Discutii despre masini

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
rdo
Hammer Haunt

Re: Discutii despre masini

Post by rdo »

Cred ca face caterinca, desi BMW-ul e in continuare masina de cocalari.
Dubla-ironie.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Ca veni vorba.
Am fost in weekend pana in Cluj si la intoarcere spre Zalau la urcare pe Meses (drum european destul de larg cu serpentine dar si cu portiuni relativ drepte) mergeam eu frumos pe banda 2 (imba cum sa mergi pe banda 2 cand prima e libera) cu vreo 90-100 la ora pe o portiune dreapta dar la deal. Vine unu cu un VW Golf 4 si incepe sa faca flash-uri cu farurile. Nici nu apuc sa ma trag din fata lui ca si trece pe prima banda si ma depaseste dupa care incetineste in fata mea si incepe cu sicane (genul ala cu franat brusc si apoi accelerat si dealea).

Trec frumos schimbatorul pe sport si dau kick-down pana pe la vreo-140-150 km/h la deal. Farurile Golfarului eu ramas mici in urma...

Deci....tot cei cu BMW sunt cocalari obositi...
Numai si pentru faze de genul ma bucur ca am luat masina asta. Poti scapa usor de idioti deastia fara sa te pui prea tare in pericol atunci cand ii depasesti.
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Daca nu va scuipati la semafor cu geamu dat jos, degeaba
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Pentru Moldovan

Image

Ştiu că-l recunoşti, e şi-n BMW-ul tău, iar eu îl ţin ca decor, deşi mi-e total funcţional. Didn't even pay a dime for it.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

A dat domnul sa vina si o reclama originala in domeniul auto:

phpBB [video]
Image
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Cool one, that ^^
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Stiu ca nu e masina, dar sunt curios ce parere aveti despre asta:
http://www.bikeshop.ro/handler.php?act= ... &ID=607376

Cred ca e primul "obiect" care m-ar determina sa fac un credit.
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Înainte să te arunci la o cheltuială de genul, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: experienţa ta în conducerea mobrelor, gândeşte-te că are totuşi aproape 1500cmc ceea ce e enorm pentru cineva fără experienţă, deşi e cruiser/chopper şi n-ajunge la viteze de rachetă de asfalt. Are undeva peste 300kg, ceea ce din nou e enorm. Ferească Bogu să te-nclini prea tare pe o parte şi să pici cu ea. Preţul e de înţeles e totuşi o mobră importată din US, dar pe partea cealaltă de banii ăia îţi poţi lua, ca un exemplu un Trimuph Bonneville nou, dar cu motor mai mic. Mna, just my two cents.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Fular, tratezi problema prea rational. Aici nu e vorba de o motocicleta, e vorba de HARLEY-DAVIDSON!!! #ROCK #METAL #ROACHERDEALA!!!
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Fular » Thu Jul 09, 2015 4:58 pm wrote:Înainte să te arunci la o cheltuială de genul, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: experienţa ta în conducerea mobrelor
Eu sunt bun la dat cu mobra-n gaste, se pune?
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Numai dacă gâştelor le place.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Înainte să te arunci la o cheltuială de genul, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: experienţa ta în conducerea mobrelor, gândeşte-te că are totuşi aproape 1500cmc ceea ce e enorm pentru cineva fără experienţă, deşi e cruiser/chopper şi n-ajunge la viteze de rachetă de asfalt. Are undeva peste 300kg, ceea ce din nou e enorm
OK, inteleg ca are un cuplu enorm prin urmare e mai greu de strunit, dar... wouldn't have it any other way.
Viteza chiar nu ma intereseaza, pt mine important e sa ajung unde vreau sa ajung, chiar nu sunt genul care sa ma dau grande calcand pedala.

