Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Dintr-un colectiv de vreo cateva sute de oameni de-o varsta cu mine, cam doar pe mine ma intereseaza politica si ce dracu mai faci talharii aia ordinari din Parlament si Guvern pe banii nostri.
De multe ori m-am gandit dupa program sa ma postez in fata Palatului Victoria sau in fata Palatului Parlamentului si sa protestez. Tot ce as reusi ar fi sa ajung la Stirile de la Ora 5, drept nebunul suparat pe lume si pe politicieni.
Eventual ar si gasi rapid oficiile de propaganda (recte canalele de stiri) vreun partid sau ONG sau mai stiu eu ce la care sa ma afilieze.
De altfel, e suficient sa vezi cati s-au stransi impotriva taierii padurilor.
De multe ori m-am gandit dupa program sa ma postez in fata Palatului Victoria sau in fata Palatului Parlamentului si sa protestez. Tot ce as reusi ar fi sa ajung la Stirile de la Ora 5, drept nebunul suparat pe lume si pe politicieni.
Eventual ar si gasi rapid oficiile de propaganda (recte canalele de stiri) vreun partid sau ONG sau mai stiu eu ce la care sa ma afilieze.
De altfel, e suficient sa vezi cati s-au stransi impotriva taierii padurilor.
Asa si care ar fi totusi solutia sa nu mai fim "un popor de sclavi"?
Fiecare se gandeste ca daca se duce singur in fata Parlamentului sa protesteze ar ajunge "pe ordinea de zi" a stirilor de seara.
Nu asa se fac schimbarile. Tot de sus trebuie sa vina. Tot de la oamenii care au fost alesi sa ia decizii. Ca nu se intampla asta de 25 de ani incoace e altceva. Dar de aici si pana la a spune ca e un popor de sclavi....e mult.
Crezi ca in alte tari nu exista coruptie? Crezi ca pentru politicienii lor poporul conteaza mai mult ca pentru politicienii nostrii? Ma indoiesc.
Fiecare se gandeste ca daca se duce singur in fata Parlamentului sa protesteze ar ajunge "pe ordinea de zi" a stirilor de seara.
Nu asa se fac schimbarile. Tot de sus trebuie sa vina. Tot de la oamenii care au fost alesi sa ia decizii. Ca nu se intampla asta de 25 de ani incoace e altceva. Dar de aici si pana la a spune ca e un popor de sclavi....e mult.
Crezi ca in alte tari nu exista coruptie? Crezi ca pentru politicienii lor poporul conteaza mai mult ca pentru politicienii nostrii? Ma indoiesc.
In alte tari nu indraznesc sa faca magariile pe care le fac ai nostri pt ca le e frica de cateva sute de mii de contribuabili furiosi la poarta.Crezi ca in alte tari nu exista coruptie? Crezi ca pentru politicienii lor poporul conteaza mai mult ca pentru politicienii nostri? Ma indoiesc.
Vezi cum a fost in Franta cand s-a anuntat legalizarea casatoriilor gay - nu zic ca am fost de acord cu protestul in cazul asta, dar s-au mobilizat masiv.
Da, raman la opinia de popor de sclavi. Mai ales de cand m-am lamurit si cu mareata si inscenata Revolutie, daca nu erau forte din exterior care sa doreasca eliminarea lui Ceausescu, il mai aveam si acuma pe cap, nu zicea nimeni nici pas il aveam si acuma pe pantofar si pe sinistra.Nu asa se fac schimbarile. Tot de sus trebuie sa vina. Tot de la oamenii care au fost alesi sa ia decizii. Ca nu se intampla asta de 25 de ani incoace e altceva. Dar de aici si pana la a spune ca e un popor de sclavi....e mult.
Atata timp cat mai mult de jumatate din populatie este dependenta de stat si il vada pe post de lumina cereasca, mai ales raportata la adevaratii contribuabili (recte cei din economia privata), o sa fim, aproape prin definitie, un popor de sclavi adevarati - sclavi "fericiti", carevasazica.
