Fitness & sanatate
Re: Fitness
A cautionary tale. Am bolit mai bine de o lună. S-a acutizat o problemă asemănătoare cu ce zicea Mărar la începutul thread-ului: mă simțeam din ce în ce mai slăbit. După nu mult timp în fața calculatorului îmi oboseau ochii, respiram mai greu și simțeam o jenă în dreptul inimii. În general nu mai suportam cinematografele, uneori eram foarte sensibil la căldură și sunete, momente în care nu puteam nici să citesc, nici să ascult (muzică, voci). Mă reparam în bună măsură prin somn și hrană, dar evident ceva nu mergea. Evident acum, fiindcă chestia a evoluat atât de lent (timp de ani) încât a ajuns să mi se pară că toate astea vin firesc cu oboseala (lucram mult, trăgeam mult de mine, credeam că de aici mi se trage). Da, sunt un cretin.
La un moment dat mi-am propus să hibernez un weekend întreg, ca să-mi revin. Lunea următoare m-am simțit și mai obosit. WTF!? Așa că am mers la doctor și după niscaiva analize și o ecografie, concluzia e că ficatul și vezica biliară îmi sunt umflate și nu mai dau randament, iar ASLO mi-a ieșit de 2 ori limita superioară, ceea ce înseamnă infecție cu un streptococ amator de globule roșii, care mi-a provocat anemie, chit că stau bine cu fierul. Jena din dreptul inimii și respirația grea cică sunt din vina vezicii biliare. După o perioadă în care am băgat antibiotice și suplimente, 5 mese pe zi, mult somn și stat degeaba, încet încet mi-am revenit, oarecum. Digestia încă merge greu, o vreme mi se umfla burta de parcă aș fi fost rahitic. Dar acum cel puțin am suficientă energie să scriu post-ul ăsta. Îl scriu fiindcă mi-am amintit de Mărar. Mărar, problemele tale seamănă cu ce zic eu? Ești bine acum?
La un moment dat mi-am propus să hibernez un weekend întreg, ca să-mi revin. Lunea următoare m-am simțit și mai obosit. WTF!? Așa că am mers la doctor și după niscaiva analize și o ecografie, concluzia e că ficatul și vezica biliară îmi sunt umflate și nu mai dau randament, iar ASLO mi-a ieșit de 2 ori limita superioară, ceea ce înseamnă infecție cu un streptococ amator de globule roșii, care mi-a provocat anemie, chit că stau bine cu fierul. Jena din dreptul inimii și respirația grea cică sunt din vina vezicii biliare. După o perioadă în care am băgat antibiotice și suplimente, 5 mese pe zi, mult somn și stat degeaba, încet încet mi-am revenit, oarecum. Digestia încă merge greu, o vreme mi se umfla burta de parcă aș fi fost rahitic. Dar acum cel puțin am suficientă energie să scriu post-ul ăsta. Îl scriu fiindcă mi-am amintit de Mărar. Mărar, problemele tale seamănă cu ce zic eu? Ești bine acum?
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Ma scuzi daca nu pastrez un ton sobru pentru aceasta discutie, dar ai sarit de 40-50 de ani? Sau, altfel pus in propozitie, cat efort ai depus ca sa iti cotonogesti ficatul si vezica biliara fara sa simti stricaciunile in timp?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Seamana si nu, cea mai importanta distinctie e ca eu m-am simtit asa inca din liceu. Problema s-a mai ameliorat usor dupa ce am inceput sa ma fortez sa mananc mai mult decat imi spune corpul ca am nevoie (da, stiu, suna a anorexie, si INCA am 58 kg). Nu pot sa zic ca mi s-a intampat vreodata sa nu pot face ceva din cauza oboselii asa cum descrii tu; pot sa ma simt absolut extenuat dar daca imi zice cineva sa fiu in partea cealalta a orasului in 30 de minute, am fugit pe usa fara vreo problema. Aveam zile in care jucam poker 8-10 ore cu foarte mici pauze si reuseam cat de cat sa fiu atent la ce se intampla, dar asta nu implica un foarte mare efort deci nu pot sa zic cum m-as comporta daca as fi nevoit sa trag tare la munca sau cu proiectele de acasa. De-asemenea, am inceput sa beau cafea si parca parca ma ajuta, nu in sensul ca ma trezeste, ci in sensul ca nu mai simt constant nevoia sa ma tarasc inapoi in pat, nevoie de care oricum nu prea ascultam caci pot sa dorm si 18 ore si tot sa imi fie somn dupa.
Acum ca am si eu asigurarea platita, intentionez sa ma duc luna viitoare la medicul de familie si sa cer sa mi se faca niste investigatii, nu ma astept insa sa descopere ceva.
Sper sa te faci bine!
Acum ca am si eu asigurarea platita, intentionez sa ma duc luna viitoare la medicul de familie si sa cer sa mi se faca niste investigatii, nu ma astept insa sa descopere ceva.
Sper sa te faci bine!
Welp, m-am intors acum de la medicul de familie si aparent nu am absolut nimic in neregula. Ma gandesc sa trec si pe la Medlife sa-mi mai fac un set de analize. Just for the record, la medicul de familie mi-a facut asa: Hemoleucograma completa, Coagulare, Biochimie si Bacteriologie. E ceva ca nu mi-a facut medicul de familie si as putea sa cer si care sa fie relevant sau nu mai are rost sa-mi fac mai multe investigatii?
- ola small dickie
- Big Daddy
Apropo de fitness, inafara de un fotbal 2 ore o data pe saptamana si mai mult stat la pomana decat alergat pt ca sunt un atacant instinctiv si eficient a mai aparut o miscare in viata mea. Inafara de sex
Bicicleta. De cateva saptamani fac drumul acasa serviciu dus intors cu bicicleta. Sunt doar cam 10-15 minute cu bicicleta un drum dar mi se pare foarte misto. Recomand oricarui homo sapiens o bicicleta, eventual folosita zilnic pentru drumurile zilnice. Beneficiile ciclismului sunt beton.

