Witcher 3

Discuții axate pe jocurile RPG.
mahri726
Headcrab

Re: Witcher 3

Post by mahri726 »

[quote="McWilliams » 1 Nov 2014, 23:58"]Mi se pare ca barba lui Geralt este de mare rahat. Sper ca exista barbier/frizer in W3 cu optiuni si pentru barba, nu doar pentru tigva.[/quote
phpBB [media]
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Am primit raspunsul, in mod ironic, la vreo 2 zile de cand am mancat o cana consistenta din borsul acela. Daca taceam...
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

Angra Maynu
Zergling

Post by Angra Maynu »

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=992045

- there are many different types of additional weapons that you can pick up. What's interesting, you need a higher level in order to be able to use it

- weapons (including swords) will not last forever and can be destroyed if used too much. You need to regularly pay a visit to a craftsman to maintain it

- HUD is very customizable. There are several options available, including turning off minimap and all sorts of notifications if you so desire

- all graphical settings are present in in-game menu

- enemies will parry crossbow's bolts with a shields

- skill tree is really massive. There are 5 trees (according to witchersite there was 4, so I'm not sure who is closer to the truth), each has 5 tiers and each tier contains 5 skills. Every skill has 3 or 4 levels to unlock. Even though later Geralt will gain more skill points per level it's still will be impossible to unlock all of it

- after unlocking the skill it needs to be activated. You do that by putting it into separate tree, which contains a limited number of slots (it will increase with character's progress). Activated skills affects Geralt's fighting style. Activating set of skills from the same category will increase it's effects. It adds another layer to preparations and tactical planning, as you have to choose an appropriate set of active skills depending on what kind of opponent you going to face (for example, if you going to fight with heavily armored knights, you can activate Igni upgrade that allows you to melt armors)

- there are also four slots for mutagens, which also affects your abilities

- temporary companions are quite helpful and even use different fighting styles. For example, one woman that accompany them waited for a right moment while enemies were focused on Geralt to backstab them for massive damage

- game is pretty difficult, as you can die even on easy if you're not careful

- some details about dynamic weather: there will be snow, different phases of day/night, different stages of cloudiness, storms, a few types of rain and even a morning mist

- enemy AI is really good. Wolves and bandits spread to cut off all of Geralt's escape routes. If you kill their respective leaders, they end up completely disorganized. One enemy can use himself as a living bait to give the rest of his squad a chance to put Geralt in a corner If you set up a trap or Yrden sign in front of the enemy, he will avoid it

- NPC's models are very diverse and interior of every hut looks different, so there will be no feeling of deja vu
zme-ul

Post by zme-ul »

degradatul sabiilor e o mecanica tampita

si chestia cu skillurile .. ce mama masii!? Geralt e lovit brusc de apoplexie si uita ca a upgradat igni - care e scopul? adica altul in care CDP ita da un pumn peste nas, "joci cum vreau eu!"
TG
Cyberdemon

Post by TG »

N-ai de unde să știi care e scopul fără să joci întâi și să vezi cum funcționează combat-ul. Ideea pare să fie limitarea spiralei obișnuite din RPG-uri, când de la jumătate încolo rupi tot. Pare mai old school așa, nu poți exploata la fel de ușor ca în W2 semnele. De jucat cum vor ei... asta faci în orice joc, lol.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
zme-ul

Post by zme-ul »

TG » 15 Feb 2015, 19:35 wrote:De jucat cum vor ei... asta faci în orice joc, lol.
not exactly

n-ar fi prima data cand jucatorii fac ceva nou, descopera noi metode, etc
"their toys, but my playground" - si alta e cand CDP vine si-ti ia jucariile pentru ca .. reasons
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Singurul joc in care nu m-a deranjat equipment durability a fost Diablo, pentru ca repair-ul facea parte din rutina town <-> dungeon. Momentele in care te intorci din drum ca ai uitat sa-ti repari ceva sunt naspa.