NU pot sa uit care a fost reactia majoritara impotriva lui Coposu si lui Ratiu.
NU pot sa uit care a fost reactia majoritara in cazul mineriadelor, cand multi parinti aplaudau minerii care bateau proprii lor copiii.
Din punctul meu de vedere, singura salvara intr-adevar tot de "sus" va veni - dar de foarte sus, tot din exterior. De ex o alta "revolutie" regizata, de data asta de Vest, pt ca noi nu suntem nici macar in stare sa ne stergem la fund.
P.S.: Ca sa nu fiu prost inteles, nu ma numar nici printre cei care vor cu disperare "un alt Tepes, un alt mare leader care sa ne calauzeasca", pt ca asta tot comportament de turma incompetenta e. Ce mi-as dori ar fi un spirit solidar, o masa critica de oameni carora le fierbe sangele in vine cand vad atata batjocura si furt pe fata.
Exista, e suficient sa intri un pic pe contributors.ro, sa iti cumperi o data Dilema Veche, etc, si vei vedea ca exista multi oameni carora le fierbe sangele in vine. Nu toti sunt niste oi placide fara opinii si frustrari legate de politica si ma indoiesc sincer ca tu esti unul la 500 si ca numai tie iti pasa de ce se intampla in tara asta. De altfel, nu te vad facand nimic in sensul asta, asa ca ma intreb de unde vine acest complex de superioritate. Tu cum anume schimbi lucrurile, de iti permiti sa ii faci "sclavi" pe altii? Chiar daca ai fi, prin absurd, un pui de Plesu sau de CTP, sa pui umarul la bunul mers al cetatii prin activitatea ta politica/publicistica/etc, tot nu ai avea dreptul sa arunci cu laturi pe altii.Fedaykin » 3 Jun 2015, 14:53 wrote: P.S.: Ca sa nu fiu prost inteles, nu ma numar nici printre cei care vor cu disperare "un alt Tepes, un alt mare leader care sa ne calauzeasca", pt ca asta tot comportament de turma incompetenta e. Ce mi-as dori ar fi un spirit solidar, o masa critica de oameni carora le fierbe sangele in vine cand vad atata batjocura si furt pe fata.
Si tu esti dependent de stat, nu numai ceilalti. Si tu te bucuri de protectia politiei, de serviciile ambulantei si pompierilor, de educatie gratuita, de plm. Iarasi, de unde si pana unde ii arati cu degetul pe altii?
Fedaykin » 3 Jun 2015, 14:21 wrote: De multe ori m-am gandit dupa program sa ma postez in fata Palatului Victoria sau in fata Palatului Parlamentului si sa protestez.

Faci parte din aceeasi turma incompetenta pe care o blamezi, fie ca vrei sa accepti asta sau nu.
TL;DR: m-am saturat de atitudinile de genul "toti romanii sunt prosti in afara de mine"
EDIT: haha, acum vad ca si ne0lith a zis cam aceleasi lucruri ca mine. My nigga.
I'm livin' in a love shadow
Pt ca nu am de ales, sunt legat de maini si de picioare, daca ar fi fost dupa mine renuntam demult sa mai cotizez la sistemul public de sanatate si de pensii, cel putin - statul nu imi da voie sa cotizez doar la fonduri private, asa cum mi-as dori.Si tu esti dependent de stat, nu numai ceilalti. Si tu te bucuri de protectia politiei, de serviciile ambulantei si pompierilor, de educatie gratuita, de plm. Iarasi, de unde si pana unde ii arati cu degetul pe altii?
Omule, de unul singur nu faci absolut nimica, doar pici de nebun si de ridicol. De-asta ziceam ca e nevoie de o masa critica in urma careia sa se miste lucrurile.deci nu faci nimic dupa care vii si ii acuzi pe altii ca nu fac nimic.
