Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Hai zi zau ca nu ai pune la zidul din Targoviste peste 90% din clasa politica romaneasca actuala
Ti-ar fi fost dorinta indeplinita daca iesea Vadim Tudor in 2000.
Sa fim seriosi, tu chiar l-ai fi crezut pe ala in stare sa faca ceva odata ce s-ar fi vazut cu sacii in caruta?
)
Pana una alta, eu nu vad nimic rau in a implemente Punctul 8 de la Timisoara. Cu forta, daca e nevoie.

Pana una alta, eu nu vad nimic rau in a implemente Punctul 8 de la Timisoara. Cu forta, daca e nevoie.
^Exact. VT e un mascarici si nimic mai mult. Nici el nu credea ca va ajunge presedinte desi "poporul" era cat pe ce sa-i intreaca asteptarile in 2000
)
Facea circ si atat. Ca Becali.

Facea circ si atat. Ca Becali.
Vadim n-ar face, dar tu da. Vrei sa zici ca esti mai err... "loco" decat el?Fedaykin » 5 Jun 2015, 16:18 wrote:Sa fim seriosi, tu chiar l-ai fi crezut pe ala in stare sa faca ceva odata ce s-ar fi vazut cu sacii in caruta?)

- DarthZombie
- Dremora Lord
Oricat de ciudat suna, Vadim era omul care facea treburile murdare ale lui Iliescu. Pozand in opozantul extremist il facea pe nea Ilici sa para o dulceata de individ, iar alegerile din 2000 au reprezentat un tur 2 garantat pentru Iliescu.
Fedaykin, mai invata si tu din ce s-a intamplat in Balcani si in restul tarilor din jurul nostru. Nebunia nu atrage decat mai multa nebunie si in final nimeni nu are de castigat. Stiu ca e misto sa iti imaginezi valuri de sange pe strazile Romaniei cu un grup de haiduci justitiari pe post de judecatori, juriu si executori, dar eu iti recomand sa te trezesti un pic la realitatea cotidiana. Serios, tu incepi sa bifezi toate stereotipurile posibile, mai trebuie sa adaugi ca tu nu votezi niciodata si tabloul de contradictii si momente de WTF va fi complet. In other words,

Fedaykin, mai invata si tu din ce s-a intamplat in Balcani si in restul tarilor din jurul nostru. Nebunia nu atrage decat mai multa nebunie si in final nimeni nu are de castigat. Stiu ca e misto sa iti imaginezi valuri de sange pe strazile Romaniei cu un grup de haiduci justitiari pe post de judecatori, juriu si executori, dar eu iti recomand sa te trezesti un pic la realitatea cotidiana. Serios, tu incepi sa bifezi toate stereotipurile posibile, mai trebuie sa adaugi ca tu nu votezi niciodata si tabloul de contradictii si momente de WTF va fi complet. In other words,

Sunt 99% sigur ca nu voteaza niciodata pentru ca "nu are cu cine" si nu vrea sa "aleaga raul cel mai mic".
)

