit sa-l faca cu miscarea asta e sa puna pe butuci economia Ruseasca, sa opreasca deschiderea exploatarii de tarr sands din Canada, dar mai ales sa puna piedici Iran-ului a carui tehnologhie de extractie a petrolului este foarte, foarte veche.
Dupa cum evolueaza negocierile cu Iran-ul si sanctiunile USA asupra lor cam asta le ramane singura solutie pentru a le limita influenta in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord pana ce vor pica negocierile, ceea ce va duce la un conflict in zona, cel mai probabil.
Dupa cum evolueaza negocierile cu Iran-ul si sanctiunile USA asupra lor cam asta le ramane singura solutie pentru a le limita influenta in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord pana ce vor pica negocierile, ceea ce va duce la un conflict in zona, cel mai probabil.
- DarthZombie
- Dremora Lord
CTP felicita acum 25 de ani pe marii plantatori de panselute pentru modul brav in care apara societatea romaneasca cu abilitatile lor de gradinarit, asa ca nu pun mare pret pe ce spune el in privinta drepturilor sociale si cam orice altceva ca sa fiu sincer.

Asta e cu atat mai ironic cu cat Telegraph vine si tine predici moraliste despre cum ar trebui altii sa priveasca evenimentele de azi.
@Moldovan Claudiu: redactorul-sef avea protectie din partea politiei din 2006. Astia care i-au atacat azi au venit super bine pregatiti, de la echipament, pana la chestii gen au venit fix in ziua si ora saptamanii in care redactia avea intalnirea saptamanala, au omorat redactorii si desenatorii cei mai importanti si toate cele. Si nu, "si-au cautat-o" nu e un argument, pentru ca e complet anormal sa omori oameni pentru ca te-au deranjat cu glumele lor, mai ales cand vin din partea unei publicatii umoristice. Umorul nu trebuie sa fie cuminte si castrat, pentru ca o buna parte din farmecul sau tocmai in potentiala sa aciditate consta.
@Cata: Yep, uitasem sa mentionez dezastrul economic prin care trece acum Rusia gratie a plonjarii preturilor la petrol si gaze. O sa fie foarte interesant ce se va intampla in urmatorul an - an si ceva imho

Asta e cu atat mai ironic cu cat Telegraph vine si tine predici moraliste despre cum ar trebui altii sa priveasca evenimentele de azi.
@Moldovan Claudiu: redactorul-sef avea protectie din partea politiei din 2006. Astia care i-au atacat azi au venit super bine pregatiti, de la echipament, pana la chestii gen au venit fix in ziua si ora saptamanii in care redactia avea intalnirea saptamanala, au omorat redactorii si desenatorii cei mai importanti si toate cele. Si nu, "si-au cautat-o" nu e un argument, pentru ca e complet anormal sa omori oameni pentru ca te-au deranjat cu glumele lor, mai ales cand vin din partea unei publicatii umoristice. Umorul nu trebuie sa fie cuminte si castrat, pentru ca o buna parte din farmecul sau tocmai in potentiala sa aciditate consta.
@Cata: Yep, uitasem sa mentionez dezastrul economic prin care trece acum Rusia gratie a plonjarii preturilor la petrol si gaze. O sa fie foarte interesant ce se va intampla in urmatorul an - an si ceva imho
Eu zic sa intrati cu picioarele intrun lighen cu apa rece si sa va ganditi la urmatorul lucru: Care este definitia libertatii? DEX: Posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință. Asta e adevarul absolut?
Bunicu mi-a dat la 10 ani, imediat dupa Revoluție urmatoarea definitie a libertatii pe care o consider optima: posibilitatea de a actiona dupa propia vointa sau dorinta atata timp cat nu-i deranjezi pe cei din jur. Adica atata timp cat nu ingradesti libertatea celui din jur.
Si toti oamenii au (sau ar trebui sa aiba un crez). Pentru unii e libertatea presei, libertatea de exprimare, pentru altii e Profetul. Si din lunga istorie a umanitatii ar trebui sa fi invatat deja ca atunci cand te atingi de crezul unui om, indiferent care ar fi el, se poate ajunge la razboi.