That being said, preordered. I hope I'll be pleasantly surprised :D
TG
Cyberdemon

Post by TG »

zme-ul » 15 Feb 2015, 23:18 wrote:
TG » 15 Feb 2015, 19:35 wrote:
n-ar fi prima data cand jucatorii fac ceva nou, descopera noi metode, etc
"their toys, but my playground" - si alta e cand CDP vine si-ti ia jucariile pentru ca .. reasons
Nu în ce privește mecanicile de joc, cum se deblochează și cum folosești skill-urile e ceva obligatoriu pe care nu-l poți aborda altfel, era cum voiau ei și în W2 sau W1, nu există playground aici. E ca și cum ai vrea să faci level up mai devreme sau mai târziu (cost wise) sau să scoți cooldown-urile cum ai chef, nu are de ce să țină de tine treaba asta. Nu-ți ia nimeni jucăriile pentru că nu le ai in the first place.

Acum, nu zic, poate să fie o idee proastă, asta rămâne de văzut.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
zme-ul

Post by zme-ul »

o sa se intample la fel ca in DA: I unde NPCurile puteau folosi absolut toate skillurile invatate, mai putin tu, fiind limitat la 10
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Hmm....
Am impresia ca vor sa faca ceva in genul lui Witcher 1 unde trebuia sa selectezi stilul de lupta in functie de tipul de adversar intalnit, heavy armored, light armor, group. Aici, pentru a pastra, "acel aspect tactic" se pare ca vor sa te puna sa iti alegi abilitatile in functie de encounter. Sper sa faca ceva sa mai diversifice combatul pentru ca in Witcher 2 e destul de nasol.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Actually, mie mi s-a parut foarte ok in W2, trebuia insa sa ai rabdare ca sa-l stapanesti cum trebuie, timings and all. :) Ajuta daca jucai jocul inainte sa aiba sectiunea introductiva si mureai de cateva zeci de ori, atunci iti dadeai mai usor seama ca nu faci ceva bine si mai analizai problema, lol.

Problema erau semnele incredibil de OP de la jumatea jocului incolo, erau practic cheat-uri pe care trebuia sa le evit in mod constient.

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Actually, mie mi s-a parut foarte ok in W2, trebuia insa sa ai rabdare ca sa-l stapanesti cum trebuie, timings and all. :)
Nici eu initial nu m-am plans si m-am adaptat la el... dar dupa ce mi-am lasat rotitele sa se invarteasca un pic in directia "game design", nu mi-a luat mult sa realizez ca modus operandi la care te obliga jocul era artificial ca toti dracii. Si in acelasi timp penibil de "broken". Quen, atac, roll, roll, roll, atack, quen...

Era antrenant si te stimula degetele si nervii, sa fii pe priza pt o deschidere? Da.
Se pupa cu ce ar trebui sa fie lupta cu sabia de Witcher? Nu.

- after unlocking the skill it needs to be activated. You do that by putting it into separate tree, which contains a limited number of slots (it will increase with character's progress). Activated skills affects Geralt's fighting style. Activating set of skills from the same category will increase it's effects. It adds another layer to preparations and tactical planning, as you have to choose an appropriate set of active skills depending on what kind of opponent you going to face (for example, if you going to fight with heavily armored knights, you can activate Igni upgrade that allows you to melt armors)
Decizie... interesanta. Daca te lasa sa iti schimbi setul de skilluri in timpul luptei, s-ar putea sa nu fie atat de mare bai, daca nu e de porc, la fel ca si potiunile in TW2 (aici ai invers fata de materialul sursa - respecta lore-ul? Da. E mecanica de gameplay buna? Nu)
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da și nu, dacă alegeai alte căi cu skill-urile puteai evita complet quen, atac, roll, roll, era unul dintre meritele jocului. Dar da, ceva mai puțin... ”jumpy”, probabil că ar fi fost mai imersiv*. Cu poțiunile nu prea sunt de acord, mi s-a părut o mecanică de joc foarte bună pentru că evita potion spam-ul atât de comun în RPG-uri, și o făcea printr-o metodă lore friendly.