Faci parte din aceeasi turma incompetenta pe care o blamezi, fie ca vrei sa accepti asta sau nu.
TL;DR: m-am saturat de atitudinile de genul "toti romanii sunt prosti in afara de mine"
Ori nu a iesit suficient de multa populatie in strada cand a fost calcat in picioare rezultatul referendumului cu 300 de parlamentari.
Pun umarul la "bunul mers al cetatii" ca si contribuabil. In carca noastra sta majoritatea care decide rezultatul actului de votare.sa pui umarul la bunul mers al cetatii prin activitatea ta politica/publicistica/etc, tot nu ai avea dreptul sa arunci cu laturi pe altii.
Chit ca ne-am aduna noi, toti astia de pe Nivelul2, tot am fi absoluta inferioritate numerica.
Cat despre demersuri publicistice (de politic nici nu poate fi vorba, din mai multe motive) nu se pune problema, pt ca in secunda urmatoare (presupunand ca ai priza si succes) esti etichetat ca politruc/interese oculte straine si mai stiu eu ce rahaturi propagandistice.
l.e.:
Vax, la fel de bine as putea sa-ti zic ca e suficient sa intri pe hotniuz, daca e sa te iei dupa numarul si orientarea politica a celor de acolo, iesea Macovei cu peste 60%. Ori realitatea e cu totul alta.Exista, e suficient sa intri un pic pe contributors.ro
Varianta TL;DR - ori explodeaza mamaliga datorita unui spirit civic aflat in unison, ori nu o sa se intample nimic iar nenorocitii din partide or sa ne calareasca in continuare - dar e OK, pt ca majoritatea romanilor le place sa fie calariti.
Multe scuze si eschivari, dar nimic concret. Cam ca majoritatea romanilor amirite??
Diferenta intre scuze si explicatii. Vrei initiative socialo-civile, publicistice?
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2020 ... uratia.htm
De la oameni cu mult mai multa experienta decat mine in domeniu, chit ca articole teoretic poate scrie oricine pe net.
Rezultatul? Daca te iei dupa comentarii, la ora 19:00 in fiecare seara incepe distractia, in timp ce in realitate...
Prin urmare, nici macar la partea cu "majoritatea romanilor" n-ai dreptate - majoritatea romanilor NU reactioneaza la impulsuri, politice sau civile. La fel ca si cititorii hotniuz, noi astia carora le pasa suntem intr-o minoritate absoluta.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2020 ... uratia.htm
De la oameni cu mult mai multa experienta decat mine in domeniu, chit ca articole teoretic poate scrie oricine pe net.
Rezultatul? Daca te iei dupa comentarii, la ora 19:00 in fiecare seara incepe distractia, in timp ce in realitate...
Prin urmare, nici macar la partea cu "majoritatea romanilor" n-ai dreptate - majoritatea romanilor NU reactioneaza la impulsuri, politice sau civile. La fel ca si cititorii hotniuz, noi astia carora le pasa suntem intr-o minoritate absoluta.
HOOOO there, doggy. Nu emite păreri fără să cunoști contextul istoric. Contextul internațional favorabil - aka Perestroika lui Gorbaciov, dezintegrarea sistematică a blocului comunist, etc- a permis căderea regimului comunist, nu niște ghionturi strategice aplicate românilor de către forțele oculte din exterior. Că modul în care s-a desfășurat Revoluția este dubios în cel mai bun caz (mă uit la tine, tovarășe Iliescu) este partea a doua. Uită-te la statele bananiere care și-au declarat, rând pe rând, independența față de stăpânii lor imperialiști după terminarea Celui De-al Doilea Război Mondial - cineva (fie el un anumit stat, o mișcare socială, un tratat, ceva) a spart gheața, iar ceilalți au intrat în horă. That's how things work. Revenind la țara noastră, dorința de protest, eliberare, libertate mocnea în mai mulți români decât crezi. Nu ar fi avut Iliescu ce golani să omoare la Mineriade dacă eram un popor de vite docile.Da, raman la opinia de popor de sclavi. Mai ales de cand m-am lamurit si cu mareata si inscenata Revolutie, daca nu erau forte din exterior care sa doreasca eliminarea lui Ceausescu, il mai aveam si acuma pe cap, nu zicea nimeni nici pas il aveam si acuma pe pantofar si pe sinistra.
