Smartphones - Discutii generale
Re: Smartphones - Discutii generale
Cam aplicatiile fac totul. E drept ca Lumia se prezinta bine la supt din adevaratul potential al aparatului, dar si cand esti restrans cu aplicatiile devine ciudat. Vrei neaparat telefon nou? Si, orientativ, ce pret?
EDIT: Cu telefonul la mana a doua e ca si cu femeia: conteaza la cine a fost inainte si prin cate maini a mai trecut. Restul e ok.
EDIT: Cu telefonul la mana a doua e ca si cu femeia: conteaza la cine a fost inainte si prin cate maini a mai trecut. Restul e ok.
Last edited by DANiel on 19 Apr 2015, 19:32, edited 1 time in total.
Aplicatiile ma intereseaza putin spre deloc, ce vreau e un dispozitiv util care sa ma ajute la productivitate sau cand am nevoie de informatii sa nu ma mai simt ca depind de cineva cu un smartphone si acces la google. Tin neaparat sa fie nou telefonul. De pret am mai zis ca nu stiu, nici macar orientativ. Sa zicem sub zece milioane, dar daca gasesc ceva care sa imi indeplineasca cerintele la trei nu as avea remuscari pentru ca nu am luat telefonul mai performant. Singura chestie e sa nu ma trezesc cu probleme in operarea lui zilnica care sa ma enerveze.
Vazut recent un review interesant:
L-am gasit la 500 RON. Ar merita?
Vazut recent un review interesant:
L-am gasit la 500 RON. Ar merita?
Meh, eu am trecut inapoi la stupidphone de vreo luna (a murit galaxy S3-ul) si singurele chestii care-mi lipsesc sunt accesul oriunde la google maps si internet browser.DANiel » 19 Apr 2015, 18:07 wrote:Momentan zici ca nu il folosesti, dar dupa ce o sa il cumperi o sa descoperi chestii noi si o sa il folosesti foarte des.
pai si nu e destul ? 

Si muzica?
Crede-mă, Mărare, înainte să trec la smartphone în octombrie anul trecut eram la fel de pragmatic ca tine. Voiam un telefon care să suporte niște funcții de bază și atât. Dup-aia m-am trezit cu S3-ul în mână și nu mă mai săturam de toate chestiile pe care puteam să le fac pe el. Sfatul meu este să nu te zgârcești și să îți iei un telefon ca lumea. Dacă îți iei unul slab, la un moment dat (și crede-mă, o să se întâmple) o să înceapă să-ți cam placă ideea de smartphone și o să te oftici că ai fost fraier și nu ți-ai luat unul mai bun când ai avut ocazia. Un S3 o să te coste 10-11 bastoane, iar un S4 13-14. Go for it.
Și nu-ți lua Windows Phone. Trust me.
Și nu-ți lua Windows Phone. Trust me.
NU. Telefoanele ieftine raman in urma rapid daca nu cumva sunt in urma deja, cand vine vorba de aplicatii suportate si viteza de lucru. Mereu o sa te loveasca performanta proasta, cand te astepti mai putin. "Nu folosesc apps prea pretentioase" e un argument popular dar ce faci cand si Chrome incepe sa se tarasca pe device?Mărar » Sun Apr 19, 2015 6:31 pm wrote: L-am gasit la 500 RON. Ar merita?

Un flagship e cea mai ok investitie. Performanta e ok pentru cel putin un an, mult mai mult daca nu folosesti chestii gen latest 3D games, si durata in care primesc update-uri e mare. HTC One-ul meu e deja cu 2 generatii in urma si inca primeste updates bine mersi (recent am facut update la lollipop), iar performanta e super. Cauta un flagship la oferta cu abonament, daca nu vrei sa dai full price.
@Mafio, Patrunjelu': Dati si voi manca-v-as exemple de applicatii mai performante pentru care ar merita sa-mi iau smartphone mai bun. Ca nu poti sa-i zici omului "cumpara asta, e de doua ori mai scump, nu-ti zic de ce e mai bun, dar crede-ma, ca merita"
Ti-am zis care-i problema cu device-urile ieftine, si anume ca raman in urma rapid. Apoi ti-am dat exemplu Chrome (browser) care e updatat constant, continut web care e din ce in ce mai complex, si de la un punct va avea cerinte mai mari decat va fi confortabil pentru tine ca user si telefonul tau. Daca vrei exemplu concret, vezi pe forum, erau niste useri cu Nokia 520 parca la care le crashuia browser-ul pe anumite site-uri.
Banuiesc ca nu vrei asta
Banuiesc ca nu vrei asta