*Însă, dacă o luăm tot lore wise, lupta cu sabia era p. much exact ce ar trebui să fie în Witcher.

Sigur, acum depinde și ce înțelegem prin mecanici de joc proaste, semnele erau o mecanică proastă de joc pentru că de-acolo veneau de fapt toate problemele. Vs inamici izolați dar foarte puternici erai invincibil cu Yrden, iar vs. grupuri cu Quen. Dacă nu foloseai însă semne jocul devenea puțin altfel și era mișto să folosești diferite item-uri și poțiuni ca să lupți, în loc de dodge spam care oricum nu era foarte facil pentru că pe ultimul nivel de dificultate erai mort dintr-o lovitură.

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Cu poțiunile nu prea sunt de acord, mi s-a părut o mecanică de joc foarte bună pentru că evita potion spam-ul atât de comun în RPG-uri, și o făcea printr-o metodă lore friendly
Zau?! Te duci sa te intalnesti cu Iorveth si apoi fara pic de moment de respiro ajungi nas in nas cu Letho.
Moment in care incepi sa iti blestemi zilele ca nu ai macar un Swallow sau un Tawny Owl sau ceva la activ. Asta in conditiile in care pe Dark (cel putin) Letho te cam 2-shottuieste.

Si sunt destul de sigur ca nu e singura lupta importanta (boss fight? presupun ca se incadreaza definitiei) care nu e suficient de bine "anuntata". Chiar ieri (am luat din nou jocul de la capat cu FCR) am uitat ca lupta cu Kayran era scriptata sa inceapa cand te apropii de ultimul ledge, nu cand il sari si ajungi in mlastina propriu-zisa.
Da-i cu sudalme, da-i cu reload si baga mongoose si echipeaza Kayran Trap.

Si sunt destul de sigur ca mai erau si alte lupte de genul scriptate de-amboulea, de n-aveai cum sa intuiesti iegzact cand urmeaza.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Complet de acord, dar aia nu e vina poțiunilor ca mecanică de joc, ci a modului în care au fost gândite confruntările. De altfel, luptele cu bosii sunt cele mai proaste momente din joc. Lupta cu Letho e ok doar dacă nu folosești semne, altfel Yrden îl face varză de zici că e ultimul prost.

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

In principiu, in Witcher 2 mecanica jocului dpdv al luptelor se simtea vs pulime. Ca erau garzi, ca erau banditi, ca erau monstrii - pulime sa fie. Acolo puteai improviza, puteai fi inventiv, puteai sa faci congo-line catre capcane, puteai fugi si reveni, puteai amalgama grupuri de inamici si/sau aliati ca sa isi imparta castane reciproc etc.

vs "epic monsters/characters", era mai degraba un fel de mastu... cu mana altuia: QTEs, scripted actions & reactions, no more than two ways to get it right. Era partea in care trebuia sa te simti barbat pentru cat de Jackie Chan esti; toate orele alea petrecute farmand loot&exp se transpun in cat de precis infingi sabia in omusorul dragonului. Luptele erau obligatorii dpdv al povestii si al progresiei actiunii, insa la fel de bine puteau sa iti ofere la vizionat un mp4 de cateva minute. Si cum la nivel general al jocului, luptele alea - oricat de mult hype si de mult build-up le-ar fi facut - nu depasesc 5% la din joc, si asta cu maxima indulgenta, ar fi incorect sa judeci mecanica de joc drept gresita pentru cateva zeci de minute din tot jocul.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Tocmai am terminat din nou TW2, pe Roche's Path, de data asta am incercat si eu FCR mod, sa vad what all the fuss is about...

Am de gand sa termin jocul iar, mergand pe Iorveth's Path a 2-a oara (sa am salvari pe amandoua path-urile pt TW3). De data asta fara mod.

