Serviciuri si munci

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Post Reply
marvas
vrășmaș mârșav

Re: Serviciuri si munci

Post by marvas »

Waaagh! » Wed May 20, 2015 11:23 am wrote: vanzatorul de la sex shop este un deviant care si-a cumparat luneta de astronomie ca sa spioneze nevestele vecinilor in timp ce-i da palme lui cantemir cu manusi de cauciuc. Cum sa angajam asa ceva. Silly ignorant me.
inteleg ca continui sa exagerezi lucrurile astea ca sa ilustrezi mai bine ridicolul situatiei. Ce mi se pare mie ridicol e ca tu si ola refuzati categoric posibilitatea ca un astfel de job sa fie privit cu circumspectie de catre un potential angajator (care nu sunt nici eu, nici tu).

Cred ca faceti asta doar de dragul dezbaterii, ceea ce e ok, sper doar ca persoanele din spatele userilor Waaagh! si ola au inteles de fapt ce am incercat sa comunic.
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

traim in tara bisericilor la colt de strada si a babelor habotnice pupatoare de moaste si voi vreti sa se uite lumea la voi frumos cand ziceti ca veniti de la sex-shop

lol
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Incerc sa gandesc asa cum ziceti voi ca face angajatorul privat. Dupa mentalitatea asta, daca vad ca tanarul in cautare de slujba a invartit gratare la burger king, reactia care mi se pare naturala ar fi "aha! sceleratului astuia ii place sa molesteze animale domestice!".

@rdo

Nu stiu cati manageri d-astia corporatisti se inghesuie sa bea apa din mormantul lui arsenie boca, dar daca ajungi pe mana unuia, stagiul de lucru la sex-shop cred ca e ultima ta grija.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Voi subestimati habotnicia noii generatii. Traim in tara unde jumatate din tineret vor inasprirea legii avortului, si in care chestii gen Charlie Hebdo este tratata sub forma "da' domne, s-au luat de religie deci si-au cautat-o cu lumanarea" intr-un mod mult mai agresiv decat s-a vazut aici pe forum, si unde povesti precum stergerea picturii aleia murale de la Sf. Gheorghe e aplaudata pentru ca vezi-doamne, o icoana e ceva sfant la nivelul in care musulmanii nu au voie sa-l deseneze pe profet.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Well, cred că e o lipsă crasă de imaginaţie în cam toate taberele, motiv pentru care şi pe thread-ul unui biet om în căutarea unui job se ajunge la aceleaşi subiecte obosite şi aceleaşi puncte de vedere care se clonează pe net de câteva luni bune, dacă nu de ani întregi. Suntem un popor stresat :)
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Dom'le, eu am ajuns la concluzia ca n-am noroc de fel. Asa, ca fapt divers.
DreadWing
Headless Kamikaze

Post by DreadWing »

Dom'le, norocol ti-l mai faci si singur. Asa, ca fapt divers.

Pune mana si inscrie-te la un curs Cisco CCNA. Nu trebuie sa iei certificarea. Fa primul modul si vezi daca iti place.
Fa-ti un CV in format europass
Cauta un loc de munca entry level in IT. De obicei acest lucru se traduce in Support Technician, 1st Line etc. Presupune cunostinte minime de PC si, in functie de companie, ai posibilitatea sa te orientezi spre Linux, Windows sau Networking.

Cheers!
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Lasa, oricand poti sa devii manechin pentru teste la fabrica de prezervative. Garanteaza binomul Waagh!-ola pentru faptul ca o sa dea bine la CV. Iar daca nu da, macar te alegi cu cauciuc sa te-ajunga o viana-ntreaga plus alti zece ani.

@DreadWing: Lasa sfaturi din-astea. Ca vorba unuia "telectual" de pe-aici: ce-ti trebuie sa fii o drona corporatista si sa faci ceea ce se cauta? Nu mai bine esti deschizator de drumuri? Maine-poimaine o sa ne dorim un presedinte care a lucrat la sex-shop in tinerete. Ca sa ne reprezinte!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

DreadWing » 21 May 2015, 19:32 wrote: Pune mana si inscrie-te la un curs Cisco CCNA. Nu trebuie sa iei certificarea. Fa primul modul si vezi daca iti place.
Fa-ti un CV in format europass
Cauta un loc de munca entry level in IT. De obicei acest lucru se traduce in Support Technician, 1st Line etc. Presupune cunostinte minime de PC si, in functie de companie, ai posibilitatea sa te orientezi spre Linux, Windows sau Networking.

