Witcher 3

Discuții axate pe jocurile RPG.
Fedaykin
Pig Cop

Re: Witcher 3

Post by Fedaykin »

...cand n-ai cu cine, n-ai cu cine
ProtectorateNova
Headcrab

Post by ProtectorateNova »

@McWilliams

Din harababura aia ce ai scris tu sa inteleg ca te deranjeaza ca am folosit multi "SI" nu?( in acest caz iti sugerez sa iti faci un control)
Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.(chiar daca mai am greseli gramaticale eu scriu repede si am si o tastatura mini si nu am chef sa stau pentru McWilliams sa-i scriu lui perfect gramatical)
Toate comentariile mele sunt pe intelesul oamenilor care nu sunt Gica Contra sau Grammar Nazi.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Bă, acuma pe bune, cine ţi-o scoală, de ce, când, cum, unde, este un trait individual. No need to argue, you're both wrong :)
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

eu m-am pierdut un pic. cordelia de triss a pozat in playboy inainte sa-i vina primul ciclu lui ciri? asta mi-a adus aminte de bulionul Cirio
caleb » Wed Jun 03, 2015 4:32 pm wrote:Bă, acuma pe bune, cine ţi-o scoală, de ce, când, cum, unde, este un trait individual. No need to argue, you're both wrong :)
n-am inteles. in caz ca caleb n-a inteles. repet: eu ma amuzam si ma luam doar de modul cum se raporteaza Feydakin la un personaj dintr-un joc. atat. n-am jucat witcher, nu cunosc personajele, nu ma intereseaza.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Da mă, am înţeles :) E amuzant totuşi că e genul de personaj la care cineva se poate burzului în halul ăsta. Kudos CDProjekt Red. Eu unul am luat-o de bună pe Triss :D şi cam atât.

Toate discuţiile astea despre ciclu m-ar face să ocolesc de departe jocul dacă nu aş şti că nu e neapărat subiectul central. Umm.. is it?
ola small dickie
Big Daddy

feydakin a reusit totusi ceva. nu prea aveam nicio intentie sa joc witcher, dar daca e cu menstruatii si pitipoance, poate poate
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

eu ma amuzam si ma luam doar de modul cum se raporteaza Feydakin la un personaj dintr-un joc
Mai revino si tu cand inveti cam cum sta treaba cu "caracterizarea personajelor" la Limba si Literatura Romana, prin gimnaziu sau liceu, mkay?

Ultima oara cand m-am uitat, pe pagina principala a Nivelului 2 era o mica fisa de personaj, in speta Whoreson Junior.
Asa ca ma scuzi ca nu vad vreo problema in declansarea unor reactii, de natura sau alta, din partea unui personaj fictiv
Bă, acuma pe bune, cine ţi-o scoală, de ce, când, cum, unde, este un trait individual. No need to argue, you're both wrong
Cine ti-o scoala, aia e mai general acceptat. Cine sau ce ti-o culca la loc de urgenta, acolo poate ai dreptate...
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Off-topic mai putin off-topic: e seria Witcher iar la reducere pe GOG.com.
I'm livin' in a love shadow
ola small dickie
Big Daddy

Fedaykin » Wed Jun 03, 2015 4:41 pm wrote:
eu ma amuzam si ma luam doar de modul cum se raporteaza Feydakin la un personaj dintr-un joc
Mai revino si tu cand inveti cam cum sta treaba cu "caracterizarea personajelor" la Limba si Literatura Romana, prin gimnaziu sau liceu, mkay?
am fost pus la punct. are cineva o culegere de mariana badea astfel incat dupa o lectura asidua a acestui tom de referinta sa ma pot spre a a ridica la nivelul acestui maestru cu penita de aur in descrierea personajelor? ce descria calistrat hogas cararile de munte, ce descrie feydakin personajele. Feydakin, acest Calistrat Hogas al personajelor din jocuri, acest Sigmund Freud al tarfulitelor din orice univers fantasy.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

http://deadendthrills.com/gallery/?gid=110 and this. Acu, vor avea ce face cu W3, sunt curios ce vor posta.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

...sunt eu mai greu de cap uneori, asa ca nu imi dau seama - aia se vrea a fi remake de TW2 cu engine-ul de TW3?
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

@Nova: cand cineva de pe forumul Level se reapuca de jucat Gothic 2, McWill ajunge iar in clasa a 5-a. De fapt, in ultimii trei sute de ani, McWill a fost DOAR in clasa a 5-a.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Nu mai tin minte daca am mai zis inainte, dar cu cat mai mult ma gandesc, cu atat mai mult realizez ca CDPR ar putea sa ridice si mai mult standardul printr-un EE care sa schimbe game balance-ul in acelasi fel in care Night of the Raven a facut-o pt Gothic 2.
Cred ca ar fi their crowning achievement.

l.e.: De-abia acum am trecut si eu de partea cu Whoreson, l-am lasat in viata - ce au sa ii faca ceilalti interlopi cand or sa il prinda, pe langa sentimentul de frica morbida care-l va stapani cat timp se va ascunde de ei, va fi mult mai interesant decat orice sfarsit dur i-ar fi aplicat Geralt.
caleb
Pig Cop

