I'm good on them. Adica prind cerintele recomandate, nu doar cele minime. Era marele semn de intrebare la preorder pentru joc - daca il cumpar doar pentru a-l tine in rama sau daca chiar o sa-l si joc.
Oh, din experientele trecute, W1 si W2, ce zic ei ca ar fi recomandat merge undeva la cerinte minime. In special pe partea de placa video si de ram. Si, personal, ma astept la o lansare similara precedentelor doua jocuri - adica un joc greoi, prost optimizat si necizelat pe parte tehnica. Care se va repara destul de repede, o data ce se "testeaza" pe viu de catre cumparatori. Sunt optiuni la W2, de ex, care imi injumatatesc parametrii de functionare doar prin cresterea unui nivel (sa zicem de la normal la high, sau de la high la very high/ultra). Si ma refer de la un 60 fps la 30-35 doar privind inainte; cand incepi sa rotesti camera, deja zici ca aduna imaginea in stil tetris, la ce framerate coboara.
Nu știu de unde le scoateți frățieTM. Nu există comparație între W1 și W2 din punct de vedere tehnic. Witcher 2 avea niște chichițe care nenoroceau performanța dar fără ele jocul rula exemplar. Dar na, nu m-aș mira să mai fie pe aici persoane care nu au habar ce au prin calculator și se miră că scade FPS-ul când crește cu un singur nivel AA-ul sau cine știe ce alte opțiuni. Eu aveam sub cerințele minime la Witcher 2, cu excepția plăcii video, iar jocul a mers bine mersi, chiar mi s-a părut exemplar pe partea tehnică încă de la lansare. Pentru că na, m-a dus capul să-mi fixez și eu căcaturile alea apropiat de maxim dar fără să-mi omor PC-ul acolo unde săracul nu putea.
La polul opus, poți lua orice sistem de azi, să pui primul Witcher pe el și să vezi cum în multe locuri te uiți la poze pentru că 25 de FPS-uri. Na, Aurora engine.
Despre cerințe, facepalm cât cuprinde, știu că n-are rost să mă mai obosesc dar dați și voi un Google acolo să vedeți că procesoarele minime se contrazic, faptul că scrie i7 la recomandate e o tâmpenie cruntă și așa mai departe. I don't even, Stan și Bran pe forum azi, ffs.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
TG, cand a aparut W1, adica 2007, capacitatea mea de a umbla la setari se rezuma la "auto-detect best configuration" (sau ce exprimare avea caseta respectiva, dar intelegi unde bat). Comp-ul era altul, e drept, iar singura chestie mai de doamne-ajuta la el era procesorul. Nu RAM-ul, nu placa video. Alea cred ca se frecau de limita minima. In schimb, EE-ul mi-a facut jocul W1 chiar placut la butonat.
La W2, sa zicem ca m-am mai spalat pe fata si m-am mai tuns. Si stiam ce fac optiunile. Iar unde nu stiam, ma bazam pe explicatiile din GeForce Experience (asta mai tarziu fata de lansare, insa ma refer la capacitatea de a intelege ce face fiecare optiune din categoria "graphics"). La lansare, mergand iarasi pe "auto-detect", jocul a mers destul de prost. Si zic asta fiind fanboy declarat al seriei de jocuri. Dupa ce au mai... frecat nitel la el, pe acelasi auto-detect a mers mai bine (doar patches). La EE, mergea chiar brici. Abia atunci m-am incumetat sa crank it up si sa aleg ultra peste tot (inclusiv la chestii care erau moartea PC-ului, gen ubersampling, shadow quality, SSOA etc.). Supriza, fara sa fi schimbat configuratia si fara sa fi facut vreun tweak in mod constient, jocul imi mergea la fel de bine ca W2 la lansare, cu optiuni mai slabe atunci.
Sunt primul care recunoaste ca, la cele mai multe jocuri, merg pe varianta "normal/standard" la optiunile grafice. Daca simt ca se misca foarte fluid, incerc metoda trial&error pentru a vedea ce slider-e pot trage mai spre dreapta fara sa fac din joc slideshow. Crede-ma, insa, ca nu AA-ul activat la Nshpe x a fost problema la Witcher 2.
Cat despre cerinte, ma limitez la a zice ca habar nu am de corelarea dintre componentele unui PC altfel decat un nivel minimalist astfel incat sa observ ca, la cerintele unui joc, placa grafica ceruta este cu mult peste ce pot sustine cerintele minime pentru alte componente. Efectiv iau de bun ce declara creatorul jocului. Guilty of being dumb, I guess.
Deci sunt 600mhz sub recomandate la procesor, in rest am dublu. Ce-o vrea jocul cu procesorul...? Suspectez un engine prost optimizat. Asta, sau briz brizuri ca blana spalata cu sampon a lupilor ( https://www.youtube.com/watch?v=EdagKLWBrz8#t=15 ) care ar fi trebuit sa ruleze pe GPU, da ce stiu eu.
“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
- Albert Einstein
Polistiren » Fri Jan 09, 2015 6:06 pm wrote:Deci sunt 600mhz sub recomandate la procesor, in rest am dublu. Ce-o vrea jocul cu procesorul...? Suspectez un engine prost optimizat. Asta, sau briz brizuri ca blana spalata cu sampon a lupilor ( https://www.youtube.com/watch?v=EdagKLWBrz8#t=15 ) care ar fi trebuit sa ruleze pe GPU, da ce stiu eu.
E open-world, deci e normal sa ceara procesor.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Waw. Sistemul meu de gaming are vreo 3 ani vechime si inca e in parametrii pe care-i recomanda astia. Damn I'm good. Nu mi-a placut niciodata witcher insa, mi s-a parut extrem de plictisitor.
PC recommended specs will be able to run the game on 30 or 60 frames per second? I think, we'll stick with 30 FPS. We're not going to stop working on performance until the very end, it's crucial matter to us, there are different PCs with different specs. Programmers insisted on avoiding tricking the players by lowering predicted specs. As I mentioned before, It can only get better.