Lel. Hai să nu avem străzi, să mergem prin pietriș. Hai să nu avem apă potabilă, sunt sigur că în Dâmbovița încap două milioane de oameni. Ah, să nu mai zic de teiul din fața casei, ce leacuri eficiente o să-mi iasă din ăla - tot ce trebuie să fac este un drum până la vraciul Constanței. Chiar acum un an, când mă îndreptam spre București pe AUTOSTRADA Soarelui, mă gândeam ce mișto ar fi să fiu jefuit de bandiți și haiduci.Pt ca nu am de ales, sunt legat de maini si de picioare, daca ar fi fost dupa mine renuntam demult sa mai cotizez la sistemul public de sanatate si de pensii, cel putin - statul nu imi da voie sa cotizez doar la fonduri private, asa cum mi-as dori.
Asta cu "inscenata revolutie" era numai buna pt topicul ala cu tampenii. Cata prostie...
- brutalistu
- Hammer Haunt
Cetateanu » Thu Jun 04, 2015 1:57 pm wrote:Asta cu "inscenata revolutie" era numai buna pt topicul ala cu tampenii. Cata prostie...

Fix drumurile si autostrazile patriei ti-ai gasit sa le aperi? Alea de le plateste PSD-ul cu zeci de milioane de euro per km? =))Lel. Hai să nu avem străzi, să mergem prin pietriș. Hai să nu avem apă potabilă, sunt sigur că în Dâmbovița încap două milioane de oameni. Ah, să nu mai zic de teiul din fața casei, ce leacuri eficiente o să-mi iasă din ăla - tot ce trebuie să fac este un drum până la vraciul Constanței. Chiar acum un an, când mă îndreptam spre București pe AUTOSTRADA Soarelui, mă gândeam ce mișto ar fi să fiu jefuit de bandiți și haiduci.
Iete ce inseamna libertatea de a nu sta dupa stat sa-ti faca tot: http://www.zf.ro/business-construct/com ... a-13353523
Pt fiecare din serviciile enumerate de tine s-ar gasi o firma privata care sa ti le presteze, la pret posibil mai mic si la calitate 100% mai mare decat ce ofera statul, in scarba si de pomana
http://www.ziaristionline.ro/2013/01/29 ... ie-1989-i/Cetateanu » 4 Jun 2015, 14:57 wrote:Asta cu "inscenata revolutie" era numai buna pt topicul ala cu tampenii. Cata prostie...
http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-p ... index.html
Mai ales recomand documentarul asta: https://www.youtube.com/watch?v=oyDGVjr4-88
Sunt nspee mii de dovezi, trebuie doar sa deschizi ochii si sa-ti dai seama ca am fost dusi de nas in stil grande.
@chest"something": fa-mi te rog o favoare si urmareste documentarul ala. Mai ales detaliile in legatura cu ce se transmitea la televiziunea publica, detalii pe care nu prea am auzit multa lume sa le mentioneze (poate pt ca la momentul respectiv erau usor de trecut cu vederea)
Nu ma uit din start la ceva ce se autointituleaza a fi adevarul suprem despre ceva, pus pe muzica dramatica. Sorry.
Nu e mentionat deloc ca ar fi "adevarul suprem" - dar scoate la iveala, dupa cum am spus, detalii care au fost mentionate putin spre deloc pana acum.