Din recenzia postata de mine reiesea ca telefonul respectiv are performante asemanatoare cu un S3 in benchmarks, sa inteleg ca nu ar fi suficient pentru a naviga netul ocazional atunci cand sunt prin oras si vreau sa aflu rapid ce filme sunt la cinema de exemplu?
Si da, stiu cat de improbabil este exemplul dat de mine: eu, in oras
.
Si da, stiu cat de improbabil este exemplul dat de mine: eu, in oras

Nu aplicatiile actuale, ci cele ce vor urma. Usor usor apar aplicatii si update-uri care or sa iti ingreuneze telefonul.Mărar » 19 Apr 2015, 19:38 wrote:@Mafio, Patrunjelu': Dati si voi manca-v-as exemple de applicatii mai performante pentru care ar merita sa-mi iau smartphone mai bun. Ca nu poti sa-i zici omului "cumpara asta, e de doua ori mai scump, nu-ti zic de ce e mai bun, dar crede-ma, ca merita"
Chiar si cele actuale, da un exemplu ca sa imi dau seama daca e ceva ce as folosi. Patrunjelu' a dat unul foarte pertinent: Chrome. De pe urma lui pot sa-mi fac singur calculele de fiabilitate ca urmare la ce a zis si stiindu-mi nevoile.
Nokia Lumia.Mărar » 19 Apr 2015, 19:31 wrote:Aplicatiile ma intereseaza putin spre deloc, ce vreau e un dispozitiv util care sa ma ajute la productivitate sau cand am nevoie de informatii sa nu ma mai simt ca depind de cineva cu un smartphone si acces la google.
I'm livin' in a love shadow
Am luat deja in considerare. Dar daca tot l-am readus in discutie am si eu o intrebare:
Daca imi iau Android intentionez sa-mi pun Cyanogenmod (sau ce mai e la moda acum) ca sa scap de balast si sa imi pot instala aplicatiile direct din .apk-uri, fara sa am nevoie sa intru vreodata pe storefront. Pe Windows Phone, pot face acelasi lucru? Sau trebuie sa fiu constant logat in balaria aia de Microsoft Account ca sa imi pun ce browser/mail client vreau?
Daca imi iau Android intentionez sa-mi pun Cyanogenmod (sau ce mai e la moda acum) ca sa scap de balast si sa imi pot instala aplicatiile direct din .apk-uri, fara sa am nevoie sa intru vreodata pe storefront. Pe Windows Phone, pot face acelasi lucru? Sau trebuie sa fiu constant logat in balaria aia de Microsoft Account ca sa imi pun ce browser/mail client vreau?
E destul de nasol ce aud pe aici. Sosesc aplicatiile viitorului si sunt puse pe subjugat smartphone-urile ramase in urma. Politicienii nostrii de ce nu spun nimic de asta? Nici macar nu stim ce fac aceste aplicatii sau de ce raman unele telefoane in urma. Am impresia ca nu i se acodra destula atentie problemei.
Nu ai nevoie de CM pentru instalat .apk-uri care nu sunt din store, poti si cu OS-ul default (bifeaza allow untrusted sources in settings).Mărar » Sun Apr 19, 2015 7:57 pm wrote: Daca imi iau Android intentionez sa-mi pun Cyanogenmod (sau ce mai e la moda acum) ca sa scap de balast si sa imi pot instala aplicatiile direct din .apk-uri, fara sa am nevoie sa intru vreodata pe storefront. Pe Windows Phone, pot face acelasi lucru? Sau trebuie sa fiu constant logat in balaria aia de Microsoft Account ca sa imi pun ce browser/mail client vreau?
Most likely pentru aia iti va ajungeMărar » Sun Apr 19, 2015 7:47 pm wrote:sa inteleg ca nu ar fi suficient pentru a naviga netul ocazional atunci cand sunt prin oras si vreau sa aflu rapid ce filme sunt la cinema de exemplu?