Cheers!
Cumva ma urmaresti? Tocmai asta facem. Cine esti si ce vrei de la mine?
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

McWilliams » Thu May 21, 2015 7:33 pm wrote:Lasa, oricand poti sa devii manechin pentru teste la fabrica de prezervative. Garanteaza binomul Waagh!-ola pentru faptul ca o sa dea bine la CV. Iar daca nu da, macar te alegi cu cauciuc sa te-ajunga o viana-ntreaga plus alti zece ani.

@DreadWing: Lasa sfaturi din-astea. Ca vorba unuia "telectual" de pe-aici: ce-ti trebuie sa fii o drona corporatista si sa faci ceea ce se cauta? Nu mai bine esti deschizator de drumuri? Maine-poimaine o sa ne dorim un presedinte care a lucrat la sex-shop in tinerete. Ca sa ne reprezinte!
thus spoke mircea badea

@daniel: si eu sustin sa te inscrii la un CISCO CCNA in caz ca nu ai facut-o deja. e o chestie cautata in IT si e foarte misto cursul, placut dar si foarte informativ si util. ar mai fi si MCSA de la Microsoft
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Nicio certificare nu are ce rău să-ţi facă. Dacă e bună şi înveţi chestii, te ajută, în ochii angajatorilor dă bine, iar dacă e rea tot dă bine şi poţi uita ce-ai învăţat, însă măcar ştii la ce să te aştepţi de la cei din domeniu care stau mai slab la capitolul gândit. De-asta şi acum, şi mai târziu, pe banii unei firme, bagă cât te ţine.

În majoritatea cazurilor vei uita probabil 90% din ce înveţi dacă nu ai constant treabă cu lucrurile respective, dar tot te ajută să fi ştiut la un moment dat ce şi cum, altfel te descurci când ai mai auzit de sau făcut o chestie în trecut.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Ola, tu nu ai dreptul sa sustii o inscriere la orice altceva decat cursuri de perfectionare in ale sex shop-ului. Orice altceva inseamna ca se admite acest job ca fiind inferior altora. Si asta nu se poate, pentru ca de cateva zile si cateva zeci de post-uri incoa tot incerci sa demonstrezi ca este exact la fel ca altele.

Macar de-ai fi consecvent. Certificarile si cursurile sunt ceva de "imbunatatit CV-ul", cu aplicatie in practica extrem de redusa. Ce facem acum, ne dam cu chester si cu "da bine la CV", dupa ce l-am combatut cu argumente in continuu?
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

:lol:
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

McWilliams » Fri May 22, 2015 9:54 pm wrote:Ola, tu nu ai dreptul sa sustii o inscriere la orice altceva decat cursuri de perfectionare in ale sex shop-ului. Orice altceva inseamna ca se admite acest job ca fiind inferior altora. Si asta nu se poate, pentru ca de cateva zile si cateva zeci de post-uri incoa tot incerci sa demonstrezi ca este exact la fel ca altele.

Macar de-ai fi consecvent. Certificarile si cursurile sunt ceva de "imbunatatit CV-ul", cu aplicatie in practica extrem de redusa. Ce facem acum, ne dam cu chester si cu "da bine la CV", dupa ce l-am combatut cu argumente in continuu?
thus spoketh mirceaus badeus
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Am vazut cateva cursuri CISCO si par foarte interesante. Practic te invata retelistica de baza ca pentru prosti. Chestia mai grea e ca majoritatea se tin in Bucuresti, si ma tot zbat sa gasesc un job ca sa pot sa supravietuiesc in Bucuresti. Ma tot momesc cei de la Lugera cu Vodafone, insa pentru 1200 cu bonuri si un bonus care spun ei ca e usor de luat. Nu stiu daca as avea probleme cu bonusul, insa bonusul se acorda din a 3a luna de munca, si culmea, in primele 2 ai nevoie cel mai mult de bani. M-am lamurit cu cei de la CGS, care sunt o firma ce angajeaza iobagi. Also, sunt chemat si in Brasov la Luger, insa undeva la 1100 lei. Nu stiu sincer cat de scumpa e viata in Brasov.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