Repet, nimic nu justifica ce s-a intamplat, nu justifica baia de sange. Numai ca o sa sufere si oameni nevinovati. Deja in Germania au avut loc proteste anti-Islam (nu antiteroriste). Cat va mai dura sa iasa lumea in strada si in alte locuri?
Dar sa nu ne ascundem in spatele libertatii, mai ales cand aplicam reguli diferite pentru persoane diferite. Adica nu ai voie sa porti insemne naziste (pentru ca reprezinta un subiect sensibil din istoria Europei), dar ai voie sa iei la misto subiecte sensibile pentru altii. Ipocrizie ieftina.
Bunicu mi-a dat la 10 ani, imediat dupa Revoluție urmatoarea definitie a libertatii pe care o consider optima: posibilitatea de a actiona dupa propia vointa sau dorinta atata timp cat nu-i deranjezi pe cei din jur. Adica atata timp cat nu ingradesti libertatea celui din jur.
Si toti oamenii au (sau ar trebui sa aiba un crez). Pentru unii e libertatea presei, libertatea de exprimare, pentru altii e Profetul. Si din lunga istorie a umanitatii ar trebui sa fi invatat deja ca atunci cand te atingi de crezul unui om, indiferent care ar fi el, se poate ajunge la razboi.
Repet, nimic nu justifica ce s-a intamplat, nu justifica baia de sange. Numai ca o sa sufere si oameni nevinovati. Deja in Germania au avut loc proteste anti-Islam (nu antiteroriste). Cat va mai dura sa iasa lumea in strada si in alte locuri?
Dar sa nu ne ascundem in spatele libertatii, mai ales cand aplicam reguli diferite pentru persoane diferite. Adica nu ai voie sa porti insemne naziste (pentru ca reprezinta un subiect sensibil din istoria Europei), dar ai voie sa iei la misto subiecte sensibile pentru altii. Ipocrizie ieftina.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Dar aia au luat peste picior toate simbolurile religioase care le-au stat la indemana, sa nu uitam ca publicatia a inceput ca una de stanga cu un pronuntat mesaj anti-religios. Asa ca nu e ca si cum se luau doar de o religie anume. Problema e ca astia care au participat la atentat sunt oameni crescuti (si poate chiar si nascuti) intr-o tara in care libertatea de exprimare (chiar si la modul extrem) e un drept fundamental in timp ce ei il contesta. Eu am mai spus pe aici, nu sunt anti-imigrare si nu am nimic cu nici un grup etnic/confesional, dar daca nu iti convine cum stau lucrurile in tara aia, te poti intoarce de unde ai venit, acolo unde societatea are valorile pe care ti le doresti atat de tare. Nu veni sa iti impui tu viziunea asupra libertatilor individuale, ca autohtonii automat ti se vor pune contra. Iar acum francezii sunt mai mult decat inflamati de situatia asta, imi pare extrem de rau de musulmanii normali la cap care locuiesc in Franta, ca acuma traiesc un adevarat calvar din cauza a ce s-a intamplat.
@darkzombie
tu uiti ca traim intr-o lume in care mai nimic nu e normal
aveau libertata sa nu caricaturizeze un simbol religios? aveau - uite astea sunt consecintele cand dai apa la moara tampitilor
parca suedez e ala ce nu doarme 2 nopti in acelasi pat, dintr-o tampenie similara
probabil a vent timpul ca Europa sa se trezeasca dracului odata si sa realizeze ca balta asta care ne desparte nu ne face invincibili
trebuie sa mai moara nush-cati, ca in sfarsit sa ne vedem dracului de treaba noastra?!
tu uiti ca traim intr-o lume in care mai nimic nu e normal
aveau libertata sa nu caricaturizeze un simbol religios? aveau - uite astea sunt consecintele cand dai apa la moara tampitilor
parca suedez e ala ce nu doarme 2 nopti in acelasi pat, dintr-o tampenie similara
probabil a vent timpul ca Europa sa se trezeasca dracului odata si sa realizeze ca balta asta care ne desparte nu ne face invincibili
trebuie sa mai moara nush-cati, ca in sfarsit sa ne vedem dracului de treaba noastra?!