Pana una alta, nu sunt genul de persoana care sa pice pt bullshituri conspirationiste - dar pana acum nu am reusit sa gasesc vreo hiba la acel documentar.
Ca sa nu mai zic ca nu poti sa iti dai cu parerea despre ceva de genul pana nu il vizionezi, sa zici din start ca e facatura sau mai stiu eu ce e... stupid, to say the least.
Pana una alta, nu sunt genul de persoana care sa pice pt bullshituri conspirationiste - dar pana acum nu am reusit sa gasesc vreo hiba la acel documentar.
Ca sa nu mai zic ca nu poti sa iti dai cu parerea despre ceva de genul pana nu il vizionezi, sa zici din start ca e facatura sau mai stiu eu ce e... stupid, to say the least.
Nicio surpriza. Era de asteptat ca pesedeii se vor folosi de toate tertipurile posibile si imposibile pentru a impiedica arestarea preventiva a lui Sova. De fapt pentru asta Senatul a incalcat legea de doua ori. Prima oara cand s-a votat pentru arestare dar au respins cererea DNA invocand lipsa de cvorum, desi ulterior s-a demonstrat ca s-a intrunit cvorumul; a doua oara cand s-a propus reluarea votului desi CCR a spus destul de clar ca nu e nevoie de asta si ca trebuie reinterpretat primul vot.Fedaykin » 3 Jun 2015, 08:46 wrote:http://www.hotnews.ro/stiri-politic-202 ... n-sova.htm
Plm, mamaliga nici macar calaie nu e. Sper sa piara in flacari nucleare poporul asta de suboameni.
In paralel, vad ca institutiile ce tin de justitie sunt atacate sistematic iar modificarile aduse la Codul penal sunt aproape de a fi adoptate. Iohannis a spus ca nu este de acord cu ele, doar ca are dreptul sa le intoarca o singura data in Parlament dupa care este obligat sa le promulge. Daca credea cineva ca sunt sanse ca PSD sa se schimbe, ei bine, s-a inselat.
http://www.contributors.ro/editorial/no ... r-old-men/
Last edited by Apollyon on 4 Jun 2015, 23:27, edited 1 time in total.
@Fedaykin probabil nu o sa iei in serios ce spun, dar vreau sa spun ca mi se pare ca esti manipulat emotional de ce citesti in presa si practic vii aici ofticat ca nu e tara plina de persoane in aceeasi situatie. Un mesaj media poate fi manipulativ fara sa fie neaparat mincinos sau facut cu rea vointa, fara sa aiba in spate un grup organizat. Poate fi o simpla deviere a atentiei spre anumite parti ale adevarului. Nu trebuie sa vina din partea unui jurnalist corupt, motivatia poate fi doar nevoie de a atrage click-uri.
Daca citesti toata ziua ziare care iti spun cum se duce de rapa tara, de la un moment dat ajungi sa chiar crezi asta. Acum, e drept, informatia e corecta, arestarea lui Dan Sova a fost respinsa in parlament, dar interpretarea informatiei de presa e manipulativa. E doar un adevar mic, nu e reprezentativ pentru tot ce se intampla in tara.
Daca cineva ajunge sa fie dispus sa isi compromita bunastarea pentru o cauza despre care citeste in ziare, pai deja suntem intr-o distopie cliseu.
Daca citesti toata ziua ziare care iti spun cum se duce de rapa tara, de la un moment dat ajungi sa chiar crezi asta. Acum, e drept, informatia e corecta, arestarea lui Dan Sova a fost respinsa in parlament, dar interpretarea informatiei de presa e manipulativa. E doar un adevar mic, nu e reprezentativ pentru tot ce se intampla in tara.
Daca cineva ajunge sa fie dispus sa isi compromita bunastarea pentru o cauza despre care citeste in ziare, pai deja suntem intr-o distopie cliseu.
Last edited by Stokkolm on 4 Jun 2015, 22:54, edited 1 time in total.