I'm livin' in a love shadow
Alte concepte din imaginarul Fedaykinist:
''Toți politicienii sunt o apă și un pământ''
''De ce aș vota? Oricum votul meu nu contează''
''România este pe ducă și nu avem ce face în privința asta''
''Nu mă duc la vot pentru că oricum nu iese cine vreau''
''Dacă am fi fost contemporani cu Vlad Țepeș nu ar fi fost atâta corupție și hoție în țara asta''
''Băsescu ne-a tăiat salariile și și-a băgat banii în propriul buzunar''
''Dacă aș fi fost în x poziție, i-aș fi omorat pe toți politicienii din țara asta''
''Populația României este compusă în mod preponderent din oameni analfabeți și lipsiți de educație. De ce nu se introduce votul cenzitar?''
''Toți politicienii sunt o apă și un pământ''
''De ce aș vota? Oricum votul meu nu contează''
''România este pe ducă și nu avem ce face în privința asta''
''Nu mă duc la vot pentru că oricum nu iese cine vreau''
''Dacă am fi fost contemporani cu Vlad Țepeș nu ar fi fost atâta corupție și hoție în țara asta''
''Băsescu ne-a tăiat salariile și și-a băgat banii în propriul buzunar''
''Dacă aș fi fost în x poziție, i-aș fi omorat pe toți politicienii din țara asta''
''Populația României este compusă în mod preponderent din oameni analfabeți și lipsiți de educație. De ce nu se introduce votul cenzitar?''
Noi suntem un caz aparte, ca dovada si faptul ca noi am fost singura tara cu o revolutie sangeroasa in '89Fedaykin, mai invata si tu din ce s-a intamplat in Balcani si in restul tarilor din jurul nostru. Nebunia nu atrage decat mai multa nebunie si in final nimeni nu are de castigat. Stiu ca e misto sa iti imaginezi valuri de sange pe strazile Romaniei cu un grup de haiduci justitiari pe post de judecatori, juriu si executori, dar eu iti recomand sa te trezesti un pic la realitatea cotidiana. Serios, tu incepi sa bifezi toate stereotipurile posibile, mai trebuie sa adaugi ca tu nu votezi niciodata si tabloul de contradictii si momente de WTF va fi complet. In other words
Si daca e vorba de ce s-a intamplat in Balcani, pai ma uit la Polonia si imi rod pumnii de ciuda ca nici acum, la 25 de ani dupa, n-am fost in stare sa aplicam masuri economice eficiente, care sa duca la economia de piata adevarata, nu capitalismul de cumetrie.
Nu stie de unde ti se pare tie ca ar fi "misto" sangele de politician varsat, esti liber sa nu iei in serios perspectiva... pana cand o sa iti dai seama ca am pierdut un sfert de veac din cauza nenorocitlor astora, literalmente ne-au furat viitorul (sau mai bine zis, ne-au furat posibilitatea unui viitor mai bun).
Eu tin minte o chestie de la taica-miu, cand a vrut un individ sa-i fure din magazin - l-a prins si l-a snopit in bataie. Asa trebuie procedat cu oricine iti baga mana in buzunar si iti fura banii sau mai rau, viitorul.
Departe de mine sa am accente nationaliste, mereu am preferat abordarea "patriotica" (sper ca suntem cu totii constienti de diferentele intre cele 2), dar eu unul turbez cand ma gandesc ca tara asta NU e un loc in care sa vreau sa-mi cresc viitorul copil, chiar si daca te gandesti doar la sistemul de educatie (lipsa).
Sau, hai sa o luam mai simplu: turbez ori de cate ori ma gandesc ce potential imens am avut dupa '89, din punct de vedere al resurselor naturale si industriei "primita mostenire" de la regimul comunist, potential caruia i-am dat cu sutul in stil grande, pt ca majoritatea a preferat "comunismul cu fata umana".
Puteam sa fim si noi o Polonie sau o Cehie, dar nu, aia nu au mancat salam de soia...
De ce te bagi ca ultimul tarus?Sunt 99% sigur ca nu voteaza niciodata pentru ca "nu are cu cine" si nu vrea sa "aleaga raul cel mai mic".)
Da, am votat, dar numai la prezidentiale (+ referendumuri), din varii motive.
Alte concepte din imaginarul Fedaykinist:
Nu toti, doar majoritatea - avand in vedere ca dupa '89 a venit la putere Esalonul 2 din "fostii" comunisti si securisti - iar astia tineri care au venit din urma, nu numai ca sunt la fel de dati dracu, dar comparativ cu ai batrani, sunt incompetenti pana la dumnezeu si inapoi''Toți politicienii sunt o apă și un pământ''
Votez pt ca niste oameni si-au lasat sangele si creierii pe asfalt in '89 pt ca eu sa am libertatea asta. Absolut niciodata nu am dat-o in truismul asta cu "oricum votul meu nu conteaza"''De ce aș vota? Oricum votul meu nu contează''
DA, este pe duca economic vorbind. Asta e vizibil pt oricine cu un minim de cunostinte economica.''România este pe ducă și nu avem ce face în privința asta''
Atunci cand asasinezi sistematic clasa mijlocie si calci in picioare orice urma de initiativa sau atitudine intreprinzatoare, cine spanac vrei sa iti aduca bani la buget cu care sa se invarta lucrurile? Cei aflati la limita subzistentei sau capitalistii de carton pe care tot tu i-ai creat si sunt abonati la bugetul de stat?!
Ai ce face in privinta asta - e nevoie de masuri de dreapta economice ca de aer si de reorganizat institutii, in special aparatul bugetar
Vezi mai sus, deja ma scoti din sarite cu rahatul asta'Nu mă duc la vot pentru că oricum nu iese cine vreau''
Vezi tu, macar daca mi-ai fi citit posturile anterioare cu atentie - NICIODATA nu mi-a placut atitudinea in care astepti un lider sa vina, sa faca sa dreaga sa taie si sa spanzure, mi se pare tot o mentalitate de turma fara initiativa proprie.'Dacă am fi fost contemporani cu Vlad Țepeș nu ar fi fost atâta corupție și hoție în țara asta''
DA, Vlad Tepes a facut ordine - mai ales ca din cate am inteles nu a fost scolit conform valorilor din Tara Romaneasca, ci dupa unele mai occidentale... dar in ziua de azi e nevoie de un Vlad Tepes in fiecare dintre noi, sort of speak.
