Despre depresie

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Magicake
Global Belit

Re: Despre depresie

Post by Magicake »

Cred ca problema cu care se confrunta cimitri e faptul ca te doare de altii doar pana la un punct. Chiar daca-s copiii tai.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Pentru unii oameni, gândul că își pot lua piuitul odată ce căcatul se împute prea tare este singurul lucru care îi motivează să meargă mai departe. Că oricât de rău ar fi, totul are o finalitate. Ar trebui să lăsăm judecățile de valoare și să o vedem ca pe o decizie adultă, luată de un ADULT care a considerat că viața nu mai merită trăită. Pe de altă parte, îi înțeleg pe cei care consideră sinuciderea un gest laș, dar 90 % din oamenii care susțin asta nu se gândesc la situația mentală a persoanei respective, ci la câtă durere le-a provocat celor apropiați. Eu unul nu aș face așa ceva (deși m-am gândit de multe ori la asta în trecut) dar nu datorită tăriei mele de caracter sau altceva, ci pentru că sunt mult prea încăpățânat.

Referitor la depresie, mi se pare șocant că încă există oameni care o consideră un ''moft'' sau o ''slăbiciune de caracter''. Este o condiție medicală complexă care se poate manifesta într-o mie de moduri. O condiție medicală pentru care poți primi hârtie de la doctor, cum a fost și cazul meu. Nu e ca într-un film din anii '90, unde trei gagici și patru montaje cu personajul făcând ordine în viața lui mai târziu se vindecă complet. În termeni simplii, depresia este o condiție care te face vulnerabil în fața unor adevăruri pe care alți oameni le-au luat ca atare - că ești singur pe lumea asta, ca te poți baza numai pe tine, că oamenii sunt răi, că toți o să murim, etc. Este o stare care stă mereu după colțuri și te lovește când te aștepți mai puțin. Eu am fost norocos pentru că am reușit prin medicație și mult auto-control să o retrogradez de la o depresie explozivă care mă făcea efectiv să distrug mobila din casă, la o depresie latentă - o stare generală de tristețe vagă care, periodic, se transformă în full blown misery. Nu e ok, știu, dar cel puțin pot funcționa normal - nu încep să mă plâng la străini de viața mea de căcat, nu stric distracția altor prieteni la petreceri povestindu-le despre câinele meu din copilărie, etc.

Dar știți ce îi fute și mai tare pe oamenii care suferă de depresie? Persoanele care susțin că este un moft, că sunt niște plângăcioși slabi de caracter care nu văd decât partea goală a paharului. E ca și cum i-ai spune unui alcoolic în recuperare ''hai băăăăăă, mai bea și tu un pic, ce-i cu abstinența asta, nu te poți controla?? ''

phpBB [video]
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Inseamna ca eu cu o perioada de 2 ani (mi-a trecut acum cativa ani) de atacuri de panica (in fiecare zi aveam impresia ca fac infarct o data sau de mai multe ori) am fost baiat finutz, am scapat lejer. Anywho, heres to all the mental patients - raises beer
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Pentru mine conteaza doar sa fiu sanatos. Restul sunt fleacuri. Suna a stereotip dar chiar asa gandesc. Stiu daca as avea cine stie ce boala nu mi-ar mai arde de nimic altceva. Deaia nu am avut niciodata momente de depresie.
Poate m-am si calit lucrand mereu cu oameni de toate felurile. Prin Judecatorii si Tribunale te lovesti de fel de fel de personaje.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Vai, Moldovan Claudiu, ce baiat destept si puternic si smeker esti tu! Zi-ne mai multe despre tine si viata ta si cum te-ai calit tu!

:roll:
I'm livin' in a love shadow
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

După 15 mii de posturi scrise de oameni avizați care susțin că depresia este o boală, vine Moldovan și ne spune că el e prea ocupat și nu are timp de depresie.
Deaia nu am avut niciodata momente de depresie.
Observați, vă rog, cum Claudiu Moldovan confundă TRISTEȚEA - sentimentul cu DEPRESIA - boala. După 2 pagini pe subiectul ăsta.

''Pentru mine contează doar să fiu sănătos. Eu am făcut multe integrame, mi-am menținut creierul activ și am vorbit cu fel de fel de persoane. Probabil m-am călit. De-aia nu am avut niciodată momente de schizofrenie'' - Claudiu Moldovan pe threadul despre schizofrenie, 2016.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Hai sa nu denaturam discutia in doua pagini de intepaturi cu Moldovan Claudiu cum se intampla de obicei. Nu mi se pare ca postul lui contrazice ce s-a spus pana acum.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

It kinda contradicts common sense though.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Cand ai BMW nu poti sa suferi de asa ceva. Daca te sinucizi cine mai are valoare?
oldsnake
Zergling

Post by oldsnake »

Since sa fiu il invidiez pe MC. Sunt ferm convins ca e fericit.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Chiar sunt :D
Uau ce posturi! :D Mai ziceti :)
De data nu ma mai iau cu voi baieti. M-am invatat minte. Cu alte cuvinte m-am calit :)))))))
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Mai bine te-ai cali de victimiada si ai observa mai bine ce e neinregula cu ce scrii, zic si eu acuma, na.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Faceam misto nu ma victimizam. :)
Si nu e nimic in neregula cu ce am scris.
Mi-am expus o opinie. Asta nu poate fi de plano considerat a fi ceva in neregula. Ca nu esti tu de acord cu ce am spus e altceva. E fix opinia ta.:)
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

''De data nu ma mai iau cu voi baieti. M-am invatat minte. Cu alte cuvinte m-am calit :)))))))''

Se ridică de pe scaun, îsi încheie nasturii de la sacou, ridică servieta și iese din sala tribunalului. De îndată ce iese pe ușă, Claudiu Moldovan este asaltat de presâ. Își face cu greu loc printre ei și se urcă în BMW.