Nu știu, eu am comandat un controller de Xbox 360 într-o vineri noapte la beție și mi-a ajuns sâmbătă dimineață. Deci ceva tot mișcă în țara asta.
@Stokkolm: Si daca iti spun ca ceea ce ma "manipuleaza" emotional sunt faptele in sine, nu cum sunt relatate/prezentate?
O da, sunt perfect constient ca Justitia la noi e foarte departe de ce ar trebui sa fie, ca sunt in continuare multe mizerii, jocuri, sfere de influenta securistice si o gramada de alte elemente incredibil de periculoase... but it's the best we got.
Ca tot jucam mai toti Witcher 3 in ultima perioada, e de departe "the lesser evil". Mai ales comparativ cu un Parlament ca al nostru (parerea mea ca absolut toti ar trebui pusi la zid si executati sumar, impreuna cu peste 90% din clasa politica actuala - fix pt aceleasi acuzatii pt care l-au executat pe Ceausescu), condusi de un sinistru ca Tradiceanu (mai nou, nu prea mai e asa de "Moliceanu")
In plus, dupa cum evidentiaza si Apollyon:
Cat despre faptul ca se duce de rapa tara... sincer, tu la ce concluzie ajungi cand vezi atat de multe masuri populistice, acoperite de cele mai disperate inventii prin care sa jupuiesti tot ce mai misca/se taraste din IMMuri si clasa mijlocie?
Pe taranul/somerul/asistatul social nu il intereseaza de unde vin banii, atata timp cat primeste sacosica atunci cand sunt alegeri - si cat timp pensia ajunge la timp.
Problema e ca economia reala iti scoate in evidenta ca sacul ala are si un fund... ori noi suntem teribil de aproape de el.
O da, sunt perfect constient ca Justitia la noi e foarte departe de ce ar trebui sa fie, ca sunt in continuare multe mizerii, jocuri, sfere de influenta securistice si o gramada de alte elemente incredibil de periculoase... but it's the best we got.
Ca tot jucam mai toti Witcher 3 in ultima perioada, e de departe "the lesser evil". Mai ales comparativ cu un Parlament ca al nostru (parerea mea ca absolut toti ar trebui pusi la zid si executati sumar, impreuna cu peste 90% din clasa politica actuala - fix pt aceleasi acuzatii pt care l-au executat pe Ceausescu), condusi de un sinistru ca Tradiceanu (mai nou, nu prea mai e asa de "Moliceanu")
In plus, dupa cum evidentiaza si Apollyon:
Cred ca am vazut cu totii episoadele anterioare in care PSD a facut zid in jurul penalilor. Alea-s faptele de sine statatoare, nevopsite, necolorate.In paralel, vad ca institutiile ce tin de justitie sunt atacate sistematic iar modificarile aduse la Codul penal sunt aproape de a fi adoptate. Iohannis a spus ca nu este de acord cu ele, doar ca are dreptul sa le intoarca o singura data in Parlament dupa care este obligat sa le promulge. Daca credea cineva ca sunt sanse ca PSD sa se schimbe, ei bine, s-a inselat.
Cat despre faptul ca se duce de rapa tara... sincer, tu la ce concluzie ajungi cand vezi atat de multe masuri populistice, acoperite de cele mai disperate inventii prin care sa jupuiesti tot ce mai misca/se taraste din IMMuri si clasa mijlocie?
Pe taranul/somerul/asistatul social nu il intereseaza de unde vin banii, atata timp cat primeste sacosica atunci cand sunt alegeri - si cat timp pensia ajunge la timp.
Problema e ca economia reala iti scoate in evidenta ca sacul ala are si un fund... ori noi suntem teribil de aproape de el.
Poate nu sunt atat de impresionat de Romania pentru ca suntem eclipsati de ce rahaturi se intampla prin USA. Hell, au ajuns sa aleaga dintre nevasta lui Clinton si fratele lui Bush.