Poate ti-a taiat tie salariul, nebunache, eu n-am nimic de-a face cu sistemul bugetar (in afara de faptul ca il alimentez din salariu, luna de luna, de refuz sa ma si uit pe fluturasul de salariu)'Băsescu ne-a tăiat salariile și și-a băgat banii în propriul buzunar''
Aici da, oarecum - Spre deosebire de ce i-au facut lui Ceausescu, in schimb, daca ar fi fost dupa mine ar fi avut parte de un proces cat mai sever, dar corect - cu mentiunea ca as fi schimbat cateva legi inainte, in speta cele legate de pedeapsa cu moartea pt subminarea economie/jaf la nivel inalt din bugetul de stat + confiscarea averilor ilicite.'Dacă aș fi fost în x poziție, i-aș fi omorat pe toți politicienii din țara asta''
Dupa cum am zis si mai sus - zi-mi tu mie ca nu merita batuti ca pe hotii de cai.
Prima jumatate este pe cat se poate de adevarata - o arata orice statistica referitor la nivelul/gradul de alfabetizare sau de igiena personala minima. La dracu, jumatate din capcaunii din liceu nici macar nu-s in stare sa ia BACu'.'Populația României este compusă în mod preponderent din oameni analfabeți și lipsiți de educație. De ce nu se introduce votul cenzitar?''
Nu sunt de acord cu votul cenzitar in sensul in care a fost implementat initial. DAR sunt constient ca principala slabiciune a democratiei e gradul general de educatie.
De la Winston Churchill citire, "The main argument against democracy is a 5 minute conversation with the average voter".
Daca e sa o dau in fantasmagorii, dreptul de vot ar trebui acordat in urma unui test IQ - dar cum un test de genul nu o sa fie niciodata cu adevarat relevant, tot ce pot face e sa maresc gradul si nivelul de educatie.
Nici un politician necinstit nu i-ar conveni o populatie educata, care sa nu poata fi usor dusa de nas. "Educated consumer", cum ar veni.
Last edited by Fedaykin on 5 Jun 2015, 18:21, edited 1 time in total.
hmm .. cred ca trebuie sa iasa Iohannis, calare pe tanc, si sa traga in cladirea guvernului ca sa-l scoata pe Victor Viorel Ponta la o "plimbare"
- DarthZombie
- Dremora Lord
imi rod pumnii
Stii, sunt niste oameni care te pot primi cate o ora pe saptamana la ei in birou pentru probleme d-astea...eu unul turbez
Tu compari potentialul economic al romaniei, cehiei si poloniei si ai pretentia ca toate sunt egale, lucru mai mult decat fals. Romania a stat in fundul indicilor economici comparat cu statele din Europa Centrala si inainte de primul razboi, si inainte de al doilea, si dupa '47, si dupa '89. Si iti mai aduc aminte de un lucru, politicienii astia sunt pe masura votantilor, iar totodata acesti politicieni nu sunt mai hoti decat ai fost si aia din perioada interbelica. Faptul ca operele lui Caragiale par atat de conectate la prezent nu e o simpla impresie. Asta ca sa nu zic ca nu e lapte si miere in nici una din tarile pe care le-ai adus in comparatie, nici pe departe. Si ei au coruptie, si ei au hotii lor, deci sa nu ne mintim ca noi suntem singurii hoti din existenta.
Si da, cand vorbesti de executii la zid si mai stiu eu ce vitejii logic ca te banuiesc ca esti ceasu' cu cuc. Din pacate nu ai citit atent ce ti-a zis un coleg mai inainte, si anume ca te uiti prea cu zor prin presa noastra cancan-ista si iei mesajele ei agresive drept gandire normala. NIMENI NU SE ASTEPTA LA ASTA dar se poate si fara patetism si teatralism in viata.
Bai, eu sa mor de va inteleg pe voi astia de reduceti totul la termeni absoluti!Asta ca sa nu zic ca nu e lapte si miere in nici una din tarile pe care le-ai adus in comparatie, nici pe departe. Si ei au coruptie, si ei au hotii lor, deci sa nu ne mintim ca noi suntem singurii hoti din existenta.
Cine a vorbit de lapte si miere? Nicaieri (poate in afara de 1-2 tari scandinave) nu e lapte cu miere - dar tot o duc mai bine decat noi la absolut orice capitol, mai ales din punct de vedere al dezvoltarii economice.
Pt ca niste metafore/figuri de stil/way of speaking e musai sa le luam mereu in serios...Stii, sunt niste oameni care te pot primi cate o ora pe saptamana la ei in birou pentru probleme d-astea...
Corect, fiecare tara are politicienii pe care ii merita. Dar apoi va mirati de ce imi vine sa injur si sa scuip poporul roman...Si iti mai aduc aminte de un lucru, politicienii astia sunt pe masura votantilo
Ce presa can-can-ista, bre?! Eu ma uit la exemplul Chinei, care nu da 2 bani pe "universal human rights" atunci cand te-a prins cu mana in sacul bugetului statului.Din pacate nu ai citit atent ce ti-a zis un coleg mai inainte, si anume ca te uiti prea cu zor prin presa noastra cancan-ista si iei mesajele ei agresive drept gandire normala
Pana una alta, frica pazeste bostanaria, nu?
P.S.: Poate ai fi interesat sa citesti ce am editat eu mai sus...
- DarthZombie
- Dremora Lord
Deci China e un model de urmat? Misto, mai spune-ne cum nu iti place modelul cu statul care vine si face si drege si cum nu-ti place de mentalitatea de turma fara proprie initiativa. Apropo, este ca Romania nu e altceva decat o colonie?
Hai bre Fedaykin ca ai dat cu bata-n balta. Ne vorbesti de sacrificiul de la revolutie si de cum au nenorocit comunistii si urmasii lor tara, dupa care ne dai drept exemplu pozitiv un stat comunist si lauzi faptul ca se pisa pe drepturile omului. Cine sa te mai ia in serios acum? You dun goof'd.
I'm livin' in a love shadow
@Fedaykin ai pus-o
De aici incolo treptat, post cu post se va ajunge sa se spuna ca esti un comunist penal si ca iubesti comunismul.
Ai intrat in gura constantenilor
Nu te mai spala nici Dunarea 