''Ahhh, încă un judecător impresionat de discursul meu victimizator!'' se gândi el cu satisfacție. ''Cu siguranță voi câștiga procesul ăsta!''
Last edited by Mafio on 26 Mar 2015, 18:59, edited 1 time in total.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Wawr, si ziceam ca eu am probleme. :lol:

Legat de ce-a scris Mafio, am zero incredere in pilulele pentru cap. De fapt, daca e sa-mi dau cu parerea fix deampulea pe un domeniu cu care n-am nici o tangenta, ar fi pilulele pentru cap. Fuck those things. Din punct de vedere medical sistemul nervos e in mare parte un mister si cred ca o sa mai ramana asa o vreme buna. Eu m-am stricat la creieri intr-un mod destul de porcos (din fericire pe o durata scurta) din cauza unor antinevralgice luate cum scria la reteta dupa o interventie chirurgicala banala, nici nu vreau sa-mi imaginez ca efecte penale poate sa aiba medicatia dedicata.

Cred ca singura optiune inteleapta in problema asta e sa gasesti gandul care te roade si sa deal with it. E usor de scris si greu de facut, dar altfel cacatul ala se tot sedimenteaza si daca ajungi in abis cu greu te mai scoate cineva la lumina. Nici in psihologi n-am incredere. Am interactionat cu unul singur pana acum, cand m-am angajat, si pot sa spun cu responsabilitate ca persoana mai sarita de pe fix n-am avut placerea sa vad. Nu stiu ce probleme avea, dar cred ca era cazul sa se ocupe de alea inainte de problemele altora.
NO COVER. ALL MAN.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Waaagh! » 26 Mar 2015, 19:52 wrote: Legat de ce-a scris Mafio, am zero incredere in pilulele pentru cap. De fapt, daca e sa-mi dau cu parerea fix deampulea pe un domeniu cu care n-am nici o tangenta, ar fi pilulele pentru cap. Fuck those things. Din punct de vedere medical sistemul nervos e in mare parte un mister si cred ca o sa mai ramana asa o vreme buna. Eu m-am stricat la creieri intr-un mod destul de porcos (din fericire pe o durata scurta) din cauza unor antinevralgice luate cum scria la reteta dupa o interventie chirurgicala banala, nici nu vreau sa-mi imaginez ca efecte penale poate sa aiba medicatia dedicata.
Asta-i din seria de mare succes "da-i dracu pe doctori ca eu stiu mai bine! ce daca aia si-au petrecut 6 ani din viata in facultatea de medicina si inca x ani profesand, invatand si confruntandu-se cu o pleiada de cazuri? eu nu am incredere in antidepresive ca am luat odata un antinevralgic si a fost naspa".

Dar ai admis ca-ti dai cu parerea fix deampulea, so no harm done. :D

Altfel, incep sa cred ca Moldovan Claudiu e Master Trole 2015. Nu e posibil sa-ti pui un forum intreg in cap cu posturi de-astea mestesugit ticluite, fara sa fii un geniu malefic or smthn. I bow to a talent far greater than my own.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Cu un doctor responsabil pe reteta, medicamentele pot sa fie utile. Pana la urma bolile mentale au cauze neurologice, creierul nu functioneaza cum trebuie intr-un anume loc, sunt imbarligati nervii alandala si iese cu virgula la final sau glandele hormonale nu functioneaza la parametrii potriviti, medicamentele pentru cazuri de genul asta exista. Din pacate sunt destule situatii in care oamenii sunt diagnosticati cu non-probleme doar ca sa mai arunce cu niste bani pentru niste pilule. Vezi treaba cu ADHD si ADD, care in mod cert sunt diagnosticate mai des decat ar trebui si care alimenteaza buzunarele diversilor producatori de medicamente. De aici si imaginea ca "pilulele pentru cap" sunt niste prostii.

@Claudiu: pe bune omule, parca avocatii trebuiau sa fie abili cu vorbele. Tu stii ce ai facut? Ai vorbit de cum uneori esti trist, dar cum scoala vietii te-a calit si ai devenit un om dur. Intr-un topic in care vorbim de depresie. De o boala mentala. Si apoi te superi [pardon, tu nu te superi, arunci cu emoticoane pasiv-agresive] cand oamenii iti atrag atentia de acest lucru.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Asta-mi aduce aminte cum absolut toata lumea de pe Reddit sufera de social anxiety.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

sunt un om ordonat OMG AM OCD
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Moldovan Claudiu, acest Saul Goodman la inceput (sau final) de cariera.
Post Reply

Return to “Cafenea”