Experienta in schimb... pe scurt sa zicem ca aia e o problema. Am mai auzit ideea ca mai bine incepi cu ceva mai micut, dar niciodata nu am inteles exact de ce. I like big bikes.
Fular, tratezi problema prea rational. Aici nu e vorba de o motocicleta, e vorba de HARLEY-DAVIDSON!!! #ROCK #METAL #ROACHERDEALA!!!
Da, si sunetul si alura sunt unice. La urma urmei, vorba americanului:
"Shit, man...look at the dumb ass on his oil leaking, noisy, slow moving piece of crap Harley Davidson. Gawd, I wish I had one!"
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Fedaykin » 9 Jul 2015, 19:03 wrote: Experienta in schimb... pe scurt sa zicem ca aia e o problema. Am mai auzit ideea ca mai bine incepi cu ceva mai micut, dar niciodata nu am inteles exact de ce.
Îţi răspunzi singur.
Fedaykin » 9 Jul 2015, 19:03 wrote: OK, inteleg ca are un cuplu enorm prin urmare e mai greu de strunit
Ideea e că un cruiser de genul ăla ţi-l iei pentru long roads and highways. Nu cred e foarte practic în aglomeraţia oraşului, dar na! asta încă o dată ţine tot de experienţa fiecăruia.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

@Fedaykin

Fiind motociclist de mai multi ani iti pun o intrebare. Ai mai mers pana acum pe ceva cu 2 roti care sa cantareasca mai mult de 100 kg? Daca da, ce? Daca nu, iti recomand sa incepi mai intai cu ceva mai mic decat sa te arunci direct la magaoaie. E un sfat prietenesc si sper sa il iei ca atare.
Last edited by Cimitri on 10 Jul 2015, 13:26, edited 1 time in total.
Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Fiind motociclist de mai multi ani iti pun o intrebare. Ai mai mers pana acum pe ceva cu 2 roti care sa cantareasca mai mult de 100 kg?
Long story short: nu, din pacate.
Apreciez sfatul pe deplin, dar as dori sa inteleg pe deplin de ce o magaoaie nu e recomandata, atata timp cat esti precaut (in cazul meu posibil prea precaut) si respecti aia 1500 de cm cubi.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Mergi cu ea prin oras, iti sare ceva in fata, pici cu ea, iti face piciorul varza (300 kg, remember). Ergo.
Ce e bun in SUA, cu suburbiile lor, cu drumurile lor lungi, drepte samd. nu e neaparat potrivit pentru Europa.
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Nu e vorba de cilindree cat de greutate. Fiind incepator ai tendinta sa te dezechilibrezi mult mai usor.Crede-ma ca am simtit-o pe pielea (si osul) mea(meu). O motocicleta usoara iti permite o marja de eroare. Te lasa sa gresesti.O motocicleta grea nu face lucrul asta ci rupe oase. Un picior neexperimentat pus jos in momentul nepotrivit tinde sa se dea peste cap foarte usor cand vin cateva sute de kilograme peste el. Imi pare rau daca te sperii dar pe mine nu a avut cine sa ma sperie si am patit-o.. Pe mine m-a "daramat" un Suzuki Intruder din 2004 care avea "doar" 242kg.Si nu am o constitutie "pana" ci sunt chiar foarte "fluffy" ca sa zic asa. Harley-ul ala cred ca are peste 300kg..
Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Eu ma gandeam ca fiind foarte joasa si destul de lata nu se rastoarna chiar atat de usor... ce-i drept, vorbesc in necunostinta de cauza
Cimitri
Hammer Haunt

Post by Cimitri »

Motocicleta nu se rastoarna ci cade. Peste tine..Peste picioarele tale. Nu trebuie sa fie cu rotile in sus ca sa te accidenteze serios. Un unghi mai mare de 45 de grade e suficient. Gandeste-te ca tu stai cu picioarele intinse in fata. Unul pe sau sub schimbatorul de viteze si unul pe frana de spate..
Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Nu ma refeream la rasturnat propriu-zis, ci de dezechilibrat.

Fizic vorbind totusi, faptul ca e jos si lat nu ajuta la overall balance?
Post Reply

Return to “Cafenea”