Smartphones - Discutii generale
Re: Smartphones - Discutii generale
E urat. Prea mult body si prea putin ecran.
Daca tot cari o caramida macar sa stii ca ecranul acupa 90%din fata telefonului
Daca tot cari o caramida macar sa stii ca ecranul acupa 90%din fata telefonului
Sper ca glumesti.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Se misca bine dar au ecranul foarte pixelat.
Decat Allview mai bine Huawei.
Decat Allview mai bine Huawei.
Mai bine nu. Maica-mea are ascend p6 de vreo 2 ani, poate ai mult. Stii cate update-uri a primit de atunci? Niciunul. Stii cum merge telefonul? Mai prost. Si asta era flagship la huawei cand si l-a luat, a dat vreo 1200 de lei pe el. Ce asteptari sa ai de la un huawei de 600 lei?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
ArsTechnica | In-depth with the Snapdragon 810’s heat problems
Throttling processor speed in smartphones, tablets, and laptops to avoid overheating is completely normal, but the 810 runs especially warm. More interestingly, Samsung’s Exynos 7420—a chip which uses the same combination of Cortex A53 and A57 CPU cores at roughly the same maximum clock speed—is much faster than the 810, and it holds up better during extended use.
In short, chips throttle, but the 810 throttles more than most, and it's severe enough that the 810 is actually slower than the 801 or 805 in some CPU-bound tasks over the long haul. The Exynos 7 Octa, which has similar specs on paper, is much better in practice.
Am luat pana la urma Moto E 2nd Gen, nu am timp sa-l butonez prea mult caci sunt pe fuga, o sa revin cu impresii cand apuc. Intre timp, exista vreun ghid detaliat cu privire la Android Security? Eventual scris pentru un noob complet: de unde sa-mi iau apk-uri, ce servicii sa nu folosesc pentru ca se sharuiesc date fara sa fii anuntat, chestii de genu.
Ideal ar fi să instaleazi CyanogenMod și să te lipsești de toate Google services, care nu sunt libere și adună date despre tine. Totuși e puțină bătaie de cap cu asta. Eu încă nu am avut timp să-mi eliberez telefonul, dar când o voi face voi scrie un ghid, dacă nu există deja unul bun (puțin probabil).
Altfel, recomandările mele sunt:
1. Settings:
- Backup & Reset - Back up my data -- debifat
- Location -- OFF
- Motorola Privacy -- debifează tot
- Security - Encrypt phone -- fă-o
- Security - Unknown sources -- bifat (pentru F-Droid & co)
- Security - Verify apps -- debifat (fiindcă altfel, "When you try to install an app, your device may send information to Google identifying the app, including log information, URLs related to the app, device ID, your OS version, and IP address.")
- Security - Device administrators -- debifat tot
- Apps - All -- treci prin lista asta și scoate tot ce nu te interesează. Măgarii nu te lasă să ștergi majoritatea aplicațiilor preinstalate, poți doar să le ștergi update-urile și să le dezactivezi. Eu am dezactivat: Assist, Cloud Print, Google Pinyin Input, Google Play Books, Google Play Games, Google Search, Google Text-to-speech Engine, Google+, Help, HP Print Service Plugin, Motorola bgapp1, Motorola Checkin, Motorola Contextual Services, Motorola Migrate, Picasa Uploader, Print Spooler, TalkBack, YouTube (îmi făcea figuri, prefer să deschid YT din browser).
2. Caută Google Settings în lista de aplicații:
- Account History -- închide tot
- Ads -- Opt out of interest-based ads și Reset advertising ID
- Location -- e pe OFF deja, nu?
- Security -- debifează Allow remote lock and erase și Scan device for security threats
3: Aplicații recomandate de pe Google Play: TextSecure, RedPhone, SIM Card Manager (sunt 2 cu același nume și se completează reciproc), SilentBattery, Busuioc.
4. Aplicații recomandate de pe F-Droid: Simple Explorer, Firefox, OsmAnd~ (alternativa la Google Maps), Wi-fi Privacy Police, ChatSecure, AntennaPod, OI Notepad, Urecord, AdBlock, Orbot + Orweb (pentru Tor), KeePassDroid, Thermometer Extended, Logical Defense, Hexiano, Pixel Dungeon, Sokoban.
Să-l stăpânești sănătos.
Altfel, recomandările mele sunt:
1. Settings:
- Backup & Reset - Back up my data -- debifat
- Location -- OFF
- Motorola Privacy -- debifează tot
- Security - Encrypt phone -- fă-o
- Security - Unknown sources -- bifat (pentru F-Droid & co)
- Security - Verify apps -- debifat (fiindcă altfel, "When you try to install an app, your device may send information to Google identifying the app, including log information, URLs related to the app, device ID, your OS version, and IP address.")