@Ola: ori suntem sex shopisti, ori nu mai suntem? Sustii cauza unui sex shop, iar doua zile mai tarziu ti-a chester de te-a julit sau ce?
Cristan
Dremora Lord

Post by Cristan »

Cred ca ne-am lamurit cu totii cum stam pe subiectul sex shop, poate se gasesc si alte sugestii pentru Daniel si cine mai cauta.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

DreadWing » 21 May 2015, 19:32 wrote: Fa-ti un CV in format europass
Sincer, nu recomand formatul europass dacă nu aplici la ceva jobs la stat sau unde s-or cere cv-uri standardizate. Toate informațiile care într-un cv europass se întind pe două pagini sau chiar mai mult se pot sumariza decent pe o singură pagină într-un format personalizat. De exemplu n-ai nevoie să te complici cu tabelul cu nivelurile la care stăpânești limbile străine. Keep it short and neat. Ține minte că pentru un job se procesează o grămadă de cv-uri și e șansa ta să ieși puțin în evidență cu un cv ușor de parcurs, care să îți pună în valoare punctele forte. În plus, poți să folosești un template care să arate mișto. Am dat azi peste ăsta, personal îmi place cum e structurat.

Nu uita de scrisoarea de intenție când aplici pentru un job. Din experiența personală, crește șansele să fii contactat, arată că ți-ai dat un pic mai mult silința decât să dai mass cu cv-ul la toate anunțurile de joburi. Also keep it short and neat, nu încerca să faci doar o recapitulare a cv-ului. Caută pe net cum se întocmește un cover letter. Cum îmi zicea un prieten, scrisoarea de intenție trebuie să fie ca flavor text-ul de pe cărțile de MTG.
REMEMBER CITADEL
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Righteos advice. Cred ca nu te poti astepta in mod serios sa fii contactat pentru un job fara un cv si o scrisoare de intentie ca lumea trimisa pe mail-ul firmei, nu cu butonul Aplica de pe BestJobs.

Astept sa fiu infirmat si scos mai rau ca Hitler si pentru afirmatia asta.
I'm livin' in a love shadow
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

chestr0ny » 24 May 2015, 12:09 wrote:Cred ca nu te poti astepta in mod serios sa fii contactat pentru un job fara un cv si o scrisoare de intentie ca lumea trimisa pe mail-ul firmei, nu cu butonul Aplica de pe BestJobs.
Ce-ar fi daca ti-as spune ca e un fenomen oarecum comun sa fi contactat chiar si fara macar sa fi apasat butonul "aplica" pe best jobs?

Chiar vroiam sa deschid o discutie pe tema asta. Ca pe internet vad tot felul de persoane HR din USA sau vestul europei cu atitudinea "daca ai o virgula pusa gresit in CV il arunc direct la gunoi, nu conteaza ca ai lucrat 10 ani la NASA". Sau obsesia cu "unde te vezi in 5 ani?", "ce defecte ai?", cu postura, eye contact, etc.. "Tipul ala avea doua premii nobel, dar nu prea i se asorta cravata cu camasa asa ca nu il luam". Fuck that. Eu la trei interviuri am fost si le-am luat pe toate trei, singura pregatire prealabila fiind sa joc dota pana la 3 dimineata in noaptea de dinainte. "Ce parere aveti despre compania noastra?". N-am mai auzit de ea pana acum si n-am nici o idee. La unul dintre interviuri nici nu stiam pentru ce post am fost chemat dar tot a iesit bine.

The point is ca din experienta mea si din ce am auzit din cercurile de apropiati, la noi conteaza cam 80% competenta, 19% nepotismul, si ~1% cum e formatat CV-ul si alte bullshit-uri de-astea corporatiste.

I might be wrong. Sunt curios altii ce experiente au avut.
Post Reply

Return to “Cafenea”