Alegere carcasa

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
RaptoR
Mad Scientist

Alegere carcasa

Post by RaptoR »

O sa fiu cat pot de scurt. Vreau o carcasa cu un airflow bun, de dimensiuni medii. Greutatea nu ma intereseaza atat de mult. Desi pe ultimul loc, as dori sa fie si atractiva. Nu vreau zorzonele, insa nici o cutie neagra fara nimic pe ea nu ma atrage.
Bugetul ar fi undeva pana in 80 de euro, deci o solutie de buget. Nu vad sensul in a da mai mult de atat pe o carcasa.
Singura care mi s-ar incadra in gusturi dupa vreo 2 ore de cautat aiurea pe net ar fi Zalman Z11 Plus. Am citit foarte multe lucruri bune despre ea. Ce ma atrage foarte mult este faptul ca vine cu 5 ventilatoare Zalman si loc pentru inca 2 pe care le am deja. Practic e un chilipir daca te gandesti cat costa doar ventilatoarele. Am gasit-o pe un site aici la 65 de euro plus transporturi, plus inca vreo 8 euro un adaptor pentru a conecta mai multe ventilatoare la acelasi port de pe placa de baza.

Si ca tot veni vorba, risc sa ard ceva daca in acelasi socket pun vreo 4 ventilatoare? Stiu ca o solutie ar fi conectate prin molex direct la sursa dar sunt genul de om care pune pret destul de mare pe galagia care iese din unitate si nu as vrea sa fie turate la maxim atunci cand nu am nevoie, iar pe un fan controller nu as da banii
zme-ul

Re: Alegere carcasa

Post by zme-ul »

verifica manualul si vezi cati amperi suporta pe canal
de obicei consumul maxim pe headerele de ventilatoare e de 1A - daca ai 4 vent de 0.25A, e la limita
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Intr-un final am pus 3 ventilatoare direct pe sursa, iar din cele 3 ramase am bagat 2 prin splitter intr-un port iar 1 in celalalt port. Sunt ok de moment, mai am de montat unu dar maine.
Am stat 2 ore la cable management. Sa-l ia dracu pe ala care a pus mufa pentru USB 3.0 de pe placa de baza tocmai in partea din spate. Am scos absolut toate cablurile (sata, butoanele, mufa de la sursa, etc) ca un boss prin laterl de abia se vad dar am un cablu mare gros care trece peste toata placa de baza. Cred ca ma lipsesc de USB 3.0 si-l scot.

In alta ordine de idei, in idle am la procesor 29 de grade iar in full load nu sare de 53 in conditiile in care inante statea in 37 in idle si reusea sa urce pana la aproape 70 in full load. Incredibil ce pot face niste ventilatoare puse cu cap, o carcasa mare si cable management. Eram toma necredinciosul pana acum :)
Maine iau niste pasta sa o schimb si la proc si la GPU, poate mai castig cateva grade in asteptarea lui GTA5
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

RaptoR » Wed Jan 14, 2015 12:17 am wrote: In alta ordine de idei, in idle am la procesor 29 de grade iar in full load nu sare de 53 in conditiile in care inante statea in 37 in idle si reusea sa urce pana la aproape 70 in full load. Incredibil ce pot face niste ventilatoare puse cu cap, o carcasa mare si cable management. Eram toma necredinciosul pana acum :)
:D

Tin minte discutia de acum ceva timp in care erai de parere ca astea sunt in mare parte mofturi. Sa-ti traiasca investitia oricum, dar n-am inteles daca ti-ai luat si carcasa noua sau doar ai adaugat ventilatoare si ai facut cable management in aia veche.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Mi-am luat carcasa noua. Inainte aveam un coi de carcasa de abia imi intra placa de baza in ea. Placa video (un 7850) abia intra, mai ramanea aprox 2 mm intre ea si sursa (care era in fata). Cable management era inexistent, nu puteam trece niciun cablu prin spatele placii de baza.
Acum am Zalman Z11 Plus. Inca mai am de pus o pasta buna pe proc si gpu, sa vad ce mai castig si acolo, eventual inca 2 ventilatoare mari, lente, care sa miste si mai bine aerul

Si da, eram de parere ca sunt mofturi; m-am schimbat la 180 de grade. Asta deoarece pana acum am avut procesoare cu ventilatoare excelente care nu aveau nevoie de un flux de aer astfel ca lasam unitatea cu capacul lasat. Nu inteleg de ce fx 8350-ul vine cu un cooler atat de prost. L-am schimbat imediat cu un cooler master dar nici asta nu face cine stie ce intr-o carcasa mica fara flux de aer. In asta noua face minuni.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Și eu vreau să-mi schimb carcasa și tot cam în bugetul ăsta. Citesc pe-aici, sună bine, RaptoR finally growing up etc, dau un search să văd ce-i cu Zalamanu Z11 Plus ăs- OH GOD KILL IT WITH FIRE! Hotărâtă treabă, simțul estetic a lui RaptoR nu e deloc pe placul meu. :)
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

Aștept cu nerăbdare ca RaptoR să pună o poză în care să văd la un loc tastatura, mouse-ul și carcasa.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

TG » Thu Jan 15, 2015 5:37 pm wrote:Și eu vreau să-mi schimb carcasa și tot cam în bugetul ăsta. Citesc pe-aici, sună bine, RaptoR finally growing up etc, dau un search să văd ce-i cu Zalamanu Z11 Plus ăs- OH GOD KILL IT WITH FIRE! Hotărâtă treabă, simțul estetic a lui RaptoR nu e deloc pe placul meu. :)
:lol: am dat si eu un search. ugh...pun aici poza sa scutesc pe altii de cautari si sa sochez pe...unii. ca celelalate bucati de hardware detinute de raptor arata ca rezultatul unor experimente genetice

Image
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

2 years later.. haters still hate :)
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

And still wait the pics.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
laur3ntziu00
Headless Kamikaze

Post by laur3ntziu00 »

Nu știu de ce nu le place haterilor de mai sus, dar mie unul îmi place cum arată, în plus se potrivește cu tastatura și mouse-ul tău :)). S-o stăpânești sănătos și fie ca zgârieturile să stea departe de ea!
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Gusturile nu se discuta. Daca iti place tie Raptor s-o stapanesti sanatos.
Personal si eu prefer ceva mai sobru si fara prea multe muchii si briz-briz-uri. Gen cum sunt alea de la Antec. Acelasi lucru se aplica si la periferice.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Vezi ca ai pus unitatea pe tastatura si ai rupt-o-n doua, Raptor.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Image
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Daca te trezesti noaptea sa te pisi cand aprinzi lumina si dai de unitatea si tastatura lui Raptor faci infarct sigur.

Chestii ca tastatura si unitatea lui Raptor impuscam in Gorky 17.
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Ma simt impacat ca alaturi de atacul terorist din franta perifecele mele sunt celalalt lucru care ii aduce impreuna pe ola si zombie. Ma simt ca un Mircea Radu al forumului.

Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Perifericele tale ar aduce si pacea dintre Israel si Palestina daca te-ai stradui un pic mai mult
RaptoR
Mad Scientist

Post by RaptoR »

Ai un fisier notepad cu glumele astea din care mai dai copy paste din cand in cand sau iti vin pe loc?
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Well fuck me, ieri mai era pe stoc Cooler Master 690 la PcGarage. Era la ofertă, -40%, azi de dimineața era, până am pus banii pe card și am ajuns acasă a dispărut oferta. :( Nu știu de ce n-am avut inspirația să comand ramburs.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Post Reply

Return to “Software & Internet”