chestr0ny » Tue Apr 28, 2015 4:18 pm wrote:Mai putin impotenta, aia e chiar opusul betonului.

Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Cred ca infertilitate, mai degraba. Si 10-15 min pe zi n-o sa lase pe nimeni fara urmasi.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Out into the foggy street. Turn your collar up.
- ola small dickie
- Big Daddy
http://www.mensjournal.com/health-fitne ... n-20140717
In the largest study on cyclists to date, researchers analyzed nearly 5,300 male riders to figure out whether there was a real connection between cycling and these conditions, and if so, whether the risks increased the more time men spent in the saddle.
"We found no positive association between cycling and erectile dysfunction or cycling volume and infertility," says study author Milo Hollingworth of University College London. He says this suggests that cycling does not directly cause these issues, even among avid riders. Since guys who pedal eight and a half hours a week — about 200 miles — are in the clear, recreational riders and commuters shouldn't need to worry.

In the largest study on cyclists to date, researchers analyzed nearly 5,300 male riders to figure out whether there was a real connection between cycling and these conditions, and if so, whether the risks increased the more time men spent in the saddle.
"We found no positive association between cycling and erectile dysfunction or cycling volume and infertility," says study author Milo Hollingworth of University College London. He says this suggests that cycling does not directly cause these issues, even among avid riders. Since guys who pedal eight and a half hours a week — about 200 miles — are in the clear, recreational riders and commuters shouldn't need to worry.