Post by caleb »

Nu mai vorbiţi de jocuri sacre. O fi mişto seria Witcher, dar nu cred că are ce să caute în aceeaşi găleată cu Gothic 1&2. Poate după ce-l mai butonez pe ăsta îi dau un bobârnac în direcţia aia, ceea ce îmi şi doresc. FFS, numai citind "Gothic 2" îmi vine să iau o pauză de la W3 şi să-l rejoc pe ăla întâi. Once more :)

Nu în sensul că W nu ar fi cu mult mai reuşit decât seria G din N puncte de vedere. Per total însă, din primul Witcher nu mai ţineam minte aproape nimic în afară de filmuleţul cu strigoaica până când l-am reinstalat, din al doilea ţin minte secvenţa de sneaking, Thief-like, în schimb din G1 şi 2 ţineam minte bucăţi întregi la ani şi multe jocuri distanţă de la prima lor butonare. Ori pentru mine ăsta e benchmark-ul favorit pentru cât de mişto a fost de fapt un joc. De exemplu, ţin minte din New Vegas enorm de multe comparativ cu F3, în condiţiile în care l-am butonat pe cel din urmă de l-am tocit, din varii motive. La ăsta se adaugă impresia la re-butonare, cât de bine a rezistat în timp şi cât a lucrat mintea la împopoţonat chestii care poate nu mai sunt la fel de impresionante.

Sunt tare curios cât voi ţine minte şi din W3, admiţând totuşi că răftuleţul de stocare a amintirilor despre jocuri probabil nu mai e ce-a fost sau e plin de informaţii care refuză să lase loc pentru unele mai noi.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Sigur nu e nostalgia? Am terminat Gothic 2 tarziu (iarna trecuta) si n-am ramas cu prea multe. In schimb Gothic 1 l-am jucat la vremea lui si am o gramada de amintiri placute.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

@Caleb: conteaza si varsta & experienta (in jocuri, in cazul de fata), zic eu. Percepi altfel farmecul si surprizele unui joc pe masura ce te maturizezi (permite-mi sa presupun ca aveai sub 18 ani cand jucai primele 2 Gothicuri)
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Desi G1 si 2 sunt jocuri de capatai in genul RPG si pentru mine, totusi si Gothic 3 e destul de bun. Chiar foarte bun. Cel putin la fel de bun ca primele doua. Evident vorbesc de varianta reparata dupa ani de zile prin community patch. :D
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Stokkolm » 04 Jun 2015, 14:35 wrote:Sigur nu e nostalgia? Am terminat Gothic 2 tarziu (iarna trecuta) si n-am ramas cu prea multe. In schimb Gothic 1 l-am jucat la vremea lui si am o gramada de amintiri placute.
Da, dar tu crezi că e mișto să ai auto-level up în RPG-uri. Ar trebui întâi să mergi la umbra unui copac și să meditezi la treaba asta, apoi să ne vorbești despre Gothic 2. :evil:

@Caleb
Mi se pare ușor greșit modul în care abordezi problema. Până la urmă, deși n-ai zice, Gothic/jocurile PB au extrem de puține în comun cu Witcher. Sigur, se aduc în discuție pentru că pe alocuri îți apasă pe aceleași butoane, dar ca jocuri propriu-zise nu suferă comparație.

Și eu folosesc des același benchmark ca tine, dar în același timp știu că poate da false positives. E ușor să îți aduci aminte tot dintr-un joc pe care l-ai reluat de zece ori, pentru că atunci puteai face asta. Primul Witcher e de departe preferatul meu, dar îl consider pe al doilea un joc excepțional (nu sunt deloc de acord cu ce ai zis despre combat, btw) chiar dacă fiind atât de multe ițe și legături mai subtile între evenimente și personaje, am ajuns să uit din el.

În fine, nu încerc să ridic Witcher mai sus decât e cazul, dar realitatea e că în afară de valoarea nostalgică, nu ai ce să compari la cele două serii. Ce face diferența e greu de pus în cuvinte sau de comparat, chiar și când vorbim de chestii concrete de gameplay. Pentru că da, e ușor de observat cum G1/2 au un combat peste W, but so what? Combat-ul are cu totul alt rol în economia jocurilor, trage altfel la balanță so to speak. Similar, e ușor să ți se pară azi că Gothic are o narativă rudimentară, dar yet again, are prea puțină relevanță când tragi linie.

LE:
Dar până la urmă, e greu să compari jocurile PB cu altceva. Ca să citez un articol RPS, ”Some RPGs are built around systems and some are built around scripts.”. Ei bine, majoritatea RPG-urilor moderne (p. much toate AAA-urile) intră în categoria a doua.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Hmmm... cred ca ar fi loc de o Mugetare - de ce Witcher ne aminteste de Gothic?

Cert e ca TW1 transmite un vibe foarte asemanator cu G1&2 - dar n-am stat niciodata sa "pinpoint the reason"
Post Reply

Return to “Role Playing Games”