Marar, nu stiu cat de atasat esti tu de tastatura fizica, dar de cand m-am "mutat" pe smarthphone eu ii simt foarte tare lipsa.
Trecerea a fost una usoara, primul meu smartphone a fost un Motorola Droid 2 (2nd hand, adus din SUA) cu tastatura cu slide. It was heaven. Avea si multe dezavantaje ce-i drept: era mai greu decat alte telefoane, deja era depasit ca specificatii si nu puteam sa-i fac update la sistemul de operare si pe langa asta era cumva semi-blocat pe Verizon. Dar avantajul de a folosi touch-screen + tastatura depasea cu mult partile rele. Din pacate, dupa un an de folosire s-a stricat si l-am dus la cateva service-uri, insa nu stiau ce sa-i faca si ma sfatuiau sa comand piese de pe ebay.
Apoi am luat Lumia 520 foarte ieftin de la un coleg si cu el am ramas. Insa inima mea inca apartine unei tastaturi fizice, da' nu reusesc sa gasesc un telefon din generatia actuala care sa se potriveasca cerintelor. Am fost destul de interesat de Blackberry Passport cand l-au anuntat, pana in momentul cand am vazut pretul si dimensiunile, ambele prea mari pentru buzunarul omului de rand.
Ideea e ca ar fi bine sa mergi la un magazin si sa incerci sa butonezi cateva telefoane, sa vezi cum se simt la atingere si poate asa o sa te hotarasti mai usor.
Trecerea a fost una usoara, primul meu smartphone a fost un Motorola Droid 2 (2nd hand, adus din SUA) cu tastatura cu slide. It was heaven. Avea si multe dezavantaje ce-i drept: era mai greu decat alte telefoane, deja era depasit ca specificatii si nu puteam sa-i fac update la sistemul de operare si pe langa asta era cumva semi-blocat pe Verizon. Dar avantajul de a folosi touch-screen + tastatura depasea cu mult partile rele. Din pacate, dupa un an de folosire s-a stricat si l-am dus la cateva service-uri, insa nu stiau ce sa-i faca si ma sfatuiau sa comand piese de pe ebay.
Apoi am luat Lumia 520 foarte ieftin de la un coleg si cu el am ramas. Insa inima mea inca apartine unei tastaturi fizice, da' nu reusesc sa gasesc un telefon din generatia actuala care sa se potriveasca cerintelor. Am fost destul de interesat de Blackberry Passport cand l-au anuntat, pana in momentul cand am vazut pretul si dimensiunile, ambele prea mari pentru buzunarul omului de rand.
Ideea e ca ar fi bine sa mergi la un magazin si sa incerci sa butonezi cateva telefoane, sa vezi cum se simt la atingere si poate asa o sa te hotarasti mai usor.
Eu mi-as lua Galaxy S4. Eu un telefon excelent la raport calitate-pret si are ecranu ala de vis 

♪
Galaxy S4 e best buy.
Si eu am de un an si ceva tot S4. Pot sa fac absolut tot ce vreau pe telefonul asta. Si da. Ecranul e de vis. 1080p pe 5". Super Amoled unde negru e negru perfect. Din ce am inteles ecranul se stinge in zonele unde reda negru.
Recomand S4 mai ales ca nu e foarte mare diferanta fata de S5 (ca features ma refer, nu ca pret).
Nu cred ca o sa mai ai nevoie de alt telefon pana eventual ti se strica.
Recomand S4 mai ales ca nu e foarte mare diferanta fata de S5 (ca features ma refer, nu ca pret).
Nu cred ca o sa mai ai nevoie de alt telefon pana eventual ti se strica.