Interesant la inceput, am inteles ce a vrut tipul sa faca, dar... la un moment dat devine enervant. De ex sa spammezi Fast sau Heavy Attacks pe un prapadit vai de capul lui si sa nu reusesti sa-l dai jos pt ca cumva ala reuseste sa se apere in fata atacurilor furibunde ale unui Witcher maxat pe Swordsmanship... asta pana ii dai un Aard in mufa si il pici. Din pacate, din punctul meu de vedere, Aard a devenit noul Quen - the fix 'em all Sign.

A da, si modificarile facute la armuri & whatnot... nu m-am mai apucat de seturi, pt ca am vrut sa strang 10k oreni (woo-hoo, I'm an achievement whore) dar stiam ca dai si de chestii faine care nu-s set items.... sanchi, noroc cu diagrama de Caerme luata de la Bas of Bran Ard si cu un Silver Sword Unique (uitat numele) care si-au facut cat de cat treaba dar in rest am ramas cu aceeasi Hard Leather Armor de pe Act 1 (sau inceputul la Act 2).

Nu stiu, overall are niste idei faine, dar trebuie cizelate bine de tot daca vor sa mearga pe genul asta de combat in TW3 (cum am inteles ca e cazul, correct me if I'm wrong)

P.S.: Nu va bagati in lupta cu Illusionistul din "From A Bygone Era". Nu are sens. O ora mai tarziu dupa care imi venea sa mananc tastatura si mouse-ul (si pe level designerul cretin care a avut grija sa umple camaruta aia de coliziuni invizibile) am renuntat si am mers pe reward-ul de respec. O fi fost armura mea de vina or IDK, dar eram 2-hit kill de la fireballuri.
Inainte te mai salva Quen-ul. Acuma pur si simplu n-ai nici o sansa. Si asta cu tot cu spam-at Igni/Aard la inceput de lupta sa ai o sansa sa ii opresti primul fireball (pt ca nu apuci sa parezi cu Quenul din pana te loveste ala prima oara). Dar avand in vedere ca in rest spameaza la fiecare 2 secunde + 2 Gargoyle care au un attack pattern dubios (si mai si lovesc sanatos...) chiar nu mi se pare "doable". Pe Dark Mode, evident.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Acolo iti si spune ca trebuie sa joci ascunselea dupa pilonii din colturile camerei pentru a evita focul si para. A fost unul din lucrurile frustrante in W3 - in afara de a-l bate mano a mano pe "easy", pentru alte dificultati trebuie sa trisezi cu LoS-ul inamic. Este drept, chiar si asa, tot trebuie sa termini 2 minions + 2-3 bucati in combo pe Illusionist in cateva secunde, inainte sa ajungi iar sa te adapostesti la umbra pilonului. Deci tot trebuie ceva coordonare.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Coordonarea aia n-ar fi atat de data dracului... daca nu ar fi, dupa cum am mentionat, coliziunile invizibile care te blocheaza fix cand ti-e lumea mai draga.

Da, tin minte ca pe W2 normal m-am folosit de coloane (parca). Cu mod-ul nu prea mi-a mers.
Tbh, nu mai tin minte daca mod-ul cumva schimba si raza fireball-ului cu care da nenorocitul ala, dar stiu sigur ca iti detecteaza "coliziunea" de la mama naibii (cel putin 1 metru in spatele tau) si te trezesti cu juma de viata lipsa + un eventual stun pe moment, dupa care sar dracii aia 2 pe tine.

De altfel, nu mai stiu nici daca pe W2 normal fireballul Illusionistului dadea friendly fire - sa zicem ca te poate ajuta impotriva la draci, pune-i intre tine si Illusionist si enjoy the lulz.

Still, mult prea greu. Exagerat de greu, avand in vedere restul jocului. Si da, stiu ca lupta cu Illusionist se vrea a fi un fel de old-school hardcore elite boss fight, dar da-o dracu de treaba, da-mi loc de manevra care sa nu fie plin de bariere puse de-amboulea.
Post Reply

Return to “Role Playing Games”