- Security - Device administrators -- debifat tot
- Apps - All -- treci prin lista asta și scoate tot ce nu te interesează. Măgarii nu te lasă să ștergi majoritatea aplicațiilor preinstalate, poți doar să le ștergi update-urile și să le dezactivezi. Eu am dezactivat: Assist, Cloud Print, Google Pinyin Input, Google Play Books, Google Play Games, Google Search, Google Text-to-speech Engine, Google+, Help, HP Print Service Plugin, Motorola bgapp1, Motorola Checkin, Motorola Contextual Services, Motorola Migrate, Picasa Uploader, Print Spooler, TalkBack, YouTube (îmi făcea figuri, prefer să deschid YT din browser).
2. Caută Google Settings în lista de aplicații:
- Account History -- închide tot
- Ads -- Opt out of interest-based ads și Reset advertising ID
- Location -- e pe OFF deja, nu?
- Security -- debifează Allow remote lock and erase și Scan device for security threats
3: Aplicații recomandate de pe Google Play: TextSecure, RedPhone, SIM Card Manager (sunt 2 cu același nume și se completează reciproc), SilentBattery, Busuioc.
4. Aplicații recomandate de pe F-Droid: Simple Explorer, Firefox, OsmAnd~ (alternativa la Google Maps), Wi-fi Privacy Police, ChatSecure, AntennaPod, OI Notepad, Urecord, AdBlock, Orbot + Orweb (pentru Tor), KeePassDroid, Thermometer Extended, Logical Defense, Hexiano, Pixel Dungeon, Sokoban.
Să-l stăpânești sănătos.

Sfințește, alungă draci. Nu va mai trebui să apelezi la preot pentru aceste servicii. Recomand++
Inca nu am apucat sa ma joc cu el cum trebuie, dar deocamdata se comporta fix cum as fi vrut; se conecteaza instant la wi-fi-uri/3g, ruleaza flac-uri prin applicatia default de Play Music, OS-ul e super responsive, iar bateria pare sa ma tina in medie intre 7 si 9 zile.
Ieri m-am conectat in sfarsit la email-ul de la munca prin service-ul de Exchange si am intampinat urmatoarele probleme:
- Am fost fortat sa pun app-ul de gmail ca device admin, cu urmatoarele permisii: Erase All Data, Monitor Screen Unlock Attempts, Lock the Screen si altele mai putin importante. Cat de ingrijorat ar trebui sa fiu legat de respectivele permisii? Sa inteleg ca daca sunt beat intr-o seara si nu reusesc sa-mi deblochez telefonul dupa x attempt-uri ma trezesc cu el sters? Sunt tentat sa imi scot contul de munca de pe telefon si sa ma conectez exclusiv prin Chrome.
- De cand mi-am adaugat contul de Exchange pe telefon toate contactele noi se syncheaza automat cu contactele din serverul de la munca. De ce Android crede ca as vrea sa fac asta vreodata ma depaseste, asa ca am scos automatic contact sync din setarile contului respectiv. Problema persista in schimb, orice contact nou este creat ca "Exchange contact", inainte toate conturile erau "Phone only, unsynced contact". Halp?
Ieri m-am conectat in sfarsit la email-ul de la munca prin service-ul de Exchange si am intampinat urmatoarele probleme:
- Am fost fortat sa pun app-ul de gmail ca device admin, cu urmatoarele permisii: Erase All Data, Monitor Screen Unlock Attempts, Lock the Screen si altele mai putin importante. Cat de ingrijorat ar trebui sa fiu legat de respectivele permisii? Sa inteleg ca daca sunt beat intr-o seara si nu reusesc sa-mi deblochez telefonul dupa x attempt-uri ma trezesc cu el sters? Sunt tentat sa imi scot contul de munca de pe telefon si sa ma conectez exclusiv prin Chrome.
- De cand mi-am adaugat contul de Exchange pe telefon toate contactele noi se syncheaza automat cu contactele din serverul de la munca. De ce Android crede ca as vrea sa fac asta vreodata ma depaseste, asa ca am scos automatic contact sync din setarile contului respectiv. Problema persista in schimb, orice contact nou este creat ca "Exchange contact", inainte toate conturile erau "Phone only, unsynced contact". Halp?
Vreau si eu deasta atunci. Dar mi-e greu sa cred. A... ca vorbesti 10 min pe zi si altceva nu mai faci pe el asa da.Mărar » Wed May 13, 2015 1:59 pm wrote: iar bateria pare sa ma tina in medie intre 7 si 9 zile.
10 min pe zi e mult pentru mine.
In alta ordine de idei, mi-am conectat azi pentru prima oara contul de Google si supriza: toate contactele au disparut. Mi-am pierdut vreo 2 ore cautand pe net solutii dar aparent e random bug care se ma intampla la first sync. Datele se pot recupera (si daca intru in device Contact Storage are 0.9mb) dar fiindca nu am root, nu le pot accesa
. Sta-v-ar conectivitatea si cloud-ul in gat sa va stea.
Iar faptu ca nu pot sa-mi adaug contacte locale pare sa fie un "feature" nou introdus odata cu 5.0. Singurul workaround pe care l-am gasit este sa folosesc applicatia asta:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ount&hl=en
La munca toti aveau Kitkat si faceau misto de mine ca am problemele astea
.