De aici incolo treptat, post cu post se va ajunge sa se spuna ca esti un comunist penal si ca iubesti comunismul.
Ai intrat in gura constantenilor

punct! restul e can-canFedaykin » 5 Jun 2015, 17:23 wrote:Eu ma uit la exemplul Chinei, care nu da 2 bani pe "universal human rights"
daca urmam exemplu Chinei, degeaba am avut "revolutie"

DarthZombie » 5 Jun 2015, 18:32 wrote:Deci China e un model de urmat? Misto, mai spune-ne cum nu iti place modelul cu statul care vine si face si drege si cum nu-ti place de mentalitatea de turma fara proprie initiativa. Apropo, este ca Romania nu e altceva decat o colonie?
Fix ce ziceam mai devreme, chiar nu va inteleg de ce rahat abordati totul la modul absolut.
Eu am vorbit de O masura, UNA (1) singura care mi se pare adecvata indiferent de regim. Dar voi automat luati in calcul TOT sistemul. De ce, voi stiti.
Si da, mie mi se pare potrivita pedeapsa capitala pt subminarea economiei/sabotarea tarii la nivel inalt.
inb4 in China se practica un capitalism salbatic de nu e adevarat...De aici incolo treptat, post cu post se va ajunge sa se spuna ca esti un comunist penal si ca iubesti comunismul
Read above: am dat exemplu O masura dintr-un stat, nu tot statul/sistemul.dupa care ne dai drept exemplu pozitiv un stat comunist si lauzi faptul ca se pisa pe drepturile omului
Ca sa nu mai zic de faptul ca pedeapsa capitala nu are mai nici o legatura cu spectrul politic. Texas e stat comunist, cumva?!
Yep, e clar ca nu ma intelegeti nici cat negru sub unghie, nu stiu de ce ma tratati ca si cum as fi postac de la A3 sau mai stiu eu ce troll.Apropo, este ca Romania nu e altceva decat o colonie?
Nu, tati, din pacate nu suntem colonie. As fi vrut sa fim, eventual una americana, gen Coreea de Sud. Dar nici sub nemti n-as stramba din nas.
P.S.: Incep sa cred la modul serios ca am de-a face cu niste pustani care nu stiu altceva decat sa vorbeasca la 'sto, nefiind in stare sa trateze un subiect la modul serios for the life of them.
Hai sa o spun pe sleau: din punctul meu de vedere, din momentul in care te bagi in politica si ajungi la putere, indiferent de pozitie, de la secretar de CJ (dau exemplu) la ministru ar trebui sa ti se aplice prezumptia de vinovatie, nu nevinovatie. Sa te fereasca sfantul sa fii acuzat de ceva si sa faci pe dracu in patru sa demonstrezi ca esti curat, nu cum e acum de se chinuie un intreg sistem juridic sa iti dovedeasca niste termopane...daca urmam exemplu Chinei, degeaba am avut "revolutie"
In alte cuvinte, sa stai cu ochii pe politicieni ca pe butelie, sa nu miste unul in front.
Asta spre deosebire de comunism, unde sistemul PROTEJA aparatul politic in detrimentul cetatenilor, nu invers.