Ah, another moronic myth busted. Daca ne-am lua dupa toti cretinii (~99% din populatia umana) am realiza ca nu exista decizie sau actiune efectuata in cursul existentei care sa nu ne grabeasca sfarsitul, facandu-l totodata putin mai chinuitor decat era inainte. F.T.G. & carpe diem.
Ola, vezi sa nu dea o masina peste tine. V-a facut Mazare piste sau dai precum conchistadorii?
Ola, vezi sa nu dea o masina peste tine. V-a facut Mazare piste sau dai precum conchistadorii?
NO COVER. ALL MAN.
- ola small dickie
- Big Daddy
piste nu exista. deocamdata nu ma aventurez in trafic ca un participant gen autovehicul. pe unde pot evit strada, mai merg pe trotuar, cand merg pe strada merg aproape de trotuar fara sa ocup banda. inca n-am avut experiente naspa. doar placute, gen am pus o frana cu scartz
la o trecere ca sa treaca o doamna. si s-a oprit si mi-a zambit. e bine sa fii biciclist. oricum constanta e un oras de cacat pt biciclist, probabil ca majoritatea oraselor din romania

Din pacate n-am mai reusit sa ma apropii de o bicicleta adevarata in ultimii... 15 ani, daca nu mai bine (o semi-cursiera a bunicului de la tara nu prea se pune, chiar daca mi-am format niste gambe faine de la pedalat pe un pod intr-a 2-a) iar una cat de cat decenta nu cred ca gasesti sub 1500-1800-2000 RON, asa ca m-am rezumat in ultimele saptamani la bicicleta fixa de la sala.ola small dickie » 28 Apr 2015, 16:37 wrote:Apropo de fitness, inafara de un fotbal 2 ore o data pe saptamana si mai mult stat la pomana decat alergat pt ca sunt un atacant instinctiv si eficient a mai aparut o miscare in viata mea. Inafara de sexBicicleta. De cateva saptamani fac drumul acasa serviciu dus intors cu bicicleta. Sunt doar cam 10-15 minute cu bicicleta un drum dar mi se pare foarte misto. Recomand oricarui homo sapiens o bicicleta, eventual folosita zilnic pentru drumurile zilnice. Beneficiile ciclismului sunt beton.
15 minute, 5 intr-a 5-a (din cat dracu suporta), 5 intr-a 3-a, 5 intr-a 5-a, cu totul la peste 25 kp/h si peste 90 rpm. Hell of a workout pt mine, dar da roade.
Sa fiu sincer, ma tenteaza sa achizitionez o tzoacla (multam LEVEL ca ma inveti termeni dubiosi) sa fac drumul casa-servici dar... cascaval. Lipsa.
Mi-am luat bicicleta in 2013 dupa mai bine de 10 ani fara. Am strans din cur, dar a fost cea mai buna investitie. Go for it!
Te cred, dar anul asta ma asteapta si upgrade GPU & CPU... pana strang bani si de bicla, m-apuca iarna (again)
Lasa GPU si CPU. Ia si fa miscare 

In alte cuvinte "pune si mana si arata ca Geralt inainte sa joci cu Geralt" 

Sa fim seriosi, e plin de biciclete sub 1000 de lei mai mult decat decente, daca planuiesti sa te plimbi prin oras, pe asfalt ca omul, nu offroad si alte d-astea. Daca mergi zilnic 20min cu bicicleta pana la munca orice chinezarie ieftina e bunaFedaykin » Tue Apr 28, 2015 11:17 pm wrote:una cat de cat decenta nu cred ca gasesti sub 1500-1800-2000 RON
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Din ce imi dau seama, sub 1500 RON risti ca dupa 4-5 plimbari sa ramai cu ghidonul in mana dupa ce ai coborat o bordura. Sau sa te trezesti ca se strica discurile de frana sau ca ti se strica saua...
OK, poate sunt paranoic, dar daca tot e vorba de o suma maricica, prefer sa-mi iau ceva (relativ) de calitate.
OK, poate sunt paranoic, dar daca tot e vorba de o suma maricica, prefer sa-mi iau ceva (relativ) de calitate.