Si tot nu stiu ce sa fac in legatura cu email-ul de munca, cat de periculos este sa las Gmail-ul activ cu permisiile alea?
In alta ordine de idei, mi-am conectat azi pentru prima oara contul de Google si supriza: toate contactele au disparut. Mi-am pierdut vreo 2 ore cautand pe net solutii dar aparent e random bug care se ma intampla la first sync. Datele se pot recupera (si daca intru in device Contact Storage are 0.9mb) dar fiindca nu am root, nu le pot accesa

Iar faptu ca nu pot sa-mi adaug contacte locale pare sa fie un "feature" nou introdus odata cu 5.0. Singurul workaround pe care l-am gasit este sa folosesc applicatia asta:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ount&hl=en
La munca toti aveau Kitkat si faceau misto de mine ca am problemele astea

Si tot nu stiu ce sa fac in legatura cu email-ul de munca, cat de periculos este sa las Gmail-ul activ cu permisiile alea?
Bluboo X550, the world's first Android Lollipop smartphone with a 5300 mAh battery, launches next week

Running Android 5.1 Lollipop, the Bluboo X550 sports a 5.5-inch display with 720 x 1280 pixels, and is powered by a 64-bit quad-core MediaTek MTK6735 processor. The handset is also offering LTE, a 13 MP (or 8MP) rear camera, 2 GB of RAM, and 16 GB of expandable storage space. The 5300 mAh battery of the X550 is made by a California-based company called Amprius, and supports quick charging thanks MediaTek's PumpExpress Plus solution.
Bluboo says that, from May 19 to June 4, it's going to sell the X550 for just $149.99. The handset will cost $159.99 from June 5 to July 4, and $169.99 after that.
Nu știu ce înseamnă asta, cine/ce te-a forțat și de ce ai nevoie de aplicația Gmail pentru contul de la muncă. Mie email-urile îmi vin pe aplicația Email (preinstalată), nu am treabă cu Gmail.Mărar » Wed May 13, 2015 2:59 pm wrote:- Am fost fortat sa pun app-ul de gmail ca device admin...
Exchage... ceva dubioșenie Microsoft, nu? Nu știu, n-am avut de-a face cu așa ceva.Mărar » Wed May 13, 2015 2:59 pm wrote:- De cand mi-am adaugat contul de Exchange pe telefon toate contactele noi se syncheaza automat cu contactele din serverul de la munca. De ce Android crede ca as vrea sa fac asta vreodata ma depaseste, asa ca am scos automatic contact sync din setarile contului respectiv. Problema persista in schimb, orice contact nou este creat ca "Exchange contact", inainte toate conturile erau "Phone only, unsynced contact". Halp?
Cât despre treaba cu contactele, presupun că nu ți-au dispărut și de pe SIM... nu? Ar trebui să le poți importa cu aplicația Phone sau People. Eu în general am grijă să-mi salvez fiecare contact nou și pe SIM.
- Email nu mai exista in 5.0, doar Gmail
- Google tine neaparat sa alipeasca orice contact unui grup de sync, odata ce ti-ai pus mail-ul, contul de google, whatever else, nu ai optiunea de a avea contacte "locale", poti sa blochezi orice sync intr-adevar, dar daca iti stergi contul asociat de mail de pe telefon de exemplu, respectivele contacte dispar, cea ce e retardat. Singurul workaround a fost sa-mi instalez: https://play.google.com/store/apps/deta ... ount&hl=en
- Da, Exchange, Office365, tot aia. Firma noastra asta foloseste.
- Nu le aveam pe SIM, le aveam insa pe vechiul telefon din fericire.
- Google tine neaparat sa alipeasca orice contact unui grup de sync, odata ce ti-ai pus mail-ul, contul de google, whatever else, nu ai optiunea de a avea contacte "locale", poti sa blochezi orice sync intr-adevar, dar daca iti stergi contul asociat de mail de pe telefon de exemplu, respectivele contacte dispar, cea ce e retardat. Singurul workaround a fost sa-mi instalez: https://play.google.com/store/apps/deta ... ount&hl=en
- Da, Exchange, Office365, tot aia. Firma noastra asta foloseste.
- Nu le aveam pe SIM, le aveam insa pe vechiul telefon din fericire.
K-9 Mail e un mail client liber. Ai putea sa-l incerci în loc de Gmail. Într-o vreme nu era compatibil cu Exchange >= 2010, dar e posibil să se fi rezolvat.
S-a rezolvat. Folosim noi la telefoanele de munca K9 si e super ok.
Nu reusesc sa ma conectez cu K9. In fine, o sa-mi pun o scurtatura si ma voi loga prin browser. Cu GMail e oribil, pot sa stau cu el in fundal juma de zi si tot nu isi face sync-ul cateodata.
O alternativa ar fi Nine. Dar bag mana in foc ca mi-ar cere aceleasi permisii lacome + costa.
In alta ordine de idei, Hearthstone merge perfect
.
O alternativa ar fi Nine. Dar bag mana in foc ca mi-ar cere aceleasi permisii lacome + costa.
In alta ordine de idei, Hearthstone merge perfect