Last edited by zme-ul on 8 Jan 2015, 00:20, edited 1 time in total.
@Zombie. Ba da si-au cautat-o pentru ca au stiut ca au de-a face cu niste dementi si au continuat sa ii "zgandare cu batul prin gard" desi astia erau deja turbati. Repet, ne raportam la niste oameni nebuni, fanatici, dezaxati. Degeaba vii tu sa imi spui ca nu e normal sa omori oameni pentru glumele lor si alte alea. Aici nu vorbin de oameni normali. Ei prin acele desene iritau in mod repetat niste indivizi care nu erau in toate mintile. Si ei au stiut asta si au continuat parca impotriva oricarui instinct de conservare care iti spune sa te opresti ca pana la urma o patesti.
LE intre timp a mai postat si Zmeul in aceeasi idee. Subscriu si la ce a spus el.
LE intre timp a mai postat si Zmeul in aceeasi idee. Subscriu si la ce a spus el.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Stii, chestia asta cu "este dreptul meu la libera exprimare si n-ai cum sa ma opresti de la a ma bucura de el" este foarte misto. La fel de misto ca faza aia in care Xsulescu tasneste din eter pe trecerea de pietoni, cu sau fara verde la semafor, cu sau fara asigurare, cu sau fara trafic, cu sau fara creier. De ce face Xsulescu chestia asta? Pentru ca LEGEA ESTE DE PARTEA LUI. Si asta este tot ce conteaza. Adica daca se intampla si este calcat/izbit si omorat de o masina in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni, este vina CELORLATI si nu a lui. Misto epitaf, nu? "He died, BUT HE WAS RIGHT!". Sau varianta romaneasca, "a murit cu dreptatea-n mana".
Indivizii care au murit nu meritau asta. Insa tind sa cred ca cei mai multi dintre ei nu aveau o durere nici macar in bascheti de faptul ca ceea ce fac ei aduce insulta altora. Si ca prin asta se pun in pericol real. Nu amenintari la Al Jazira TV despre rahaturi care se intampla in alte tari. Intr-un fel, parca este "This War of Mine" - auzi mereu ce naspa este cu teroristii si cu fanaticii si cu atentatele sinucigase, dar refuzi sa crezi ca asta ti se poate intampla si tie; "rahaturile" astea se intampla doar foarte departe, la altii, in lumea a treia, nu mie!
Asa cum zicea si oldsnake, libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea altuia.
Edit: Iti zic eu ce propun, Mahdi. Decenta. Vrei sa faci caricaturi cu tematica islamica? Atunci macar fa chestia asta la nivel de nisa. Mai pe blat. Accesibila pentru cei care stiu sa "aprecieze" aceasta arta rafinata a caricaturilor, dar sub radarul majoritatii. Asa cum erau comic-urile in vechi. Sau casetele cu muzica rock.
Indivizii care au murit nu meritau asta. Insa tind sa cred ca cei mai multi dintre ei nu aveau o durere nici macar in bascheti de faptul ca ceea ce fac ei aduce insulta altora. Si ca prin asta se pun in pericol real. Nu amenintari la Al Jazira TV despre rahaturi care se intampla in alte tari. Intr-un fel, parca este "This War of Mine" - auzi mereu ce naspa este cu teroristii si cu fanaticii si cu atentatele sinucigase, dar refuzi sa crezi ca asta ti se poate intampla si tie; "rahaturile" astea se intampla doar foarte departe, la altii, in lumea a treia, nu mie!
Asa cum zicea si oldsnake, libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea altuia.
Edit: Iti zic eu ce propun, Mahdi. Decenta. Vrei sa faci caricaturi cu tematica islamica? Atunci macar fa chestia asta la nivel de nisa. Mai pe blat. Accesibila pentru cei care stiu sa "aprecieze" aceasta arta rafinata a caricaturilor, dar sub radarul majoritatii. Asa cum erau comic-urile in vechi. Sau casetele cu muzica rock.
Last edited by McWilliams on 8 Jan 2015, 00:35, edited 1 time in total.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...